• 0

strategie dure olijfolie op de markt zetten.

Dag beste mensen,

 

Ik ben in het bezit van hoge kwaliteit olijf olie (extra vierge). Aangezien ik eerlijk wil ondernemen en ook echt de kwaliteit wil leveren die echte olijfolie bevat lopen de kosten hoog op waardoor de prijs hoog is. Maar goed, deze olijf olie zou ik graag aan de wat duurdere restaurants aanbieden. Nu heb ik ,na nachten lang in bed nadenken, een strategie bedacht. Namelijk bij enkele restaurants een klein flesje olijfolie afleveren met de vraag of ze deze olijfolie willen beoordelen op kwaliteit. Wat zij er van dus vinden. Lijkt jullie dit wat? Of zal ik iets anders proberen?

 

[titel aangepast - mod]

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 0

Dat is mijn inziens de beste manier op je product op de kaart te zetten. Je moet natuurlijk wel kijken welke restaurants je als doelgroep zal nemen. Italiaanse restaurants zouden in deze het beste geschikt zijn imo.

Kops Incassodiensten & Debiteurenbeheer!;

Aan de door mij gegeven adviezen op HL kunnen geen rechten worden ontleend.

 

Money2Day.nl; Kopen of een leuk idee voor deze website? PM mij dan direct!

Link naar reactie
  • 0

Dat is mijn inziens de beste manier op je product op de kaart te zetten. Je moet natuurlijk wel kijken welke restaurants je als doelgroep zal nemen. Italiaanse restaurants zouden in deze het beste geschikt zijn imo.

 

Bedankt voor je reactie! Mijn doelgroep zijn vooral de wat duurdere restaurants. Italiaanse restaurants benaderen is een goed idee. Nogmaals bedankt

Link naar reactie
  • 1

Beste Demdellie,

 

dat lijkt me nog een hele opgave, als je mediterrane koks iets over olijfolie wilt gaan vertellen. Horeca grootverbruik en een klein flesje olijfolie aanbieden, staan niet in verhouding tot elkaar. Heb je harde argumenten waarom jouw olijfolie een hoge kost- en verkoopprijs waard is? Wil je deze daadwerkelijk aan grootverbruikers in grootverpakkingen gaan verkopen? Ga de markt op voor onderzoek i.p.v. 's nachts in bed wakker liggen.

 

Groet,

 

Highio

"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Link naar reactie
  • 0

Beste Demdellie,

 

dat lijkt me nog een hele opgave, als je mediterrane koks iets over olijfolie wilt gaan vertellen. Horeca grootverbruik en een klein flesje olijfolie aanbieden, staan niet in verhouding tot elkaar. Heb je harde argumenten waarom jouw olijfolie een hoge kost- en verkoopprijs waard is? Wil je deze daadwerkelijk aan grootverbruikers in grootverpakkingen gaan verkopen? Ga de markt op voor onderzoek i.p.v. 's nachts in bed wakker liggen.

 

Groet,

 

Highio

 

Beste Highio,

 

Ik kom zelf uit het mediterrane gebied en ben geboren en getogen tussen de olijven en olijfolie dus dat moet lukken. Een klein flesje wordt gebruikt om te proeven. Om olijf olie te proeven heb je niet meer nodig. Harde argumenten heb ik ook zeker. Deze olijfolie wordt niet gemixt met andere soorten ( sommige producenten mixen het met witte olie!). Maar harde argumenten zijn bijna niet echt nodig als de echte kenner deze olijfolie proeft.

 

Bedankt voor je reactie! Ik zal dit meenemen in mijn onderzoekje..

Link naar reactie
  • 0

Beste Demdellie,

 

bedankt voor de reactie met aanvullende informatie. Hoe wil je jouw olijfolie gaan verpakken en positioneren? Geef je het product bijvoorbeeld een herkomst mee? Kopen Italianen, Grieken, Spanjaarden etc. niet bij voorkeur een lokaal product?

 

Kun je je marge niet makkelijker halen bij verkoop aan consumenten? Misschien zijn horeca-beurzen of biologische evenementen mooi onderzoeksterrein voor je.

 

Groet,

 

Highio

"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Link naar reactie
  • 0

Beste Demdellie,

 

bedankt voor de reactie met aanvullende informatie. Hoe wil je jouw olijfolie gaan verpakken en positioneren? Geeft je het product bijvoorbeeld een herkomst mee? Kopen Italianen, Grieken, Spanjaarden etc. niet bij voorkeur een lokaal product?

 

Groet,

 

Highio

 

Beste highio,

 

Deze olijfolie wil ik verpakken in 5 liter bottles. Ik weet dat Italianen, Grieken, Spanjaarden etc zelf contacten hebben met het land van herkomst ( de meeste dan!) dus die behoren niet tot mijn doelgroep.

 

Aan particulieren verkopen leek mij ook een optie en deze te bottlen in flessen van 750ml.

 

Wat bedoel je met het positioneren?

 

Groetjes

Link naar reactie
  • 0

Beste Demdellie,

 

bedankt voor de reactie met aanvullende informatie. Hoe wil je jouw olijfolie gaan verpakken en positioneren? Geeft je het product bijvoorbeeld een herkomst mee? Kopen Italianen, Grieken, Spanjaarden etc. niet bij voorkeur een lokaal product?

 

Kun je je marge niet makkelijker halen bij verkoop aan consumenten? Misschien zijn horeca-beurzen of biologische evenementen mooi onderzoeksterrein voor je.

 

Groet,

 

Highio

 

 

Bedankt voor je idee! Een beurs bezoeken lijkt me opzich een goed idee. Op zich zat ik er ook aan te denken om deze olie te verkopen aan consumenten.

Link naar reactie
  • 1

Dag Dem,

 

Wow, goede olijfolie is echt een winnaar in mijn boek. Vaak heel moeilijk te krijgen voor ons simpele particuliertjes. Nu kan de kwaliteit echt top zijn, maar de smaak is nog veel belangrijker. Ik ken olies van 30 euro voor 750 ml die echt verrot slecht smaken en toppers voor een vijfde van dat bedrag.

 

Paar ideëen:

- benader de betere restaurants met een sample. Stuur die gewoon op (langsgaan is te tijdrovend), 5 ml is voldoende en verpak het leuk, met jouw gegevens erbij. Geef uiteraard niets prijs t.a.v. jouw leverancier of de oorsprong van de olie.

- denk er ook aan dat die restaurants vaak ook een leuke fles voor op tafel willen;

- zoek op welke delicatessenwinkels je hiermee kunt bedienen en doe hetzelfde;

 

Succes en voor een sample hou ik me aanbevolen ;)

 

Groet

Joost

 

DenariusAdvies: Tax | M&A | Legal

Link naar reactie
  • 0

Verkoopt die slager extra vierge olie om vlees te bereiden?

 

Positioneren betekent dat je je onderscheidt ten opzichte van concurrenten.

 

Groet,

 

Highio

"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Link naar reactie
  • 0

Was ook een wat overbodige vraag (natuurlijk kan een slager ook tapenades e.d. maken en aan bijverkoop doen), laten we ons weer concentreren op de vraagstelling van TS. Waar kun je deze olie allemaal voor gebruiken? En ik ben eigenlijk toch wel nieuwsgierig naar de herkomst en waar deze verpakt wordt, misschien kun je je daar mee onderscheiden. Traiteurs en delicatessenzaken zijn natuurlijk een prima tip.

 

Groet,

 

Highio

"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Link naar reactie
  • 0

Dag Dem,

 

Wow, goede olijfolie is echt een winnaar in mijn boek. Vaak heel moeilijk te krijgen voor ons simpele particuliertjes. Nu kan de kwaliteit echt top zijn, maar de smaak is nog veel belangrijker. Ik ken olies van 30 euro voor 750 ml die echt verrot slecht smaken en toppers voor een vijfde van dat bedrag.

 

Paar ideëen:

- benader de betere restaurants met een sample. Stuur die gewoon op (langsgaan is te tijdrovend), 5 ml is voldoende en verpak het leuk, met jouw gegevens erbij. Geef uiteraard niets prijs t.a.v. jouw leverancier of de oorsprong van de olie.

- denk er ook aan dat die restaurants vaak ook een leuke fles voor op tafel willen;

- zoek op welke delicatessenwinkels je hiermee kunt bedienen en doe hetzelfde;

 

Succes en voor een sample hou ik me aanbevolen ;)

 

Groet

Joost

 

 

Beste Joost,

 

Allereerst wil ik je bedanken voor je reactie! Ik snap wat je bedoeld wat betreft olie van 30 EUR met een nare smaak. Dat is dan wel teleurstellend als je zoiets aanschaft en dan de olie niet lekker vindt. Met kwaliteit bedoelde ik ook de smaak (zoete fruitige smaak met een hele lage zuurgraad).

