Ga naar inhoud
 • 0

Erg veel plezier! (Dennis Hettema)

 • Translate to English
Retired Mod     4,5k 25

Sinds februari 2002 ben ik actief geweest voor Dreamstart met als persoonlijke missie: "Van higherlevel.nl een succes maken". Naar mijn gevoel is dat behoorlijk goed gelukt.

 

Toen ik in februari 2002 begon had ik het geluk dat Mikky Vrolijk mijn collega werd. Mikky en ik klikten perfect en we vullen elkaar fantastisch aan. Met zijn tweetjes en wat alternatieve persoonlijkheden begonnen we de strategie vorm te geven.

 

Gelukkig bleek een eerste keus met betrekking tot de strategie een goede, het forum werd apart van de Dreamstart site ontwikkeld. Hierdoor kregen we wat meer vrijheid en bespaarden we behoorlijk in de kosten. Na wat brainstorm werk kwam Mikky met de naam Higherlevel.nl op de proppen: Higherlevel.nl was born!

 

Een forum voor innovatieve ondernemers. Het was al vaak geprobeerd maar nog nooit gelukt. Veel mensen schoven hun scepsis ook niet onder stoelen of banken. Uitspraken als: "Dat lukt nooit, Syntens had 6 miljoen gulden en heeft ook gefaald!" en "Je mag ondernemers niet tutoyeren" en "Dit is toch allemaal te technisch!?" waren aan de orde van de dag.

 

Het maakte ons niet uit. We gingen er met frisse moed tegenaan en gelukkig hadden we de vrijheid om onze eigen strategie te bepalen. Niemand legde ons echt aan banden. Het enige probleem was dat er nagenoeg geen geld beschikbaar was.

 

Uitgebreid onderzoek naar onze concurrenten liet al snel weten wat er fout was met de alternatieven. Ondernemen is niet alleen maar: serieus, geld verdienen, netwerken, nors kijken, zorgen, stress, beleefd zijn, boze klanten en alleen zijn: Ondernemen moet vooral ook leuk zijn om te doen. Ik werd persoonlijk al helemaal kriegelig als mensen 'meneer' en 'u' tegen me zeggen. Waarom moet dat op een forum dan wel?

 

Ontspannen, plezierig, snel en eigenwijs. Dat waren speerpunten in onze strategie. Deze strategie heeft een ontzettend leuk, gezellig en actief forum tot stand gebracht waar ik erg trots op ben. Ik heb ontzettend veel leuke en interessante mensen ontmoet via higherlevel.nl en ik vind dat ik met recht kan zeggen dat dit het leukste werknemers avontuur was dat ik ooit heb meegemaakt.

 

Helaas komt het voor mij namelijk tot een einde. Niet voor Higherlevel.nl, gelukkig niet! Higherlevel.nl gaat door! Ik zal natuurlijk als vrijwilliger bij Higherlevel.nl betrokken blijven, maar kan er niet dezelfde tijd aan besteden als voorheen. Ik wil iedereen dus ook bedanken voor hun inzet en enthousiasme. Zonder jullie was Higherlevel.nl nooit geworden wat het nu is. Werken met jullie was iedere dag weer een feest, jullie zijn de beste collegae en doelgroep die ik ooit heb gehad! ;)

HL-er van het eerste uur (& proud of it)

follow me on twitter http://www.twitter.com/dhettema

fuk spelvouten

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

22 antwoorden op deze vraag

 • 0
Legend     401 2

Inmiddels is higherlevel uitgegroeid tot een community waar je op iedere post een fatsoenlijk antwoord krijgt, regelmatig goede discussies lopen en het explosief aantal groeiend leden bewijst dit ook. Jullie hebben je werk echt goed gedaan!

 

Wel jammer dat je ermee stopt.

Nog veel succes met je nieuwe bedrijf!

 

 

 

 

Link naar reactie
 • 0
Retired Mod     7,8k 145

Ha Den,

 

Zoals je weet was mijn eerste post (door al die mislukte projecten) nogal kritisch van aard. Waarom zou het jouw lukken waar Syntens met 6 mln faalt?

 

Het antwoord: "Nou ehh gewoon...."

 

En inderdaad. Gewoon. Doen en niet te veel over nadenken al helemaal niet veel geld uitgeven.

 

Den, je hebt een onwaarschijnlijk talent voor dit soort zaken. Een feilloos gevoel voor wat het wel en wat het niet moet zijn en een enorme dosis enthousiastme, optimisme en doorzettingsvermogen. Onontbeerlijke eigenschappen voor een "echte" ondernemer. Ik wil Mik niet te kort doen, maar we hebben het nu even over jou. De tijd lijkt gekomen om je talenten elders tot zijn recht te laten komen. Ik geloof niet dat de nieuwe bewindvoerders van HL met jouw talent uit de voeten kunnen. Past niet. Helaas, maar het is niet anders. En jij gaat je talent ook niet verlogenen door ambtenaar te worden. Dat talent heb je niet (ik ook niet geloof ik ;D). De bezuidenhoudseweg is een andere wereld als de boerderie :(

 

Anyway, volgens mij zijn we nog niet van je af :D

 

CU,

Nils

Heeft mijn antwoord je goed geholpen? Dan is een reusje nooit weg.

 

Iedere vrijdag in Utrecht, gratis uurtje "sparren" met ervaren ondernemers en investeerders. www.innosquad.nl

 

contact: www.dewitte.org | Innovation + Business + Finance

Link naar reactie
 • 0
Senior     50 0

Hi Dennis,

 

Ik moet je zeggen dat jullie behoorlijk geslaagd zijn in je opzet. Ik ben zelf pas sinds twee weken op het forum en moet je zeggen dat ik positief verrast bent door de kwaliteit.

 

Meeste van deze forums vervallen nog wel eens in een "pissing contest" omdat ze niet goed gemodereerd worden. Ik heb dat in een aantal van de bijdragen ook gelezen, waarbij een beetje fout geformuleerde vraag door een aantal personen werd afgezeken.

 

Een van de dingen die het forum misschien nog beter maken is om sneller afscheid te nemen van een aantal moderators en een aantal aandere toppertjes op toerbeurt te vragen hun kennis en kunde te profileren.

 

Veel succes

 

Link naar reactie
 • 0
Super Senior     119 2

Nog maar een van de weinige actieve fora waar je niet direct tot de grond toe wordt afgebrand als je een voor de specialisten eenvoudige vraag stelt. De meeste fora zijn tegenwoordig een groot afzeikspektakel. Op welke manier kun je iemand het hardste de grond in boren.

 

Hier in ieder geval niet.

 

Ik hoop daarom ook dat dit forum actief blijft op de manier zoals ze nu doet. Met het nog steeds groeiende ledenaantal mag dit geen probleem zijn.

 

Den, Ik wens je heel erg veel succes met de dingen waar je je momenteel mee bezig houdt. En ik verwacht je natuurlijk nog wel eens te zien op dit forum, niet als actieve meeprater misschien, maar laat je nog eens zien.

 

Tot slot, heb ik nog een woordje te zeggen.

 

Hulde!

 

 

Christian

Link naar reactie
 • 0
Retired Mod     9,9k 461

Mijn eerste bezoek aan Higherlevel.nl deed ik nadat je een berichtje had achtergelaten op het forum van Smallzine. Niet lang daarna werd ik lid, en niet lang daar weer na moderator. Jij en Mikky hebben een uitstekend forum van de grond gekregen, met steeds weer nieuwe aanwas, veel interessante topics, enorm veel kennis en ervaring, en bovenal een supersfeer. Absoluut mijn complimenten!

 

Verder sluit ik me helemaal bij Nils aan door hem na te zeggen: volgens mij zijn we nog niet van je af! Heel veel succes met SCB!

 

__________

Ik heb dat in een aantal van de bijdragen ook gelezen, waarbij een beetje fout geformuleerde vraag door een aantal personen werd afgezeken.

Kun je hier concrete voorbeelden van geven? Als moderators proberen wij de juiste toon te vinden, en die kan soms wel eens minder geslaagd zijn. Maar daar mag je 'ons moderators' best op aanspreken hoor, daar worden wij hopelijk alleen maar beter van :)

Link naar reactie
 • 0
Retired Mod     3k 90

Hallo Dennis,

 

In de relatief korte duur van mijn lidmaatschap was mij reeds opgevallen dat jij één van de stuwende krachten achter Higherlevel was, naast Kermie uiteraard. Ik vind het dan ook onzettend jammer dat jij stopt.

 

Wellicht dat ik iets heb gemist maar het is mij nog niet duidelijk wat je gaat doen nu je HL gaat verlaten. Wat het ook is, ik wens je in ieder geval heel veel succes.

 

 

 

jurist - interim manager legal - maar bovenal ondernemer 4legal ||legalalert | JuridischActueel |

Link naar reactie
 • 0
Retired Mod     4,5k 25

Thanks voor de lovende woorden allemaal :D Het betekent opzeker erg veel voor me...

 

Het doet pijn om higherlevel.nl als "pro" te verlaten, maar weg gaan zal ik zeker niet doen.

 

In de toekomst focus ik me op mijn nieuwe bedrijf. Op http://www.scanchoosebuy.com kan je hier meer over lezen (yep, dankzij feedback op higherlevel.nl wordt de site momenteel herschreven). Ondertussen moet ik hier en daar wat freelance werk zien te vinden omdat je het als startende ondernemer niet ruim hebt ;)

 

p.s.

Hebben jullie al gestemd?

HL-er van het eerste uur (& proud of it)

follow me on twitter http://www.twitter.com/dhettema

fuk spelvouten

Link naar reactie
 • 0
Legend     367 1

Gefeliciteerd Dennis!!

 

Persoonlijk geloof ik sterk in het feit dat ogenschijnlijke tegenvallers achteraf 'een geschenk uit de hemel' blijken te zijn. En we moeten altijd blij zijn met mensen die het lef hebben te gaan ondernemen en daar nog lol in zien ook.

 

Zou het trouwens geen idee zijn om een onderdeel 'storyboard' toe te voegen waar ruimte is voor initiatieven, ondernemingen en ervaringen naar aanleiding van/ via/ door Higherlevel zijn ontstaan? Het zou nieuwe gebruikers een idee geven welke gevolgen Higherlevel heeft gehad?! Een soort referentiekader. SCB zou zo'n story kunnen zijn, of de verguisde 'Brainstormgroep'.

 

Heel veel succes en tot ziens ;) :'(

Pim de Bokx

www.pioneerz.com | managing the risk to dramatically improve

Link naar reactie
 • 0
Retired Mod     9,9k 461

Zou het trouwens geen idee zijn om een onderdeel 'storyboard' toe te voegen waar ruimte is voor initiatieven, ondernemingen en ervaringen naar aanleiding van/ via/ door Higherlevel zijn ontstaan?

 

Als je een verhaal hebt, graag! De mogelijkheid hiertoe staat klaar, er is alleen tot nu toe geen content voor geweest, en door de drukte van de laatste tijd is de aankondiging hiervan naar de achtergrond gedrukt. Maar nieuws, actuele persberichten en andere leike fieten of weetjes zijn van harte welkom op mijn, Dennis' en/of Mikky's emailadres!

Link naar reactie
 • 0
Retired Mod     1,2k 45

Tsja Den,

 

Het zal even wennen zijn, jou niet 24 uur per dag te zien posten. Maar goed, life-goes-on zullen we maar zeggen, nieuwe uitdagingen zijn en blijven belangrijk.

 

Ik heb het je vast al vaker gewenst: veeel succes!

 

En thanx voor het neerzetten van een fantastische community (nee Mikky, ik vergeet jou echt niet hoor :) )

 

The New Motion - elektrisch rijden geregeld

Alef op Twitter

Alef op LinkedIn

Link naar reactie
 • 0
Moderator     7,7k 149

Het is zonde om je te zien vertrekken als 'pro' van HL, want ik ben ervan overtuigd dat het zonder jou nooit was geworden wat het nu is.

 

Gelukkig blijft de andere helft van HET HL duo nog wel werkzaam, en ik denk dat Mikky er zeker een goede voortzetting aan zal geven.

 

En ik weet dat je er toch wel bij betrokken blijft, ondanks het aflopen van je officiele status... al zal het op een hele andere manier zijn, ook omdat SCB natuurlijk veel tijd en energie gaat vragen. Evengoed verwacht ik dat we nog wel een keer gaan borrelen met de hele club als je om het een of ander weer in het land bent!

 

 

Link naar reactie
 • 0
Retired Mod     2,3k 6

Ik wil hier natuurlijk ook niet bij achterblijven....

