• 0

Webwinkelsoftware huren, kopen of in eigen beheer?

Ik zit een beetje met een dilemma die te maken heeft met onze groeistrategie en de keuze van de webwinkel software. Begin volgend jaar willen wij een nieuwe webwinkel openen die aansluit bij ons huidige producten gamma.

 

Nu moet daar een nieuwe webwinkel voor ingericht worden. Maar ik zit dus met het probleem of we deze moeten huren, kopen of zelf moeten bouwen.

 

Optie 1 - kopen / maatwerk

Dit heeft als voordeel dat alles uitbesteedt wordt eigenlijk een webwinkel kant-en-klaar opgeleverd wordt en alleen maar met producten gevuld hoeft te worden. Tevens is een backoffice koppeling mogelijk. Nadeel zijn de vaak hoge kosten.

 

Optie 2 - huren

Wij huren nu ook een webwinkel bij mijnwebwinkel en zijn daar in principe tevreden over. Nadeel is alleen altijd de maandelijkse kosten. Maar voor een maatwerk webwinkel kan ik heeeeeeeeeeel lang een webwinkel huren. Ander nadeel is dat de layout niet echt aan te passen is en er een aantal beperkingen voor ons inzitten. De beperkingen zijn lastig maar hier is omheen te werken. Nadeel is ook dat er geen backoffice koppeling mogelijk is.

 

Optie 3 - zelf bouwen

Voordeel is dat er genoeg open source pakketten zijn die geschikt zijn hiervoor. Op zich kan ik dit best maar heb weinig tot geen inzicht in de open source pakketten. Dit kost dus aanzienlijk veel tijd om in te lezen en zal in het begin trail and error zijn.

 

Er zijn dus drie mogelijkheden die allemaal voor- en nadelen hebben. Ik kom er maar niet uit wat de beste optie is bij de keuze van de software.

 

Misschien hebben jullie wat ideeën om de keuze wat makkelijker te maken.

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

24 antwoorden op deze vraag

  • 0

Optie 1 - kopen / maatwerk

Dit heeft als voordeel dat alles uitbesteedt wordt eigenlijk een webwinkel kant-en-klaar opgeleverd wordt en alleen maar met producten gevuld hoeft te worden. Tevens is een backoffice koppeling mogelijk. Nadeel zijn de vaak hoge kosten.

 

Ik vond dat altijd het nadeel/meeste werk, bij maatwerk, huren of zelf bouwen... Het "alleen maar vullen" met producten.

 

Ik denk dat als je het objectief bekijkt, invulling de echte "look & feel" maakt van een webshop.

 

mooi voorbeeld uit de video collectie HL http://www.pleasurements.com/

vergelijken met:

http://www.erotiekshop.nl

 

 

Misschien wel dezelfde "winkel" (scripts) maar (voor mij) een totaal andere indruk, door de mooiere foto's

 

****************

 

Als je het over het backoffice hebt, denk ik dat je dat wel aan maatwerk moet laten maken, tenminste backoffice klinkt altijd "hightech" (beetje afhankelijk wat je wilt, dus misschien meer info?)

 

Ik verkoop virturele goederen (software), en gebruik een maatwerk "winkel" (bestelpagina) met een backoffice, in elke 30 seconden refreshende admin pagina kan ik "alles" in 1 ook zien en bedienen, eventueel van verschillende projecten / diensten / websites, server status zien, klanten bekijken enz. (zie screenshot)

 

Voor mij werkt het wel goed (dat backend) maar ik denk dat dat ligt aan het type winkel dat je hebt. Vroeger heb ik wel eens "echte goederen" webwinkel gehad, en dan heb je er niet veel aan denk ik (op deze manier).

backend.thumb.jpg.17b4363168f5be124f4d7b83cae86049.jpg

Link naar reactie
  • 0

Mijn reactie. Ik ben een klein beetje bevooroordeeld, maar dat lees je vanzelf wel ;)

 

Optie 1 - kopen / maatwerk

In hoeverre is maatwerk / kopen mogelijk. Natuurlijk is alles te koop. Maar een complete webshop, vormgeving, back-office koppeling, cms, afreken intergratie vanaf de grond technisch laten ontwikkelen en dan jouw eigendom laten zijn is qua kosten alleen voorbehouden aan partijen met een heel groot budget. Ik kan niet invullen of dat bij jouw het geval is. Maar we praten dan over tonnen. Tevens ben je dan nog steeds voor updates afhankelijk van experts. Broncode is dan wel van jouw, maar iedere programmeur maakt keuzes op platforms en talen. En daarnaast hebben zij ook hun eigen handschrift welke een andere partij maar weer moet leren interpreteren.

 

Optie 2 - huren

Jij praat over "mijnwebwinkel". Maar er zijn zat alternatieven hiervoor. Ik werk bijvoorbeeld met 4 bedrijven samen (en er zijn er nog veel meer) die hun eigen kwaliteiten hebben. Sommige meer gericht op budget, de andere meer op vormgeving, de een op maatwerk op een basis systeem, de ander met een heel compleet basis syteem waardoor maatwerk minder nodig is. En de kosten per jaar voor huren zoals jij noemt zijn zeer schappelijk t.o.v. kwaliteit en support. Alleen zij blijven eigenaar van de techniek en jij van de data. Maar de vormgevings mogelijkheden en eventueel intergratie mogelijkheden zijn dan ook redelijk onbeperkt.

 

Optie 3 - zelf bouwen

Open source. Je geeft zelf al aan wat de nadelen kunnen zijn. Daarnaast ben ik geen voorstander omdat veelal deze oplossingen eenheidsworst in de hand werken qua look and feel, er niemand echt verantwoordelijk is en hierin ook soms maatwerk nodig is. Waardoor opties 1 en 2 automatisch om de hoek komen kijken. Er zal altijd een bepaald soort afhankelijkheid zijn.

 

Op dit forum zijn er vele opensource liefhebbers, met duidelijke en goede argumenten. Mijn mening is absoluut niet heilig. En ook hierin kan je zelf het wiel uitvinden of een specialist in de hand nemen. En vele grote ondernemingen nemen nu ook de stap om hun online vertegenwoordiging te ondersteunen met opensource oplossingen.

 

RK heeft ook een aantal goede punten. Wat versta jij onder backoffice. Complete intergratie met een administratie of crm pakket. Of het uitdraaien van orders welke betaald zijn met Ideal? En wat wil je met presentatie. Hoogwaardige productfoto's in een unieke shopping experience, of een rechtoe rechtaan onderverdeeld productassortiment gekoppeld aan een betalings module.

 

Een goede website is een mix van techniek, interface, uitstraling, boodschap, assortiment en vooral gebruikersgemak voor bezoeker als aanbieder. En dit allemaal afhankelijk van doelstelling en dus ook budget.

 

Jouw vraag geeft ons eigenlijk meer vragen dan houvast om een duidelijk antwoord te kunnen geven. Hierop dus mijn vrijblijvende interpretatie. Ga misschien eens naar de webwinkel dagen (alhoewel ik niet heel veel goede verhalen hoor, maar voor informatie winning is het wel interessant) en zoek in google gewoon eens op cms oplossingen en cms leveranciers. Ga eens wat gesprekken aan en vergelijk deze.

 

Ik wens je in ieder geval veel succes met alles.

 

Micha

 

PS Deze reactie is mijn mening en is geen uitlokking voor een open source discussie. Die zijn er al genoeg op HL in andere topics

www.studio-immo.nl: Identiteit, Marketing en Media Ontwerp

www.greenscreenspecialist.nl Greenscreen video en fotografie oplossingen voor op locatie of in onze eigen video studio

Volg Studio Immo persoonlijk via twitter: www.twitter.com/studioimmo of op facebook: www.facebook.com/studioimmoreclame

Link naar reactie
  • 0
Maar een complete webshop, vormgeving, back-office koppeling, cms, afreken intergratie vanaf de grond technisch laten ontwikkelen en dan jouw eigendom laten zijn is qua kosten alleen voorbehouden aan partijen met een heel groot budget. Ik kan niet invullen of dat bij jouw het geval is. Maar we praten dan over tonnen.

Volgens mij is de TS er niet op uit het IE overnemen, en in dat geval kan het natuurlijk een stuk goedkoper... ;)

 

Desalniettemin blijf je dan nog steeds naar een flinke factuur kijken, maar wel in ruil voor iets dat precies op jouw wensen is toegesneden.

 

Wat Open Source opossingen betreft deel ik Micha's mening, trouwens, eveneens zonder daar een discussie over te willen aanwakkeren. Ik heb onder andere een Joomla/VirtueMart 'oplossing' van dichtbij/binnen gezien, en dat was vrij dramatisch.

Link naar reactie
  • 0

Ik veralgemeniseer het een beetje omdat de vraagstelling voor mij ietwat vaag is.

Kopen = compleet eigendom verkrijgen

huren = gebruikersrecht op bestaande middelen en mogelijkerwijs maatwerk

zelf bouwen = heel breed en er zijn heel veel mogelijkheden

 

En huren klinkt negatief omdat dit afhankelijkheid betekend. Maar daarin heeft iedereen zijn mening. Want afhankelijkheid betekend dat er ook verantwoordelijkheid is aan de andere kant.

 

@peter. Doe je het toch ;)

www.studio-immo.nl: Identiteit, Marketing en Media Ontwerp

www.greenscreenspecialist.nl Greenscreen video en fotografie oplossingen voor op locatie of in onze eigen video studio

Volg Studio Immo persoonlijk via twitter: www.twitter.com/studioimmo of op facebook: www.facebook.com/studioimmoreclame

Link naar reactie
  • 0

Hi,

 

Als je nou begint met een plan van eisen te formuleren, zowel in de huidige situatie als voor de toekomst, dan kun je op basis daarvan een checklist maken en de diverse oplossingen daar tegen af zetten.

Zo ken ik wat bedrijven die webwinkels verhuren die niet duur zijn, maar voor SEM een drama opleveren. In zo'n geval kan goedkoop dus aardige duurkoop worden.

Stop wat tijd in een goede voorbereiding, dat levert achteraf veel op.

 

GJ

Link naar reactie
  • 0

Even snel een reactie want er moet natuurlijk ook nog gewerkt worden ;D.

 

Het budget voor de webwinkel is op dit moment zo'n € 2500,00. Dit is voor een webwinkel niet veel heb ik begrepen dus de vraag is of kopen dan wel een optie is. Je kunt daar in ieder geval lang voor huren!

 

Bij huren is het SEO gebeuren erg belangrijk maar veel verkeer komt van onze normale websites welke doorlinken naar de webshop. Zo is dit nu ook het geval. Als ik kijk naar mijnwebwinkel is het seo gebeuren redelijk.

 

Als het gaat om een backoffice koppeling dan heb ik het over een koppeling met Snelstart. De boekhoudsoftware die wij gebruiken. Nu wordt alles wat via de webwinkel binnen komt overgezet in Snelstart. Op zich nog goed te doen maar met de groei die we nu doormaken over een jaar wellicht niet meer.

 

Hoe langer ik nadenk over zelfbouw denk ik dat deze optie te ingewikkeld is en veel teveel tijd kost. Hier ben ik maanden mee bezig en het resultaat is maar afwachten.

 

Het blijft dus een lastig om te bepalen wat nu voor ons de juiste keuze is.

Link naar reactie
  • 0

Ik gebruik nu zelf een open source oplossing (Prestashop), die voldoet voor mij omdat ik zelf het een en ander aan kan passen, maar misschien heb jij er weinig aan. Dat is voor een buitenstaander moeilijk te bepalen.

 

Volgens mij ontkom je er niet aan om toch eerst zelf nog wat voorwerk te doen. Ik zou zeker doen wat GJ Bramer hierboven al heeft gezegd. Zorg iig dat je een beetje flexibel kunt zijn. Alles hoeft niet in 1 keer te gebeuren. Misschien kun je eerst huren en later zelf iets laten maken. Geef jezelf de ruimte om naar een bepaalde oplossing toe te kunnen groeien, ipv dat je je nu al ergens op vastpint.

 

 

Link naar reactie
  • -1
Optie 1 - kopen / maatwerk

Dit heeft als voordeel dat alles uitbesteedt wordt eigenlijk een webwinkel kant-en-klaar opgeleverd wordt en alleen maar met producten gevuld hoeft te worden. Tevens is een backoffice koppeling mogelijk. Nadeel zijn de vaak hoge kosten.

 

Bij kopen kun je ook denken aan standaard software die zo flexibel en open is dat er mogelijkheden zijn om deze zelf verder aan te passen. Je betaalt dan lage instap kosten voor veel kant-en-klare mogelijkheden, en houd de mogelijkheid om later uit te breidden.

 

MOD EDIT: Link en promotekst verwijderd. Lees aub eens de huisregels. Afgelopen februari werd je hier ook al voor gewaarschuwd

LogiVert Mijn Webwinkel

De totaaloplossing voor webwinkeliers

http://www.logivert.com

Link naar reactie
  • 0

Het uiteindelijke doel is rijk worden ;D.

 

Optie 1 vind ik een beetje lastig in te schatten. Wat mag je verwachten voor € 2500,00? Bij veel bedrijven kun je wel een layout met backend webwinkel kopen maar dat is gewoon een standaard webwinkel met eigen layout. Dit heeft dus weinig toegevoegde waarde t.o.v. huren. Afgezien van de layout.

 

Optie 3 heeft als zeer grote nadeel, tijd! En tijd is geld dus ook al doe ik het in de avonduren het kost dus eigenlijk geld. En ik zal er heel wat uurtjes aan moeten spenderen wil het resultaat uiteindelijk zijn wat ik voor ogen heb. Maar goed ik vind het wel ontzettend leuk om hieraan te beginnen.

 

Het blijft een lastig dilemma.

Link naar reactie
  • 0

Aanpassingen laten maken op een bestaande webshop (magento bijv) heeft mijn voorkeur. Als je een goed basis systeem hebt zal je minder tegen bugs aanlopen. Ook blijven er steeds updates en extra modules bijkomen.

Voor je eigen look en feel zal je wel iemand moeten inhuren, maar dat zal vrijwel altijd zo moeten zijn. Ook bij het huren kan je niet zomaar op een standaard layout verder gaan.

Je zegt zelf dat het niet eens aan te passen is, ja dan kan je net zo goed een magento template nemen. Wil je echter met je webshop boven de rest uitkomen dan zal je toch echt aanpassingen moeten laten maken.

 

Tegenwoordig zijn de standaard webshops zo uitgebreid dat je dit niet zelf kan (laten) bouwen. Alleen als je bijv een erg simpel winkeltje hebt of juist een zeer aangepaste winkel kan dit nog uit.

Auto fabrikanten gaan ook niet het wiel opnieuw uitvinden bij het ontwerpen van een nieuwe auto.

Link naar reactie
  • 0

Ik ben het eens met Chielsen. Voordeel van opensource is dat je ook wat meer 'onafhankelijk' bent. Het kost wel geld maar allerlei specifieke wensen kun je alsnog laten toevoegen. En stel de persoon die tegen betaling ermee helpt maakt er een zooitje van dan kun je zo overstappen, het wordt immers wereldwijd gebruikt. Bij bv mijnwebwinkel zit je erg vast aan de mogelijkheden die zij bieden.

 

Ik ben wel nieuwsgierig in hoeverre er tegenwoordig nog webshops in opdracht gemaakt worden en hoe dat de komende jaren zal gaan. Mijn eigen voorkeur gaat nog wel naar maatwerk omdat het dan precies volgens eigen wensen gemaakt kan worden. Vooral bij de backoffice kun je dan allerlei handigheidjes toepassen waarbij je weer net wat tijd bespaart. Alleen scheelt het heel erg als je al 'n webshop hebt die je nog kan aanpassen, of als je helemaal opnieuw moet beginnen. Ik bedoel, de vrijheid van maatwerk is erg fijn maar het voelt ook wel als verspilling om het allemaal opnieuw te maken terwijl er al zoveel pakketten zijn.

Link naar reactie
  • 0

Het uiteindelijke doel is rijk worden ;D.

 

Optie 1 vind ik een beetje lastig in te schatten. Wat mag je verwachten voor € 2500,00? Bij veel bedrijven kun je wel een layout met backend webwinkel kopen maar dat is gewoon een standaard webwinkel met eigen layout. Dit heeft dus weinig toegevoegde waarde t.o.v. huren. Afgezien van de layout.

 

Om Chielsen aan te vullen. Voor 2500 euro kun je de technische realisatie van een webwinkel krijgen. Voor het grafisch ontwerp kan ik het niet in schatten, maar dat zal ongeveer hetzelfde zijn. Betekend dat je met een budget van 5000 euro al een goede webwinkel kan krijgen gebaseerd op Magento (of een dergelijk open source systeem). In eigen beheer én dat lijkt me essentieel als je een webwinkel serieus wilt opstarten en het niet als 'iets aardigs erbij' ziet.

 

Optie 3 heeft als zeer grote nadeel, tijd! En tijd is geld dus ook al doe ik het in de avonduren het kost dus eigenlijk geld. En ik zal er heel wat uurtjes aan moeten spenderen wil het resultaat uiteindelijk zijn wat ik voor ogen heb. Maar goed ik vind het wel ontzettend leuk om hieraan te beginnen.

 

Het blijft een lastig dilemma.

 

Tijd is niet alleen geld; Tijd is ook aandacht en kwaliteit, wat uiteindelijk weer geld oplevert.

Link naar reactie
  • 0

@Gelderblom

5000 euro vind ik veel te veel om een dergelijk webwinkel op te zetten!

Met 2500 euro als budget moet je, zeker als je aan open source denkt en de enorm grote communitie (ook binnen Nederland) ervoor aanwezig is, zo'n website/webwinkel op kunnen zetten.

 

Er zijn bedrijven die de technisch kant voor hun rekening nemen en de inhoud graag aan de klant, jij dus, overlaten.

 

Zowel Joomla!/VirtuaMart en Magento zijn beide Open Source omgevingen waarmee je prima, met wat hulp wellicht, een webshop opzet. Ben bang dat je wel goed moet zoeken wil je een goede koppeling kunnen maken tussen de backend en het administratie-pakket. Maar ook dat kun je uitbesteden.

 

Kijk vooral eerst naar wat je wil, qua look & feel (eigen stijl), beheersbaarheid (hoeveel schakels zitten er totdat iets aangepast/gewijzigd wordt), en de tijd die je er aan wil/kunt besteden.

 

Persoonlijk zou ik voor optie 3 gaan, uiteraard opdat ik bevooroordeeld ben en graag zelf de touwtjes in handen hou.

 

Succes met je keuze.

Link naar reactie
  • 0

Mijn schatting komt voort uit zeer veel ervaring met Magento implementaties en een uurtarief van 50 euro.

 

Aan een beetje grafisch ontwerp ben je al snel 2500 euro kwijt, zeker als je iets unieks wilt neerzetten. Of de techniek nu open source is of niet, dat maakt voor een grafisch ontwerper weinig uit.

Link naar reactie
  • 0

Mijn schatting komt voort uit zeer veel ervaring met Magento implementaties en een uurtarief van 50 euro.

 

Aan een beetje grafisch ontwerp ben je al snel 2500 euro kwijt, zeker als je iets unieks wilt neerzetten. Of de techniek nu open source is of niet, dat maakt voor een grafisch ontwerper weinig uit.

 

Het grafisch ontwerp zal het probleem niet zijn. Dat kan ik gewoon zelf. Slicen, optimaliseren voor web is allemaal geen probleem. Als ik maar weet in welke specificaties het aangeleverd moet worden.

 

Als we voor een maatwerk webwinkel gaan dan is een backoffice koppeling een absolute harde eis. Anders heeft het behoudens het seo gebeuren weinig toegevoegde waarde. Kan ik dat verwachten voor € 2500,-?

Link naar reactie
  • 0

Voor de 2500 euro kun je verwachten dat het grafische ontwerp één op één in Magento wordt geimplementeerd. Het koppelen van een backoffice is in veel gevallen een erg arbeidsintensieve klus en is dusdanig afhankelijk van de gebruikte backoffice software, dat ik daar geen uitspraak over durf te doen. Ik denk dat je in de meeste gevallen met de backoffice koppeling erbij over die 2500 euro heengaat.

 

Het uurtarief wat ik overigens hanteer kun je bij de meeste freelancers wel terecht, bij webbureau's zul je een hoger uurtarief moeten neerleggen. Niet om je af te schrikken, maar het is goed om een realistisch beeld te krijgen van je budget! ;)

 

Als je niet vanuit een open source pakket wilt werken, maar volledig op maat een webwinkel wilt laten maken schieten de prijzen helemaal omhoog overigens.

Link naar reactie
  • 0

@Gelderblom

5000 euro vind ik veel te veel om een dergelijk webwinkel op te zetten!

Met 2500 euro als budget moet je, zeker als je aan open source denkt en de enorm grote community (ook binnen Nederland) ervoor aanwezig is, zo'n website/webwinkel op kunnen zetten.

 

Er zijn bedrijven die de technisch kant voor hun rekening nemen en de inhoud graag aan de klant, jij dus, overlaten.

 

Vergis je niet dat er wel expertise bij zulke implementaties komt kijken. Dus voor design + integratie + op weg helpen zit je toch wel op 5000 euro. Als je nu gaat beknibbelen kan je het weer bijna net zo goed zelf doen, echt een goede shop wordt het dan niet. Veel mensen denk dat een webshop niks kost om te maken en onderhouden.

Maar het is je enige verkoop, support en administratie kanaal. Hoe kan je hier op bezuinigen?

 

Mocht je dus een serieuze webwinkel willen beginnen dan moet je toch durven investeren. Als je het ook gewoon als een investering ziet, dan vallen de kosten wel mee (gewoon afschrijven).

 

Punt blijft dat dit dus nog altijd goedkoper is dan helemaal maatwerk (veel meer uren) en huren zonder er aanpassingen aan te doen vind ik geen optie.

Link naar reactie
  • 0

Waarom doe je niet een aantal offerte aanvragen. Dit met een duidelijke briefing van wat je wilt. Er zijn genoeg bureaus die hier ervaring mee hebben (koppelingen) en een eigen goede CMS.

 

Ik zou dus voor maatwerk gaan. Er veranderd zoveel en het is erg prettig als je daar snel op kunt (laten) reageren.

 

Ik denk dat dit voor 2500 zeker te doen moet zijn.

 

 

Vooruitgang, achteruitgang of nooduitgang?

Link naar reactie
  • 0

Zoals ik je situatie nu lees zie ik twee opties.

 

1. Huren, hiermee een start van je webshop maken. Als het eenmaal draait en er is groei mogelijk met een al dan niet betere webshop alles over laten zetten op bv Magento, en dan ook alles naar wens in laten richten. Het voordeel van deze keuze is dat je het kunt "proberen" en "sparen" voor een shop 100% naar wens met alles er op en aan, en er vaak al koppelingen aanwezig zijn.

 

2. Zelf een kwalitatief hoge slice aanleveren en deze kan met goed zoeken zeker voor onder de 1300 euro goed afgeleverd worden als Magento template. Dan heb je nog een flink deel over om een koppeling van te laten maken, maar daar zal hoogstwaarschijnlijk nog wat bij moeten. Je hebt in dit geval een webshop die klaar is voor toekomst, zonder afhankelijk te zijn van een bureau / licentie beperkingen.

Link naar reactie
  • 0

Zoals ik je situatie nu lees zie ik twee opties.

 

1. Huren, hiermee een start van je webshop maken. Als het eenmaal draait en er is groei mogelijk met een al dan niet betere webshop alles over laten zetten op bv Magento, en dan ook alles naar wens in laten richten. Het voordeel van deze keuze is dat je het kunt "proberen" en "sparen" voor een shop 100% naar wens met alles er op en aan, en er vaak al koppelingen aanwezig zijn.

 

2. Zelf een kwalitatief hoge slice aanleveren en deze kan met goed zoeken zeker voor onder de 1300 euro goed afgeleverd worden als Magento template. Dan heb je nog een flink deel over om een koppeling van te laten maken, maar daar zal hoogstwaarschijnlijk nog wat bij moeten. Je hebt in dit geval een webshop die klaar is voor toekomst, zonder afhankelijk te zijn van een bureau / licentie beperkingen.

 

Is Magento klaar voor de toekomst? Het is nu al een vreselijke klus om het "snel" te krijgen (met veel producten) laat staan dat het (goedkoop) klaar is voor de toekomst. En wat is de toekomst?

Vooruitgang, achteruitgang of nooduitgang?

Link naar reactie
  • 0

Goeienavond allemaal,

 

Via google belandde ik op deze discussie. Ik zelf zit ook met een vraag over webshops.

Ik lees veel gehoord over soe webshops ??? en heb er vrij recent een webshop gekocht bij webwinkelskopen.nl die wel de tijd hebben genomen voor uitleg en ze boden of bieden :) volgens hun goede support. Wat ik me afvraag: Ze geven aan dat mijn webwinkel goed te vinden zou zijn via google maar ik kan mijn webshop nog steeds niet vinden. Het is nu al ruim een week dat ik de webshop heb en google geeft nog steeds niets. Waar kan dit aan liggen?

Link naar reactie
  • 0

@welkeshop

 

Dit kan liggen aan een heleboel zaken. En aangezien wij niet weten om welke shop het gaat moeten wij alle redenen gaan opnoemen? Wordt wel heel veel werk.

 

Je shop staat nu een week online, als er geen actie is ondernomen dan vind ik het niet zo heel gek dat de zoekmachines hem nog niet hebben opgepakt. Dit kan wel even duren.... google is misschien een beetje druk ;D

Kijk eens op google/webmastertools voor het zelf aanmelden van de website bij google en andere leuke informatie.

 

Tevens zoek op dit forum eens op SEO (term voor zoekmachine optimalisatie) en webshop. Daarmee krijg je een heleboel informatie over zoekmachines en hoe je website vindbaar krijgt hierin. Ik wil je alvast wel voorbereiden.... dit gaat niet vanzelf en gaat jouw tijd en energie kosten of anders geld.

 

Micha

 

www.studio-immo.nl: Identiteit, Marketing en Media Ontwerp

www.greenscreenspecialist.nl Greenscreen video en fotografie oplossingen voor op locatie of in onze eigen video studio

Volg Studio Immo persoonlijk via twitter: www.twitter.com/studioimmo of op facebook: www.facebook.com/studioimmoreclame

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    10 leden, 269 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.