• 0

Tips bij het opstarten van een webshop ?

Goeiemiddag,

 

Ik ben al een poosje van plan om een webshop te beginnen.

Alleen weet niet precies waar ik hem het beste kan opstarten want ben op dit moment een beginner, heb wel evervaring met handel & internet. Maar zal in dit geval af en toe wat hulp nodig hebben.

heb al een domein op het zicht.

- wil graag verkopen zonder voorraad. dus rechtstreeks vanaf de leverancier naar de klant.

- wil graag iets met maat pakken uit Nederland doen of in gadgets of iets dergelijks.

 

heeft iemand voor mij tips,

waar ik het beste mijn webshop kan starten ?

en weet iemand misschien een leverancier die iets met pakken op maat doet of gadgets uit Nederland?

 

heb misschien toch een overweging gemaakt om iets in de fitness te doen.

 

Bedankt alvast

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 2

Lieve ohhh Lieve Rowena,

 

Sancho is diep geroerd over je bezorgde reactie en wil speciaal voor jou hetvolgende in overweging geven.

 

Sancho geniet een extreme en voor de menselijke geest ongekende vorm van grootheidswaanzin. Hij heeft namelijk al jaren hand in hand gelopen met een Don die het (tot op heden) maar niet wil snappen. Daarvan gaat Sancho vanzelf denken dat hij de enige is die het wel snapt ;D Bovendien rijdt Sancho op een hyperintelligente ezel, die hem af en toe met een zeer duidelijk signaal (hihaaaaa) bij de les houdt.

 

Terug naar het topic: Sancho wordt moe van de, hoe hij het noemt: "adviseurs", die niet veel verder komen dan dat je als ondernemer je droom moet volgen en andere dogmatische boekenwijsheden. Dat heeft vaak zeer grote consequenties, die de adviseur, net zo min als de vraagsteller kan overzien. Soms zijn die consequenties zo groot, dat de ondernemer in spé failliet gaat en een aantal jaartjes van de wsnp mag genieten (dat is een bijstands uitkering waar je verder niets voor hoeft te en/of mag doen), met daarbij alle sociale gevolgen. (Niet ongebruikelijk dat je relatie strandt, je vrienden je verlaten en dat de rest van de wereld zo ongeveer enkel naar je spugen wil) De adviseur daarentegen schrijft zijn faktuur en plaatst het nieuwe succes erbij op zijn cv, zo gaan die dingen nu eenmaal.... Bovendien heeft Sancho het helemaal gehad met mensen die denken te weten hoe je moet ondernemen, zonder zelf ooit met de hand aan de kar te hebben gestaan. Stof voor hoogleraren, wetenschappers, onderzoekers, ambtenaren en andere pseudo ondernemers, maar niets voor het echte werk.

 

Het zou best zo kunnen zijn dat je vanuit een positie komt waarin je de consequenties wel allemaal kunt overzien (ervaring, zelf ondernemer geweest, faiiliet gegaan, op de markt gestaan, bijzondere prestaties/verdiensten geleverd??) en in overweging hebt genomen voordat je advies uitbracht. Bovendien zou het ook nog eens zo kunnen zijn dat je echt vanuit al je oprechte menslievende gevoelens en integere bedoelingen probeert iemand op het juiste spoor te brengen. Het zou in dat geval geen kwaad kunnen om dat te laten merken in je betoog met wat verduidelijkingen over waar de wijsheid nu echt vandaan komt, want dat maakt het weer geloofwaardiger, ook voor achteloze meelezers zoals Sancho. Mocht het overigens zo zijn dat deze consequenties niet zijn megenomen in je overwegingen of dat je vanuit een robuuste ovetuiging iets hebt geroepen waar je zelf heilig in gelooft, ga dan terug naar start, maar niet langs de bank. (Monopoly, effe googelen)

 

Sancho gelooft in de werking van HL, want twee weten meer dan één, maar Sancho heeft een broertje dood aan jezelf profileren met veronderstelde kennis, waarvan de bron immer onduidelijk blijft. HL leent zich als platform uitermate goed, uitstekend zelfs voor persoonlijkheden die (nog) iets te bewijzen hebben, maar Sancho ziet dat liever in de echte buitenwereld gebeuren in plaats van op HL. We weten allemaal dat second love een virtuele realiteit is, waar je partner wel naar je luistert, maar wat betekent dat voor dit forum?

