Jump to content
Ceez
Verberg

Verkopen, maar wat?

vraag

Ik zit al een jaar te twijfelen en treuzelen wat ik moet gaan verkopen? Ben eindelijk klaar om een webshop te beginnen, maar weet niet wat. Ik heb al redelijk veel ervaring met seo en sea en heb een eigen netwerk van bijna 100 sites (kleine en grote) dus om straks de webshop bovenaan te krijgen zal niet echt een probleem worden. Heb hier trouwens wel zin in en hou van een uitdaging.

 

Alleen wil dit goed en groot aanpakken en daarom al die twijfels over het product zelf. Affiliate zie ik niet ziiten, denk dan meer aan drop shipping. Dus geen eigen voorraad. Ook niet te algemeen, je kan beter specialisren in één product vind ik persoonlijk.

 

Iemand een suggestie voor een blijvende product die niet hype gebonden is en goed te doen is met dropshipping?

 

 


Wil jij ook een glooge top 10 positie? Ja? Wacht dan niet langer...er zijn maar 10 plekken te vergeven!

Link to post
Share on other sites

18 answers to this question

Recommended Posts

 • 2
 • Rate this answer

Mmmm.... deze snap ik niet goed geloof ik....

 

Ik wil gaan ondernemen, maar weet niet wat. Ja, een webshop. Maar ik weet niet wat ik wil gaan verkopen. Wat denken jullie ?

 

- fietsen ?

- computers ?

- babykleding ?

- planten ?

- stofzuigers ?

- dildo's ?

 

Waar kan ik nu geld mee verdienen ?

 

Je hier mag overal vragen over stellen, ook over laatste item, als je maar serieus met je handel bezig bent, en dat straalt hier nu niet echt vanaf geloof ik.

 

Sorry voor mijn sarcasme, maar hier kun je toch niks mee ?? Wanneer je geen drive hebt om een product of een dienst te verkopen, en je weet al helemaal niet welke kant je wilt op gaan, stop dan voordat je begint....

 

Een blijvend produkt en niet hype gebonden zeg je......Iets met hoefijzers ofzo ?? :P

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

heel belangrijk inderdaad dat je er verstand van hebt en passie voor.

Heb hiervoor ooit satelliet apparatuur verkocht maar had er te weinig verstand van en vond het product verder helemaal niet interesant.

en kan je verzekeren dat het dan erg moeilijk is om goed te verkopen en al helemaal om klant vragen te beantwoorden.

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Zoek een product waar veel vraag naar is/zal zijn. Dat is de basis. Er moet een (bij voorkeur grote) markt zijn voor je product.

 

Het is meegenomen als het een product betreft op een gebied waarvan je reeds het nodige weet en/of waar je hart ligt, maar deze beide punten zijn ondergeschikt aan het kiezen van een product met een grote markt.

Er sneuvelen al teveel bedrijven doordat de oprichter onvoldoende naar de behoefte in de markt heeft gekeken.

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Je zegt een netwerk te hebben van 100 sites. Als die 100 sites niets met de branche van jouw webshop te maken hebben dan heb je hier vrij weinig aan. Gezien het feit dat je nog geen idee hebt wat je zou willen gaan verkopen.. Vul maar in ;)

 

Ook wil je het "groot" aanpakken maar toch spreek je over dropshipping. Dat spreekt elkaar tegen. Een webwinkel die dropshipt pakt het per definitie niet groot aan.

 

Kan je niet beter iets doen met die 100 sites die je nu al hebt?

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

uit vragen op dit en andere forums waar ik kom blijkt er zeer veel vraag te zijn naar ideeën voor producten die je je kan gaan verkopen in een webshop en waar veel vraag naar is zonder dat je er veel in moet investeren.

Misschien kan je dat gaan verkopen...

 

Zonder gekheid... je uitgans punt is helemaal fout bij het starten van een webshop.

Wat jij doet is vergelijkbaar naar het zoeken van een probleem bij een oplossing die je bedacht hebt.

Juiste uitgangspunt is dat je een probleem ziet end aar een oplossing voor verzint.

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

De reden dat ik een webshop wil beginnen is dat ik 100% wil ondernemen, dus niet hobbymatig of voor de fun. Ik wil ook een echt product verkopen die je fysiek kan aanraken. Verkoop nu alleen maar "digitale informatie" het is bijna 100% onderhoudsvrij opgezet en loopt redelijk goed. Hierdoor ben ik ook misschien een beetje verziekt en heb de verkeerde instelling gekregen.

 

Door de enorme concurrentie in deze branche heb ik mij laatste maanden ook gefocust op de seo van webshops deze hebben toch een andere aanpak nodig dan de gewonen sites. Heb zelfs enkele webshops van derden geoptimaliseerd en hoger laten ranken om te oefenen voor mijn eigen project die hopelijk binnenkort zal starten.

 

Waar ligt mijn passie? Heb geen echte passie (ja, veel geld verdien) en mijn inspiratie is nu ver te zoeken. Daarom vraag ik mij ook af of de ondernemers die een websop runnen echt interesse/passie hebben met het product of dit uit alleen de "vraag naar" hebben opgezet of gewoon voor de $$$.


Wil jij ook een glooge top 10 positie? Ja? Wacht dan niet langer...er zijn maar 10 plekken te vergeven!

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Ceez,

Iets opzetten alleen maar voor de pegels zonder daar ook maar iets bij te voelen is iets waar je nooit blij van kunt worden. Je zult je dan ook af moeten vragen waarom je een webshop op wilt zetten. Omdat de handel je in het bloed zit? Omdat je verkopen leuk vind? Omdat je inkopen leuk vind? Omdat je het ontdekken of hypen van nieuwe producten leuk vind?

 

Ik denk dat je eerst voor je zelf dat soort vragen moet beantwoorden voor je een avontuur in stapt. Tot die tijd lekker doorgaan met SEO van webshops, want daar ben je kennelijk goed in. En door in steeds meer andere keukens te kijken, ontwikkelt zich vaak ook wel een idee.


Veranderingsprocessen mislukken te vaak. Ga met ons in gesprek over aanpak en begeleiding. 1e gesprek gratis en vrijblijvend.

www.cpfactory.nl

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Heb hiervoor ooit satelliet apparatuur verkocht maar had er te weinig verstand van en vond het product verder helemaal niet interesant.

 

Productkennis is zonder meer belangrijk, maar het is beter een onderneming te starten/runnen zonder productkennis dan zonder aandacht voor je klant en de markt (nu krijg ik waarschijnlijk ruzie met een paar technische verkopers).

 

Een ondernemer die geen idee heeft? Volgens mij ben je dan niet in de wieg gelegd om ondernemer te worden. Een ondernemer is altijd op zoek naar nieuwe kansen in de markt. Dat is een manier van denken, het zit in je en is helemaal verweven met je leven. Als je dit niet hebt, is het slim om nog eens heel goed na te denken of het ondernemerschap eigenlijk wel iets voor jou is.

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Ik kan zeggen dat ik mijn webshop begonnen ben uit passie. Ik was altijd al bezig met cosmetica en heb daar nu mijn werk van gemaakt. Waar blijft je werkvreugde als je zeg maar grasmaaiers moet verkopen die jou niet interesseren. Misschien verdien je daar wel veel geld mee (hoewel je webshop niet de eerste dag fantastisch loopt hoor) maar waarvoor ben je dan bezig. Je kan een product waar je feeling mee hebt ook veel beter verkopen.

 

Je wilt fulltime ondernemer zijn maar niet voor de fun? Dan wel voor het harde werken, lange dagen, vrienden niet zien wanneer je wilt? Ik onderneem net omdat ik dat zo leuk vind en daar offers voor wil brengen.

 

 

Link to post
Share on other sites
 • 1
 • Rate this answer

Ceez,

 

Wat een leutervraag stel je. Je wilt weten met welk product je makkelijk rijk gaat worden. Je verworven kwaliteit is, dat je in staat bent om je webshop hoog te laten scoren in de zoekmachines.

Dat laatste kunnen inmiddels veel ondernemers, en als ze dat niet kunnen, dan kun je die expertise inkopen.

Als we een idee hadden over dat gouden product, dan gingen we dat zelf wel verkopen, dan gaan we dat niet via een forum aan iemand anders geven.

Dus: get real man, stop met dagdromen en ga wat doen.

 

Groeten,

 

Louis


www.visservaneck.nl.

Link to post
Share on other sites
 • 2
 • Rate this answer

Beste Ceez,

 

Ik probeer me als nieuwkomer enigszins gematigd op te stellen, maar het spijt me enorm om het te zeggen: nu rol ik bijna van de bank van de lach. Je zult het ongetwijfeld heel serieus bedoelen, maar het klinkt enorm grappig.

 

Je vraagt eigenlijk om een pasklaar plan om stinkend rijk te worden! ;D

 

Om succesvol te ondernemen, denk ik, dat de passie die je zelf zegt te missen, onmisbaar is. Je moet achter het product kunnen staan en anderen voor jouw producten of diensten kunnen enthousiasmeren. Deels is het zo dat je enthousiast voor een product kunt raken en dat je die passie later ontwikkelt, maar de passie voor het ondernemen zelf moet je toch wel hebben. Wanneer jij met passie onderneemt en geweldig werk levert kun je het gebrek aan passie voor je product misschien enigszins opheffen. Normaliter lijkt het me dat je een bepaald idee hebt, onderzoek doet naar de haalbaarheid van jouw plannen en je op een start voorbereid. Welke ideeën heb je zelf al? In welke richting denk je zelf?

 

Om antwoord te geven op je andere vraag. Dropshipping heeft voor jou wel wat voordelen. Zo heb je zelf geen tot weinig voorraad, loop je minder risico om met een grote partij te blijven zitten, hoef je in eerste instantie minder te investeren qua inkoop. Anderzijds moet je er rekening mee houden dat je klanten zo langer op hun product moeten wachten, je het risico loopt dat hetgeen je aanbiedt bij de groothandel niet meer voorradig is of dat je alsnog een hoop geld kwijt bent doordat één klant producten bestelt die je bij verschillende groothandels (met allemaal een eigen minimum inkoopbedrag in veel gevallen) moet bestellen.

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Verkopen, maar wat? Is niet dat ik op zoek ben naar het gouden ei. Iedereen heeft toch wel eens op het punt gezeten, wat nu? Of ben ik hier wel de enige in, dan moet ik mischien bij dokter rossi langs.

 

Een webshop opstarten zie ik als de volgende stap en een nieuwe uitdaging, alleen droshipping heeft ook nadelen ben ik achter. Dus wordt toch denk ik verkopen via eigen voorraad. Wacht wel tot het lampje gaat branden... ???...

 

Bedankt voor de reacties op mijn gezeur :)

 

 


Wil jij ook een glooge top 10 positie? Ja? Wacht dan niet langer...er zijn maar 10 plekken te vergeven!

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Iedereen heeft toch wel eens op het punt gezeten, wat nu?

 

Ja, maar niet op het moment vòòr het moment dat we wisten dat we gingen ondernemen.

 

Je start je post met:

 

Ik zit al een jaar te twijfelen en treuzelen wat ik moet gaan verkopen? Ben eindelijk klaar om een webshop te beginnen

 

Met andere woorden: IK ben er klaar voor, IK ga ondernemen,

En vervolgens is het eerste wat je vraag, maar wat moet ik dan gaan doen?

 

Dat is eigenlijk geen vraag voor een ondernemer. Eveneens als dat er mensen op het forum komen die wel een product hebben en dat willen verkopen en vragen: is er markt voor, wie zijn mijn concurrenten en wat kan ik er aan verdienen..

 

Dat is de omgekeerde wereld. Als je ondernemer wilt worden en je voelt je er klaar voor, ga je eerst bedenken wat je wilt.

Je stelt jezelf vragen als: Wat vind je leuk om te doen, waar ben je goed, waar liggen je interesses.

Wat zou jij dan als toegevoegde waarde kunnen geven met iets uit een combinatie van deze factoren?

Schrijf een aantal zaken op en dan doe je je huiswerk…. Ga je ondernemen! En dan wel met het hele werkwoord!

Schrijf een ( of meerdere) ondernemingsplannen, kijk wat haalbare kaart is financieel. doe marktonderzoek en weet wie je concurrenten zijn. Bedenk dan waar jij beter in bent en ga dat dan doen.

Ondernemen is doen, niet raden. Uitzoeken, bedenken, doen, opnieuw zoeken, weer bedenken, een vraag stellen op het forum en dan weer doen!

 

Het gaat niet om gezeur. Het gaat erom dat we allen ondernemers zijn en veelal door schade en schande wijs geworden ( wijzer) in het ondernemingsproces.

Maar als je dus wilt ondernemen, moet je niet ondernemen op een idee van iemand anders, maar zelf doen waar je gevoel naar uitgaat.

Als je echt wilt ondernemen, moet je minimaal zelf in staat zijn om een aantal ideeën op te doen...

En als je veel geld wilt verdienen, moet je nog beter je best doen.

 

suc6 toch met je zoektocht naar je nieuwe uitdaging.

 

 

 


www.bofatelefoondienst.nl

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er zijn 2 leden online en 84 gasten

  (See full list)    
 • Also interesting:

 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept