• 0

Het nadeel van een lange domeinnaam

Goedenavond,

 

Ik ben zo'n 2 jaar geleden al eens actief geweest op dit forum, aangezien ik meer informatie wilde voor het opzetten van een webshop. Toendertijd had ik niet genoeg budget en werden alle plannen uitgesteld.

Nu is dat probleem verholpen en kan ik eindelijk aan de slag.

 

Na wat plannen te hebben uitgewerkt ben ik nu op zoek naar een goede domeinnaam.

Natuurlijk heb ik al wat gezocht onder de zoekoptie van deze site, maar nog niet kunnen vinden wat ik wil weten.

Ik ben namelijk nog steeds van plan om een webshop in ondergoed te gaan opzetten, maar alle goede domeinnamen zijn natuurlijk bezet. Nu kwam ik wel een domeinnaam tegen bestaande uit 3 woorden aan elkaar en 21 letters.

Mijn vraag is, is zo'n domeinnaam nog wel krachtig ? Is het voor een domeinnaam niet veel beter om uit 2 woorden te bestaan of zie je het wel vaker bestaande uit 3 woorden?

 

Zoals jullie zullen begrijpen kan ik de domeinnaam hier niet noemen, aangezien iemand anders ermee vandoor kan gaan :-)

 

Alvast bedankt voor jullie reacties!

 

Groet,

 

Mrblueeyes

 

 

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

18 antwoorden op deze vraag

  • 1

Is het een logische zin, die drie woorden? Een spreekwoord bijvoorbeeld, of een combi die gangbaar taalgebruik is? Allitereert het goed? Klinkt het überhaupt goed?

 

Kortom: tuurlijk kan een bedrijfsnaam/domeinnaam van drie woorden. Daar is geen regel voor, mits het maar duidelijk is, uitspreekbaar en geen verkeerde associaties heeft :)

Link naar reactie
  • 0

hoeft geen probleem te zijn als het maar lekker bekt.

 

zoek maar eens met google op allesvoorde.....en hoe mensen uiteindelijk jouw website vinden hangt van heel veel factoren af.

 

zoek binnen HL maar eens op vindbaarheid, adwords, seo en al die andere termen ;D

 

helaas die link geeft niet weer wat ik had opgezocht ???

 

Edit: link gefixed

Link naar reactie
  • 0

natuurlijk heeft een lange domeinnaam wat meer nadelen als een korte. Maar je kunt niet per definitie zeggen dat 3 woroden niet kan. bijv als je koffie verkoopt dan heb je het liefst de domeinnaam www.koffie.nl maar als dat niet lukt zal www.delekkerstekoffie.nl ook best lukken maar www.lekkerbakkiepleur.nl lijkt weer wat minder geschikt.

 

kortom als de drie woorden een algemeen geaccepteerde uitdrukking of aanduiding is voor je product zal het wel inslijten bij je klanten en kun je het ook wel in de markerting inpassen.. "U drinkt toch ook delekkerstekoffie.nl" . Als het meer een soort jargon is (een bakkie pleur) soms lokaal dan zal het niet snel wennen als domeinnaam en zal het minder geschikt zijn.

 

maar voor 9-10 euro per jaar kun je de domeinnaam ook vastleggen en daarna aan ons vragen wat we ervan denken... :)

Link naar reactie
  • 0

Wat wil je met de beschreven domeinnaam bereiken? Moet deze goede zoekwoorden bevatten? Je maakt mij niet wijs dat er voor het doel 'ondergoed webshop' geen kortere domeinnaam vrij is. Ik vind je HL alias, e-mailadres en eerste keuze voor zo een lange domeinnaam geen van alle logisch. Het blijft allemaal niet hangen en kost drie keer lezen om het te onthouden.

 

www.knap-lange-domeinnaam.nl kun je ook altijd forwarden naar www.korter.nl/knap-lange-domeinnaam met een vergelijkbaar resultaat.

 

Zomaar een testje:

[willekeurigekleur]-ondergoed.nl is vrij

merk-ondergoed.nl/com is vrij

sport-ondergoed.nl/com is vrij

ondergoed-underwear.nl/com is vrij

ondergoedpakket.nl/underwarepackage.com zijn vrij

 

Daarbij kun je voor ondergoed ook nog al wat synoniemen of alternatieven bedenken. Ik ben het dus niet met je eens dat alle domeinnamen vergeven zijn. Samenstellingen met ondergoed worden wel snel lang. Op wat voor soort assortiment (breed, diep, lengte, niche, 4P's) moet de naam aansluiten?

 

Groet,

 

Highio

"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Link naar reactie
  • 1

Naar mijn ervaring zijn lange domeinnamen vooral lastig om uit te leggen aan telefoon / normaal gesprek.

 

Korte domeinnamen kunnen ook lastig zijn als er een cijfer, of - tekens in zitten

 

"wat is uw email adres"?

 

info@1lingerie.nl (dan ben je eerst 1 minuut aan het uitleggen dat het CIJFER 1 is en niet EENlingerie.nl )

 

of je bent de "hereveense lingeie centrale" , HLC.nl was al bezet, en word h-l-c.nl

info@h-l-c.nl , is bijna niet uit te leggen aan de telefoon.

 

 

Is uit eigen ervaring, toentertijd had ik een webwinkel en een echte winkel.

 

of een bekende had zoiets als " KPNverbindt.nl" uiteindelijk heeft hij maar 3 adressen gekocht - verbindt, verbind en verbint om maar geen taallessen aan de telefoon te hoeven geven....

 

Voor de SEO - nu zullen wel 30 "specialisten" over me heen vliegen - maakt het niet zoveel uit. Zorg vooral dat je relevante content hebt, waar 5 jaar geleden nog veel trucjes waren om google te overtuigen dat je "relevant bent" - is dat steeds minder aan het worden.

 

Googles business model is "de meest relevante paginas weergeven" en niet "de meest gelinkte"

Link naar reactie
  • 0

www.herenboxershortshop.nl

 

www.boxershort4you.nl

 

www.boxershortsvoorhem.nl (envoorhaar?)

 

maar misschien toch beter een kortere (fantasienaam) en zorgen dat je in google goed gevonden wordt? Over dat onderwerp kunnen ze je hier alles vertellen. :)

 

 

 

Link naar reactie
  • 0

De eigen naam is naar mijn mening te lang en niet 100% onderscheidend. Heb je al marktonderzoek gedaan? Henkh schrapt terecht heren- en gebruikt al volledig engelstalige namen.

 

Waarom ga je de concurrentie niet aan met de naam Wes-Boxershorts.nl? Wes staat daarbij voor wijd en strak en zou je als merk of handelsnaam kunnen deponeren. Je maakt tegelijk handig gebruik van enkele bekende Wesley's. Ter ondersteuning kun je wijde-boxershorts.nl en strakke-boxershorts.nl registreren. Ik ken verder niet meer koopargumenten, behalve verschillende merken en specifieke modellen, maar ik heb dan ook geen marktonderzoek of concurrentie-analyse gemaakt.

 

Boxershort pack, set, cadeau of verpakking helpen je misschien ook opweg... Men's Box? Ik heb geen idee wat er zoal aan handelsnamen in deze zwaarbevochten markt in gebruik is. Lijkt me voor jou een punt van aandacht bij iedere te kiezen naam naast het bestaansrecht van een nieuwe speler.

 

Groet,

 

Highio

"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Link naar reactie
  • 0

Highio,

 

Ik heb nog nooit van wes (wijd en strak) gehoord. Zelfs op google is er niks over te vinden :)

 

hoe kan ik een marktonderzoek naar een domeinnaam doen?

 

Ik heb op google gezocht waar een domeinnaam het beste aan kan voldoen. En ben het volgende te weten gekomen:

* gemak waarmee een domeinnaam door de bezoekers is te onthouden

* vindbaarheid in Google en andere zoekmachines

* extensies, de landen of taalgebieden waar u zich op richt met uw website

* de mogelijkheid dat bezoekers uw domeinnaam verkeerd zullen spellen

 

Conclusie:

Bij een domeinnaam moet iig het woord ondergoed of boxershort aanwezig zijn voor de vindbaarheid op google. Ik wil namelijk beginnen om stoere boxershorts te verkopen voor een doelgroep van mannen tussen de 18 en 30 jaar. Mogelijk wil ik dit in de toekomst uitbreiden naar niet alleen boxershorts maar ook overig ondergoed. De markt zal heel Nederland zijn, en daarom zal ik een .nl extensie moeten hebben.

Om spelfouten te voorkomen wil ik geen streepjes en cijfers in mijn domeinnamen hebben.

 

Onderstaand zijn door jullie wel 2 goede domeinnamen genoemd. Ga ik maar snel eens goed over nadenken.

 

Link naar reactie
  • 0

Goede informatie via Google en prima aansluitende conclusie, ik hoop dat je business intelligence net zo goed uitpakt, wat misschien ook wel mag na twee jaar tijd. Je kunt altijd marktonderzoek doen naar koopmotieven van deze doelgroep of keuzevrijheden in het koopproces en naar de geschiktheid van domeinnamen als handels- of merknaam (zoekwoordenanalyse?).

 

Voor wat betreft streepjes en getallen in domeinnamen, kun je ook beide varianten registeren:

Stoereboxershorts.nl en stoere-boxershorts.nl bijvoorbeeld (zei ik: jongeherenboxers.nl en jonge-herenboxers.nl?). Succes!

 

Zijn dit ook geen populaire geschenkartikelen? Dan denk ik aan een bijwinkel boxercadeau.nl

 

Groet,

 

Highio

"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Link naar reactie
  • 0

Ik heb een zoekwoordenanalyse uitgevoerd via google adwords en moet zeggen dat dat toch wel erg handig is.

Je ziet precies hoeveel hits een bepaald woord maandelijks wereldwijd of hier in Nederland heeft.

 

Nu heb hierdoor zo'n 20 goede domeinnamen bemachtigt, maar ik twijfel nog sterk welke nu echt de juiste voor mijn webshop is.

Ik ben nogal perfectionistisch, en als ik een domeinnaam neem dan moet ik ook echt zeker weten dat het goed is!

Van de 20 ben ik ze al aan het wegstrepen en houd er zo'n 5 over :-)

 

Is er hier iemand die hier wat meer kennis van heeft dan een beginner als ik en mij wil helpen?

Dan stuur ik je een prive bericht met de domeinnamen en het zou fijn zijn als we eens kunnen overleggen.

Link naar reactie
  • 0

als ondernemer ben ik geen beginner dus PM me maar even. En ja wat is kennis over domeinnamen? In mijn optiek moet ie lekker bekken en makkelijk te onthouden zijn.

 

Misschien is het een idee om hier op HL een soort poll te houden als je er 5 uitgefilterd hebt? En als de mods daaraan mee willen/kunnen werken? Ik weet eigenlijk geeneens of je zelf een poll kan plaatsen op HL. :P

 

Maar het belangrijkste is toch als je een keuze gemaakt hebt dat je jouw toko actief gaat promoten met alle middelen die internet (lees google ;D) je kan bieden.

 

 

 

 

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    6 leden, 214 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.