• 0

Subsidie voor kunstenaar?

Hoi Allemaal,

 

Ik ben al een tijdje aan het zoeken naar en plek om een aanvraag in te dienen voor een subsidie of een andere manier om aan geld te komen. Heb het tot nu toe niet kunnen vinden. Ik ben een digitale kunstenaar en zou graag een galerie willen houden om mijn werk te tonen. Maar ik weet niet waar ik een subsidie aan kan vragen, begreep dat dit wel kon maar niet waar.

 

Alle tips zijn welkom :)

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 0

Balen, zal met mijn opleiding moeten stoppen om hiervoor in aanmerking te komen. Of met school doorgaan en met mijn grafisch bedrijf stoppen ...

 

Niet logisch want ik ga naar school voor mijn bedrijf, en kan naar school dankzij mijn bedrijf. Verdien nu 60 euro per uur als er werk binnenkomt maar moet dan maar een bijbaantje zoeken voor 9 euro per uur zoals alle andere scholieren .. oke ...

Link naar reactie
  • 0

Leuk dat je een reusje heb gekregen ruben, maar wat een rare tekst...

 

Micha

www.studio-immo.nl: Identiteit, Marketing en Media Ontwerp

www.greenscreenspecialist.nl Greenscreen video en fotografie oplossingen voor op locatie of in onze eigen video studio

Volg Studio Immo persoonlijk via twitter: www.twitter.com/studioimmo of op facebook: www.facebook.com/studioimmoreclame

Link naar reactie
  • 1

Goed dat er grenzen zijn aan het verstrekken van subsidies. Als kunst mooi zou zijn zou het verkocht worden en hadden kunstenaars een goed inkomen. Blijkbaar is er te weinig animo om kunst te kopen, om wat voor reden ook. Als "kunstenaar" krijg je dan subsidie.

Als ik te weinig producten verkoop ga ik gewoon failliet en kom in de bijstand. :'(

Link naar reactie
  • 0

Kunst & Cultuur is niet altijd in geld uit te drukken...

Ook niet in woorden, of definities. Wat voor de een kunst of cultuur is is voor de ander onzin waar je geen geld aan moet verspillen.

 

Ik ben zelf ook meer van de instelling dat als een kunstenaar zich niet (grotendeels) zelf kan bedruipen er iets niet goed zit, en dat dat niet met subsidie opgelost zou moeten worden. In feite is het dan gereduceerd tot een hobby, en ik verwacht voor mijn hobby ook geen subsidie te krijgen. Ik zou het zelfs absurd vinden... ;)

Link naar reactie
  • 0

Ik hoor het al:

Weinig begrip voor de armlastige, ploeterende kunstenaar bij HL.

Gelukkig ben ik zelf econoom en niet van de schone kunsten!

 

Maar om nou elke kunstenaar met subsidie meteen “kunstenaar” te noemen…

Er lopen hier in de buurt van Amsterdam wel een heleboel rond. Het is (in mijn optiek) hetzelfde als met de recente discussie over de sociale werkplaatsen:

Of we nou allemaal er beter van worden om subsidies te schrappen en de bijstand te verhogen… Vraag ik me af, maar ieder z’n mening natuurlijk.

 

Link naar reactie
  • 0

Mijn grootste concurrent zijn Melkertbanen, vandaar dat ik misschien tegen linkse hobby's ben.

Maar ik hoor graag hoe anderen hierover denken, vandaar mijn bericht.

Persoonlijk vindt ik cijferkunstenaars meer kunstenaars dan schilderkunstenaars, op een paar echt goede nagelaten zoals bijvoorbeeld Helmantel. Maar ik neem aan dat die zich weer zonder subsidie kan bedruipen.

Link naar reactie
  • 1

LOL... ja de eenpitters......

 

Kunst zal altijd wel een discussie blijven opleveren. Het heeft niks met mooi en lelijk te maken, maar heeft tot doel de mensen aan het denken te zetten. Als we kunst helemaal zouden gaan uitbannen, staan we op de drempel om ook onze identiteit te verliezen. Een land met spraakmakende kunstenaars, heeft een goed visitekaartje in de gehele wereld. Kunst houdt immers niet op bij de grenzen. Kunst is een onderdeel van ons erfgoed en we moeten het op de goede manier beheren. Natuurlijk zijn er klaplopers die zich ook kunstenaar noemen. Er zijn in het verleden kunstenaars geweest die pas na hun dood werden ontdekt. Het gros van het publiek heeft er wel een mening over, maar kan daar inhoudelijk eigenlijk helemaal niet over oordelen. En zoals gebruikelijk gaat "veroordelen" vaak al voor het oordelen. Ik hoop dat we onze cultuur en eigenschappen niet verkwanselen. Ik hoop dat dat ook de kunstenaars bijdragen aan een mooi visitekaartje voor ons land en dus ook voor ons.

Link naar reactie
  • 0
Het heeft niks met mooi en lelijk te maken, maar heeft tot doel de mensen aan het denken te zetten

De meeste kunstenaars die ik over hun motivaties heb horen vertellen willen hun gevoelens uiten op de manier die ze het beste ligt. Dat andere mensen daar wellicht over na gaan denken is mooi meegenomen.

 

Als we kunst helemaal zouden gaan uitbannen, staan we op de drempel om ook onze identiteit te verliezen

Wie heeft het over uitbannen? En hangt onze identiteit af van kunst? Pff...wat een kul.

 

Het gros van het publiek heeft er wel een mening over, maar kan daar inhoudelijk eigenlijk helemaal niet over oordelen.

Hmm...wie kunnen dat wel, dan? Wat voor kwaliteiten moet een mens hebben om daar inhoudelijk over te kunnen oordelen?

 

Ik hoop dat dat ook de kunstenaars bijdragen aan een mooi visitekaartje voor ons land en dus ook voor ons.

Prima, en ik hoop dat ze dat voornamelijk op eigen kracht doen.

Link naar reactie
  • 0

Natuurlijk ben ik het gedeeltelijk met je eens. Maar de optelsom is heel simpel. De mens heeft prikkels nodig om optimaal te kunnen presteren. Daarvoor hebben we o.a. de kunst. Om die prikkels door te kunnen geven, moeten we dus ook kunst op breed maatschappelijke basis, bij de mensen laten komen. Dat kan op allerlei manieren. Heel veel kunst wordt dus gebruikt om te inspireren. Juist!

 

De meeste eenpitters daarentegen hebben nauwelijks iets om anderen mee te inspireren. Dat is hen nooit geleerd, of ze dragen het simpelweg niet mee in hun bagage. Dat is helemaal niet erg. Als ze maar niet over de noodzakelijke bagage van goede kunstenaars gaan oordelen. ;)

Link naar reactie
  • 0
De mens heeft prikkels nodig om optimaal te kunnen presteren. Daarvoor hebben we o.a. de kunst.

Even voor de duidelijkheid, PJ - we hebben het hier over iets subjectiefs (meningen dus) en dat houdt in dat er geen absolute waarheid is. Dit is daar een mooi voorbeeld van - jij vind dat we daar kunst voor hebben, en anderen vinden dat kunst daar geen rol in speelt. Wees altjeblieft zo groot om even je eigen voorkeur als net zo valide te beoordelen als die van een ander en we kunnen het ergens over hebben.

 

De meeste eenpitters daarentegen hebben nauwelijks iets om anderen mee te inspireren. Dat is hen nooit geleerd, of ze dragen het simpelweg niet mee in hun bagage.

*grinnik*

 

Als ze maar niet over de noodzakelijke bagage van goede kunstenaars gaan oordelen. ;)

Welke noodzakelijke bagage is dat dan? Wat maakt een kunstenaar een kunstenaar in plaats van een goedbedoelende hobbyist? En wie kan dat wel beoordelen? Welke kunstenaar is inspirerend voor de maatschappij en waarom? Welke criteria gelden daarvoor?

 

Als simpele niet-inspirerende eenpitter hoor ik oprecht graag van een verlichte geest als jij hoe deze voor mij natuurlijk volledig obscure materie nou precies in elkaar zit.

Link naar reactie
  • 0

LOL.... verlichte geest.... Ik ben verre van hoor. Maar ik ben net als jij iemand met een open geest, die gewoon eerlijk zijn gedachten prijsgeeft. Doorgaans kan ik minder goed opschieten met mensen die hun gedachten niet zo graag prijsgeven. Nee Peter. Het gaat op visie op een heel gevoelig vlak. Kunst ligt in veel zaken verborgen. Kan soms ook in een goed gedicht opgesloten zitten. Maar natuurlijk ook in een foto of film. Het gaat erom dat er een concept achter zit, waarmee de "kijker" wordt geprikkeld. En dat hoeft dus niet "mooi" of "lelijk" te zijn, maar eerder een ondefinieerbaar signaal. Dat signaal prikkelt anderen tot nadenken en reflecteren. Dat is mooi en goed. Dat levert energie en meerwaarde in het leven. Ik heb die gave ook niet hoor. Maar mijn vrouw wel.

Link naar reactie
  • 0

En hangt onze identiteit af van kunst? Pff...wat een kul.

 

Zonder kunst hadden we nog in grotten gewoond...

 

Op een andere manier naar de wereld kijken is hoe de mensheid vooruit is gekomen. Zo worden nieuwe idee-en geboren.

 

Zelf vind ik het wel handig als je jezelf wel zo expresseert zodat anderen je begrijpen, zodat zij geinspireerd kunnen raken. Anders wordt het een eenzame futiele exercitie. Abstracte kunst begrijp ik niet, dus word ik niet door geinspireerd. The Lord of the Rings begrijp ik wel, en word ik dus wel door geinspireerd.

Link naar reactie
  • 0

Een expositie, zoals veel gemeentes al aanbieden lijkt mij genoeg subsidie. En dan van de gemeentes graag geen gezeur over naakte schilderijen, sculpturen die uit zien als een fallus of varkens litho's.

 

 

Ik was laatst op het gemeentehuis en wilde ook wat handel van mij aan de muur hangen, dat was helaas niet toegestaan.

 

Verder ben je natuurlijk gewoon een gesubsidieerde hobbyist, een ondernemer kan zijn waren verkopen omdat er klanten zijn.

Link naar reactie
  • 0

LOL.... verlichte geest.... Ik ben verre van hoor.

Oh, okay - je wekte die indruk even door zo stellig te weten hoe dingen in elkaar zitten, en zo.

 

Het gaat erom dat er een concept achter zit, waarmee de "kijker" wordt geprikkeld.

Maar zou het feit dat ik dat niet zo ervaar misschien kunnen betekenen dat die observatie misschien net zo subjectief is als 'mooi' of 'lelijk'? Dat signaal waar je het over hebt heb ik echt nog nooit ervaren, voor zover ik weet.

 

Zonder kunst hadden we nog in grotten gewoond...

Zonder technologie hadden we geen tijd gehad om kunst te maken omdat we dan nog steeds met keien en takken in onze handen achter koeien aan zouden rennen... ;) Ik denk dat technologie meer te maken heeft met onze verbeterde onderkomens dan kunst.

 

Zelf vind ik het wel handig als je jezelf wel zo expresseert zodat anderen je begrijpen, zodat zij geinspireerd kunnen raken.

Interessant - dus als je bijvoorbeeld een column schrijft die mensen inspireert, dan is dat kunst?

 

Anders wordt het een eenzame futiele exercitie.

My point exactly! ;D

 

The Lord of the Rings begrijp ik wel, en word ik dus wel door geinspireerd.

Ik geloof niet dat dat onder de noemer kunst valt... ;)

 

Verder ben je natuurlijk gewoon een gesubsidieerde hobbyist...

Maar als het een hobby is, waarom kan ik dan geen subsidie krijgen voor mijn hobby?

Link naar reactie
  • 0

Zonder technologie hadden we geen tijd gehad om kunst te maken omdat we dan nog steeds met keien en takken in onze handen achter koeien aan zouden rennen... ;) Ik denk dat technologie meer te maken heeft met onze verbeterde onderkomens dan kunst.

 

Die technologie vloeit dus vaak voort uit de kunst. Jules Verne die astronauten inspireerde, Star Trek dat natuurkundigen inspireert, enzovoorts. Imagination is more important than knowledge.

 

Of jouw voorbeeld: de ene grotbewoner die tegen de andere zei: "wat als ..."

 

Interessant - dus als je bijvoorbeeld een column schrijft die mensen inspireert, dan is dat kunst?

 

Mij betreft wel. Ik defininieer kunst als alles wat mensen op een andere manier naar de werkelijkheid laat kijken. Een column kan dat doen.

 

The Lord of the Rings begrijp ik wel, en word ik dus wel door geinspireerd.

Ik geloof niet dat dat onder de noemer kunst valt... ;)

 

Zeker weten? ;)

 

 

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    6 leden, 223 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.