Jump to content
Durk
Verberg

Bezoek China; afstuderen en contacten

vraag

Beste HL’ers,

 

Het is inmiddels dik een jaar geleden dat ik mijn eigen bedrijfje gestart ben naast mij studie aan de Universiteit in Enschede. Ik importeer en verkoop voertuigverlichting (led) uit China en breng dit op de Nederlandse markt, in eerste instantie direct aan de eindgebruiker maar nu via dealers en een distributeur.

Dit geeft mij meer tijd om eigen producten te ontwikkelen op basis van opgedane markt- en productkennis. Ik werk heel goed en prettig samen met een Chineesfabriek, of realistischer: een contactpersoon en meerdere fabrieken ;-) Hoewel overleg en ontwikkeling best goed gaat via mail, telefoon en over en weer sturen van samples vindt ik het tijd om naar China te gaan.

 

16 oktober a.s. vertrek ik daarom naar Guangzhou om daar eerst de Canton fair te bezoeken, vervolgens vlieg ik door naar Ningbo om daar mijn contact en fabriek(en) te bezoeken.

 

Nu mijn vraag aan jullie:

 

Als ondernemer en student (Technische Bedrijfskunde / Business Administration) ben ik erg geïnteresseerd in de betrekkingen met China op het gebied van productie, (handels) innovatie en import. Voor mijn a.s. China bezoek ben ik daarom nog opzoek naar interessante contacten of tips om dit bezoek zo leerzaam mogelijk te maken.

 

Eind van dit (kalender) jaar begin ik ook aan mijn afstuderen (Business Administration, Innovation & Entrepeneurship), dat zou ik graag op dit onderwerp doen en ook hiervoor ben ik opzoek naar een bedrijf dat een (WO, onderzoeks)opdracht heeft liggen of zou kunnen creëren.

 

Link to post
Share on other sites

4 answers to this question

Recommended Posts

 • 0
 • Rate this answer

Ik denk dat ondernemers niet zo snel hun contacten vrijgeven hier. Maar je kunt heel goede contacten opdoen door even contact op te nemen met je KvK. Die organiseren jaarlijks de ontvangst van een delegatie Chinese ondernemers, die naar de EU willen exporteren. In Brabant doen ze dat samen met de BOM en is er meestal een mogelijkheid tot ontmoeting in Eindhoven. Laat je op de mailinglist plaatsen, dan kun ook vooraf aangeven welke bedrijven je interessant vindt en wil spreken. Alles wordt dan netjes met een introductie en een natje en een droogje georganiseerd.

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Ik denk dat ondernemers niet zo snel hun contacten vrijgeven hier.

 

In dat geval ontvang ik natuurlijk graag een PM.

 

Die organiseren jaarlijks de ontvangst van een delegatie Chinese ondernemers, die naar de EU willen exporteren.

 

Interessant, voor nu echter ben ik degene die ontvangen moet worden 8)

 

 

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Ik heb geen relaties in de LED-wereld, (al heb ik wel iets op het oog) dus ik kan je niet helpen. Het opbouwen van relaties met Chinezen gaat toch wat anders denk ik. Als je eerst met de directeur/eigenaar hebt gesproken, kom je geloofwaardig over als je zijn/haar fabriek bezoekt en "zaken" gaat doen. Als je nu "koud" naar China reist, kom je aan hermetisch gesloten poortje en slagbomen te staan. Chinezen hebben doorgaan hun bedrijf ook fysiek goed afgesloten. Op de bel drukken is er niet bij......

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Ik woon in Guangzhou, en ook redelijk actief op LED gebeuren. In de buurt van shanghai zitten inderdaad een aantal producenten maar zijn volgens ons te duur.

 

Wil je in de verlichting? Dan moet je het zoeken in Guzhen, Jiangmen en Zhongshan. Allemaal in Guangdong uiteraard.

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er zijn 0 leden online en 64 gasten

  There are no registered users currently online

  (See full list)    
 • Also interesting:

 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept