• 0

Webdesign maar geen portfolio

Aanbevolen berichten

  • 0

Ik ben hier al langer mee bezig maar heb geen portfolio? Wat je bij een baas creëert is ook je portfolio.

 

Je eigen site goed neerzetten is erg belangrijk. Geef duidelijk en simpel aan waar je expertise ligt. Creëer een niche. Zoek naar mensen in je omgeving om voor hen websites te bouwen en kijk niet naar de marge.

 

Maak een CV van wat je gedaan hebt.

 

Webdesigners zijn er zo veel. Iedereen die een beetje handig is kan het. En de concurrentie is enorm. Zoek iets waar je je in onderscheid. Dan is je portfolio niet belangrijk....

 

 

 

 

Vooruitgang, achteruitgang of nooduitgang?

Link naar reactie
  • 0

Mooie tips heb je al gekregen.

 

Ik heb er ook nog eentje: Je kunt ook diensten ruilen. Bijvoorbeeld je maakt een website voor iemand en iemand maakt voor jou reclame. Bijvoorbeeld: Sunny heeft mijn website gemaakt en ik beveel hem/haar aan iedereen aan. Dat kan op LinkedIn, twitter, facebook, enz.

 

Kun je mij laten zien wat je kunt? Dus heb je een voorbeeld van een website? Of van je eigen website?

 

Als ik tevreden ben over iemands werk, dan wil ik hem/haar graag aanbevelen, diensten met iemand ruilen of een opdracht gunnen.

 

Groeten van Hetty

Link naar reactie
  • 0

Leuk dat er zo snel wordt gereageerd. Bedankt daarvoor. :)

 

Goog, jouw tips zijn nuttig. Inderdaad ik heb voor een baas gewerkt en met die websites mag ik helaas niet gaan pronken, ook al heb ik de situatie uitgelegd. Jammer natuurlijk.

Anders moet ik inderdaad voor het idee van SimonvL gaan, kijken of ik voor een laag tarief iets kan doen om alsnog een portfolio te maken.

 

Hetty, ruilen klinkt ook aantrekkelijk. Ik ga daar eens over nadenken hoe ik dat kan uitwerken want ik zie daar wel wat in. Mijn eigen website is nog in ontwikkeling, dus wordt vervolgd ;)

Link naar reactie
  • 0

Wat let je om jouw visie op een willekeurige site te maken? Wat let je om een site te bouwen voor een niet-bestaand bedrijf? Ooit bestond mijn fotografieportfolio uit foto's van grote merken luxe goederen. Niet dat ik ooit voor Louis Vutton of Prada een opdracht had uitgevoerd, maar fashionable vriendinnen waren maar wat blij met een paar mooie foto's van hun wannahaves.

 

Geef jezelf een briefing, net zoals je die gewent was te krijgen toen je nog voor een baas je kunsten vertoonde, en laat jouw visie op webdesign zien. Maak er mooie prints van en meld je aan voor de freelancer mappendagen van reclamebureaus. Directere (en soms pijnlijker) feedback kun je niet krijgen.

Link naar reactie
  • 0

Ruben, zo had ik het nog niet bekeken. Staarde me toch min of meer blind op het werk wat ik al gemaakt heb, en had zover niet gedacht. Mooi voorbeeld van je fotografieportfolio. :)

 

Bedankt voor de reacties, ik weet wat me te doen staat (en hoop dan snel iets te showen :))!

Link naar reactie
  • 1

Hetty, ruilen klinkt ook aantrekkelijk. Ik ga daar eens over nadenken hoe ik dat kan uitwerken want ik zie daar wel wat in. Mijn eigen website is nog in ontwikkeling, dus wordt vervolgd ;)

 

Laat je het mij weten als hij klaar is? Stuur mij dan gerust een mailtje. Mijn gegevens vind je in mijn profiel ;)

 

Groeten van Hetty

Link naar reactie
  • 0

Is wat Ruben zegt niet hetzelfde als "je eigen site goed neerzetten"

 

Fictieve referenties zou ik mee oppassen. Ik roep al lang bel de referenties na.

 

Een portfolio heeft pas waarde als het echt is. Ik heb geen portifolio. Ik heb een track record. Zonder namen.

 

Waarom? omdat anders mijn klanten worden lastig gevallen met de concurrentie (wekelijks) Erg, maar waar.

 

Iedereen in deze branche werkt voor Canon en Mercedes en Blokker, noem ze maar op. Vooral degene die je niet kunt bellen ;)

 

Ook even over mijn Branche;

 

Er zijn er veel Adwords Pro. Maar je kunt het logo niet aanklikken. Ga je navragen is er een bedrijf in Amerika waar ze partner van zijn en daar zit ergen een adwords pro.

 

Het gaat niet om referenties meer. Het gaat om "horen van"

 

Doe je werk goed en begin inderdaad met ruilhandel of tegen een laag budget. En laat ook hier zien wat je kunt...

 

Vooruitgang, achteruitgang of nooduitgang?

Link naar reactie
  • 0

Luuc_Eu, is dat zo? Ik dacht juist van wel omdat je dan ook aantoont dat je ervaring hebt met werken in opdracht (al heb ik dat dus wel, maar niet aantoonbaar, in ieder geval niet in beeld).

Met een portfolio toon je aan wat je kunt en op basis van die informatie kan iemand besluiten om jou in te huren. Ja dus :)
Incasso kan persoonlijker & effectiever - Incassobureau Luuc.Eu - Bezoekt uw slecht betalende debiteuren
Link naar reactie
  • 1

Als jij klanten wilt, moeten zij overtuigd worden.

 

Referenties:

Sjaak luister die gast is echt goed, hij heeft geen voorbeelden. Maar je moet hem echt even bellen. Ik zweer het op mijn cavia.

 

Overtuiging:

Ik ben echt goed, ik heb nog geen portfolio. Maar die problemen van jouw, is voor mij een broodje kaas smeren.

 

Netwerk:

Jongens rondje bier en bitterballen van mij, wisten jullie trouwens al dat ik voor mezelf ga als internet designer. Ja die eikel van een vorige baas laat mij niks als referentie gebruiken. Maar ik heb jullie al wel eens wat laten zien. Ik breng morgen wel even wat kaartjes langs van wat ik nou gaan doen, proost jongens.

 

Weet wat je wil gaan doen en ga het doen en gebruik alles om je heen wat jouw van dienst kan zijn. Heb je een visie, zet deze neer op een website waar nog geen enkele andere website aan kan tippen. Houdt je moeder van yourkshire terriers, maak voor haar de mooiste yorkshire terrier website die er bestaat.

 

Veel succes,

 

Micha

 

 

 

www.studio-immo.nl: Identiteit, Marketing en Media Ontwerp

www.greenscreenspecialist.nl Greenscreen video en fotografie oplossingen voor op locatie of in onze eigen video studio

Volg Studio Immo persoonlijk via twitter: www.twitter.com/studioimmo of op facebook: www.facebook.com/studioimmoreclame

Link naar reactie
  • 0

Op Marktplaats heb je vaak studenten die webdesign aanbieden voor een laag bedrag met als excuus dat ze student zijn en een portfolio willen opbouwen. Prima verhaal zou ik zeggen. Als je echter zonder toelichting je waar heel erg laag prijst dan zullen veel potentiele opdrachtgevers het niet vertrouwen. If you pay peanuts you get monkeys zoals de Amerikanen zeggen. Dus de prijs kan ook voor kwaliteit staan in de beleving van de klant.

Maar ik zou beginnen met zelf een website op te zetten waar je je diensten aanprijst. Ik heb zelf onlangs gezocht naar een designer op (Amerikaanse) forums en als ze geen eigen website hebben dan sla ik ze direct over.

 

Portfoilio is dus belangrijk, maar je verhaal ook. Strooi wat met je kennis over dit onderwerp en vertel iets over jezelf. Hoe meer informatie ik over de webdesigner heb hoe meer vertrouwen ik krijg met de juiste persoon te maken te hebben. En een foto van de designer zou ook wel aardig zijn. Dat maakt het ook een stuk vertrouwelijker en minder anoniem.

 

 

Zelf hypotheek afsluiten scheelt een paar duizend euro. Zie http://www.executiononlyhypotheek.net/

Link naar reactie
  • 0

Is wat Ruben zegt niet hetzelfde als "je eigen site goed neerzetten"

 

Fictieve referenties zou ik mee oppassen. Ik roep al lang bel de referenties na.

 

Een portfolio heeft pas waarde als het echt is. Ik heb geen portifolio. Ik heb een track record. Zonder namen.

 

Hoho... ik zeg niet dat je fictieve referenties moet opgeven, of doen alsof je voor een bedrijf hebt gewerkt terwijl dat niet zo is. Dat heeft geen zin, de wereld is te klein om dat niet uit te laten komen. Waar ik het over heb is dat je op deze manier kunt laten zien wat jouw visie is op webdesign, en dan voor bijvoorbeeld de electrotechniekbranche in het bijzonder. Maak eens een design zoals jij telegraaf.nl graag zou zien bijvoorbeeld. Of de site van mkb nederland of.... higherlevel for that matter.

 

Dit is overigens een volledig geaccepteerd gebruik in de reclamebranche. Jonge creatieve teams bedenken hele coole dingen voor uiteenlopende merken zonder dat daar een briefing aan ten grondslag ligt. Hiermee spelen ze zichzelf in de kijker bij gerenommeerde bureaus in hun jacht naar een stageplek of vaste baan als junior creative team. Een goed platform hiervoor is bijvoorbeeld de site van Stichting Jonge Honden. Niet zozeer bedoeld voor individuele freelance designers, als wel voor junior Copy & Art duo's. Regelmatig worden op deze site echte pitches georganiseerd. Gevalletje 'errug leerzaam' voor iedereen die in de reclamebranche aan de slag wil (en daar het talent voor heeft natuurlijk).

 

Je kunt ook eens voor een tijdje meedoen aan pitches via logomatch.nl. Echte pitches, echte klanten, echte briefings en echte deadlines. Dat levert hoe dan ook portfoliomateriaal op, en wie weet verdien je er ook nog wat aan!

 

Dus nee, dat is niet hetzelfde als je eigen site goed neerzetten. Jouw visie op webdesign voor een fashionmerk kan afwijken van jouw visie voor de site van een retailketen of supermarkt. Bovendien kun je niet meerdere designrichtingen in één enkele site stoppen.

 

Link naar reactie
  • 0

Ook in de architectuurwereld wordt veelal gemeld welke projecten men "elders" heeft uitgevoerd.......

Als je een eigen site hebt zou ik daar zeker een lijstje opzetten met de projecten waaraan je gewerkt hebt. Zolang jij er maar duidelijk bij zet wat je rol in dat project was, jij hebt daarmee toch je ervaring opgebouwd?

Beter een kleine baas dan een grote chef.......

Link naar reactie
  • 0

In een portfolio hoeven geen ontwerpen te staan die daadwerkelijk gebruikt zijn door een opdrachtgever. Het kunnen ook ontwerpen zijn die je gewoon hebt gemaakt om te laten zien wat je kunt. Ga aan de slag en bouw je eigen portfolio, je leert er alleen maar van.

 

Als potentiele klant zoek ik soms bij ontwerpers. Ik check de portfolio, ik pick er dan een aantal uit en bezoek de gerefereerde site. Als deze niet (meer) hetzelfde is haak ik af. Persoonlijk vind ik dat niet zo'n goed advies.

 

 

Link naar reactie
  • 0

In een portfolio hoeven geen ontwerpen te staan die daadwerkelijk gebruikt zijn door een opdrachtgever. Het kunnen ook ontwerpen zijn die je gewoon hebt gemaakt om te laten zien wat je kunt. Ga aan de slag en bouw je eigen portfolio, je leert er alleen maar van.

 

Als potentiele klant zoek ik soms bij ontwerpers. Ik check de portfolio, ik pick er dan een aantal uit en bezoek de gerefereerde site. Als deze niet (meer) hetzelfde is haak ik af. Persoonlijk vind ik dat niet zo'n goed advies.

 

 

Dan ben ik wel nieuwsgierig geworden. Ik kan het begrijpen maar wat is dan de reden dat je afhaakt? Je hebt interesse gekregen in de diensten van die ontwerper, lijkt mij dan toch voldoende want zijn/haar stijl spreekt jou aan. Het veranderen van huisstijl kan zoveel redenen hebben. Een portfolio is om te laten zien wat je kunt, en dat doe je imo ook door je eigen ontwerpen te laten zien toch?
Incasso kan persoonlijker & effectiever - Incassobureau Luuc.Eu - Bezoekt uw slecht betalende debiteuren
Link naar reactie
  • 0

TIP: Maak pro deo een website voor het nog te starten project www.webwinkelsacademie.nl. ;). Goed voor je portfolio!

www.101winkels.nl: GRATIS Pro-webwinkels in het online-winkelcentrum.

www.nationaalwinkelcentrum.nl: Startpagina over online winkelen.

www.edacteur.com: Publiceer GRATIS fotos, tekeningen en verhalen.

Link naar reactie
  • 0

Dan ben ik wel nieuwsgierig geworden. Ik kan het begrijpen maar wat is dan de reden dat je afhaakt? Je hebt interesse gekregen in de diensten van die ontwerper, lijkt mij dan toch voldoende want zijn/haar stijl spreekt jou aan. Het veranderen van huisstijl kan zoveel redenen hebben. Een portfolio is om te laten zien wat je kunt, en dat doe je imo ook door je eigen ontwerpen te laten zien toch?

 

Ik denk dan "die klant was niet tevreden" waarom zou die anders wat totaal anders hebben gedaan? (ik haak niet af bij 1 zo'n waardeloze referentie, maar bekijk altijd meerdere)

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    8 leden, 191 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.