 

Dennis, heel erg bedankt voor het fantastische werk dat je voor HL gedaan hebt. Sinds ik me aangemeld heb bij HL is het forum gegroeid van 15 naar ruim 1900 leden en het groeit maar door. Petje af! Ik kan me nog goed je eerste mailtje herinneren dat je me als eerste persoon binnen 1 dag geupgrade had van "lid" naar "moderator" .... erg grappig.... ;) Ik weet ook zeker dat SCB minstens net zo een succes voor je gaat worden! En anders verzin je vast wel weer iets nieuws....

 

Ik hoop dat we je nog vaak kunnen verwelkomen tijdens de discussies, waarbij we blij zullen zijn met je kritische blik.

 

Heel veel succes de komende tijd!

 

Ronald

Passie voor ondernemerschap en crowdfunding en HL-er van het eerste uur.

Link naar reactie
 • 0
Moderator+     11,2k 478

Ik zit nog in de ontkenningsfaser! Bydewee is Den nu in Den Haag, dus ik kan de hele week nog even struisvogel zijn ;-)

Verder denk ik dat het met Den écht goed komt. Ik bedoel ... community marketing is en blijft een apart verhaal. Daar is Den Haag inmiddels van overtuigd. Ik vermoed dus dat er wel wat free lance werk aan komt.

Ik ben en blijf sowieso fan van je!

 

Netwerken: Het gaat er niet om wie je bent, maar wie je kent !

Link naar reactie
 • 0
Retired Mod     7,8k 145

Ik zou eens checken bij www.innovatienet.nl. Is van Syntens, gaat geloof ik 6,5 mln euri in en alle faalfactoren van de vorige poging zijn op voorhand alweer ingebouwd. ;D

Heeft mijn antwoord je goed geholpen? Dan is een reusje nooit weg.

 

Iedere vrijdag in Utrecht, gratis uurtje "sparren" met ervaren ondernemers en investeerders. www.innosquad.nl

 

contact: www.dewitte.org | Innovation + Business + Finance

Link naar reactie
 • 0
Retired Mod     7,8k 145

De consultant die de opdracht in de wacht gesleept hebben zijn onze vrienden van Winkelman en Van Hessen ;D www.wenvh.nl de man bij Syntens (in Den Haag) was Peter Koudstaal meen ik.

Heeft mijn antwoord je goed geholpen? Dan is een reusje nooit weg.

 

Iedere vrijdag in Utrecht, gratis uurtje "sparren" met ervaren ondernemers en investeerders. www.innosquad.nl

 

contact: www.dewitte.org | Innovation + Business + Finance

Link naar reactie
 • 0
Senior     61 0

Hey Dennis,

 

Ook namens mij hartelijk dank voor al je werkzaamheden voor Higherlevel!

Daarnaast ook nog veel succes met het bedrijf waar je je op gaat richten.

Ik neem aan dat we hier nog wel regelmatig posts van je kunnen verwachten?

Link naar reactie
 • 0
Legend     1,5k 8

Sjongejonge ik kom hier echt te weinig de laatste tijd. Voor mijn gevoel was je er bijna stilletjes vandoor gegaan, totdat ik in jouw statistieken (ik wilde toch eens zien hoe goed de website inmiddels loopt ;)) een link naar deze post zag staan. Gaat ie er potverdorie minder tijd in steken!

:P

 

Ik wil je graag bedanken voor jouw tomeloze inzet, jouw humor, creativiteit, spontaniteit, assertiviteit, uhm hoe ging die reclame van Tempo Team nou ook al weer? :-X

 

We zullen ongetwijfeld nog van je horen en ik hoop van harte dat het goed met jou en jouw bedrijf gaat, want ik vind het mooi hoe jij jouw tijd ook hebt besteed aan het bijdragen aan de ondernemingen van anderen. Zo heb je mij verschillende keren op weg geholpen en je hebt zelfs nog jouw hulp aangeboden toen we met ICStats technisch even in de knoop zaten (gelukkig alles weer opgelost! ;))

 

Kortom, BEDANKT en tot zien!

 

Groeten, Martijn

Overzichtelijke website statistieken van ICStats, Visitor Engagement praktisch toepasbaar!

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Verberg sidebar
 • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
  Deze verzenden we elk kwartaal.

 • Wie is er online?
  7 leden, 227 Gasten

 • Breng jouw businessplan naar een higher level!

  Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

  • Stel jouw ondernemersvragen
  • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
  • > 75.000 geregistreerde leden
  • > 100.000 bezoekers per maand
  • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
  •  Altijd gratis

 • Ook interessant:

  Ook interessant:

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.