 

Niet dat de webshop ondernemer er niet zelf doorheen zou kunnen prikken, want als hij dat niet kan zal hij het waarschijnlijk als ondernemer ook niet lang volhouden, maar meer omdat het gewoon forumvervuiling is en dan nog maar niet te spreken over je verantwoordelijkheid(sbesef) voor wat je adviseert. Sancho verwacht iets goeds en krijgt een colgate reklame. Witter kan het niet, maar wel drie keer poetsen hoor!

 

Nee, het klopt Rowena, ik ken je niet en persoonlijk maakt het Sancho ook niets uit (daar is hij ziek genoeg voor). Toevallig was jij degene die de aandacht van Sancho trok en als voorbeeld werd gebruikt door Sancho om een algemeen ondeugdelijk principe aan de orde te stellen (je bent dus zeker niet alleen en ja, dat is ook niet netjes van Sancho). Als Sancho je gevoelens ermee heeft gekwetst, biedt hij zijn nederige excuses aan.

 

 

Sancho rust vredig onder de molens...

 

 

 

 

 

Sancho is de realistische tegenhanger van de dromende Don Quichot, die reuzen zag in windmolens :: In zekere zin is Sancho een pragmaticus die met beide benen op de grond staat en Boerenslim.

Link naar reactie
  • 3

Even wat gebrabbel van mijzelf...

 

Ik ben een laffe ondernemer, dus neem geen voorbeeld aan mij. Ik kwam/mijn omgeving erachter toen ik 6 of misschien wel eerder dat ik misschien wel creatief was. Dit werd later duidelijk omdat ik niet kon leren en alleen maar wilde tekenen. Later ging ik naar een mavo omdat mijn ouders dit veilig vonden en het was dichtbij. Pesterijen en algemene treurnis van 2 jaar later mocht ik eindelijk naar een grafisch opleiding. VOEELLLLL DE FRUSTRATIE ;)

 

Nu 3 opleidingen, 3 reclamebureaus, 1 internet onderneming verder (nooit ontslagen) vond ik de durf om te zeggen misschien kan ik dit misschien ook wel zelf. Discussies met de vrouw en directe familie, want niemand om mij heen was ondernemer of zelfstandig heb ik de stap toch gezet en stond iedereen achter mij. En nog twijfels ik wel eens. Maar mijn onderneming bestaat nu 7 jaar gezond en wel.

 

Dan lees ik allerlei topics op HL en adformatie, frankwatching en weet ik veel wat. En dan zie allerlei "entrepreneurs" die allerlei zaken hebben. En lees ik woorden als gokken op meerder paarden en in dienst zijn betekend loonslaaf.

 

ik wilde iets gaan tikken over mijn ervaringen om uit te breiden, maar dit wordt misschien gezien op linkedin, dus laat ik dat maar even niet doen. Maar die uitbreidingen waren lastiger dan ik heb gedacht is voldoende.

 

Maar de conclusie is wel dat ik mijn handen al ruimschoots vol heb aan mijn eigen bedrijfje en ik niet zo heel snel onder de indruk meer ben van al het geblaat wat je kan vinden in de ondernemers wereld.

 

Waarom schrijf je dit in hemelsnaam van Veen?

Omdat ik het niet snap. En dit is misschien echt mijn tekortkoming omdat ik een laffe ondernemer ben. Een loonslaaf van mijzelf. Ik hou van duidelijkheid en veiligheid. Mijn gebrek ik weet het ;)

 

Ik lees op HL meerdere topics over "ik wil een webshop beginnen en welk product kan ik het beste kiezen" of "ik kan leuk logo's maken en biedt complete huisstijlen aan voor 100 euro" of "ik wil lingerie gaan verkopen en heb een webshop van 500 euro maar waar blijven mijn bezoekers" etc etc.

 

En denk nou niet dat ik iemand minder vind, want een ieder die onderneemt (sport, afvallen, stoppen met roken, relatieverbetering en weet ik veel wat) vind ik heel erg stoer en bewonder ik ook.

 

Maar wat ik wel mis in een heleboel topics is passie.

Een freak van horloges gaat alleen maar de door hem geselecteerde horloges verkopen. Want dat is zijn merk en hij kan in beeld en tekst iedereen overtuigen waarom dat uurwerk de beste is en het is zonde dat een heleboel mensen dat niet weten.

 

Een lingeriewinkel wordt gestart door iemand die vind dat alles bij een hunkemuller troep is, en hij/zij laat een lijn speciaal samenstellen of zoekt deze uit en biedt dit online aan.

 

Kinderveilig speelgoed en verantwoord gemaakt waardoor de ellende op kleine schaal in derde wereld landen minder wordt en ouders verantwoord dingen kunnen kopen voor degene waarvan ze houden. Nu is er hiervan wel een aanwezig (naar mijn weten) actief op HL. Manon toch?

 

Simpel gesteld. Een webshop brengt geen rijkdom. Er is geen gemakkelijk geld. Je staat niet met je 1000 euro investering in een webshop automatisch bovenaan in google. Containers kopen in China is geen handjeklap. Ik ken nog een heel succesvolle oude werkgever van mij die nog steeds een loods vol heeft staan met BBQ aanmaak blokjes ;)

 

En Sancho Pancha heeft ook een punt, zoals hij tot irritatie altijd wel heeft. Op HL worden zaken goedbedoeld en ter goeder trouw geadviseerd, maar wat is eigenlijke waarde? Voor mij is dit nu eindelijk een beetje/misschien herkenbaar (ervaring met HL durf ik te zeggen), maar voor iemand die net start misschien juist niet. HL is heel goed en breed voorzien, maar het moet wel op de juiste waarde worden geschat. Hoe kan de TS inschatten wat iemand nou voor daadwerkelijk kennis heeft?

 

Waarom zet ik dit hier neer?

Om de Ts en andere soortgelijke topics die elke dag voorbij komen

Qoute

- wil graag verkopen zonder voorraad. dus rechtstreeks vanaf de leverancier naar de klant.

- wil graag iets met maat pakken uit Nederland doen of in gadgets of iets dergelijks.

heeft iemand voor mij tips,

Einde Qoute

 

Is dit passie, is dit kennis van de markt, is dit onderzoek of simpelweg inzet? Ik zie het niet. En verderop zie ik opeens andere product categorieën verschijnen in dit topic. Het maakt allemaal niet uit, als we maar geld kunnen verdienen. Ideal, creditcard, conversie, search enngin optimalisatiooon, waarom sta ik niet op 1 in google, moet ik landingpages gaan inzetten, identiteit is onzin als ze maar bij me kopuh, maar waarom kopuh ze niet boehoeee. Topic 20.000 op HL. Yesssssssss

 

Ik wil ondernemen. 200 euro op de bankrekening, ik stel wat vragen op HL en gaan met die banaan. Ik weet nog niet wat, maar loonslaaf zal ik nooit worden, want dan ben je echt een sukkel. En internet is da bomb. Dus daar zit het geld.

 

Is dit een aanval op Maurice39. Absoluut niet. Ik ken de persoon niet, en het siert hem al voor HL begrippen dat hij actief meedoet en naar mijn idee wel wil ondernemen. En hij geeft ook aan ervaring te hebben. Daardoor vind ik hem al een Held. Geen sarcasme, ballen op tafel en gaan. Ik doe het niet en verdien daardoor ook niet zo veel. Dus geen persoonlijke kritiek van mijn zijde.

 

Afsluitend

Ik wens Maurice39 en alle ondernemers al het beste. Gezondheid boven alles, maar ook een succesvolle onderneming. Maar ik hoop dat ik op HL ook wat vaker passie, inzet en misschien wat meer realiteitszin zal zien. Want soms snap ik het niet meer.

 

hmmm het lijkt bijna meer op een collumn zoals Fred tegen mij zou zeggen, wat helaas niet meer gebeurt. Maar daar ben ik te laf voor, zoals ik al vaker tegen hem zei.

 

Micha

 

Een aantal ps'jes

@ sancho. Ik zou hetzelf wel terecht vinden als iemand nout wellink zou laten vallen, desnoods dirk.

@rowena. Ik zie webdesign en huisstijl staan in jullie titel. Maar waarom dan zo'n niet zo'n heel prettige joomla favicon en ongeïnspireerde (joombla) vormgeving op jullie website. Logo is goed, maar in de tekst zouden alinea's al helpen en minder standaard en kale vormgeving. Maar wel bedankt voor je goede en positieve bijdrage.

@mennoO. Goed meedenken is mooi om te zien. Zou leuk zijn om je te zien in andere topics

Ik voel me net een oude HL lul, want ik kom ook maar nog net kijken. Maar ik bedoel het echt goed en positief. :-[

 

 

www.studio-immo.nl: Identiteit, Marketing en Media Ontwerp

www.greenscreenspecialist.nl Greenscreen video en fotografie oplossingen voor op locatie of in onze eigen video studio

Volg Studio Immo persoonlijk via twitter: www.twitter.com/studioimmo of op facebook: www.facebook.com/studioimmoreclame

Link naar reactie
  • 0

Ik wil me meer op particulier gaan richten in eerste instantie denk ik.

 

begin waarschijnelijk met een kant en klare webshop, want ik kan wel veel geld inversteren in een webshop maar.....

wat als het niks wordt.

Heb ik geld in iets gestoken waar ik niks voor terug krijg.

 

Dat risico is inherent aan ondernemen, maar naar mijn bescheiden mening begin je verkeerd.

 

Je zult eerst een creatief moment moeten ervaren / forceren waarin je zelf (veelal van korte duur) denkt een gat in de markt te hebben gevonden. Daarna ga je dit nader onderzoeken en, als je overtuigd bent van jezelf, dus wat later in het proces ga je bekijken hoe je het optimaal kunt verkopen, een webshop is dan slechts een van de mogelijkheden.

 

 

Link naar reactie
  • 0

@Sancho, arrogantie ten top...

Zoals ik al heb aangehaald toen ik de 'kneus' aan het uit delen was, respecteer een ander om zijn/haar mening.

Iemand die haar business kan maken van het adviseren van ondernemers, zal toch zeker van meerwaarde moeten zijn!

 

Bovendien zou, wanneer je mening als feit wordt gezien, NL niet vooruit komen wanneer gevestigde adviseurs alleen goed zouden zijn. Nieuw en fris bloed is in ondernemend NL nodig om stappen te maken en niet alleen te praten over de successen van het verleden...

 

@ Rowena, ga zo door ;)

Zo te zien nuttige adviezen en wellicht dat ik je hulp binnenkort nog eens inschakel wanneer mijn bedrijfsplan wordt goedgekeurd bij de bank en ik (ondanks mijn 25 jarige leeftijd) mijn eigen assurantie(advies!!)kantoor kan gaan starten.

 

@ Maurice, succes met je verdere opzet.. Hou ons zeker op de hoogte. Ben erg nieuwsgierig hoe je idee waarheid wordt!

 

Groet,

Benny

Startend ondernemer: vdPoel Assurantien

Link naar reactie
  • 0

Na eerdere reacties gelezen te hebben, heb je zelf een passie ts? Ik vind het nogal vreemd om zomaar een webshop te starten met een product dat iemand op higherlevel.nl heeft aangereikt.

 

Ik merk zelf uit ervaring dat ik mijn idee of producten alleen kan verkopen als ik er gevoel bij heb. Als potentiële klanten de discussie met mij aan willen gaan dan vind ik het leuk om mijn idee te verdedigen en de persoon te overtuigen, dat lukt mij niet als ik een webshop in oorbellen begin want hier weet ik geen klap van.

 

Ik kan mij wel vinden in de reactie van Micha van Veen.

 

 

Incasso kan persoonlijker & effectiever - Incassobureau Luuc.Eu - Bezoekt uw slecht betalende debiteuren
Link naar reactie
  • 0

Begin een fulfillment-bedrijf als je het exploiteren van een willekeurige webshop als heilig beschouwt. Discussie ontspoort voor TS.

 

Groet,

 

Highio

"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Link naar reactie
  • 0

@Sancho, arrogantie ten top...

Zoals ik al heb aangehaald toen ik de 'kneus' aan het uit delen was, respecteer een ander om zijn/haar mening.

Iemand die haar business kan maken van het adviseren van ondernemers, zal toch zeker van meerwaarde moeten zijn!

 

Bovendien zou, wanneer je mening als feit wordt gezien, NL niet vooruit komen wanneer gevestigde adviseurs alleen goed zouden zijn. Nieuw en fris bloed is in ondernemend NL nodig om stappen te maken en niet alleen te praten over de successen van het verleden...

 

@ Rowena, ga zo door ;)

Zo te zien nuttige adviezen en wellicht dat ik je hulp binnenkort nog eens inschakel wanneer mijn bedrijfsplan wordt goedgekeurd bij de bank en ik (ondanks mijn 25 jarige leeftijd) mijn eigen assurantie(advies!!)kantoor kan gaan starten.

 

@ Maurice, succes met je verdere opzet.. Hou ons zeker op de hoogte. Ben erg nieuwsgierig hoe je idee waarheid wordt!

 

Groet,

Benny

 

Wat een onzin - heb je rowena's webpagina al eens bekeken? Adviesbureau ah me hoela - Deze mejuffrouw wilt blogjes, webpaginas & webshops verkopen. Staters industrie argeloze loonslaven verleiden tot het magische toverding INTERNET

Link naar reactie
  • 0

 

Wat een onzin - heb je rowena's webpagina al eens bekeken? Adviesbureau ah me hoela - Deze mejuffrouw wilt blogjes, webpaginas & webshops verkopen. Staters industrie argeloze loonslaven verleiden tot het magische toverding INTERNET

 

Vindt je alles wat ik zeg onzin? Want mijn hele tekst quoten en dan als eerste zeggen: wat een onzin...

Sorry dat ik even offtopic ga, maar: Ja, ik heb de website gezien. En het medium Internet is al enige tijd een middel om reclame te maken, geld te verdienen etc... Kom uit je grot!

 

Verder geen reactie, want Maurice schiet hier weinig mee op!

Startend ondernemer: vdPoel Assurantien

Link naar reactie
  • 0

Er is maar één Sancho op dit forum en die vervult zijn functie prima, zolang deze maar begrepen wordt. Bennie, je kunt met vierkante haken een link naar jouw website toevoegen onder ieder bericht. Kneuzen worden hier doorgaans niet uitgedeeld als je het met iemands opmerkingen niet eens bent.

 

Groet,

 

Highio

"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Link naar reactie
  • 0

Er is maar één Sancho op dit forum en die vervult zijn functie prima, zolang deze maar begrepen wordt. Bennie, je kunt met vierkante haken een link naar jouw website toevoegen onder ieder bericht.

 

Groet,

 

Highio

 

Bedankt, maar die is nog in ontwikkeling :D

Mijn kneus is niet uitgedeeld omdat ik het niet eens was, maar ik vindt wel dat je een ieder kunt respecteren in zijn mening en advies. Dat vond ik hier ontbreken.

Startend ondernemer: vdPoel Assurantien

Link naar reactie
  • 0

Heftige reacties op dit topic. Het is een ander onderwerp, maar ik ben altijd benieuwd naar startersproducten van adviseurs voor beginnende ondernemers en niet zo zeer naar forse uurtarieven of 'pakketten' die tot starterskosten voor opbrengsten leiden. Sancho schrijft mooie betogen.

 

Beste advies voor TS is eerst maar eens een passie te vinden en ergens beter in (denken) te worden dan de gevestigde orde. Ik heb geen idee of je iets winstgevends met maatpakken of gadgets aan kunt vangen.

 

Groet,

 

Highio

"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Link naar reactie
  • 0

Hetzelde geldt voor de 20 jarige marketing expert, die plotseling weet hoe je geld gaat verdienen met een webshop op het gebied van supplementen.

 

Beste Sancho,

 

Goed dat we het daar over eens zijn dat ik dat niet weet, vandaar dat er overal met grote letters bij staat dat dit puur een theoretische beschrijving is, anders was ik er zelf wel mee aan de slag gegaan of had ik het iig voor mezelf gehouden. Ik ben ook geen marketing expert, maar weet wel wat voor mij werkt, en met deze tip wie weet ook voor hem.

 

Het is voor mij een uitstekende methoden gebleken om je uitstekende idee tegen minimale kosten in de realiteit aan een stresstest te onderwerpen, en kijken of het inderdaad een goed idee is.

 

Zoals je zelf ook aangeeft gaan er veel shops failliet met alle gevolgen van dien. Dit is niet DE methoden, maar kan wel helpen om voor een minimale investering een realistisch beeld te scheppen en dit te voorkomen.

 

Ik ben met mijn 20 jaar inderdaad een onervaren ondernemer, ik ga vaak op mijn bek en zal dat nog heel lang en vaak gaan doen. De les van de eerste keren op mijn bek gaan is investeer niet meteen bergen in een mooi papierenplan, maar test het voor een paar centen als het kan.

 

Hierdoor heb ik veel geld kunnen besparen, en zijn de shops die ik gestart (2) ben vanaf het eerste moment winstgevend geweest (inmiddels verkocht, op naar de volgende)!

 

 

 

 

Link naar reactie
  • 1

En het medium Internet is al enige tijd een middel om reclame te maken, geld te verdienen etc... Kom uit je grot!

 

 

:D Gaan we pikkies meten? Neem jezelf + 1 willekeurige replier op dit topic - dan nog zul je me niet inhalen in winst die ik de laatste 6 jaar op internet gemaakt hebt, ondanks mijn 40k verlies in 2009.

 

Op internet "kun je het maken" , maar geen mens die zich interreseert voor je logo, je twitter, hyves of je 2500 euro webshop. Het gaat om wat je verkoopt, hoe je het verkoopt en welke prijs je daarvoor kunt tellen.

 

Jij en veel andere starters denken dat het andersom werkt, een webshop + leuk logo + twitter en misschien hyves (of toch facebook?) dan komt de rest vanzelf.

 

Link naar reactie
  • 0

En het medium Internet is al enige tijd een middel om reclame te maken, geld te verdienen etc... Kom uit je grot!

 

 

:D Gaan we pikkies meten? Neem jezelf + 1 willekeurige replier op dit topic - dan nog zul je me niet inhalen in winst die ik de laatste 6 jaar op internet gemaakt hebt, ondanks mijn 40k verlies in 2009.

 

Op internet "kun je het maken" , maar geen mens die zich interreseert voor je logo, je twitter, hyves of je 2500 euro webshop. Het gaat om wat je verkoopt, hoe je het verkoopt en welke prijs je daarvoor kunt tellen.

 

Jij en veel andere starters denken dat het andersom werkt, een webshop + leuk logo + twitter en misschien hyves (of toch facebook?) dan komt de rest vanzelf.

 

 

Je reactie over pikkies meten slaat kant nog wal, dat je graag wil laten weten dat je veel winst hebt gemaakt..... Nou ja, wees er blij mee.

 

Ik ga helemaal geen webshop beginnen en je veronderstelling hoe ik mijn zaak ga opstarten slaat helemaal nergens op. In mijn branche wordt je 800x door de mangel gehaald voor je uberhaupt maar 1 verzekering mag adviseren. Terecht, want er zijn genoeg 'verkopers' opgedoken en onder gegaan... Dus generaliseren is in deze erg zwak!

 

Voor de rest kan ik je reacties zeer waarderen op dit forum en lees ik ook zeer aandachtig, maar bedenk wel dat er meerdere manieren zijn om een business te runnen en dat ieder idee/bedrijf zijn eigen meerwaarde (kan) hebben!

 

 

Startend ondernemer: vdPoel Assurantien

Link naar reactie
  • 2

Sancho's haren rijzen tot ongekende hoogte bij het aanbod van een 22 jarige jongedame met hulp voor ondernemers. Het kan allemaal wel, maar bij de hoogste graad van waarschijnlijkheid is het haar eigen eerste onderneming. Er blijft dan maar één vraag over en dat is wie helpt wie?

 

Sancho, goede vriend,

 

Je weet dat wij het vaak roerend eens zijn en dat àls we meningsverschillen te beslechten hebben die slechts in de nuance uitgevochten worden. Maar deze keer, waarde kameraad, moet ik je ongelijk geven. En ik zal je vertellen waarom.

 

Dat jij en ik meer dan twintig jaar nodig hebben gehad om zakelijk volwassen te worden, wil natuurlijk niet zeggen dat een 22-jarige jongedame dat ook nodig heeft. Dat wij bij het bereiken van onze ondernemersmeerderjarigheid vervolgens een jaar nodig hadden om over onze schaamte van onze eerste stapjes in het ondernemerschap heen te groeien, wil helemaal niet zeggen dat de dame in kwestie van een gelijke (on)kunde gespeend is.

 

Want, gewaardeerde makker, sommigen onder ons zijn nu eenmaal gezegend met een inzicht die wij destijds hebben moeten ontberen. Dat jij en ik die onkunde in onze jonge jaren met tijd en wijlen wisten te maskeren met verbale overredingskracht doet daar niets aan af. Ik ben geen groot ondernemer. Dat bewijs is inmiddels meer dan overtuigend geleverd. Mijn adviezen naar collega-ondernemers zijn slechts gebaseerd op de fouten en blunders die ik in ruim twee decennia heb begaan. Als ik een ondernemer kan behoeden voor de fouten die ik heb gemaakt, hoeft hij (of zij, ik ben volstrekt geëmancipeerd) ze niet meer te maken. Dat scheelt een hele hoop dubbel werk en kan de ondernemer in kwestie met succes werken aan het maken van zijn eigen fouten.

 

De adviezen die daarentegen wèl gebaseerd zijn op diepgaand inzicht en veel boekenwijsheid behoren tot een hele andere categorie. Zeker als deze adviezen ontsproten zijn aan een jongere generatie. Nieuwe bezems (of in dit geval jonge bezems) vegen nu eenmaal schoon. En de onpeilbare diepte van het getoonde inzicht van Rowena verraadt dat we in de toekomst nog veel van haar zullen horen.

 

Ik ben het met je eens dat ze zich bedient van clichés. Maar is dat niet slechts omdat wij ze tot clichés bestempelen omdat onze (beginnend) grijze haren ze al zo vaak hebben gehoord? Voor Rowena con sorten is het nieuw verworven wijsheid die ze in al haar onschuld wil delen met de gemeenschap. Voor anderen is het op hun beurt weer nieuw verworven wijsheid die zij op hun beurt weer delen met een volgend register twijfelende ondernemers. Zie je daar de schoonheid niet van in, Sancho? Dat is toch van een schoonheid gelijk een Bob Ross schilderij? Bovendien; een cliché is toch een cliché geworden omdat zij waar is?

 

Misschien heb je gelijk dat alleen ervaring het vermogen verschaft om de nuances in het ondernemerschap en de gevolgen van de gegeven adviezen te kunnen overzien. Maar hoe verklaart dit dan het overweldigende succes van de adviseurs in dienst van de Kamer van Koophandel? Nog nooit hebben deze onvolprezen raadgevers voor eigen risico gehandeld, nog nooit hebben zij haard en huis op het spel gezet om het edele spel van het ondernemen te ondervinden. Toch weten zij ieder jaar weer aan tienduizenden ondernemers te vertellen hoe het moet. Met zulke aantallen kun je toch niet anders dan over een succesformule spreken?

 

Jaarlijks vinden tientallen HBO-CE schoolverlaters een betrekking bij het Instituut Midden en Kleinbedrijf. Het IMK -zoals je weet- beoordeelt talloze ondernemers en hun plannen op haalbaarheid. Hebben zij het dan allemaal bij het verkeerde eind, mijn vriend? Dat kan toch niet? De jeugd heeft toch ook hierin de toekomst?

 

Maar stel dat je gelijk hebt. Stel dat er sprake is van een lamme die een blinde leidt, is het dan niet de plicht van de adviesvrager om de nieuw verworven wijsheid aan de realiteit te toetsen? De adviseur heeft zijn of haar taak volbracht. De ondernemer rest dan de verantwoordelijkheid om de adviezen succesvol in de praktijk te brengen. Als dat dan tot een onbevredigend resultaat leidt dan had de ondernemer toch moeten doorvragen, naar alle mitsen en maren moeten vorsen totdat het hele speelveld van krachten in kaart was gebracht? Dat kun je de adviseur, die tenslotte alleen maar heeft gedaan wat hem / haar gevraagd werd, toch niet kwalijk nemen?

 

Nee Sancho, ik ben het niet met je eens. Als een jongere generatie getuigt over zowel beauty als brains te beschikken dienen wij, mastodonten binnen de broederschap der entrepreneurs, dat met een oneindig respect te benaderen. Wellicht maken wij ons wel te veel zorgen over het verschijnen van onze eerste grijze haren, en bekijken we iedere dag in de spiegel hoe de tand des tijds ons verminkt met weer een groef in het gezicht. Zijn wij niet gewoon jaloers op de schoonheid van de jeugd en denken we met weemoed naar de tijd dat we zelf nog onbevangen en onbezonnen waren?

 

Het spijt me dat ik een goede vriend hier zo moet afvallen. Maar jou kennende zul je, zodra je eenmaal inziet hoezeer je er naast zit, ook naar de jonkies van ondernemend Nederland je ongelijk erkennen.

 

Zo ben je dan ook wel weer.

 

Link naar reactie
  • 1

Beste Ruben,

 

Zou je af en toe wat minder je best willen doen op jouw tekstuele reactie. Gewoon eens een keer een "td" laten staan. Misschien iets minder charmant of doordacht geschreven. Iets lomps of een stomme grammaticale fout, waarvan wij minder belezen mensen zoiets hebben van misschien is het niet zo erg stom om een reactie na Ruben te plaatsen.

