Jump to content
Fader
Verberg

Aandeelhouder/mede-eigenaar worden van bedrijf werkgever

vraag

Hallo ondernemers,

 

Een vraag:

 

Ben al 4 jaar werkzaam bij mijn huidige werkgever. Het gaat om een klein bedrijf in de metaalindustrie. De laatste jaren ben ik steeds meer actief op organiserend niveau.

Mijn ambitie is om ooit een eigen zaak te binnen. Mijn werkgever weet dit ook goed en daarom wil hij mij graag betrekken in zijn onderneming, gezien hij weet dat hij mij anders ooit kwijtraakt. Tevens is hij het alleen ondernemen beu en wil graag met mij in zee gaan.

 

De laatste 2 jaar heb ik me vooral gericht op het ontwikkelen van een nieuw product. Dit is ondertussen op de goede weg en loopt lekker.

 

De omstandigheden zijn als volgt:

Dit product/machine wordt gebouwd bij mijn werkgever;

Deze verkoopt hem door naar een andere BV waar hij en een andere ondernemer in zitten.(deze ondernemer heeft het product mee ontwikkeld en vezorgt nu reclame en verkoop ervan)

Deze BV verkoopt de machine weer aan een groot internationaal bedrijf welke de marketing en afzet verzorgd.

 

Mijn werkgever heeft mij aangesteld om eens uit te zoeken wat de mogelijkheden zijn. Zelf hoor ik hem veel over het feit van aandelen in die BV of in zijn eigen onderneming. Met de gedachte als ik zelf hard werk en mijn best doe die aandelen meer waard worden.

 

De onderneming van mijn baas heeft een jaarlijkse omzet van ongeveer 1 miljoen euro. Het is een eenmanszaak met ongeveer 4 man personeel trouwens.

Nu is mijn vraag dus of er regelingen/constructies zijn waardoor ik ook mede-eigenaar kan worden en wat dan de mogelijkheden zijn.

 

Ik denk dat dit een prachtige kans is en daarom ben ik benieuwd naar jullie reacties.

 

Ik ben ook zeker van plan een onafhankelijke adviseur in te schakelen. Waar kan ik z'n adviseur in mijn regio vinden? Zijn hier sites voor.

 

 

Met vriendelijke groet,

 

Fader.

 

 

 

 

 

Link to post
Share on other sites

1 answer to this question

Recommended Posts

 • 0
 • Rate this answer

Dag Fader

 

Op welke wijze je mede-ondernemer kunt worden, valt hier niet zo te beantwoorden. Te denken valt aan het omzetten van zijn eenmanszaak naar een VOF waarin jij de nieuwe vennoot wordt, of een BV oprichten waarmee jij aandelen verwerft in de bestaande BV.

 

De juiste keuze kan gemaakt worden door een adviseur met inzage in de cijfers van alle betrokkenen, waarbij ook zeker de fiscale mogelijkheden om zoveel als mogelijk (zo niet alle) belastingheffing voor de zittende ondernemers i.v.m. jouw toetreden als ondernemer voorkomen wordt.

 

Sites om zo'n adviseur te zoeken in je regio ken ik niet. Raad ik je ook beslist niet aan, want het zegt niets over diens kennis van zaken.

 

groet

Joost


Denariusadvies.nl : Fiscaal-juridisch adviseur: rechtsvormkeuze/-wijziging, samenwerkingsverbanden, bedrijfsoverdracht en exit-strategie: legal and tax

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er zijn 4 leden online en 143 gasten

  (See full list)    
 • Also interesting:

 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept