• 0

Wat vinden jullie van mijn logo?

Omschrijving van je concept:

Dit logo heb ik laten maken voor een nieuw te openen webshop genaamd; Polka & Dotje. Met als bijbehorende slogan; eigenwijze lifestyle met een tikkeltje bling-bling.

In de shop zullen hoofdzakelijk handgemaakte artikelen te koop zijn in een hele bijzondere kleurrijke stijl, versieringen met o.a. Swarovski kristallen, kantje, lintjes etc. etc.

Het gaat om o.a deze artikelen: haaraccesoires, kleding, lampen, meubels, sieraden, babyartikelen, schilderijen, interierartikelen, tassen, stationary, verzorgingsartikelen ( ik heb nog veel meer ideeen voor artikelen ) Veel van de artikelen kunnen naar wens worden gepersonaliseerd met een naam o.i.d.

De artikelen zijn stuk voor stuk heel kleurrijk, een explosie van kleuren en materialen, en allemaal uniek. Zowel voor grote artikelen ( bv. meubels ) als kleinere ( haarknipjes ) geldt dat ze uniek in hun soort zijn.

Ik maak gebruik van luxe materialen ( o.a swarovski, parels, zilver, kant ).

Door de stijl en het kleurgebruik denk ik dat vooral kinderen ( met name meisjes ) en vrouwen enthousiast zuellen zijn voor deze dingen, maar het is niet zo dat ik mij hier in het bijzonder ook op richt. Het is echt apart, druk, vrolijk, lekker gek etc

 

Ik wil ook veel aandacht besteden aan de perfecte afwerking van de producten, een mooie verpakking, cadeauservice etc. Ideeen te over in ieder geval.

 

Een site van hoog niveau, met mooiue sfeerfoto's.

 

Omschrijf wat je tot nu toe zelf gedaan hebt hiervoor:

Ik heb informatie in gewonnen op dit forum, kvk, belastingdienst. Veel boeken gelezen over uiteenlopende onderwerpen. Al veel artikelen gemaakt ook al voor geinteresseerden. Een werkkamer ingericht. en start gemaakt met een ondernemersplan. Logo laten ontwerpen en ben me nu aan het orienteren op een webshop.

 

Wat is de uitdaging die je met je concept op wil lossen:

Mooie, bijzondere en unieke artikelen ontwerpen en creeeren. Geen eenheids worst.

 

Hoe is dit anders dan bestaande concepten:

Mijn stijl en gebruik van materialen heb ik nog niet gezien.

 

Wat voor feedback hoop je te krijgen:

Graag een eerlijke mening over mijn logo, de kwaliteit er van. Ik weet dat hij erg druk is, maar dat is ook de bedoeling. Mijn artikelen zijn dat ook ( zal wat voorbeelden uploaden ).

 

Is het aantal pixels oke? weet uberhaupt niet of dat zo te zien is ( ben een behoorlijk digibeet ) maar heb wel eens gelezen dat het er bij sommige logo's te weinig zijn aan dat dat er dan niet mooi uit ziet.

 

Alvast bedankt voor jullie input!

 

PolkaDotje_logo_cmyk1.pdf

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

24 antwoorden op deze vraag

  • 0

Ik kijk liever niet naar een logo die ik eerst moet downloaden en heb ik ook niet gedaan. Maar mijn ervaring als webmaster en eigenaar van meerdere websites is dat je je niet zo druk moet maken hoe mooi je logo is, omdat niemand daar naar kijkt. Natuurlijk is het goed om professioneel over te komen, maar mijn overtuiging is dat in de eerste plaats de inhoud van belang is van je site en daarnaast een heldere navigatiestructuur.

 

Voor een webshop met mooie producten zal ik het zwaartepunt leggen op mooie foto's. Zelfde als op Marktplaats.nl. Daar verkoop je ook meer als je een goede foto plaatst bij je spullen. Dus logo kan leuk zijn, maar je prioriteit moet bij de presentatie van de artikelen zelf liggen.

Succes!

Zelf hypotheek afsluiten scheelt een paar duizend euro. Zie http://www.executiononlyhypotheek.net/

Link naar reactie
  • 0

Maar mijn ervaring als webmaster en eigenaar van meerdere websites is dat je je niet zo druk moet maken hoe mooi je logo is, omdat niemand daar naar kijkt.

 

Een logo is 1 van de belangrijke dingen van een onderneming, het zorg voor herkenning & erkenning van je producten.

 

Ik dacht dus ook dat het erg belangrijk was, vandaar dat ik me er ook zo mee bezig houd.

Link naar reactie
  • 0

Hi!

 

Ik ga ervan uit dat in het bericht hierboven je logo staat, dus met hartje? Ik ben het eens met Harald dat een logo niet het allerbelangrijkst is. Wel is het, wat mij betreft de 1e stap naar een webshop, visitekaartjes etc., oftewel je huisstijl, dus eigenlijk wel belangrijk, zonder logo begin je namelijk niet veel.....

 

Ik vind jouw logo erg leuk, mooi en fris en prima passend bij de foto's van de artikelen die je gaat verkopen.

 

Heb je dit logo zelf ontworpen? Ik neem aan dat je het gaat toepassen in de (kleur)stijl van je webshop?

Ik kan niet beoordelen op de resolutie goed is, de letters lijken me ietwat vaag maar dat kan ook aan je mee gestuurde bestandje liggen.

 

Succes er mee!

Link naar reactie
  • 0
Maar mijn ervaring als webmaster en eigenaar van meerdere websites is dat je je niet zo druk moet maken hoe mooi je logo is, omdat niemand daar naar kijkt.

 

[ cynical mode ]

 

Precies, het is het eerste wat mensen zien van je bedrijf en geeft je de kans om in één oogopslag te laten zien wat je doet en welke uitstraling je bedrijf heeft of wil hebben. Waarom zou je daar veel aandacht aan besteden.

 

[ /cynicalmode ]

 

Link naar reactie
  • 0

Op zich vind ik het een leuk logo en denk ik dat het ook goed past bij wat je wilt gaan doen. alleen de tekst past niet zo mooi in het hart (de e van dotje loopt er bv uit) en ook de letterverdeling over het vlak vind ik niet zo evenwichtig. van een afstandje is de tekst trouwens helemaal niet meer leesbaar, dus ik denk dat je daar nog wat extra aandacht aan zou kunnen besteden. misschien zou je de blauwe achtergrondkleur lichter kunnen maken zodat de letters beter naar voren komen.

 

heb je het logo zelf ontworpen, zo ja met welk programma heb je dat dan gedaan? als het een programma is dat met vectoren werkt zou je met de resolutie niet zoveel problemen moeten hebben.

 

veel succes met je onderneming :)

Link naar reactie
  • 0

Ik vind de tekst in het logo een beetje onduidelijk.

 

Mijn advies is om geen fulcolor logo te gebruiken maar een logo in 2 kleuren.

Vermijdt ook "special effects", ik zie een soort schaduwgloed om de letters.

Voor een website komt dit misschien allemaal niet zo nauw, maar bedenk dat je straks ook drukwerk gaat bestellen, kleding gaat bedrukken, auto gaat beleterren etc.

Link naar reactie
  • 0

Eens met headquarters.

 

Ik vind het een leuk logo voor jouw doelgroep en artikelen, het past er goed bij. Knap als je het zelf hebt gemaakt.

Maar probeer het te versimpelen. Je kan altijd naast het logo nog wat tierelanteintjes plaatsen. Op een visitekaartje komt dit er m.i. niet lekker uit.

 

Succes!

Link naar reactie
  • 0

Het logo is mij simpelweg wat te druk, zoals hierboven al enkele keren vermeld.

Versimpel het gewoon wat! Dit is natuurlijk een leuke basis! Ook is er iets met je resolutie

niet helemaal OK. Ik kan nl. vrij ver inzoomen zonder dat de vormen onscherp worden,

de schaduw achter de letters wordt echter pixelerig? Heb je deze later zelf op nog een

andere manier toegevoegd?

 

Succes!

Sander

Logo ontwerp en huisstijl ontwerp tegen eerlijke prijzen bij Logo4Life

Link naar reactie
  • 0

Ik vind het eigenlijk wel een leuk logo, het is natuurlijk wel belangrijk dat de omgeving waar het logo wordt gebruikt (website, briefpapier enzo.) de zelfde style en kleuren heeft, ik vind het logo ook goed passen bij de producten die je hebt.

 

Eventueel is het nog een idee om met een beetje schaduw of diepte te werken.

 

Link naar reactie
  • 0

Idee van logo is leuk en vooral als je zelf hebt gemaakt. Hierboven gemaakte opmerking zijn prima. Maar een voorbeeld zegt misschien wat meer. Kijk eens naar pipstudio.

 

Hoe klein of druk het ook is, tekst moet leesbaar zijn. En zij hanteren wel een beetje dezelfde stijl.

 

Micha

www.studio-immo.nl: Identiteit, Marketing en Media Ontwerp

www.greenscreenspecialist.nl Greenscreen video en fotografie oplossingen voor op locatie of in onze eigen video studio

Volg Studio Immo persoonlijk via twitter: www.twitter.com/studioimmo of op facebook: www.facebook.com/studioimmoreclame

Link naar reactie
  • 0

Logo vind ik persoonlijk ook iets te druk maar zit wel in de juiste richting. Het gebruik van felle kleuren en het speelse in het logo past ook weer wel.

Heb je ook een ontwerp van de website zelf? Kunnen we zien hoe het erbij past.

KoffieKeuze.nl - Jouw Koffie, Jouw Keuze

Link naar reactie
  • 0

Prachtig logo, net als de naam overigens (maar ik ben ook de doelgroep en groot fan van pip). Ben het wel eens met de opmerkingen over de kleuren. Vooral de blauwe letters vallen nu erg weg, waardoor het minder leesbaar is. Maar verder erg mooi hoor! Ben nu ook nieuwsgierig naar je site. Zo maar eens googelen.

Link naar reactie
  • 0

 

Zoals eerder al eens is genoemd, staat een logo voor je identiteit en voor herkenbaarheid. Je logo is 1 van de facetten die je onderscheidend maakt ten opzichte van je concurrent. De doelgroep kan je hieraan herkennen en onthouden. Tevens wordt het gebruikt bij het maken van een beslissing, merk A of merk B. Een logo straalt iets karakteristieks uit dat staat voor een bepaald imago of stelling die het merk inneemt. Neem als voorbeeld Nike en Adidas, de één met een swoosh, de ander met de 3 schuine strepen - allebei een sportmerk, maar op een andere manier gepositioneerd.

 

Even terugkomende op je logo, had ik in eerste instantie het gevoel dat alles te minimaal erop staat. Een goed logo voldoet aan de volgende minimale eisen :

 

- leesbaarheid

Het logo is goed te lezen en te herkennen bij verkleining t.o.v. het origineel. Op 25% grootte moet je in principe kunnen zien wat er staat, print dit maar eens op 25% uit, je zal zien dat het heel onduidelijk wordt. Komt mede door de dunne letters en niet alle kleuren zijn contrastrijk genoeg t.o.v. de achtergrond.

 

- bruikbaarheid

Een logo moet veelzijdig toepasbaar zijn om niet begrensd te zijn in je doen en laten als merk. Naast dat het er mooi en leesbaar uit moet zien in kleur, moet het ook uitvoerbaar zijn in 1 of 2 kleuren (bijv. zwart/wit). Zodoende kan je nooit tegen de lamp lopen als je iets daadwerkelijk wil drukken. Scheelt kosten en is flexibel in gebruik.

 

- resolutie-onafhankelijkheid

Een logo moet op een banner van 10x10m net zo goed qua vorm en oorsprong eruit komen als op een visitekaartje. Bestanden welke deze kwaliteiten in zich hebben zijn vector-bestanden (denk aan vector PDF's, EPS, .AI bestanden).

Als je logo een jpeg-plaatje is van 5x5 cm en je hebt een keer een logo nodig van 40x40cm, dan ga je al nat. Als het logo

een vector-bestand is heb je daar geen last van. Dit geldt voor zowel web als drukwerk. Uiteraard slaat mijn voorbeeld nu op drukwerk.

 

Het idee achter je logo vind ik goed, alleen de uitvoering vind ik niet goed. Zelf ben ik actief in het reclame/creatieve vak, hier mijn tips die je kan meenemen in je overweging om het te veranderen of niet:

 

1] Onduidelijkheid door kleur

Onduidelijkheid in het logo wordt hoofdzakelijk veroorzaakt door kleuren die te dicht bij het achtergrondvlak liggen. Denk aan de letters "O" (het theepotje), de letter "D" en de letter "J". Als je het logo gaat verkleinen valt de outline (het dunne zwarte streepje) in het niets, waardoor de achtergrond optisch lijkt samen te smelten met deze letters. Een andere kleur zou een optie zijn, experimenteer met andere kleuren dan zie je wat er gebeurd.

 

2] Onduidelijkheid door uitvoering

Ik zou zelf of de outlines dikker aanzetten of compleet weghalen. Geldt tevens voor de schaduw, is niet echt een toegevoegde waarde. Wellicht is het beter om alle letters 15% te verkleinen dat ze binnen het blauwe hartje vallen, dan lees je in principe al meer dan dat je nu op de lijnen zit (is niet echt leesbaar). Maar ook dikkere letters zouden een uitkomst bieden, het vlak waar het nu instaat is wel heel massief t.o.v. de tekst.

 

Experimenteer en probeer even wat optie uit dan zal je zelf zien wat er gebeurd. Hopelijk heb je hier wat aan... succes!

Link naar reactie
  • 0

Persoonlijk vind ik je logo te veel iets anders. Te veel ala "Blond Amsterdam" , "Pip" en "Olilly"

Ik denk dat het wel merken zijn die passen in jouw stijl.

En daarom vraag ik me af waar het "jouw" gevoel in zit.

In mijn beleving ben je een stijl-jatter.

En dat lijkt me niet wat je wilt uitstralen. (ben nog steeds postief bezig)

Ik mis jouw eigen identiteit in dit logo.

sucses.

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    7 leden, 196 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.