Jump to content
petrab44
Verberg

Wat moet ik doen?????? help!!!

vraag

Mijn ex man en ik hadden een vof hij deed alles achter de schermen ik werkte gewoon op de werkvloer op een gegeven moment ben ik uit de Vof gestapt een (maand voordat hij failliet verklaart werd) zijn we gescheiden ik heb afstand van alles getekend (ik heb dus ook echt niks meer) maar nu komen er dus nog schuldeisers bij mij en zeggen ja u was vennoot dus u moet ons gewoon betalen, een ander bedrijf wil voor mij een faillisement aanvragen maar ik heb niks meer wat nu??

Het faillisement toender tijd was voor ons beiden aangevraagd maar hij is failliet verklaart en het mijne is toen afgewezen door de rechtbank. Moet ik nu toch alle rest schulden betalen??? Ik heb niks meer zelfs geen spullen meer en een minimum inkomen wat moet ik doen ze willen beslag leggen maar ik heb geen spullen meer die van mij zijn. HELP!!!

Link to post
Share on other sites

12 answers to this question

Recommended Posts

 • 0
 • Rate this answer

even een toelichting op de brief van de rechtbank die ik ontvangen heb waar in staat dat het verzoek aanvraag faillisement wordt afgewezen omdat de verzoeker niets meer van zich heeft laten horen (aanvraag was zeker 6 maanden aangehouden moest wekelijks naar de rechtbank) staat onderop:

dat tegen deze uitspraak binnen 8 dagen gereageert kan worden.

Hadden dan ook niet andere schuldeisers moeten reageren of de curator van mijn ex?

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer
Guest Verwijderd account

Lijkt me verstandig dat je je zsm meld bij de gemeente op de afdeling schuldhulpverlening.

 

Op onderstaande link van de NVVK kan je vinden waar jij moet zijn in jou gemeente.

 

Sterkte.

NVVK

 

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

De schuldeisers hebben gelijk dat u aansprakelijk bent voor alle verplichtingen aangegaan tot aan het moment dat u de VOF verliet. Met de voorgaande spreker ben ik het eens dat schuldhulpverlening de meest logische weg is.

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer
Guest Verwijderd account

vreselijk hoe dom kan je zijn om in deze situatie terecht te komen echenoot altijd vertrouwd en nu gewoon berooid achter gebleven hoe stom!

 

Probeer geen verwijten te maken naar jezelf. Probeer te kijken naar de toekomst en ga werken aan een oplossing. Goede begeleiding daarbij is beschikbaar.

 

Succes.

 

Danny

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

@PetraB: wacht nog even af, vast en zeker komen er in de loop van de dag/avond nog wat users op dit forum die vaker met dit bijltje gehakt hebben. Hetzij als "lijdend voorwerp", dan wel als bemiddelaar.

Hopenlijk kan 1 van deze lieden (Marco, Ruben?) je een passend advies doen.

Ik heb het idee dat onmiddellijk naar de gemeente rennen ook niet zorgt voor een geruststellend antwoord, normaliter ga je daar ook een ellenlang traject in en dan is het wel heel wat prettiger als je van een specialist al een eindje op weg geholpen bent.

 


Beter een kleine baas dan een grote chef.......

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

ben natuurlijk aan het googlen en kom dit tegen:

 

" Een V.O.F. waarin u en uw echtgeno(o)t(e) beide deelnemen, valt ook volledig in de gemeenschap van goederen. "

 

Ik heb afstand gedaan van de gemeenschap ben dus vertrokken met alleen mijn kleding ik had geen recht op iets, maar dan toch nog hoofdelijk aansprakelijk?

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Ik ben geen expert, slechts een ervaringsdeskundige - alhoewel ik over faillisementen en de afwikkeling ervan nog steeds mijn vraagtekens heb. Maar okay ;)

 

Met "recht op niets", ga ik er vanuit dat je gezamenlijke privé-eigendommen bedoeld?

 

Je kan gescheiden zijn van je man, maar niet van jullie gezamenlijke VOF. Deze is nu failliet verklaard en wordt na afhandeling daarvan ontbonden. Maar de schulden zijn daar wel een nasleep van en die beëindigen niet zomaar wanneer een huwelijkse scheiding plaatsvindt..

 

Je geeft aan dat je man failliet is verklaard binnen jullie gezamenlijke VOF en jij niet? Als dat zo is dan is hij dus ontbonden uit de VOF en sta jij nog als bedrijfsvoering genoteerd? Of begrijp/zie ik dit verkeerd?

 

Daarnaast vraag ik mij af of het faillissement van je man al afgerond is, of nog in afwikkeling. En zal hij ook binnen zijn eigen faillissement schulden hebben? Of zijn deze allemaal "afgeschreven" van de VOF en blijf jij (omdat jij niet failliet bent verklaard) als scheideiser achter?

 

Niet dat ik antwoord heb op jouw antwoorden op bovenstaande vragen, maar wellicht wel van belang als anderen hier op HL.nl je willen adviseren in deze.


Netwerken: Het gaat er niet om wie je bent, maar wie je kent !

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

faillisement was ook na ontbinding vof aangevraagd

 

 

ook geen deskundige maar van belang zal voornamelijk zijn of de schulden ontstaan zijn ind e periode dat jij nog mede eigenaar van de VOF was of dat die ontstaan zijn nadat jij de VOF al verlaten had (daarwerkelijk uit de VOF was uitgeschreven).

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Schulden die zijn ontstaan in een VOF zijn volledig op alle vennoten verhaalbaar. De schuldeisers zijn op enig moment in zee gegaan met een VOF in de wetenschap dat mocht de rekening niet betaald worden, alle vennoten aansprakelijk gesteld kunnen worden voor de ontstane schuld.

 

Je kunt je nu eenmaal niet door middel van een onderhandse akte onttrekken aan de verplichting die je eerder met de schuldeisers bent aangegaan. Je hebt daarvoor de toestemming nodig van de schuldeisers. Ik geloof niet dat de schuldeisers zo staan te trappelen om een verhaalsmogelijkheid af te schrijven.

 

Saillant detail is dat de rechtbank jouw faillissement heeft afgewezen. Dit zou kunnen inhouden dat de rechtbank van mening is dat de schulden jou niet toebehoren. Zonder verdere kennis van het dossier is het lastig om daar een gefundeerd antwoord op te kunnen geven. Ik denk dat je er goed aan doet om eens met StevenK te gaan praten. Hij kan je zeker van goed advies dienen.

 

Sterkte!

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er zijn 14 leden online en 184 gasten

  (See full list)    
 • Also interesting:

 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept