Jump to content
polkadotje
Verberg

Inschrijven kvk mogelijk nu ik zelf tijdelijk in het buitenland woon?

vraag

Hallo allemaal,

 

Ik ben voornemens een webwinkel op te zetten en ben druk bezig het een en ander uit te zoeken. Echter op een vraag kan ik het antwoord niet vinden.

 

Ik ben als expatpartner nog twee jaar woonachtig op de Nederlandse Antillen ( Curacao ). Mijn man is werkzaam voor een nederlandse werkgever, wij zijn in NL belastingplichtig, hebben ook onze eigen woning nog in NL waarvoor wij gewoon hypotheekrente aftrek krijgen. Wij hebben nederlandse zorgverzekeringen, ontvangen gewoon vanuit NL zorgtoelsag en kindgebondenbudget en kinderbijslag etc.. Doen netjes onze aangifte in NL etc. en betalen de normale vaste lasten ook gewoon in Nl ( water, gas, licht etc. ) Wij zijn echter wel uitgeschreven bij de gemeente, maar verblijven jaarlijks enkele weken in Nederland.

 

Is het mogelijk om vanuit Curacao ( toch ook een stukje NL....??? ) mij in te schrijven bij de KVK? En vanuit hier een webshop te gaan beginnen. Ik richt mij enkel op de Nederlandse markt en koop ook veelal in in Nederland. Verzenden van mijn produkten gaat gewoon via Napo ( = militair ) adres. Ik kan dan gewoon voor het Nederlands tarief verzenden. Op deze manier ontvang ik ook mijn ingekochte goederen en dit gaat zonder problemen.

 

Omdat ik hier tijdelijk niet werkzaam ben en dat financieel nu ook niet noodzakelijk is lijkt mij dit de uitgelezen kans om rustig aan mijn idee te gaan werken. In de hoop dat het aanslaat natuurlijk zodat ik bij terug komst in Nederland verder kan gaan met mijn shop en wellicht uitbreiden ( zit vol ideeën ;) ) . Ik heb tijd en geld genoeg op dit moment dus dat lijkt me ideaal! een uitgelezen kans.

 

Ik heb contact gehad met de kvk in NL maar die konden mij niet echt antwoord geven op mijn vraag. Na veel praten dacht ze dat het "in principe" niet mogelijk is. Maar dat antwoord vind ik te vaag en daar wil ik me niet meteen bij neer leggen. Ze was ook niet echt overtuigend.

 

Is hier iemand die mijn misschien antwoord kan geven. Ik zou als adres in NL toch gewoon ons eigen huis adres op kunnen geven of dat van mijn ouders? Of mag dat niet.

 

Alvast bedankt voor het meedenken.

 

Groeten Polkadotje

 

 

Link to post
Share on other sites

3 answers to this question

Recommended Posts

 • 0
 • Rate this answer

Zie dit topic

 

Volgens mij kan het dus wel.

 

Het enige is dat je wel fysiek naar de vestiging van de kvk moet komen om je in te schrijven - is mij verteld. Dat hoeft je er niet van te weerhouden om met je activiteiten te beginnen. Je hoeft je pas in te schrijven als mensen jou geld geven.

Link to post
Share on other sites

 • 0
 • Rate this answer

 

NIet teveel vragen stellen aan de KvK. Gewoon inschrijven op je huisadres in Nederland. ;)


Gratis Marketingadvies
Op dit forum mag je in berichten geen reclame voor jezelf maken, maar in je signatuur (ga naar accountinstellingen via je profielnaam rechtsboven) kun je naar hartelust tekeer gaan. Mits het bij 4 regels blijft, drie backlinks en max 1000 tekens.

 

Extra Voordeel: heb je vaak gereageerd, dan geldt het multiplier effect. 

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er zijn 7 leden online en 187 gasten

  (See full list)    
 • Also interesting:

 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept