Ga naar inhoud
 • 0

Google Adwords en ???? [Mypartyinabox]

Junior     9 0

Hallo Allemaal,

 

Een jaar geleden ben ik gestart met mijn ontzettend leuke webwinkel in kinderfeestjes en feestartikelen, (MOD EDIT: geen linkspam svp, zie huisregels)

 

Ik heb in het begin veel advertenties geplaatst op websites als Marktplaats, Speurders, 2ehands e.d.

Echter bleek dat met Google Adwords mijn omzet veel sneller groeide.

 

Nu gebruik ik eigenlijk alleen Google Adwords.

Op zich zet dit best zoden aan de dijk maar het kost me relatief veel geld.

Afgelopen maand heb ik bijvoorbeeld ongeveer 1/5 van mijn omzet uitgegeven aan Google.

 

Nu ben ik op zoek naar methode die me nog verder kunnen helpen.

 

Ik wil in ieder geval een nieuwe webwinkel laten bouwen maar wat kan ik nog meer doen?

(de huidige winkel heb ik zelf gemaakt en voldoet gewoonweg niet meer aan mijn wensen en kan voor de klant ook beter)

 

Hoe bereik ik mijn publiek nog beter?

Wat mis ik?

 

Wat ik tot nu toe doe:

- ik heb op relevante websites een banner gezet (betaald)

- ik heb de website op laten nemen in het telefoonboek (online en geprinte versie)

- Google Adwords

- We staan veel op braderieën om ons product te laten zien aan de mensen

- We delen flyers uit op deze braderieën

- Er staan op een aantal sites nog advertenties voor onze producten (marktplaats e.d.)

- ik breng eens in de maand ongeveer een nieuwsbrief uit

- ik ben actief op Twitter (heb ook hyves e.d. maar ben daar eigenlijk niet actief)

 

Alle tips qua marketing zijn welkom!

Alvast ontzettend bedankt.

Groetjes Linda

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

19 antwoorden op deze vraag

 • 0
Legend     2,3k 100
Op zich zet dit best zoden aan de dijk maar het kost me relatief veel geld.

Afgelopen maand heb ik bijvoorbeeld ongeveer 1/5 van mijn omzet uitgegeven aan Google

 

De grote vraag is natuurlijk waar je omzet vandaan komt. Wat is het effect van je andere acties ten opzichte van adwords?

Analyseer dit eens met Google Analytics. Als dan blijkt dat alle andere acties niet van invloed zijn, dan kan je bezien wat daar dan mis gaat. Komt er toch niet zoveel omzet uit adwords als je dacht, dan kan je eea. heroverwegen...

 

Link naar reactie
 • 0
Junior     9 0

Ik vraag mensen hoe ze op de site terecht zijn gekomen wanneer ze een bestelling plaatsen.

95% geeft als antwoord "Google".

De overige 5% geeft aan "tip van vrienden"

 

Omdat ik op het moment weinig andere zaken echt acrief oppak dan Google (braderiën tel ik even niet mee) kan ik natuurlijk weinig vergelijken? Daarbij krijg ik uit Analytics op de een of andere manier niet alle gegevens die ik graag zou willen (onkunde waarschijnlijk aan mijn kant)

Link naar reactie
 • 0
Legend     2,3k 100

Bij "Google" moet je echt onderscheid maken tussen Adwords en organisch (zoekresultaten). Met een van mijn sites kostte Adwords veel meer dan Marktplaats (AdMarkt) terwijl het bezoek uit Marktplaats ook nog eens beter converteerde. Met een andere site krijg ik de meeste bezoekers uit de (gratis) google zoekresultaten, en maar een paar uit Adwords. Meten is weten en zo te zien mis je nu nog de nodige informatie. Je moet het kopers niet alleen vragen, maar vooral ook zelf meten.

 

Aan je onkunde kun je alleen wat doen door er dieper in te duiken en er dus (veel) tijd in te stoppen. Er zijn binnen Adwords/Analytics mogelijkheden om de conversie (dwz. feitelijke koop) te koppelen aan de bron. Om precies te weten hoe wat in z'n werk gaat, kan je beginnen met alles te lezen (incl. helpdocumentatie en blogs) en vervolgens uit te proberen.

 

Een mogelijkheid is ook om aan je URL in Adwords een parameter toe te voegen waarmee je in je statistieken (Analytics, awstats/webalizer/ect) kan zien waar de kopende bezoeker precies vandaan kwam.

 

Succes!

Link naar reactie
 • 0
Moderator+     7,4k 25 1345

Volgens mij doe je al aardig wat buiten online.. maar als je naar online kijkt zou ik toch eens naar Hyves gaan kijken, je kunt daar vrij laagdrempelig adverteren en gemakkelijk zelf je doelgroep kiezen. Als je een advertentie op de hyves marktplaats zet zit daar een promoot knop en kun je of een standaard pakket aanbieden of zelf je doelgroep instellen,

 

Ik heb vorig jaar voor een vriendin in plaats van een bloemetje voor de nieuwe website/bedrijf haar een minicampagne kado gedaan voor geloof ik 50 euro kreeg ik een 50.000 views op een specifieke doelgroep. ik vond het eenvoudig in te stellen. en de response was best aardig zei ze.. (heb/ ken geen getallen meer)

 

als je daarnaast gewoon zoveel mogelijk mensen lid laat worden van je hyve komen steeds meer mensen hem vanzelf tegen en naast betaalde advertensies kun je ook gewoon op de marktplaats gratis advertenties zetten en natuurlijk kun je je eigen hyve ook vol spammen met aanbiedingen :)

Link naar reactie
 • 0
Moderator+     7,4k 25 1345

50,000 views op je website voor 50euro? Of bedoel je 50,000 vertoning voor 50,000 euro?

Mensen klikken niet zomaar op de advertenties. Ik doe ook reclame op martkplaats en andere website maar heb tot nu weinig klant binnen gehaald. Vertoning gaat wel ophoog.

 

tsja, geen website wizard.. (nog teveel) vakjargon voor mij, ik bedoelde 50.000 vertoningen van de banner voor 50 euro.. niet hoeveel mensen de site bekeken hadden (views?)

weer wat geleerd geloof ik :D

Link naar reactie
 • 0
Senior     51 0

Dat is dus: er is 50.000 keer een pagina bekeken waarop je advertentie zichtbaar was:

* hebben die mensen je advertentie wel gelezen?

* hoeveel kliks?

 

In mijn ervaring is hyves heel duur om te adverteren. Maar dat kan natuurlijk van doelgroep/product afhangen.


www.tornooi.net : toernooilijst voor België en Nederland

Link naar reactie
 • 0
Newbee     3 0

Hoi,

 

Google analytics is inderdaad echt een aanrader, daarmee kan je heel goed achterhalen hoe je conversie echt onstaat. Als je gratis verkeer naar je website wilt hebben kan ik je aanraden om een blog met relevante artikelen voor je doelgroep op te zetten. Dit kan echt heel veel resultaat opleveren. Verder kan je ook op goedkopere zoekwoorden adverteren in adsense.

Een goede analyse van je website verkeer en welke woorden het meeste opleveren is echt essentieel.

 

Veel succes verder!


start met minder kosten of verlaag je kosten met open source, cloud services, hosted apps, on-line promotie advies. Linux systeembeheer

http://www.theothersolution.nl/linux-systeembeheer

Link naar reactie
 • 0
Legend     919 49

Het voordeel van adverteren via hyves is dat je kunt targetten op bepaalde doelgroepen, in mijn geval een groot voordeel. Je kunt alle leden van een bepaalde hyve of bedrijfshyve zodoende benaderen. In dat opzicht voor mij een zeer effectieve en kosteneffectieve manier om te adverteren. Wel belangrijk is, zoals overal, om goed na te denken over je tekst. Aardig is dat je ook fotos kunt gebruiken.

Link naar reactie
 • 0
Senior     33 3

Beste Linda,

 

Leuk om te lezen dat je zo goed bezig bent met Google Adwords, het is natuurlijk een uitdaging om hieruit een positieve ROI te creëren.

 

Mijn tip is; bekijk je conversie percentage, hoeveel (relevante) bezoekers via advertenties kopen daadwerkelijk wat op je website, en als ze niks kopen, ga dan na waarom ze dit niet doen, is je advertentie misschien niet relevant genoeg of is je bestelproces te lang?

 

Dus om te beginnen, wat is je conversie percentage van je betaalde (adwords) bezoekers? wanneer je Adwords namelijk juist inzet en de shop relevant is aan de advertenties zal je verkopen aanzienlijk stijgen. ( vanzelf sprekend)

 

Wat doe je overigens met je nieuwsbrieven, ik ben namelijk van mening dat je ook veel omzet met een webwinkel kan creeeren uit bestaande klanten?

 

Succes!


”De vraag is niet wat kennis kost, maar wat het oplevert”.

Link naar reactie
 • 0
Junior     14 1

Beste Frank,

 

Ik zie veel goede tips voorbij komen, maar ik mis een hele belangrijke namelijk; zoekmachine optimalisatie. Zeker als je Google adwords campagne veel bezoekers oplevert is het van belang om op de juiste woorden (en die zie je waarschijnlijk terug in je Adwords campagne) ook aan de linkerkant goed te scoren in de zoekmachines. Uiteindelijk betaal je daar geen kosten per klik op je advertentie...

 

Ik zie dat je een nieuwe webshop wilt gaan bouwen. Bedenk je van tevoren heel goed welke mogelijkheden de webshop moet hebben. Weet ook of je webpagina's voor de zoekmachines wilt optimaliseren. Wil je dit achteraf aanpassen, dan kost het je veel extra tijd en geld. M.a.w. laat je ook goed inlichten door specialisten.

 

Succes en groeten,

Dirk Julicher

 

 

 

 


Specialist in: SEO optimalisatie en Google Adwords. Eigenaar website: Voetbalreizen Vergelijken

Link naar reactie
 • 0
Junior     9 4

Beste Linda,

 

Je doet niks fout denk ik.

 

Bezoekers krijgen is voor iedereen moeilijk die een website heeft. Via google zal je vast goed helpen maar er zijn meer manieren die geen geld kosten. Via de juiste start pagina kan je zo heel veel websites vinden waar je gratis reclame kunt maken voor je website. Hier zullen niet heel veel bezoekers van komen maar het helpt je wel.

 

En zorg dat je linkt met ander websites die actief zijn in je branche

 

De nieuwsbrief die je een keer per maand verstuurt kan ook wel per 2 weken.

Link naar reactie
 • 0
Legend     892 74

...

De nieuwsbrief die je een keer per maand verstuurt kan ook wel per 2 weken.

Daar ben ik het niet helemaal mee eens. Ik word soms gek als ik zie hoe vaak bepaalde bedrijven nieuwsbrieven sturen. Ik bedoel, in hoeverre wilt een klant iedere 2 weken wat horen over je producten. Wat je wel kan doen is dat mensen kunnen aanmelden voor maandelijkse nieuwsbrief en eventueel voor nieuwsflits van aantal keren per maand, dan bepalen ze zelf hoe vaak ze wat van je willen horen.

Wat twitter/hyves betreft: inmiddels is het mogelijk bij hyves in te stellen dat die de twitter berichten automatisch overneemt (behalve dan de RT en @ berichten).

Link naar reactie
 • 0
Legend     625 16

...

De nieuwsbrief die je een keer per maand verstuurt kan ook wel per 2 weken.

Daar ben ik het niet helemaal mee eens. Ik word soms gek als ik zie hoe vaak bepaalde bedrijven nieuwsbrieven sturen. Ik bedoel, in hoeverre wilt een klant iedere 2 weken wat horen over je producten. Wat je wel kan doen is dat mensen kunnen aanmelden voor maandelijkse nieuwsbrief en eventueel voor nieuwsflits van aantal keren per maand, dan bepalen ze zelf hoe vaak ze wat van je willen horen.

Wat twitter/hyves betreft: inmiddels is het mogelijk bij hyves in te stellen dat die de twitter berichten automatisch overneemt (behalve dan de RT en @ berichten).

 

Een nieuwsbrief is eigelijk een beetje ouderwets. Ik zou eens goed gaan kijken wat (meten) het effect is van je nieuwsbrief. Ik heb dat al veel gedaan en de resultaten waren bij 80% erg bedroevend.

 

Yahoo is leuk als aanvulling. Kost niet veel en er komen goede klikken vandaan. (beetje omslachtig om op te zetten voorral als je meerdere landen wilt). Maar dat zal in de toekomst wel verbeteren met Bing. Met Adwords bereik je 90% dus het lijkt me beter om daar te optimaliseren. Er staan online cursussen van google zelf (gratis). Is veel stof maar het kan je veel opleveren.

Link naar reactie
 • 0
Legend     892 74

...

Een nieuwsbrief is eigelijk een beetje ouderwets. Ik zou eens goed gaan kijken wat (meten) het effect is van je nieuwsbrief. Ik heb dat al veel gedaan en de resultaten waren bij 80% erg bedroevend.

...

Misschien verschild het per doelgroep en product maar bij mij heeft het zeker effect. Je maakt ze toch weer even wakker. En als je het zelf niet doet maar vrijwel al je concurrenten wel weten zij ook beter de aandacht houden.

Link naar reactie
 • 0
Senior     32 1

mypartyinabox, ik vind jouw site wel passen bij wat je verkoopt.

Dat moet ook geen strakke moderne site zijn voor dat soort artikelen.

Wat gebruik jij eigenlijk, is dat webshopkeeper?

Want dat is wat ik wil gaan gebruiken met mijn eigen site.

 

Wat die nieuwsbrieven betreft , ik zou het ook maar om de 2 maand doen, want de mensen vinden het niet fijn als ze om de 2 weken al een nieuwsbrief krijgen.


http://eco-websites.startpagina.nl en http://ecologisch.startpagina.nl

Ecologische startpagina's vol informatieve websites uit Nederland en België, over eco lifestyle, ecologisch tuinieren, ecotoerisme, eco voor kids en nog veel meer.

Vrijwilliger bij Natuurvereniging Limburgs Landschap

Link naar reactie
 • 0
Super Senior     127 37

Hallo Linda,

 

Het klinkt heel basaal en eenvoudig, maar het is puur een kwestie van kosten en baten. Levert het je meer op dan het kost? Gewoon doorgaan en proberen je campagnes te optimaliseren door middel van bijvoorbeeld Google analytics zodat je meer revenue haalt uit je campagnes. Kost het je meer dan het opbrengt, dan zou ik snel iets veranderen.

Link naar reactie
 • 0
Legend     313 5

Zolang je er wel winst op maakt heb je natuurlijk niets te klagen :P Maar ik begrijp dat je liever marketingmethodes

zou zien die je wat minder geld kosten. Ik moet zeggen dat je al zeer goed bezig bent op verschillende manieren.

Misschien moet je eens gaan kijken of je je webshop niet in de organische zoekresultaten krijgt voor wat termen.

De zoektermen hoeven niet gelijk de beste te zijn, maar dit kost geen geld, en kan toch leads opleveren!


Logo ontwerp en huisstijl ontwerp tegen eerlijke prijzen bij Logo4Life

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Verberg sidebar
 • Wie is er online?
  0 leden, 75 Gasten

 • Breng jouw businessplan naar een higher level!

  Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

  • Stel jouw ondernemersvragen
  • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
  • > 75.000 geregistreerde leden
  • > 100.000 bezoekers per maand
  • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
  •  Altijd gratis

 • Ook interessant:

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.