 

Ik vind je ideeen geweldig..Ook dit zal ik meenemen in mijn onderzoekje! Hartelijk bedankt Joost.

 

PS: Ik weet je te vinden (voor een sample) als alles zo ver is ;)

Link naar reactie
  • 0

Waarom geen delicatessenzaken benaderen en traiteurs? Ik koop zelf olijfolie bij een goede onafhankelijke slagerij. Meestal gaan die ook prat op exclusieve producten.

 

Beste Edward,

 

Daar heb ik nog niet aangedacht..Weer een ideetje erbij! Hartelijk bedankt!

Link naar reactie
  • 0

Was ook een wat overbodige vraag (natuurlijk kan een slager ook tapenades e.d. maken en aan bijverkoop doen), laten we ons weer concentreren op de vraagstelling van TS. Waar kun je deze olie allemaal voor gebruiken? En ik ben eigenlijk toch wel nieuwsgierig naar de herkomst en waar deze verpakt wordt, misschien kun je je daar mee onderscheiden. Traiteurs en delicatessenzaken zijn natuurlijk een prima tip.

 

Groet,

 

Highio

 

Deze olie wordt voornamelijk gebruikt voor het dippen met brood en insalades. Je kan ook met deze olie koken (zuurgraad is erg laag). Het is maar net wat voor liefhebber je bent.

 

 

Link naar reactie
  • 0

Met kwaliteit bedoelde ik ook de smaak (zoete fruitige smaak met een hele lage zuurgraad).

 

Ook dan kan het nog verschillen. Goede restaurants weten vaak wel wat hun klanten lekker vinden. Een olie met een lage zuurgraad die zoet en fruitig is, kan slecht vallen als de klant vooraf graag een Italiaans witbrood eet met zeezout en een goede hartige olijfolie. Laten testen bij de Chef is dan ook erg belangrijk.

 

Succes

Joost

DenariusAdvies: Tax | M&A | Legal

Link naar reactie
  • 0

Het is zonde om een luxe olijfolie te gebruiken voor bakken/braden, je verliest dan alle smaak van de olie.

Een goede olie kan je het best na de bereiding toevoegen aan een gerecht....

https://www.antilopehosting.com - webhosting, office 365, cloudbackup en systeembeheer op lokatie voor ZZP en MKB

http://antilopehosting.com - webhosting, online werkplekken, online backup en hosted exchange

http://www.linkedin.com/in/dirkadamsky

Link naar reactie
  • 0

Het is zonde om een luxe olijfolie te gebruiken voor bakken/braden, je verliest dan alle smaak van de olie.

Een goede olie kan je het best na de bereiding toevoegen aan een gerecht....

 

naar mijn mening geeft elke olie ( luxe of geen luxe ) zijn smaak aan het product dat je erin bereid. Is eerder een kwestie van of je wel zoveel geld wil uitgeven om er in te bakken....

 

Link naar reactie
  • 1

Betreft het bezoeken van luxe restaurants : Ik heb soortgelijk ook al gedaan en mijn ervaring was verrassend.... De duurdere restaurants waren onder de indruk van de smaak van de olie, maar waren niet bereid ervoor te betalen...( 8 euro per liter ). In tegenstelling tot de luxe restaurants was men bij de "slow food" restaurants ook onder de indruk en wel bereid om te betalen...

 

Bij beide was het verhaal achter de olie belangrijk waarbij de luxe restaurants meer interesse leken te hebben in het verhaal dan het product....

 

Delicatessenzaken lijken me goed betere kandidaten voor je olie

Link naar reactie
  • 0

Ja, ik dacht ook gelijk aan delicatessen zaken, traiteurs, mooie biologische winkels. De zaken in het hogere segment met klanten die bereid zijn te betalen voor kwaliteit. Volgens mij is goede olijfolie helemaal van deze tijd. Ik zou gewoon de stoute schoenen aantrekken en stad en land afrijden met samples en een goed verhaal. (heb ik in mijn studententijd weleens gedaan voor een product en was verrast hoe goed dit werkte, vraag naar bedrijfsleider/eigenaar en kom niet op spitsuren, houd lijsten bij en doe follow-up). Ik kan in mijn omgeving (Gooi) zo een hoop zaken bedenken die wellicht geïnteresseerd zouden zijn. Gaat een hoop tijd inzitten maar lijkt me wel de moeite waard.

 

Wellicht kan je sterren restaurants benaderen om in de restaurants sferen te blijven?

 

Succes met je mooie product!

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    8 leden, 207 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.