Ga naar inhoud
 • 0

Te weinig omzet in mijn bedrijf

 • Translate to English
Junior     6 0

Allereerst wil ik me voorstellen, dit is namelijk mijn eerste bericht op dit forum. Mijn naam is Semih, ik ben 18 jaar oud, zit in het laatste jaar van vwo en mijn ouders hebben een zaak gespecialiseerd in het navullen van printercartridges en toners.

 

Deze zaak hebben ze sinds vorig jaar mei, maar vanaf het begin al is er gewoon te weinig omzet om het fatsoenlijk draaiende te kunnen houden. We hebben een aantal keren geadverteerd in regionale kranten, en ook een kleine website opgezet maar het heeft allemaal niet echt bijgedragen aan een grotere omzet. Mijn vader is niet echt iemand die veel geld erin durft te steken, hij is namelijk bang dat het verloren gaat. Ik wil zelf iets ondernemen om de omzet wat hoger te kunnen krijgen, zodat mijn ouders ook met plezier kunnen gaan werken. Nu denk ik dat het puur met het navullen van cartridges niet gaat lukken, misschien dat we iets anders erbij moeten gaan aanbieden/verkopen. Misschien hebben jullie enkele ideeën wat dit voor producten/diensten zouden kunnen zijn? Misschien hebben jullie nog andere ideeën?

 

Ik hoor het graag van jullie,

 

groetjes

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

 • 0
Legend     1,4k 105

Is de zaak een eigen concept of franchise?

 

Als het eigen is dan zou je kunnen overwegen om het concept te veranderen waarbij het vullen van inkt cartridges bijzaak wordt.

Als het franchise is kan je eens aan de organisatie vragen waar die rooskleurige cijfers vandaan kwamen die toen voor gerekend zijn.

Link naar reactie
 • 2
Moderator+     7,4k 26 1348

Omdat je zegt dat je vader niet (teveel) wil investeren zat ik te denken aan een aantal aanverwante producten en klein te beginnen.

 

Ik denk dan aan memory sticks, onbeschreven DVD's. Papier, Fotopapier,

 

Dit kun je eventueel uitbouwen met (digitale) fotolijstjes en andere kantoorartiklen zoals pennen, schrijfmappen, agenda's ??

 

Als diensten kun je wellicht denken aan het neerzetten van een goede multifunctionele copier / printer. zodat mensen kunnen kopieren of met een memorystick kunnen komen om documenten te kunnen printen.

Eventueel een hele goede fotoprinter zodat mensen ook zelf foto's kunnen printen..

 

Verder zou je kunnen kijken of je meer mensen in de winkel kunt krijgen door een kiala punt te worden. Daardoor komen mensen naar de winkel om hun postpakketjes op te halen. Het levert wel misschien niet direct meer omzet maar het trekt wel mensen naar de winkel.

 

Het is misschien ook handig om te kijken wat mensen in de buurt van de winkel nog missen. wat je makkelijk kunt aanbieden. Het is natuurlijk oppassen dat het niet een rommelwinkeltje met van alles en nog wat word.

Misschien is het toch wel nodig om een "grote keuze" te maken om bijvoorbeeld een volwaardige kantoorboekhandel te worden of gemakswinkel zoals Rene suggereert. maar vooralsnog dus maar deze kleine suggesties van wat ik zo kan bedenken..

Link naar reactie
 • 0
Legend     1,7k 1 102

Omdat je zegt dat je vader niet (teveel) wil investeren zat ik te denken aan een aantal aanverwante producten en klein te beginnen.

 

Ik denk dan aan memory sticks, onbeschreven DVD's. Papier, Fotopapier,

 

Dit kun je eventueel uitbouwen met (digitale) fotolijstjes en andere kantoorartiklen zoals pennen, schrijfmappen, agenda's ??

je noemt een aantal mooie suggesties, maar de markt voor bovenstaande producten is natuurlijk allang kapot geconcurreerd, CDdeetjes koop je voor een habbekrats op elke straathoek, en online is het zo mogelijk nog goedkoper te krijgen >;( (waar doen ze het van).

 

Als je er serieus werk van wil maken zal je het toch echt moeten gaan combineren met eerder genoemde opties zoals de gemakswinkel of kantoorvakhandel (ook bewerkelijk).

tussenstap zou een copyshop/foto afdrukservice kunnen zijn

 


"zoek het maar uit"

Link naar reactie
 • 0
Legend     2,8k 258

Hallo Semih,

 

Je kunt het assortiment natuurlijk uitbreiden, maar dan nog blijft de vraag hoe je publiek naar de winkel kunt trekken. Zit de winkel "in de loop" of in een zijstraat? In het eerste geval kun je de nieuwe producten in de etalage zetten om klanten te trekken, maar als je ook maar een beetje achteraf zit zal dat niet helpen. En veel en vaak adverteren - als dat al helpt - is als ik je goed begrijp geen optie i.v.m. de kosten.

 

Doen je ouders aan netwerken? Bijna iedereen heeft tegenwoordig printer-inkt of toner nodig, dus ieder contact is een potentiële klant. Bij netwerkbijeenkomsten merk ik regelmatig dat juist de mensen met dit soort producten (kantoorbenodigdheden, etc.) het relatief gemakkelijk hebben. Ze hoeven weinig moeite te doen om uit te leggen wat ze verkopen en altijd is er wel een raakvlak met de gesprekspartner ("ik was laatst op zoek naar ... hebben jullie dat ook?"). Als je vervolgens een goed product levert en goede service kan de mond-tot-mond reclame zijn werk gaan doen.

 

Misschien dus een idee om een paar van die bijeenkomsten in je omgeving te bezoeken. Kost je hooguit een kop koffie. En tips en ervaringen van ondernemers in je eigen omgeving kunnen vaak ook heel waardevol zijn.

 

Zijn je ouders trouwens lid van een lokale ondernemersvereniging? Ook dat kan interessante contacten opleveren en dan zijn er misschien mogelijkheden voor gezamenlijk adverteren of deelname aan braderieën met niet al te hoge kosten. En al die ondernemers zijn natuurlijk ook mogelijke afnemers.

 

Groet,

 

John

Link naar reactie
 • 0
Legend     3,2k 359

De oplossing zit niet alleen in het uitbreiden van het assortiment denk ik. Je moet jezelf vooral onderscheiden zodat de klanten (bijna) vanzelf komen.

 

Wat dacht je van een avondwinkel voor cardridges, papier en andere zaken die al eerder zijn genoemd. Zelf flyers printen en rondbrengen in de avond met een waardebon. Doelgroep is werkend Nederland en de studenten die pas laat op gang komen.

 

Alleen met PIN betalen om overvallen te voorkomen. Bovendien besteden mensen die pinnen meer. Ook eenvoudig om parttimers te vinden voor de avond.

 

Link naar reactie
 • 1
Super Senior     115 5

Beste Semih,

 

Ik vind het heel mooi en lief dat je dit voor je ouders wilt doen, maar zij moeten actie ondernemen en niet jij. Het is hun bedrijf en zij willen meer klanten en omzet.

 

Adviseer ze om zelf op dit forum vragen te stellen, naar netwerkbijeenkomsten te gaan en na te denken over mogelijkheden.

 

Of wil je de zaak overnemen en/of mede eigenaar worden?

 

Ik ben zelf een kind van een ondernemer en ik snap je gevoel en wat je wilt. Ook weet ik uit ervaring, dat jij je ouders niet kunt "redden". Ze moeten toch echt zelf actief worden.

 

Hartelijke groet van Hetty

 

 

 

Link naar reactie
 • 0
Junior     6 0

Hallo allemaal,

 

Ik ben er een tijdje tussenuit geweest dus sorry voor de erg late reactie.

 

Een vriend van mij was in zijn zaak ook begonnen met Kiala voor het aantrekken van klanten alleen heeft het voor nog meer ergernis bij de klanten gezorgd. Technische problemen aan de apparaten van Kiala waren er vaak, waardoor hij de pakketjes gewoonweg niet kon meegeven aan de klanten wat natuurlijk erg vervelend voor ze is.

 

Ik was in eerste instantie ook aan het denken voor het beginnen met memorysticks, cd's etc. maar zoals Bas al zei zijn deze producten via internet erg goedkoop te verkrijgen en niet zo ver van onze zaak af ligt een Media Markt waar ik mensen eerder heen zie gaan voor zo'n producten.

 

Een fotoservice hebben mij al meerdere mensen aangeraden, alleen ligt onze zaak weer naast de Kruidvat die daar al een lange tijd mee bezig zijn.

 

Ook zijn wij lid van een lokale ondernemersvereniging, maar op de een of andere manier hebben we maar een paar ondernemers die bij ons cartridges laten vullen. Ik merk gewoon aan de mensen dat ze weinig vertrouwen erin hebben zonder dat ze het zelfs hebben geprobeerd. Ook hebben wij een ''niet goed geld terug'' garantie, maar dit schijnt ook het vertrouwen van de mensen niet op te krikken.

 

De zaak is gelegen in een soort passage, onder ons ligt een supermarkt van Jan Linders, en naast ons ligt de Kruidvat, Blokker, Primera etc.

 

Alvast bedankt voor jullie moeite.

 

groetjes

 

Link naar reactie
 • 0
Gast Verwijderd account
Guests

 

. Ik merk gewoon aan de mensen dat ze weinig vertrouwen erin hebben zonder dat ze het zelfs hebben geprobeerd. Ook hebben wij een ''niet goed geld terug'' garantie, maar dit schijnt ook het vertrouwen van de mensen niet op te krikken.

 

 

Alvast bedankt voor jullie moeite.

 

groetjes

 

 

Misschien te kostbaar maar als de inkoop niet te hoog is kan je het volgende doen.

 

Je loopt bij elke ondernemer in de buurt,vooral de kantoren die meer printen dan een winkel neem ik aan, naar binnen. Je stelt je voor en geeft een tegoedbon af met de uitleg dat ze gratis een vulling kunnen krijgen om de kwaliteit te testen. Desnoods neem je direct de toners mee,vult ze en brengt ze retour.Mochten ze dan tevreden zijn neem ik aan dat ze terugkomen...

 

Danny

 

 

Link naar reactie
 • 0
Legend     4k 228

Misschien moet je verder gaan dan alleen niet goed geld terug en gaan denken aan dingen als zelf de cartridge erin steken en dan de garantie geven dat men met een werkende printer de deur uitloopt.

Alleen moet je een aantal dingen juridisch wel dichttimmeren. Zodat je niet verantwoordelijk ben voor printers die al kapot binnen komen.

Link naar reactie
 • 0
Junior     19 0

Ik denk dat het helaas een beetje voorbij is met dat hele cartridge gebeuren als ik eerlijk ben? Corrigeer me maar als ik geen gelijk heb hoor. Maar kan geen kwaad hier is kritisch naar te kijken.

 

Vroeger waren die dingen peperduur en loonde het de moeite om die cartridges bij te vullen. Die tijden zijn echter wel voorbij.

 

Ik herinner me de bijvulsets nog goed, met zo'n injectiespuit oa. Toen kwamen de refillstations, het zal tegenwoordig wel veel professioneler gaan.

 

Daar staat wel tegenover dat de fabricage van de cartridges (waarschijnlijk veel) goedkoper is geworden, gezien de prijs van een nieuwe cartrdige tov vroeger.

 

Om maar te zwijgen over de vele klonen die er bij de diverse kantoorboekgroothandels al te verkrijgen zijn. Weegt het bijvullen van een toner of inktcartridge nog op tegen het bestellen van een nieuwe kwalitatief hoge kloon van de originele cartridge?

 

Je hebt een winkelpand, daar moeten de lampen branden, het moet er een beetje aangenaam kwa warmte zijn. Dus je zit al met een berg kosten waartegenover een aardige omzet moet staan.

 

Maak voor jezelf eens een overzicht hoeveel cartridges moet vullen om breakeven te draaien. Is dat fundamenteel haalbaar (ga je ooit zoveel cartridges verkopen)? Is het dan ook nog haalbaar er een fatsoenlijke boterham uit wilt halen?

 

Totaal niet mijn bedoeling je winkel af te kraken hoor, hou me ten goede. Maar je moet er kritisch naar durven kijken. Ik zie veel van die winkels en ze lijken altijd leeg te zijn.


http://www.facebook.com/boekhoudhelden - Boekhoudhelden op Facebook

http://www.boekhoudhelden.nl - De Boekhoudhelden

Link naar reactie
 • 0
Legend     322 23

Vanuit consument bekeken. Ik heb er eigenlijk nog nooit aan gedacht om naar een "fysieke" winkel te gaan voor cartridges. Daarnaast denk ik dat veel consumenten niet geregeld in een shop komen voor cartridges. Bij bepaalde webwinkels betaal ik 8 euro per catridge en wat verzendkosten. Meestal bestel ik dan een aantal cartridges extra, zodat ik binnen 2 a 3 maanden niet meer hoef te bestellen. Een webwinkel lijkt me veel goedkoper hierin dan een fysieke winkel, maar de (online) markt lijkt me wel erg pittig (verzadigd).


IT specialist || LinkedIn: http://linkedin.pieterreitsma.com

Link naar reactie
 • 0
Legend     1,4k 105

Misschien kan je eens kijken om de huidige activiteiten te combineren met een printshop.

 

Je kan een printshop zelf opzetten door een goede kopieërmachines met andere bijbehorende bedrijfsmiddelen zoals snij -, lamineer - en inbind apparaat te kopen of te leasen.

Ook kan je aansluiting zoeken bij een ( franchise) formule in die branche.

Link naar reactie
 • 0
Junior     6 0

Ik denk dat ik ga proberen om ondernemers aan te trekken dmv een gratis vulling, kijken wat het oplevert.

 

Het cartridges vullen op zich loont wel, en ik denk dat de winkels die je ziet vaker leegstaan omdat het navullen heel snel gebeurd is maar goed, er is goed geld mee te verdienen maar de mensen moeten het vertrouwen er wel in krijgen.

 

Dat van de printshop vind ik misschien wel een goed idee, alleen ik heb hier absoluut geen ervaring mee ( met bijv. die apparaten enz.) Als ik op zoek ga naar een franchisesysteem, waar zou ik die het beste kunnen zoeken dan? Ik wil hier ook voorzichtig mee zijn dat ik niet gelijk vastzit aan allerlei voorwaarden etc.

 

Groetjes

Link naar reactie
 • 1
Legend     597 111

Ik heb in mijn vorige bedrijf zo ontzettend veel cartridges verkocht dat ik een speciale afspraak had, om ook op zaterdagmiddag nog geleverd te krijgen. Maar ik verkocht alleen origineel en fabrieksmatige B-merken (nagevuld dus) waarop ik 100% garantie kon geven. (omruilrecht / retourrecht bij leverancier)

 

Ik heb zoveel sores gezien met die navuldingen, persoonlijk komen ze hier never nooit niet over de drempel.

 

Ik zou zeggen, gooi het roer een kwartslag om. Lever alleen nog hetgene wat ik hierboven beschrijf en zorg voor een optimale garantie. Klant komt met klacht ? Niet zeuren, alstublieft meneer, mevrouw, hier heeft u een nieuwe !

 

En dan de tip van René vind ik erg goed ! Heb pas nog een ex-collega geholpen met ombouw van een daadwerkelijke drukkerij naar iets dergelijks. Nu is het digitaal printen, afdrukken, studenten leveren stick in met verslagen die geprint moeten worden, klanten leveren digitaal werkstukken, foto's, jaarverslagen aan, en het is veel goedkoper en beter dan eerst.

 

Start eens met een "copieerapparaat". ( tegenwoordig mag je ze zo niet meer noemen, maar ik bedoel een digitaal afdruk dingapparaat) Brother levert bijvoorbeeld goede ondersteuning en uitleg. Koop hier ook een inbindapparaat bij en je hebt een nieuwe service. Scholieren moeten allemaal einde van het jaar de werkstukken inleveren.

 

Maar helaas gebeurt dit (nog steeds ;D) op het aller, allerlaatste moment...

 

Morgen moet men werkstuk of eindverslag inleveren en ineens is het papier op, printe loopt vast, cartridge is leeg en waar kan men dat ding nog laten inbinden ???

 

Juist.... bij jou dus !

 

Zeker doordat je er dagelijks mee zult werken, ken je de kneepjes zeer snel door en door.

 

Ik heb voor je een goed adres voor inkoop cartridges en refills en een adres voor de kantoormachines (een HL lid natuurlijk ;)). Bij interesse PM me maar !

 

Groet, en succes met alles,

 

Marcel

Link naar reactie
 • 0
Legend     381 15

Is het ook niet een beetje een imagoprobleem voor de navullers in het algemeen?

 

QuDo geeft al aan veel sores met navullingen te hebben gehad.

 

Dat geldt ook voor mij, persoonlijk heb ik eigenlijk geen goede ervaring met het navullen.

Wellicht doen jouw ouders het harstikke goed en is de branche onderstussen verbeterd,

maar door de slechte ervaringen met de eerste navulstation blijven misschien meer mensen weg.

Link naar reactie
 • 0
Legend     3,4k 232
Het cartridges vullen op zich loont wel, en ik denk dat de winkels die je ziet vaker leegstaan omdat het navullen heel snel gebeurd is maar goed, er is goed geld mee te verdienen maar de mensen moeten het vertrouwen er wel in krijgen.

 

 

dan zal je het wel heel goed moeten doen.

Ik ben klant bij 3 winkels geweest die navullen erbij bij hun overige werkzaamheden deden en heb niks dan elende gehad daarmee.

Navullen gebeurde altijd zo slecht dat je ze na 10% gebruik na navulling kon weggooien omdat ze door stof verstopt zaten.

Nieuwe exemplaren zijn daardoor gewoon goedkoper.

 

Maar nog belangrijker... door het prutswerk bij het navullen blijf ik uiteindelijk ook bij die zaken weg voor de andere diensten.

 

En ik was kennelijk niet de enige, geen van die 3 zaken heeft het uiteindelijk overleeft en zijn dus failliet gegaan

Link naar reactie
 • 0
Legend     946 40

Imago probleem? Ik denk eerder dat printen over het algemeen niet meer zo heel veel gebeurd. Natuurlijk printen mensen nog, maar het totale volume is denk ik lager. In 2007 kocht ik een brother-alles-in-een-dinges ding. De fax nooit aangesloten, de toners nog dezelfde als erbij zaten, geel is nu eindelijk op geloof ik (het interreseert me ook niet) Ik denk als zwart ook op is dat ik een nieuwe printer ga kopen, en geen losse cartridges.

 

Ik denk dat er een aantal jaar geleden veel meer geprint werd (vooral door de consument) CD's, dvd hoesjes, en weet ik wat allemaal niet meer, nu kan de "print" zijde van de cd worden ge-light-scribed (laser graveren) (als iemand dat al doet) Sowieso - wie koopt nu nog een gecopieerd DVD'tje van zijn 14 jarig neefje, je kunt dit sneller zelf downloaden en op je HDMI computer scherm bekijken.

 

Zon zelfde verhaaltje kun je verzinnen voor andere dingen die nog geen 3 jaar geleden geprint moesten worden (een pdf kijk je nu even makkelijk op je telefoon)

 

Ik denk echt dat de "cartridges" markt zijn langste tijd gehad heeft.

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Verberg sidebar
 • Wie is er online?
  0 leden, 81 Gasten

 • Breng jouw businessplan naar een higher level!

  Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

  • Stel jouw ondernemersvragen
  • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
  • > 75.000 geregistreerde leden
  • > 100.000 bezoekers per maand
  • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
  •  Altijd gratis

 • Ook interessant:

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.