 

Ik spreek natuurlijk namens mijzelf,

 

Micha

www.studio-immo.nl: Identiteit, Marketing en Media Ontwerp

www.greenscreenspecialist.nl Greenscreen video en fotografie oplossingen voor op locatie of in onze eigen video studio

Volg Studio Immo persoonlijk via twitter: www.twitter.com/studioimmo of op facebook: www.facebook.com/studioimmoreclame

Link naar reactie
  • 0

Zowaar ontdekt hier de nederige Panza nog een verlaten stuk proza van Don Vandenoord. Deze Don, zo denkt Sancho, staat bekend om zijn onbevangen, maar zeker ook literaire, aanleg om gedichten te produceren met dubbele bodem. Er wordt zelfs van hem beweerd dat hij een boek zal gaan schrijven. Niet onregelmatig vinden wij deze Don met pleisters en hechtingen in ónze eigen lokale pleisterplaats. Hij vertelt dan veelal uit eigen werk over zijn recente overwinningen. Sancho luistert, zoals het een goed schildknaap betaamt, en knikt af en toe instemmend, maar vraagt zich af waar die pleisters en hechtingen dan toch vandaan komen.

 

Onlangs trof Sancho deze Don aan in gevecht met een jeugdige jonkvrouwe. Sancho keek en dacht dat de Don zowaar onder de indruk leek van het ten tonele gebrachte verbale kunnen. Sancho kan het mis hebben, dat vooropgesteld, want Sancho blijft een schildknaap. Zo is ie nu eenmaal geboren. Maar Sancho denkt er wel vaak wel het zijne van.

 

Sancho heeft helaas het idee dat hij niet helemaal begrepen wordt. Dat kan ook goed zijn, want Sancho is nu éénmaal niet zo welbespraakt als vele veldheren en dames, maar Sancho probeert het wel. Zo hier, in dit specifieke geval ging het Sancho helemaal niet om de jeugdigheid. Dat is, vindt Sancho, maar één van de eigenschappen van een veldheer en zegt uitsluitend iets over de mogelijk opgebouwde ervaring en kennis. Sancho maakt zich echter een beetje zorgen over het ten tonele gebrachte kunnen van verschillende veldheren en dames, die een harnas "op de groei" aantrekken.

 

Sancho kan zich natuurlijk niet uitlaten over de ridders van de staat, die door Don Vandenoord worden aangehaald. Deze genieten politieke onschendbaarheid, middels een igenieus belastingstelsel, ministeries en ZBO systeem, dat zelfs Wilders wel zal overleven. Hier tegen tekeer gaan is wat Sancho overlaat aan zijn Meester, de Weledele heer Don Quichot en natuurlijk andere veldheren die zich daartoe geroepen voelen.

 

Sancho denkt bovendien dat de Weledele heer Micha te veel ontzag heeft voor het verbale geweld van Don Vandenoord en andere zeer uitgesproken veldheren hier. Sancho vindt goede spelling en grammatica net zo min belangrijk als een goed ondernemingsplan. Sancho heeft echter hele grote waardering voor goede ondernemers.

 

Salud de La Macha

Sancho Panza

Sancho is de realistische tegenhanger van de dromende Don Quichot, die reuzen zag in windmolens :: In zekere zin is Sancho een pragmaticus die met beide benen op de grond staat en Boerenslim.

Link naar reactie
  • -1

De route naar succes voor het starten van een webshop zit hem puur in affiniteit met het product. Zodra je affiniteit hebt met de producten die je verkoopt is het al een stuk eenvoudiger om je er toe te zetten om er constant mee bezig te zijn. Dit geeft ook het voordeel dat je het bijvoorbeeld leuk vind om er over te bloggen.

 

Daarnaast is het toch wel degelijk belangrijk voor wat voor systeem je kiest. Uiteraard is het niet nodig om duizenden euro's uit te geven voor een goede webshop, maar een standaard pakket voor een paar euro per maand biedt ook niet altijd de oplossing. Je gaat merken dat het veel lastiger gaat worden om grotere wijzigingen door te voeren en/of belangrijk zaken aan te passen voor je vindbaarheid.

 

 

 

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    9 leden, 267 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.