• 0

Netwerk harde schijf

Op kantoor redelijk eenvoudig een netwerk harde schijf kunnen installeren die op het modem is aangesloten en daardoor op kantoor vanaf iedere pc bekend op het modem benaderbaar is.

 

De uitdaging is echter vanaf de laptop thuis deze netwerk harde schijf op kantoor de kunnen raadplegen. Ik ben er vrij zeker van dat het kan, maar heb de oplossing nog niet kunnen vinden. Hoe kan een netwerk harde schijf vanaf grotere afstand bezocht worden?

 

Moet er ergens een ip adres worden toegevoegd? Op kantoor staat het modem en de netwerk harde schijf gewoon aan.

 

Ik hoor het graag!

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

19 antwoorden op deze vraag

  • 0

Beste WouterGM,

 

Op deze vraag zal niemand antwoord kunnen geven. We weten niet wat voor router je hebt, wat voor harde schijf en welke rechten jij tot nu toe hebt ingesteld. Opmerkingen als VPN, temviewer of remote zijn goedbedoeld, maar ik proef dat je niet echt een it'er bent?

 

Je zal met meer informatie moeten komen.

Hoe veilig moet het zijn?

Wat is het voor schijf?

Wat voor router heb je, ondersteund hij wel vpn?

 

Ik persoonlijk raad je aan om opzoek te gaan naar een lokaal IT bedrijfje (of een hele handige kennis) en deze het laten oplossen en jouw uitleggen wat de oplossing precies is. Is niet heel erg spannend, maar moet wel even goed gebeuren. En dat scheelt jouw weer dat je een week lang op dit forum, instellingen van routers, firewals e.d. op het forum moet zetten.

 

Micha

 

 

www.studio-immo.nl: Identiteit, Marketing en Media Ontwerp

www.greenscreenspecialist.nl Greenscreen video en fotografie oplossingen voor op locatie of in onze eigen video studio

Volg Studio Immo persoonlijk via twitter: www.twitter.com/studioimmo of op facebook: www.facebook.com/studioimmoreclame

Link naar reactie
  • 0

Is ook een topic dat mij nog steeds bezig houdt.

 

Kan je niet ergens een plekje op een databunker-server krijgen die vanaf afstand met een veilige verbinding benaderbaar is, gemanaged wordt en automatisch backupt? Dan ben je toch helemaal klaar?

 

Zelf zit ik met SharePoint te klooien, maar erg enthousiast ben ik er niet over... werkt wel, maar ziet er anders uit denk ik. Kunt wel samen aan documenten werken e.d.

Link naar reactie
  • 0

@stefanO

 

Er zijn een heleboel ICT bedrijven die remote oplossingen bieden, zoals citrix remote logings met thinclients.

Cloud oplossingen zoals dropbox, mobile me, barracuda

Nas oplossingen. Synology is genoemd, maar je hebt ook netgear en Qnap

Jij zegt sharepoint, maar dat is gelijk ook een hele pittige.

 

De crux zit hem in het feit dat de TS niet de kennis heeft, maar wel een oplossing zoekt. Zijn IT'er zegt ftp. Wij hebben geen idee of dit een goede oplossing is of juist niet zal voldoen. FTP is handig, maar voor echt documentbeheer (samenwerken, backup, meerder gebruikers) ontoereikend.

 

Een simpele netwerk schijf is een domme schijf (dom als in niet denkend)in een netwerk. Met de router of gekoppelde computers kan je wat doen op het gebied van delen buiten je fysieke netwerk om. Maar het blijft een domme schijf.

 

Mijn tip blijft. Zet je wensen op papier en ga naar een professional toe. Ik ben geen IT'er dus aan mij heb je niks, maar ik vind het wel leuk om mee te spelen. Mocht ik misschien wervend overkomen :)

 

Micha

 

www.studio-immo.nl: Identiteit, Marketing en Media Ontwerp

www.greenscreenspecialist.nl Greenscreen video en fotografie oplossingen voor op locatie of in onze eigen video studio

Volg Studio Immo persoonlijk via twitter: www.twitter.com/studioimmo of op facebook: www.facebook.com/studioimmoreclame

Link naar reactie
  • 0

De uitdaging is echter vanaf de laptop thuis deze netwerk harde schijf op kantoor de kunnen raadplegen. Ik ben er vrij zeker van dat het kan, maar heb de oplossing nog niet kunnen vinden. Hoe kan een netwerk harde schijf vanaf grotere afstand bezocht worden?

 

Het komt er op neer dat je in je router (welke waarschijnlijk is gecombineerd met je modem) het zogenaamde port forwarding moet toepassen. Opzich een simpel kunstje, waarbij je 1) het ip-adres van je netwerkschijf moet weten en 2) moet weten over welke tcp-poorten het ding communiceren wilt (en dat is weer afhankelijk van het gebruikte protocol). Dan moet je ook nog een op een 'slimme' manier te toegang van buitenaf regelen. Je kunt bijvoorbeeld surfen naar het ip-adres van je werk, ik noem maar wat 193.42.145.6, maar ja dat ziet er niet fraai uit. Daar de meeste adsl-verbindingen (maar niet altijd) over dynamische ip adressen beschikken kun je dan zoiets als een dynamische dns aanvragen/instellen, soms ook op je eigen domein. Dan kun je bijvoorbeeld naar data.woutergm.nl ipv dat moeilijk te onthouden ip-adres.

 

Let wel: dit is potentieel zeer gevaarlijk. Zeker met de eerder genoemde Synology NASjes en dergelijke producten voor de pro-sumer markt zijn er dikwijls lekken geweest, waardoor het niet al te moeilijk hoeft te zijn om voor kwaadwillende bij je bestanden te kunnen komen, of je netwerkschijf als 'overstap' gebruiken om op de rest van je bedrijfsnetwerk te komen met alle gevolgen van dien.

 

Deftige oplossingen gaan dus inderdaad via VPN tunnels, e.d. Dat is ook allemaal wel te realiseren voor niet te veel geld, maar dergelijke functionaliteit zit zeker niet in alle adsl modems...

 

@StefanO: Die diensten zijn zeker te krijgen. Dat komt natuurlijk wel met z'n prijs. In plaats van een netwerkschijfje van 100 euro, gaat het eerder richting 100 euro per maand. Dan kun je beter wellicht toch die data op kantoor houden, met én een oplossing om erbij te komen van buitenaf én een oplossing voor het regelen van de (al dan niet on-line) backup.

 

Over je Sharepoint ervaring: heb je een specifieke reden waarom je daarvoor hebt gekozen? Heb je dat lopen bij een externe host, of intern op een server? Je kunt tegenwoordig ook heel goed collaboreren in de 'cloud' met bijvoorbeeld Google Apps. Bespaart je een hoop gedoe: Sharepoint functioneel krijgen en beheren, licentiekosten, server(hosting), migraties, upgrades, enzovoorts...

 

Link naar reactie
  • 0

Laat ik me ook maar even in de discussie mengen...

 

FTP in 2010 als protocol gebruiken is compleet uit den boze, gebruikersnaam en ww gaan dan onbeschermd over internet heen...Gebruik ten minste SFTP (de veilige/ge-encrypte variant).

 

A. Opties voor lokale oplossing:

 

koop een Draytek modem/router met ingebouwde vpn (ongeveer 125 euro)

maak een vpn gebruiker aan en geef hem een veilig wachtwoord.

noteer op je werk het buiten-ip van jullie verbinding (http://whatismyip.com)

je kunt nu vanaf de thuis een vpn verbinding opzetten met buiten-ip, vpn gebruikersnaam en ww.

 

Daarna gaat het om de vraag of je grote bestanden heen en weer wilt gaan verplaatsen.

Doe je dat niet dan kun je ervoor kiezen om op je thuispc een netwerkkoppeling naar je werkpc te maken

(noteer wel het ip adres van jouw werkpc, zorg er daarbij voor dat jouw werkpc altijd hetzelfde ip adres krijgt door:

 

1 een vast ip adres in te stellen

2 een zogenaamde dhcp reservering

 

Een andere optie is om remote desktop op jouw werkpc aan te zetten (het vpn stukje is dan ook nodig, rdp zelf is niet veilig genoeg om het zo over internet heen te zenden), je kunt dan vanaf jouw thuispc het scherm van jouw werkpc overnemen. Voordeel van deze oplossing is dat je bijna geen data hoeft over te zenden (alleen de schermdata).

Dit is belangrijk omdat 9 van de 10 keer de upload van de adsl of kabel verbinding op het werk beperkt is.

Nadeel van bovenstaande oplossing is dat jouw beeldscherm op de werkpc vergrendeld wordt als je vanuit huis het scherm overneemt. Dit is eventueel op te lossen door software op de werkpc te zetten waarmee je hem geschikt maakt om voor meerdere gebruikers tegelijk (b.v. thinstuff).

 

P.S. de bovengenoemde lokale oplossing kan je het best door een systeembeheerder laten opzetten.

 

B. Opties voor een Cloud oplossing:

 

Google e.a.

 

 

Hou er wel rekening mee dat privacy voor Google een rekbaar begrip is

Een ander nadeel van een cloud oplossing: geen internet => geen data.

 

mvg,

 

Dirk Adamsky

 

https://www.antilopehosting.com - webhosting, office 365, cloudbackup en systeembeheer op lokatie voor ZZP en MKB

http://antilopehosting.com - webhosting, online werkplekken, online backup en hosted exchange

http://www.linkedin.com/in/dirkadamsky

Link naar reactie
  • 0

B. Opties voor een Cloud oplossing:

 

Hou er wel rekening mee dat privacy voor Google een rekbaar begrip is

Een ander nadeel van een cloud oplossing: geen internet => geen data.

Ik zie niet in wat privacy te maken heeft met de data die je bij hun wil parkeren? Wanneer jongens als Ahold 'durven' overstappen is er voor mij geen reden meer om achterdochtig te zijn m.b.t. privacy en/of veiligheid.

 

Als je geen werkend internet hebt, heb je met een netwerkschijf op een andere locatie evengoed een probleem. Breedbandige internetverbindingen kunnen anno 2010 makkelijk en goedkoop redundant uitgevoerd worden. En een redundantie in de internettoegang is sowieso een must voor veel bedrijven, of ze nu werken in de cloud of niet.

Link naar reactie
  • 0

toch blijf ik een zeker wantrouwen jegens Google houden, zeker gezien de recente gebeurtenissen zoals het ongevraagd scannen van draadloze netwerken door de Streetview auto's en de uitspraken over privacy door Google CEO Schmidt.

 

Je hebt gelijk met jouw tweede opmerking: ik doelde meer op het door kunnen werken op kantoor als de internet verbinding eruit ligt. Alhoewel dit steeds minder voorkomt maak ik als systeembeheerder bij mijn klanten nog steeds adsl storingen mee (ook bij de zakelijke verbindingen).

 

Ik ben overigens niet 'tegen' Cloud oplossingen, zou echter liever een iets kleinschaligere en lokale Cloud provider kiezen.

 

 

https://www.antilopehosting.com - webhosting, office 365, cloudbackup en systeembeheer op lokatie voor ZZP en MKB

http://antilopehosting.com - webhosting, online werkplekken, online backup en hosted exchange

http://www.linkedin.com/in/dirkadamsky

Link naar reactie
  • 0

toch blijf ik een zeker wantrouwen jegens Google houden, zeker gezien de recente gebeurtenissen zoals het ongevraagd scannen van draadloze netwerken door de Streetview auto's en de uitspraken over privacy door Google CEO Schmidt.

 

Tsja, dat van die streetviewwagens.... in hoeverre is het 'opslaan' van de SSID's van een wireless netwerk een privacygevoelige kwestie? Als ik nu mijn lijstje met netwerken opentrek zie ik er ook 10 staan (van de buren), idem als ik rond ga rijden met mijn auto door de wijk. Het kon, dus ze deden het (en uiteindelijk, zo bleek, niet bewust). Uiteindelijk deden ze er ook niet geheimzinnig over, anders had dat nieuws überhaupt ook niet naar buiten gekomen. En uiteindelijk hebben ze ook niks gedaan met die data.

 

Google heeft als wens gewoon alle informatie in de wereld op te slaan en te presenteren aan de gebruiker. Je kunt hun niet de schuld geven van het herverspreiden van informatie welke blijkbaar toch al openbaar was in de eerste plaats naar mijn idee.

 

Hetzelfde van het koppelen van trefwoorden in je e-mail aan adsense advertenties. Omdat reclame nu in eens specifiek op jouw wensen wordt toebedeeld, maakt het dan meer of minder inbreuk op je privacy dan die poster in de abri op straat? Uiteindelijk draait alles om de beveiliging ervan. Kan ik Google vertrouwen op het feit dat de informatie de ze over mij hebben (al dan niet geanonimiseerd), in veilige (lees: hun) handen blijft. En daarmee denk ik dat Google genoeg doet om dit te waarborgen, anders zouden ze niet aan bepaalde strenge normen (zoals de SAS 70) voldoen en zouden grote enterprises echt niet in dat bootje stappen.

 

Je hebt gelijk met jouw tweede opmerking: ik doelde meer op het door kunnen werken op kantoor als de internet verbinding eruit ligt. Alhoewel dit steeds minder voorkomt maak ik als systeembeheerder bij mijn klanten nog steeds adsl storingen mee (ook bij de zakelijke verbindingen).

Ik herken dit ook in de praktijk inderdaad. Maar dan betreft het wel vaak ondernemingen die nog niet helemaal 'internetbewust' zijn, die bijvoorbeeld dus best een dag zonder e-mail kunnen zonder dat het direct klanten kost. Tegenwoordig is het zo goedkoop om een 2e lijn erbij te nemen dat ik veel bedrijven (ook éénpitters) vaak snel kan overtuigen van het nut ervan. En wil men geen 'dure' dual-wan router, dan leg ik gewoon uit hoe ze bij een internetstoring het ene utp-kabeltje moeten loskoppelen en andere aankoppelen.

 

Ik ben overigens niet 'tegen' Cloud oplossingen, zou echter liever een iets kleinschaligere en lokale Cloud provider kiezen.

Dat zie ik persoonlijk dan wel weer als een 'groot' risico. Natuurlijk kan het handiger zijn om met een wat kleinere organisatie van doen te hebben, maar kunnen ze ook de gewenste kwaliteit, en nog belangrijker, continuïteit leveren voor de eindklant? Omdat je er natuurlijk zelf tussen zit als intermediair kies ik liever voor de grote 'bekende' marktleider, dat geeft je klant ook wel meer vertrouwen in het product, en qua support zijn een hoop zaken ook beter geregeld dan wanneer het kleine organisaties betreft. Maar goed, dat is op basis van mijn eigen ervaringen, die hebben in het verleden misschien wat negatief uitgepakt voor me waardoor ik er nu zo over denk.

Link naar reactie
  • 0

Ik zie niet in wat privacy te maken heeft met de data die je bij hun wil parkeren?

Standaard staat de data van de google wolk op Amerikaanse servers op Amerikaans grondgebied. QED.

 

Wanneer jongens als Ahold 'durven' overstappen is er voor mij geen reden meer om achterdochtig te zijn m.b.t. privacy en/of veiligheid.

Ahold heeft waarschijnlijk (flink) betaald voor een Europese partitie.

Link naar reactie
  • 0

Beste mensen gaan we niet heel erg offtopic.

 

De TS heeft een Harde schijf met een netwerk aansluiting. Helpt dit de TS?

 

Micha

www.studio-immo.nl: Identiteit, Marketing en Media Ontwerp

www.greenscreenspecialist.nl Greenscreen video en fotografie oplossingen voor op locatie of in onze eigen video studio

Volg Studio Immo persoonlijk via twitter: www.twitter.com/studioimmo of op facebook: www.facebook.com/studioimmoreclame

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    12 leden, 301 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.