Jump to content
Bestore
Verberg

Radiografisch speelgoed webshop

vraag

Omschrijving van je concept:

Daar was ik weer, het is even geleden maar zeker niet stil gezeten! ::)

 

Nu zijn we er met een nieuwe webshop www.rc-speelgoed.nl!

 

Natuurlijk zijn er zoveel webshops die radiografisch speelgoed aanbieden, maar alleen de dure en grote helicopters en professioneel moeilijk bestuurbare. Ik snap niet dat ze daar niet van radiografisch moeilijkbestuurbaar maken.

 

Maar goed, mijn idee is dus radiografisch speelgoed aanbieden van goede kwaliteit voor een superprijs. En natuurlijk wat ik het meest belangrijk vond was makkelijk bestuurbaar. Dat is naar mijn idee gelukt.

 

Vandaag is de voorraad gearriveerd from china, eindelijk na 3 maanden (ging allemaal niet zo snel).. En we kunnen beginnen met 40 producten.

 

Omschrijf wat je tot nu toe zelf gedaan hebt hiervoor:

- Leveranciers gezocht

- Product feed in excel aangemaakt ook voor het groeien.

- Selectie gemaakt van 40 producten om mee te beginnen.

- Financier gevonden.

- Voorraad besteld

- Ontwerp + cadeaubonnen gerealiseerd.

- Concept uitgewerkt

- Systeem gebouwd

- Webshop gereed gemaakt

- Campagnes verzonnen

- Actie codes aangemaakt..

- Telefoonnummer speciaal voor webshop.

- Algemene voorwaarden

- Betaalprovider

 

Eigenlijk alles om met een webshop te beginnen!

 

Wat is de uitdaging die je met je concept op wil lossen:

Uitdaging is door middel van jullie tips het concept te verbeteren. Hierbij moet je niet alleen denken aan het uiterlijk maar ook de producten, de prijs en de manier waarop het aangeboden wordt.

 

Hoe is dit anders dan bestaande concepten:

Specialiseren op mini/kleine rc speelgoed voor een fantastisch mooie prijs.

 

Wat voor feedback hoop je te krijgen:

- Eerste en laatste indruk

- Zouden jullie wat bestellen?

- Tips over vormgeving, opbouw.

- Tips over de producten

- Tips over hoe het nog beter kan

 

Gaarne wel allemaal met argumenten.

 

 

* Mijn excusses voor mijn slechte nederlands, wat mogelijk ook te vinden is op de website. Hier wordt door 3 man naar gekeken en waar nodig verbeterd. Alvast bedankt.

 

logo-hyves.png.026b41cbb0166445f3075a1aa8879388.png

Link to post
Share on other sites

Recommended Posts

 • 0
 • Rate this answer

Beste Xidesign,

 

Heb je shop bekeken en ziet er goed uit, informatie is makkelijk te vinden en duidelijk.

paar puntjes die mij opvielen:

 

in het menu onderaan "over ons" werken bij mij 3 van de 4 linken niet (contact wel en dat is op zich de belangrijkste) ik heb je site in firefox bekeken misschien dat het daar aan ligt.

 

Ik heb zelf twee zonen die radiografisch bestuurbaar speelgoed te gek vinden, dus heb je winkel ook als klant bekeken (zeker met de feestdagen voor de deur). je verzend gratis vanaf een bedrag van 125 euro (en je gebruikt het duidelijk als lokkertje), dit betekent bij de prijzen van jouw producten dat ik minstens 3 producten moet bestellen, als ik naar mezelf kijk dan zou ik op jouw site terecht komen omdat ik op zoek ben naar een product, als ik dan bij twee producten geen verzendkosten zou hoeven betalen (zeg een bedrag van 80 euro) dan zou ik verleidt kunnen worden om dat te doen, maar ik zie mezelf niet snel 3 dingen bestellen. En dan werkt dat lokkertje in mijn geval eerder storend (en dan bedoel ik de grote banner die overal prominent in beeld komt).

 

zag dat je ook batterijen verkoopt, misschien een idee om als suggestie toe te voegen als iemand iets besteld dat op die batterijen werkt?

 

wat ik jammer vind is dat wanneer je een productgroep selecteert, je heel groot een uitroepteken en een wijzende vinger in beeld krijgt en heel klein productfoto's. in plaats van een mooie foto van een product. dat je naar beneden moet scrollen om bij de producten te komen

 

je productinformatie vind ik heel compleet en duidelijk, complimenten! leuk met die filmpjes erbij.

 

hoop dat je er wat mee kunt, veel succes met je webwinkel

 

 

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Hey kisa,

 

Eerst bedankt voor je reactie welke inhoudelijk leuke dingen bevatten.

 

Omdat wij klein bedrijf zijn kunnen wij de prijzen zo laag houden, echter is het voor ons kiezen of delen geweest m.b.t verzendkosten. Ik denk dat ik deze ga verlagen naar 75,00 en dan een paar euro bij de prijs erbij ga plakken. (omdat het anders niet rendabel is).

 

Verder als je goed zoekt, zie je dat ik bezig ben met het promoten van 5% actie code voor sinterklaas. Misschien handig mocht je wat willen bestellen.

 

Maar even inhoudelijk over je opmerkingen;

 

- Verzendkosten wordt inderdaad nog over nagedacht!

- Die imageslider was meer bedoeld om producten te promoten, en om er iets speciaals in te zetten. Maar dit werkt dus storend ::) , ik zal hier nog eens naar kijken.

- De linkjes worden morgen gemaakt!

 

Evengoed bedankt voor je reactie!

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Good feel and look! Meer demonstratiefilmpjes en eerste klantbeoordelingen zouden het helemaal aantrekkelijk maken! Waar zijn de beoordelingen van de duizend verzonden bestellingen? Kun je klanten die nog laten leveren tegen aanbieden van een korting op een volgende aankoop?

 

Groet,

 

Highio


"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Oops dat van beoordelingen moet ik nog corrigeren. Excusses.

 

Heb nog niets verkocht aangezien de website sinds vandaag online is. Als het goed is gaat morgen mijn adwords van start.

 

Aanpassingen

- Verzendkosten is nu naar 75,- euro! Als er 2 producten worden gekocht is dit goed te doen.

- Image slider is verwijderd.

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Ik heb de webshop alleen vluchtig gescand, er worden ook twee verschillende bedragen voor gratis verzending genoemd. TNT Express gebruik je ook vast niet. De (werkende) contactpagina barst van de taalfouten en slordigheden.

 

Groet,

 

Highio


"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Highio,

 

Als je iets beter mijn begin post had gelezen zie je dat ik vermeld dat mijn nederlands in schrift erg dramatisch is en dat hier naar gekeken wordt.

 

Verder zie je tevens ook in de bovenstaande post dat ik bezig ben met het aanpassen van verzendkosten, maar igg bedankt anders had ik die op de aanbieding pagina gemist.

 

Verder zou ik geen fout en/of slordigheden in de contact pagina?

 

 

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

 

 

Omdat wij klein bedrijf zijn kunnen wij de prijzen zo laag houden, echter is het voor ons kiezen of delen geweest m.b.t verzendkosten. Ik denk dat ik deze ga verlagen naar 75,00 en dan een paar euro bij de prijs erbij ga plakken. (omdat het anders niet rendabel is).

 

Heb je dan een heel strakke begroting gemaakt of heb je simpelweg een flinterdunne marge?

Houdt er rekening mee dat je zomaar 20% tot 40% van je marge kwijt bent aan marketing als je het iets groter op wilt zetten, afhankelijk van de/het huidige vraag/aanbod. Om nog maar te zwijgen van de andere overheadkosten. Als je nu al een paar euro moet schuiven om de verzendkosten te kunnen dekken denk ik eerlijk gezegd dat je marge te klein is om een levensvatbare webshop te kunnen worden/blijven.

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Goed bezig, ziet er al goed uit!

 

Ik dat je die gratis verzending hebt aangepast naar € 75,-

Echter nog niet aan de rechterzijde van je site bij "waarom RC speelgoed"

Verder zou ik nog even naar de prijsstelling van enkele producten kijken die net rond die € 75,- zitten.

Je hebt nu ergens een aanbieding voor € 75,95 Daardoor moet jij nu de portokosten betalen. Maak het product 1 of 2 euro goedkoper en je ontvangt meer omdat je verzendkosten in rekening kunt brengen of de klant gaat nog iets extra bestellen.

 

Leuk die youtoeb filmpjes, maar bij het afspelen komt er wel een pop-up met advertentie van een engelse webshop van het product!


Beter een kleine baas dan een grote chef.......

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer
Houdt er rekening mee dat je zomaar 20% tot 40% van je marge kwijt bent aan marketing als je het iets groter op wilt zetten

 

Die heb ik al meegenomen in de berekening vandaar. En 6.95 wat je daadwerkelijk misschien nog meer kost als je de tijd er bij berekent is natuurlijk gewoon zonde.

 

Dat is inderdaad een goede! Je kan het ook anders zien; men besteld het duurdere product nu juist wel omdat er geen verzendkosten betaald hoeft te worden.

 

Verder moet ik inderdaad alle filmpjes nog even controleren. Zijn weinig nederlandse filmpjes.

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Beste XIDESIGN,

 

jouw eerste bericht had ik goed gelezen. Onze berichten over de verzendkosten hebben elkaar gekruist, maar later in deze draad worden verschillen opnieuw genoemd. Ik denk dat we het eens zijn dat de contactpagina en pagina's met bedrijfsgegevens kritisch worden bekeken door klanten en bovendien treed je hier ook in de openbaarheid door jouw website bekend te maken.

 

Bij deze een opsomming van verbeterpunten op de contactpagina:

 

Header: ideeën

inconsequentie hoofdletters en kleine letters tussen haken, waarbij het eerste fout is volgens mij

inconsequentie spatiëring voor dubbele punten (of het onbreken van een dubbele punt, terwijl spatiëring fout is volgens mij)

bereikbaar tijdens kantoortijden en de notatie van het tijdvak vind ik onaf

Bankgegevens

Ten name van

Bank noemen, ook al staat deze genoemd in het IBAN- en BIC-nummer?

Kamer van Koophandel-gegevens

KvK

Handelsnummer is inschrijvingsnummer

Vestigingen noemen van Kvk en Belastingdienst is ongebruikelijk

Fiscaalnummer is BTW-nummer, omzetbelastingnummer of btw-identificatienummer

Contactformulier

E-mailadres

RC-Speelgoed is verschillend in logo en tekst weergegeven, misschien kun je hier beter één lijn in zien te trekken in alle uitingen

 

Waarom staat de handelsnaam niet bijgeschreven in het Handelsregister? En hoe zit jouw domeinomgeving eruit? Met name rcspeelgoed.nl, rg(-)speelgoed.nl en rc(-)toys.nl.

 

Succes!

 

Groet,

 

Highio


"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Bedankt voor je bericht!

 

Even enkele punten, wat bedoel je precies met de eerste 2 zinnen want hieruit kan ik niet veel opmaken helaas.

 

inconsequentie hoofdletters en kleine letters tussen haken, waarbij het eerste fout is volgens mij

inconsequentie spatiëring voor dubbele punten (of het onbreken van een dubbele punt, terwijl spatiëring fout is volgens mij)

 

Verder wordt handelsnummer zelf ook door de KvK gebruikt, dus lijkt me niet echt een punt.

 

Over de handelsnaam, dit omdat rc-speelgoed een onderdeel is van xidesign.nl en niet een appart bedrijf, zou je dit erbij kunnen plaatsen dan?

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Beste XIDESIGN,

 

ik zou jouw domeinportfolio hier niet noemen en lekker weer verwijderen. Mijn zorg zijn gelijkende namen.

 

Tussen woorden en dubbele punten horen geen spaties en op de contactpagina vergeet je één keer de dubbele punt. De handelsnaam zou ik zeker bijschrijven om daar in de toekomst eventueel rechten aan te kunnen ontlenen. Daarnaast eist een bank (iDeal)/Paypal in voorkomende gevallen ook een overeenkomstige naam als je zelf directe contracten of accounts afsluit.

 

Handelsnummer kun je dan lekker laten staan, als je dat overgenomen hebt.

 

Groet,

 

Highio


"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Hallo XiDesign,

 

Een paar opmerkingen:

 

Het zal wel niet je bedoeling zijn om een batterij-shop te worden, maar je hebt wel een aanbieding voor batterijen en misschien dat mensen die een product bij je hebben gekocht en goede ervaringen met die batterijen hebben die wel willen nabestellen. Zo'n setje van 4 kan volgens mij als briefpost (of zelfs een paar setjes), dus dan vind ik je verzendkosten van 6,95 daarvoor wel erg hoog.

 

Waarom is "provincie" een verplicht veld op je bestelformulier?

 

Op je "betaling afronden" pagina staat onderaan een link naar xidesign.nl maar die doet niets.

 

Als ik mijn iDeal betaling annuleer (stel dat ik iets extra's wil bestellen of het te betalen bedrag niet snap), kom ik terug op je "betaling afronden" pagina en dan zit ik vast. Zelfs met de Back knop van mijn browser kom ik steeds op diezelfde pagina terug. En als ik er dan voor kies om via de historie van mijn Back button terug te gaan is mijn winkelwagen leeg ...

 

Als ik zoek op "boot" dan zie ik een aantal producten. Waarom krijg ik niets te zien als ik vervolgens op een willekeurige leeftijdscategorie klik? En als ik op de pagina met de foutmelding op "hier" klik om door te gaan, kom ik weer op je homepage terecht.

 

Op je contactformulier is het venstertje voor het bericht wel erg klein. En als ik in dat formulier iets vergeet in te vullen en op "Versturen" klik (met een voor mij onlogisch winkelwagentje in de button) dan komt er onderaan die pagina een foutmelding maar die zie ik niet omdat de pagina opnieuw geladen wordt en dus weer bovenaan staat. Dan denk ik dus dat mijn vraag/opmerking verzonden is en zit ik eindeloos op jouw antwoord te wachten ...

 

Lijkt me voorlopig wel voldoende ...

 

Groet,

 

John

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Het bedankt voor je opmerkingen.

 

Helaas kan ik niets aan de annuleer situatie doen omdat dit een omgeving is welke niet in mijn beheer is, is van multisafepay. De enige optie is sluiten en opnieuw bestellen.

 

Verder zal ik de zoekfunctie welke nu minimaal is in combinatie met de leeftijd eens flink onder de loop nemen en een terug knop geven in plaats redirecten naar de homepage.

 

Ik zal vanavond alle verbeter puntjes op een rijtje zetten en morgen verwerken.

 

Bedankt voor alle tips so far.

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Mooie website.

2 ideetjes: er zijn vast ook veel volwassenen (ik) die deze helicoptertjes te gek vinden, maar die misschien niet kopen omdat ze denken:het is toch voor kinderen. Ik kan er in mijn werkkamer wel mee vliegen als onderbreking van het monotone computerwerk :) Foto's op je site met volwassenen en kinderen die dit speelgoed gebruiken kan ook de volwassen klant over de streep trekken.

 

En je had het over adwords. Vergeet je ook niet marktplaats.nl? Die laatste is denk ik een stuk goedkoper. Succes!


Zelf hypotheek afsluiten scheelt een paar duizend euro. Zie http://www.executiononlyhypotheek.net/

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Mooie shop.

 

Wel zou ik oppassen dat het niet te druk wordt. Ik zie overal actie staan. Of wil je een prijsvechter worden...

 

Over ons is nog leeg. Bedrijfsgegevens geeft een error. Een goede 404 mis ik hier (bij die error).

 

Contact, zou ik het formulier bovenaan zetten.

 

Je verhouding op de productpagina mbt de navigatie en de clik to action is scheef. Ik zie alleen maar bestellen staan en mis de navigatie links. Meer info zie ik al helemaal niet staan. Ik zou 1 lijn in de kleuren maken van wat klikbaar is en niet en dan met een klein nuance verschil op de bestel knop.

 

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Mooie website.

2 ideetjes: er zijn vast ook veel volwassenen (ik) die deze helicoptertjes te gek vinden, maar die misschien niet kopen omdat ze denken:het is toch voor kinderen. Ik kan er in mijn werkkamer wel mee vliegen als onderbreking van het monotone computerwerk :) Foto's op je site met volwassenen en kinderen die dit speelgoed gebruiken kan ook de volwassen klant over de streep trekken.

 

En je had het over adwords. Vergeet je ook niet marktplaats.nl? Die laatste is denk ik een stuk goedkoper. Succes!

 

Hey harald,

 

Je hebt helemaal gelijk, het is leuk voor jong en oud, hoe zou ik volgens jouw aanpassingen kunnen maken dat het minder 'kinderlijk' wordt?

 

Verder staat de AD nu ook op MP

 

Mooie shop.

 

Wel zou ik oppassen dat het niet te druk wordt. Ik zie overal actie staan. Of wil je een prijsvechter worden...

 

Over ons is nog leeg. Bedrijfsgegevens geeft een error. Een goede 404 mis ik hier (bij die error).

 

Contact, zou ik het formulier bovenaan zetten.

 

Je verhouding op de productpagina mbt de navigatie en de clik to action is scheef. Ik zie alleen maar bestellen staan en mis de navigatie links. Meer info zie ik al helemaal niet staan. Ik zou 1 lijn in de kleuren maken van wat klikbaar is en niet en dan met een klein nuance verschil op de bestel knop.

 

 

Ik heb wat minder acties gemaakt (aanbiedingen)..

Wat vind je nog meer te over-done dan qua acties/aanbiedingen.

 

De 404 error heb ik gefixt.

 

Over product informatie pagina, wat vind jij het perfecte voorbeeld?

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Een 404 pagina is dar als men land op een foute link dat er dan een pagina wordt getoond bv "oops foute link bedoelde U..." Heb je deze pagina aangemaakt?

 

Ik noemde al eerder dat ik de kleurstellingen van de bestel knop over-done vindt in verhouding tot de menu's.

 

Foutje van mij ::) ik bedoelde hier de categorie pagina (dus niet de productpagina) Productpagina is goed.

 

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Tja, hoe zou je volwassenen over kunnen halen...zoals ik zei foto's erbij plaatsen van volwassenen die de heli "gebruiken". En ook in tekst. Je kan zo'n recensie van een volwassene verzinnen,maar wellicht is er ergens een engelstalige recensie te vinden die je kan vertalen. Bij Amazon staan wel een paar recensies die je misschien kan gebruiken. Is tevens ook goed voor je vindbaarheid op internet: Kijk hier eens: http://www.amazon.com/Channel-Infrared-Control-Helicopter-Gyroscope/product-reviews/B003TVTPS0/ref=dp_top_cm_cr_acr_txt?ie=UTF8&showViewpoints=1

 

 


Zelf hypotheek afsluiten scheelt een paar duizend euro. Zie http://www.executiononlyhypotheek.net/

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer
Tja, hoe zou je volwassenen over kunnen halen...

 

Door bijvoorbeeld een staffelkorting voor een vriendengroep aan te bieden, hehe... of begin een wedstrijd voor home video's.

 

Groet,

 

Highio


"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Ik vind het idee leuk, en de website navigeert lekker. De homepage vind ik grafisch er goed uitzien (belangrijk, want

de homepage moet tenslotte de klant overtuigen verder te kijken). De rest kan hier en daar nog wel een opfrisser

gebruiken. Zo zijn de plaatjes wel heel klein als ik in een categorie ga kijken, en de blauwe rand om deze plaatjes

is ook niet echt meer van deze tijd ;)

 

In ieder geval succes met je webshop, het idee is zeker leuk, en het is een zeer goed begin!

 

Sander


Logo ontwerp en huisstijl ontwerp tegen eerlijke prijzen bij Logo4Life

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Het is even geleden maar er is een hoop veranderd;

 

- Gratis verzendkosten deze maand, normaal vanaf € 75,-

- De Parrot AR.DRONE is nu ook bij ons te koop in de aanbieding.

- De index heeft een compleet redesign gehad, het zou nu wat duidelijker en rustiger moeten ogen.

- Netwerk & Klantenservice rechts is verwijderd om het wat rustiger te krijgen.

- Keywords per product nu toegevoegd voor Google.

- Gratis verzendkosten afbeelding bij product informatie pagina.

- Banner bij product informatie pagina verwijderd.

- Bestelling tot 20:00 uur worden verwerkt.

- Best verkocht verkleind naar 3 products in plaats van 5

 

Wat moet er nog gedaan worden?

 

- Enkele pagina's schrijven.

- Product pagina's controleren / video checken.

 

Iemand nog tips?

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er zijn 11 leden online en 173 gasten

  (See full list)    
 • Also interesting:

 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept