Ga naar inhoud
 • 0

Financiering van lopende webshop

Zo , na eeuwen te druk druk druk ;D weer eens een update ; mischien wel leuk om even te laten weten hoe het er nu voor staat , wel zo aardig en mischien nog intressant om eens te lezen en (ik) zo zelf ook even wellicht tot nieuwe inzichten komen.

Goed, okee, de boel loopt , er komen steeds meer en geregelder orders binnen en er lijkt sprake van een sneeuw bal effect !

De aanhouder wint en het internet zorgt denk ik na mischien een wat trage start "bijna automatisch" voor steeds meer linkjes naar je site.

 

Omdat ik op mijn zeer uitgebreide en steeds verder uitdeiende website een wellicht niet voor iedereen begrijpelijkerwijs daar passende speciaal afdeling kreeg die steeds beter begon te lopen , ben ik een 2de website begonnen.

In mijn oude andere specialisme ; Bruidsmode.

(Mod edit in de volgende zijn de overbodige links verwijderd): Dit keer niet in het sjieke zwart van mijn andere website waar zovelen moeite mee hadden maar als experiment dus een nieuwe site in meer gangbare, lichte, zachte, zoete suiker kleurtjes...

die de meesten onder U liever zouden zien. Ik vindt het allebei prachtig hoor.

De vraag was wel of het een meer op zou brengen danwel af zou schrikken dan het andere. Op zich is dat nu nog niet echt duidelijk vergelijkbaar omdat het toch andere producten zijn. En ; beide lopen. Doordat ik nog onvoldoende voorraad kan houden heb ik nog minder klanten dan mogelijk, maar zelfs zonder veel voorraad lijkt het zich te bewijzen en zeer hoopgevend en beloftevol goed van de grond te komen. ik kan de vraag vaak zelfs qua tijdige verwerking en verzending van de orders amper aan ! Hierdoor moet ik helaas uiteindelijk meer gaan kiezen voor producten waar de meeste winst in zit, ik was te service gericht bij het opzetten van de webshop, dus veel kleine (en grote) artikelendie weinig opleveren maar die ik wel de boel compleet vindt maken. en je weet ook in het begin natuurlijk niet precies wat wel of niet gaat lopen.

 

Aangezien mijn financieel adviseur vindt dat ik het afgelopen jaar van niets iets heb weten te maken, vindt ze de tijd nu rijp voor het aanvragen van een extern bedrijfskrediet om "alles" wat de verkoop kan bevorderen uit te kunnen voeren.

Oftewel dan denk ik aan voorraad voor de meest gevraagde hobby artikelen, en bovenal een intressante collectie bruidsmode.

ik kom echter uit de bbz, omdat ik daar "kind aan huis" ben en de aanvraag daardoor nog weinig uitleg behoeft adviseert ze daar de aanvraag in te dienen. Maar ik twijfel omdat het dan weer om slechts zo'n laag krediet mag gaan dat eerst mijn start, nu het groeien wederom ernstig vertraagd wordt. Dan kan ik nu eindelijk mischien wat voorraad aanschaffen maar nog erg beperkt en heb ik nog geen ruimte om mijn waar middelsb.v. wat grotere advertenties in doelgroepgerichte media onder de aandacht van de consument te kunnen brengen.

ik kan door 2 problemen niet goed bij een bank terecht ; ik kan mij door mijn "handicap" niet (nooit) verplaatsen , de banken die ik heb benaderd zijn pas bij hele grote krediet aanvragen bereid aan huis te komen.

ik heb zelf geen geld of familie waar ik voldoende goed contact mee heb die mij wil/kan helpen.

Dan blijft over of heel traag van de grond af aan zelf verder bouwen, hopen dat ik nog wat grotere orders binnensleep en ineens weer wat zelf kan investeren (alhoewel ik daarin een denkfout heb gemaakt ; ik investeerde na een grote order meteen in een representatieve passpiegel en een aantal bruidsjurken, dat wordt hoorde ik later door de bbz als winst gezien en moet ik eigenlijk afstaan)

Of kan ik beter nu ik precies weet wat ik nodig heb om te kunnen groeien een business angel oid zoeken ? Die tenminste begrijpt dat je om te kunnen groeien zult moeten investeren. Niet alleen in voorraad, maar ook in aan de man brengen , stijl en presentatie.

Moet ik dan een heel nieuw ondernemingsplan schrijven ? (Waar ik door al het werk erg moeilijk tijd voor zal kunnen vrijmaken,want ik doe dingen graag goed, maar op zich wel graag doe maar tijd gebrek en tijd is geld...) Of volstaat een bondige versie ?

 

Wat zouden jullie doen in mijn geval ? Hetzij wederom erg beperkt Bbz krediet, een seriueze investeerder zoeken (tips (evt per pm) wie wat waar welkom) , of zelf al gaat het traag maar risicoloos en zonder het opbouwen van verdere schulden van de grond af aan proberen verder te groeien.

 

Alvast hartelijk dank voor het lezen en het eventuele reageren !

:)Leonie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

9 antwoorden op deze vraag

 • 0
Moderator     20,2k 32 1683

Dit is een vervolg op dit topic, maar gaat nu louter over financiering en niet over "wat vinden jullie van mijn website?".

 

Derhalve gesplitst en als nieuw topic hier geplaatst. Overbodige links zijn uit de tekst verwijderd (zie HL huisregels).

 

groet

Joost

 

HL admin


DenariusAdvies.nl: Fiscaal + juridisch advies bij rechtsvormkeuze/-wijziging, VOF, BV, DGA, bedrijfsoverdrachten.

Link naar reactie
 • 0

Okee, dank, zie dit toevallig, nu begrijp ik waar mijn bericht gebleven is ;)

 

Nu ging het eerste gedeelte wel nog over hoe men mijn nieuwe website in de geadviseerde kleuren dan nu vindt ,

wilde laten weten dat ik het expiriment -2 websites in verschillende kleuren- ben aangegaan en de adviezen op mijn nieuwe site ter harte genomen.

Maar zal het splitsen.

 

En ja bij deze ; reacties alhier over het financierings vraagstuk zijn zeer welkom !

 

:)Leonie.

 

 

 

Link naar reactie
 • 0
Retired Mod     3,8k 255

Een ondernemersplan schrijven:

=>ordent je gedachten;

=>geeft richting en sturing aan je plannen;

=>geeft aan welke voorwaarden vereist zijn om je doel(en) te bereiken;

=>kan externe financiers overtuigen;

 

Ik heb de indruk dat deze zaken nog niet goed bij jou in het vizier zijn. Of het nu veel of weinig werk is, een plan zorgt voor een goed fundament en tijdgebrek mag geen argument zijn om er vanaf te zien.

 

Indien het voor jou niet mogelijk is fysiek bij een bank binnen te stappen, kan jouw financieel adviseur dat van je overnemen. Ik kan me niet voorstellen dat een goed plan met presentatie geen reden is om jou voor een nadere kennismaking te bezoeken.

 

Link naar reactie
 • 0

Fijn om te lezen , dat is hoopgevend dat ze dan mischien toch bereid zijn.

 

Mijn finacieel adviseur is extern, dit is helaas niet haar taak.

Kan mijn omgeving vragen maar zij zijn niet zo gedreven en op de hoogte en feeling met alle ins en outs als ik dus doe het praten toch best zelf.

 

Weldegelijk mijn doelen met veel goede toekomst zin en gunstige verwachtingen, aan de realiteit getoetst zeer helder en geordend in het vizier !

; ik heb wel al recent een nieuw plan gescheven (vindt ik juist heerlijk , inderdaad alle plannen en ideeen ordenen, vormgeven, realiseerbaar maken ,en vloeit zo mijn pen uit, maar kost wel enige tijd waar ik door de onderneming (bestellingen, administratie, belastingen) zwaar gebrek aan heb, wil geen overbodige dingen doen maar doe het graag als het nodig is. wilde alleen weten wat men in dit geval verwacht, uitgebreid of liever bondig.)

Maar dat plan wat ik nu recentelijk heb geschreven is vrij bondig want gericht aan het bbz team waar ik niet meer alles opnieuw toe hoef te lichten na het eerste zeer uitgebreide ondernemingsplan omdat ik daar al kind aan huis ben. ik hoef daar enkel mijn huidige ontwikkelingen, toekomst visie en middelen waarmee ik mijn doelen denk te kunnen verwezenlijken toe te lichten.Dit heb ik juist zeer wel allemaal helder op een rijtje en vindt ik een plezier om toe te lichten.Ben echter eerder geneigd uitgebreid (zie mijn eerdere posts ;D) en gedetaileerd te zijn dan bondig.

 

Maar zal het zeker met graagte aangepast aan nu uitgebreid doen als U en anderen me dat voor een extern bedrijfs krediet (buiten het huidige en evt. toekomstige bbz krediet om) adviseert. Wist gewoon niet wat men prettiger ,leesbaarder en werkbaarder vindt, wat men verwacht en prefereert aan lengte verslag bij groei ipv start.

 

Hartelijke groet, Leonie.

 

Link naar reactie
 • 0

Bij Bbz is er sprake van verplichte management begeleiding, zij is schijnt mij toe vooral gespecialiseerd in het opzetten van administraties en weet een en ander van het financiele aspect. ik waardeer haar prettige ondersteuning en feedback.

Ze komt bij uitzondering mij thuis, om een en ander op financieel en administratief gebied door te nemen en goed op te zetten , samen een begroting op te stellen, mijn eventuele vragen te beantwoorden en feedback te geven,

 

Maar het is helaas niet haar taak om voor mij anderen / banken e.d. te bezoeken.

Mijn partner is nog te bescheiden en onzeker , mijn vader heeft wel een goede visie en kan goed praten en voor mijn belangen opkomen maar kan natuurlijk nooit zo op de hoogte zijn als ik die het complete overzicht heeft, (ik doe alles) alles weet en vol enthousiasme alle plannen uitbroedt. Vandaar dat ik het liever en het beste zelf kan doen...bij mij thuis of desnoods schriftelijk en telefonisch.

;)Leonie.

 

Link naar reactie
 • 0
Legend     752 33

 

Maar het is helaas niet haar taak om voor mij anderen / banken e.d. te bezoeken.

 

 

Hoi Leonie,

 

Leuk vraag! Denk niet dat je het advies van je financiële adviseur moet opvolgen. In jouw situatie zou ik niet afhankelijk willen worden van derden, banken of investeerders. Doorgaan op de ingeslagen weg en aan niemand verantwoording schuldig zijn, lijkt mij voor jou (en heel veel andere ondernemers de juiste weg in de toekomst.

Trouwens, vind het wel een wat merkwaardig advies van je financieel adviseur. Waarom zou je sneller moeten groeien dan je kunt met je eigen geld? Wat weet zij van het ondernemen met een bank of investeerder die continu over je schouder meekijkt?

 

NB. Overigens kan niemand voor jou investeerders of banken bezoeken. Dat doet een ondernemer altijd zelf.

 

Succes ermee!

 

 

Ties

 

Link naar reactie
 • 0

Hoi Ties !

 

Zo voel ik dat ook, doe alles aan de ene kant het liefst zelf. ....Maar soms moet je ook op inbreng van anderen durven bogen.

Financieel , materieel, of met advies en ondersteuning. Moet juist in zaken ook een iets uit handen durven geven en anderen vertouwen durven schenken.Wil niet zeggen dat je niet eindverantwoordelijke blijft of het overzicht verliest.

En zij is wel kundig, ervaren , inteligent.

Ze werkt voor (mag ik dat noemen ?) ********** consultancy.

 

Ze heeft "Een afgeronde bedrijfskundige- of economische opleiding op HBO of universitair niveau.

Kan zaken vanuit verschillende punten bekijken en standpunten helder beargumenteren. Beschikt over analytisch denkvermogen. Kan in gesprekken goed doorvragen en samenvatten. Op verschillende niveaus communiceren en heeft affiniteit met ondernemerschap. Ervaring met het beoordelen van ondernemersplannen en uitvoering BBZ. Minimaal 7 jaar ervaring" als ik op hun vacatures afga.

 

Haar opleiding, das in ieder geval meer dan ik heb... maar je merkt wel dat de echte praktijk ervaring van het daadwerkelijk (zelf gaan durven) ondernemen zelf bij deze bedrijfs adviseurs vaak weer ontbreekt. Maar ze is erg begaan met mijn bedrijf en lot en erg intelligent dus ik vertrouw wel op haar inzicht. Maar aangezien ik alles goed wil overwegen overweeg ik ook andere wegen.

 

Nu merk ik echter zeer geregeld dat ik gefrustreerd ben dat ik mijn clienten geen voorraad te bieden heb waardoor zij mij minder snel vertrouwen (logisch) en weglopen naar concurenten die dat wel te bieden hebben. Ook logisch ! Zo mis ik erg veel kansen. Wonderlijk genoeg zijn er tot mijn dankbaarheid toch nog mensen die mij met pas enkele bruidsjurken in huis toch hun vertrouwen schenken en bestellen !

Dit geeft een zelfstandige maar erg trage start die mij ook veel tijd en energie kost, het is pure tijds verspilling waneer er mensen weglopen naar de concurent die na een pas afspraak (die mij alles bij elkaar een dagdeel per keer kost) omdat ze uiteindelijk toch wat meer keuze mogelijkheid hadden willen gehad. Ook lopen er mensen weg / kloppen ze niet eens aan omdat mijn levertijd nu 6 tot 12 weken is. Daar wil ik naast de na-bestelbare pas-modellen op inspelen, de last minute bruidjes door het bieden van direct verkoopbare voorraad. Nu kan ik door een nog te lage omzet die mijn paar zelfgeinvesteerde pasmodellen genereerd amper mijn vaste rekeningen en kosten betalen laat staan seriues investeren in voorraad en adverteren.Wat spullen om wat representatiever voor de dag komen... en b.v. een beschermende grote kast etc., allemaal dingen die toch wel noodzakelijk zijn om vertrouwen te wekken en te verdienen en groei te bewerkstelligen.

Dus het lijkt mij ook noodzakelijk en zinnig maar de vraag is ;

dan maar veelste langzaam naar mijn zin zonder risico (hooguit mijn kansen mis te lopen en mijn energie jaren nodeloos te verspillen...ook niet fijn hoor !!)

Of als zoveel seriueze ondernemers die ook niet over een nacht ijs gaan wel dat risico durven nemen (hoort er ook bij)

en, nu ik mij al geruime tijd bewezen heb en de gang van zaken en vooruitzichten goed, een beperkt bbz bedrijfs krediet waar ik nog steeds amper iets mee kan

Danwel een seriueze investeerder zoeken die zelf ondernemer is en begrijpt dat je pas kan groeien als je kan investeren in een aantrekkelijke collectie en je clienten kan trekken en in vertrouwen vasthouden door bv een aantrekkelijke eigen stijl en representatieve inrichting en waneer je daadwerkelijk goede garanties kan bieden.

Service en kwaliteit wil ik absoluut niet op beknibbelen, maar kan dat nu alleen met prevelen dat er geen 2x achter elkaar een beroep hoeft te worden gedaan op een garantie uit eigen zak... dat kan mij zonder buffertje op bepaalde momenten de kop al zo ongeveer kosten ! (de wat betere kwaliteit bruidsjurken die ik zelf importeer zijn niet het goedkoopste om in te kopen of door een vak-kundig coupeuse te laten verstellen) Dat is toch ook geen werkbare situatie ? Zowel voor mij als de client niet. ik wil het volste vertrouwen waard zijn en goede garanties kunnen bieden, dan durft men toch ook eerder te bestellen ?!

Wat zou jij doen en voelen als je in de schoenen van mijn clientele stond ? ik wist het wel. Dan ga je toch liest voor een ruime keuze in een aantrekkelijke en verzorgde ambiance, sluitende garanties en een hoog service niveau.

 

Maar ik huiver natuurlijk net als eenieder die nadenkt wel om me in de schulden en verplichtingen te steken , alhoewel ik wel het volste vertouwen heb dat ik dan daar een bloeiende zaak mee kan gaan neerzetten die mij zeer spoedig geheel zelfstandig kan maken. Dat is dan toch wel weer de overweging ernstig waard ! En ook weer heel verheugend vooruitzicht.

Nou ja je ziet mijn afwegingen...

 

;) Leonie.

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Verberg sidebar
 • Wie is er online?
  6 leden, 218 Gasten

 • Breng jouw businessplan naar een higher level!

  Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

  • Stel jouw ondernemersvragen
  • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
  • > 75.000 geregistreerde leden
  • > 100.000 bezoekers per maand
  • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
  •  Altijd gratis

 • Ook interessant:

×
×
 • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.