• 0

bezwaar

Hallo iedereen,

 

Ik had de vraag bij de verkeerde afdeling geplaats,nogmaals excuus.

Buiten het feit dat de vraag verkeerd geplaats was verwees ik ook naar eerdere beantwoorden vragen.

 

Om niet weer hetzelfde te schrijven ( verkeerd geplaatst bij algemene vragen).

Mijn vraag is dus ben al 1,5 jaar ingeschreven voor een unit in nieuw winkelcentrum,is over 4 maanden klaar.

Er zijn 3 partijen die hierover gaan.

-project ontwikkelaar ( verhuurder )

-gemeente

-branche commissie

In de branche waar in ik wilde starten,is nu per 1 feb 2004 gestart door andere mensen,bestaand winkeltje van "oude centrum".

Nu zegt dus de gemeente samen met de branche commissie ,wij hebben nu zo'n winkel dus willen wij er geen 2de bij.

 

??????????

 

Er zitten 3 bakkers en 4 kappers ( in het bestaande centrum )die zijn toch niet in het verleden geweigerd omdat er al iemand zat.

Wat heeft 1,5 jaar inschrijving voor een pand voor zin ,want als er iemand start in jou richting dan is het over voor je,klaar.......einde oefening.

 

Dus ik heb geen starters/bestaansrecht om te beginnen omdat er iemand is die een winkeltje van 35m2 gaat beginnen.(terwijl de gemiddelde winkel in onze branche ruim 100m2 is).

Van daar mijn aanvraag voor 150m2.

 

Is dit normaal? Kan ik geen bezwaar aantekenen tegen dit besluit?

Of in beroep gaan tegen deze belachelijk beslissing?

 

Gaarne uw advies.

 

mvg,WJ

 

 

 

 

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

12 antwoorden op deze vraag

  • 0

Er zijn waarschijnlijk meerdere gronden waarop een dergelijk besluit kan worden aangevochten, maar daarvoor is echt inhoudelijk kennisneming van stukken vereist. Van belang zijn allereerst de vragen: wanneer is het besluit genomen, van wie is het besluit afkomstig?

 

Bezwaar moet altijd binnen 6 weken na de datum van het besluit worden ingediend. Doe je dat niet, dan verkrijgt het besluit formele rechtskracht en is er niets meer tegen te ondernemen. Helemaal onderaan het besluit moet een zogenaande bezwaarstrook staan. Daarin staat aangegeven bij wie bezwaar kan worden ingediend. Indien de termijn nog niet is verstreken doe je er verstandig aan om een bezwaarschrift op nader aan te geven gronden in te dienen. Vermeldt in ieder geval je NAW gegevens, het besluit waartegen het bezwaar is gericht (kenmerk, datum en omschrijving) en - zoals voormeld - dat het bezwaar wordt ingediend op nader aan te geven gronden. Vergeet niet het besluit te ondertekenen. Daarnaast is het raadzaam om het bezwaar per aangetekende brief te verzenden. Volledigheidshalve kan je nog een kopie van het besluit bijvoegen. Vervolgens raad ik je aan om met een deskundige (jurist, desnoods advocaat) de zaak inhoudelijk te bespreken en de gronden van het bezwaar aan te laten vullen.

jurist - interim manager legal - maar bovenal ondernemer 4legal ||legalalert | JuridischActueel |

Link naar reactie
  • 0

Beste Edward,

 

Om even op je advies terug tekomen Edward ,is men (de gemeente en branche commissie ) verplicht de stukken van hun besluit op verzoek aan je te overhandigen?

Heb ik wel "rechten" om tegen dit besluit in tegaan in deze ( begin ) fase,mag ik wel bezwaar aantekenen?

 

Sorry voor de misschien wat domme vragen,maar ik heb hier geen ervaring mee.

 

Ook is vreemd dat het oorspronkelijke gesprek zou half januari plaats vinden,maar door persoonelijke omstandigheden van 1 van de branche commissie leden is dit naar 3 februari verzet.

Nu blijkt dat de commissie 2 bezwaren naar voren bracht ten over staande de project ontwikkelaar betreffende mijn toelating namelijk;

 

- het stinkt er in die winkels

- we hebben nu per 1 februari zo'n winkel

 

Het is wel erg toevallig dat op de oorspronkelijke datum van mijn toelating niets van dat winkeltje was bekend,logisch want per 1 februari gingen die mensen pas starten dus de veschuiving naar 3 februari kwam wel erg goed uit.

 

Had ik bij het mogen deelnemen ,had ik duidelijk uiteen kunnen zetten wat te doen aan hun voor in genomen gedachte over "de stank" , een afzuiging is een prima oplossing.

 

Maar als ik bezwaar aanteken, mogen hun het pand dan aan een ander verhuren terwijl je bezwaar loopt?

 

mvg,WJ

 

 

Link naar reactie
  • 0

Heb ik wel "rechten" om tegen dit besluit in tegaan in deze ( begin ) fase,mag ik wel bezwaar aantekenen?

 

Sorry voor de misschien wat domme vragen,maar ik heb hier geen ervaring mee.

Domme vragen bestaan niet, WJ.

Ik heb sterk de indruk dat het genomen besluit praktisch gezien alleen op jouw een uitwerking heeft. De vraag is denk ik of jij een direct getroffene bent en dat is volgens mij wel het geval. Het lijkt zelfs erg veel op een beschikking (gericht op een aanwijsbare persoon of groep) en dan word je nog wat beter beschermd.

Ook in een beginfase kunnen besluiten genomen worden die iemand direct treffen. Besluit is besluit, in welke 'fase' het ook genomen moge worden.

 

- het stinkt er in die winkels

- we hebben nu per 1 februari zo'n winkel

Wat zijn 'die winkels' dan voor winkels?

Hinderwetvergunning nodig misschien?

Heeft die 'stank' iets te maken met uitheemse gerechten of gebruiken?

Ik kan me alleen in verband met milieuwetgeving en hinder iets voorstellen bij het kunnen inperken van concurrentie. Maar.... bakkers en kapperszaken kunnen ook ongeloooooofelijk stinken ;D

Mijn idee is ook: Vraag een juridisch adviseur om het dossier eens nader te bekijken. Doe dat vlot, want die zes weken zijn om voor je het weet.

 

Maar als ik bezwaar aanteken, mogen hun het pand dan aan een ander verhuren terwijl je bezwaar loopt?

Waarom zie jij een verband tussen de huur van een pand en de winkel die je erin wilt beginnen?

 

Ik bedenk ineens nog het volgende:

Wil de gemeente je niet hebben of de eigenaar van het gebouw waarin je de winkelruimte wilt huren? Als het de gemeente is, dan zullen ze gebonden zijn aan gelijkheid enzo. Als het om het huurcontract gaat, wordt het een ander verhaal.

Olaf Janssens

www.anasign.com

Link naar reactie
  • 0

 

Eerlijk gezegd verbaas ik me over het bestaan van zoiets als een 'branchecommissie'. Ik meende dat zulke fenomenen al jaren gelden opgeruimd waren, evenals allerlei vestigingsvergunningen die in feite de mededinging beperken. Waarom zou de overheid of een private commissie zich mogen inmengen in de vrije markt? Is dat niet in flagrante strijd met de nederlandse en europese mededingingsregels?

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
  • 0

Hallo “juro” team,

 

Thanks voor jullie reactie.

 

Ik zal even ingaan op het geheel, de winkel die ik daar wilde beginnen was een dierenwinkel, zo het hoge woord is eruit.

Er zijn geen speciale vergunningen voor een dierenwinkel ( ik heb al een dierenwinkel )nodig maar het is de voorin genomen “neus” van de branche commissie en gemeente.

 

Het stank verhaal is belachelijk want de winkel is 150m2 waarvan hooguit 5m2 wordt gebruikt voor dieren ( konijntjes, cavia, s hamstertjes en koudwatervissen blub blub wij stinken niet ) kunnen natuurlijk nooit op die totale opp. stinken, dit was natuurlijk de 2 de stok om mee te slaan.

 

De mevrouw(verhuurster van de project ontwikkelaar ) die mijn “zaak” aanbracht was ook verbaasd toen er werd gemeld we hebben nu een dergelijk winkel, daar wist daar zelf ook niets van, is logisch als met die datums bewust hebben geschoven.

 

De voornaamste stok is natuurlijk "wij hebben nu een dergelijk winkel", en ik krijg steeds meer een vieze smaak in mijn mond, want het oorspronkelijke gesprek van toelating was half januari gepland.

 

Er was dus geen reden om mijn toen op dat moment niet toe te laten in het winkelcentrum, maar na 1 februari dus wel, volgens hun zwak besluit.

 

De eigenaar van het winkeltje heb ik nog gesproken het zit namelijk zo, deze man heeft 2 winkels in de gemeente een grote Bruna winkel en een klein speelgoed winkel.Ik vroeg hem ( half januari )of hij de winkel ging verhuren, (had ik gehoord van kennissen) dit bevestigde hij met tevens commentaar op de projectontwikkelaar / verhuurder.

 

Want hij wilde een 300m2 speelgoed winkel binnen hebben, maar werd dus geweigerd.Hij vertelde ook dat hij de kinderen in gemeente had zien opgroeien, met andere woorden het zou mij niets verbazen als hij in zowel de branche als gemeente een aardige vinger in pap heeft te roeren.

 

Het zou mijn niets verbazen, oh ik kom niet "binnen" met mijn speelgoedwinkel dan maar met mij bruna winkel en als deze meneer wordt geweigerd is er weer ruimte beschikbaar.

 

Met doorgaan van verhuren terwijl bezwaarschrift loopt bedoel ik, je dient bezwaar ( kost tijd ) maar de winkel wordt aan een ander verhuurd, dan ben je nog niets wijzer.Want het pand is verhuurd.

 

Mvg,Wally

 

 

Link naar reactie
  • 0

Hallo Olaf,

 

Ik bedoel met het begin stadium van inschrijving, mijn verzoek voor die winkel die door project ontwikkelaar ( verhuurder )is aangebracht naar de gemeente en branchecommissie toe als eind kandidaat.

Zoals ik al eerder aangaf met één van mijn eerdere vragen is de fase waarin ik mijn begeef niet te pril om bezwaar in te dienen, pril in termen van gemeente en branchecommissie omdat dit nog steeds voorronde zijn voor toelating in het winkelcentrum.

 

Naar mijn inzien niet omdat dit de laatste ronde was voor toelating, maar in gemeente termen heb ik misschien niks te zeggen.Ik heb geen papieren van dit besluit, ben ik dan ook niet bij geweest, het is misschien allemaal nog oriënterend in hun ogen.

 

Maar het is duidelijk de laatste ronde.Letterlijk en figuurlijk.

 

Dit besluit is misschien wel alleen mondelinge aan de verhuurder gemeld?Omdat het alleen oriënterend in hun ogen is geweest?Met andere woorden je hebt niks te vertellen in deze fase.

 

Is men verplicht dit op papier te zetten, en ik ben alleen maar in dit stadium aanvrager geweest, heb ik wel een “stem”in dit geheel?

 

Ik weet dat ik een specialist moet raadplegen, maar jullie adviezen geven mij een beter inzicht op het gehele gebeuren en waar mijn rechten liggen als ik die tenminste wel hebt , voordat ik verder gaat.

 

Mvg,Wally

 

.

 

Link naar reactie
  • 0

 

Sorry Wally, ik ben even uit de lucht geweest in verband met de omzetting van mijn verbinding. Voor wat betreft de thread die je bent gestart het volgende. Begrijp ik het goed dat jij geen besluit van de gemeente hebt ontvangen, maar enkel de verhuurster een beslissing op jou aanvraag heeft genomen?

 

Als de verhuurster enkel haar beslissing laat afhangen van het oordeel van de gemeente (hetgeen hoogst merkwaardig zou zijn), dan zal betrokkene er toch geen bezwaar tegen hebben om die beslissing in kopie aan jou te verstrekken.

 

Ik denk echter dat er veel meer op de achtergrond meespeelt en dat het niet zozeer de gemeente als wel de verhuurster c.q. de eigenaar van het pand is die bezwaren heeft tegen een dierenwinkel van die omvang. Op basis van de informatie die je tot zover hebt gegeven denk ik dat de aanvraag en de pre-contractuele relatie met de verhuurster bepalend is voor jou juridische positie. Wellicht dat de gemeente hierin een grote rol speelt, maar dat zal moeten worden beoordeeld naar de feiten.

 

Deze kwestie vergt een chronologische uiteenzetting van alle feiten en omstandigheden. Op die basis kunnen conclusie worden getrokken en jouw mogelijkheden worden bekeken.

 

Hoewel ik je graag verder help, vrees ik dat dit forum niet het geëigende middel is om je zaak op te helderen. Weliswaar schets je een beeld van de gebeurtenissen, maar veel van hetgeen je aandraagt berust op veronderstelling. Het is uiterst gevaarlijk om op basis hiervan conclusies te trekken uit dit forum. Ik raad je aan om de kwestie met een specialist te bespreken. Desgewenst help ik je graag verder.

 

 

jurist - interim manager legal - maar bovenal ondernemer 4legal ||legalalert | JuridischActueel |

Link naar reactie
  • 0

Hallo Edward,

 

Om op je eerste gedeelte van je opmerkingen in te gaan, bij dat gesprek van eventuele toelating is alleen de verhuurster bij geweest. Al het contact liep via de verhuurster.

 

De verhuurster zei dus dat de branche commissie en gemeente geen 2de winkel wilde hebben, maar waar dit op gebaseerd is weet ik niet?Voor berekening voor haalbaarheid wordt gehanteerd 15.000 mensen voor 2 dierenspeciaalzaken ( bron Pets Place, heeft 180 winkels )

Want er zijn nu 15.641 mensen inwonend, en daarbij komen nog 3.000 woningen in de nabije toekomst .Men mag dus wel stellen dat je de woningen maal 2 kan doen voor een reële te behalen omzet hiervan, dus er zijn straks meer dan 20.000 inwoners.

 

En op de rol van de verhuurster heb ik ook geen antwoord, (zie voorgaande ) en 150 m2 voor een dierenwinkel is heel gewoon.

 

En in mijn veronderstelling daar heb je gelijk in, dat kan ik nooit hard maken.

Maar wat wel een feit is dat als er op de oorspronkelijke datum ( 14-1-2004 ) het gesprek had plaats gevonden, er geen reden was geweest om mij te weigeren op welke grond dan ook.

Want er was nog geen dierenwinkel.

In oogschouwend nemen het grootste bezwaar van "we willen geen 2de winkel".Was dus nimmer aan te voeren als zijnde hoofdbezwaar.

 

Een specialist wordt de volgende stap als er haalbaarheid voor mij om hier tegen in te gaan.

 

 

Mvg, Wally

 

 

 

 

 

 

 

Link naar reactie
  • 0

Al het contact liep via de verhuurster.

 

Misschien tijd om zelf eens bij de gemeente te gaan navragen? Als je al je info van de verhuurster hebt, dan zie je allemaal complotten die er misschien wel helegaar niet zijn. Op de fiets dus, en net zolang doorvragen tot je zeker weet of de gemeente hier wel bij betrokken is. Valt gewoon onder de Wet Openbaarheid Bestuur. Succes!

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
  • 0

Wally,

 

Het bestaande winkeltje zit in het oude centrum. Is deze van dezelfde verhuurster? Zo ja, dan is het een merkwaardige wijze van handelen van de verhuurster en zou op grond van haar pre-contractuele verplichtingen kunnen aanspreken.

 

Indien dat niet het geval is, dan kan het heel goed zijn dat er spake is van een ongelukkige samenloop van omstandigheden waarvan jij toevallig het slachtoffer bent geworden. Of het alsdan rechtvaardig is dat jouw aanvraag is afgewezen, dat is een tweede vraag. Die verdient onderzoek en daarvoor moet bekeken worden wat er precies is voorgevallen en hoe die feit juridisch te kwalificeren zijn.

 

Gelijk Twalevel adviseer ik om tevens de aanvraag bij de gemeente in te zien. Overigens is het beroep op de WOB niet altijd even eenvoudig. HEt is geheel afhankelijk hoe het bestuursorgaan hiermee omgaat. Een bestuursorgaan dat lastig wil zijn, zal een vrij gedetailleerde beschrijving vragen van de stukken die je wil inzien.

 

 

 

 

 

 

 

 

jurist - interim manager legal - maar bovenal ondernemer 4legal ||legalalert | JuridischActueel |

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    3 leden, 193 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.