• 0

Zelf franse wijnen importeren of via een leverancier?

Hallo,

 

momenteel heb ik het idee om zelf een webshop te beginnen met Franse wijnen. Om een beetje een idee te geven spreekt de volgende website me wel aan: www.bolomey.nl

Ook het idee om te focussen op maar een paar regio's en zo een soort niche markt / specialisatie te creeeren lijkt me een goed idee.

 

Ik wil dit in de eeste instantie naast mijn werk gaan doen en ben me er van bewust dat er heel veel bij komt kijken; bouwen van de website, marketing, schrijven van een ondernemingsplan.

 

Maar waar ik me wat zorgen over maak is de inkoop. Ik ben wel een wijnliefhebber en heb wel enige basiskennis, maar ben nu nog bezig deze verder uitbreiden met curussen.

Mijn grootste vraag op dit moment is eigenlijk hoe ik het beste aan de wijn zou kunnen komen; is het beter om deze zelf te importeren of komt daar veel te veel bij kijken en kun je beter eerst naar een importeur in Nederland gaan kijken en waarom?

 

Alvast bedankt.

 

Groet,

Tjeerd

 

 

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 0

Wat me aan de site Bolomey wel aanspreekt zijn de mooie foto's, een beetje het verhaal achter de wijnen met hier en daar wat over de wijnboer en het beperkt aantal regio's.

 

Hoewel ik het een origineel idee vind van 94wines, is het toch niet helemaal mijn ding. Ik vind het een beetje goedkoop over komen en zou er zelf niet zo snel bestellen.

 

Hoe meer ik erover nadenk hoe meer het concept van wijnwagentje.nl me wel aanstaat, denk dat ik me in dat concept maar eens wat verder ga verdiepen.

Link naar reactie
  • 0

De kunst van ondernemen in de wijnwereld is niet de kunst van het inkopen, of veel weten van wijnen maar kunnen verkopen!

 

De wijnhandel is een volwassen markt waarin wel een plaats is voor diverse aanbieders maar om het leuk te doen moet je klanten van concurrenten kunnen overtuigen om bij jouw te kopen.

 

Het simpele plan van ik heb een mooie exclusieve wijn is echt niet voldoende, dit roepen namelijk duizenden wijnhandelaren, ze hebben allemaal iets bijzonders.

Het hebben van een goed/leuk/mooi concept gaat niets uit zichzelf verkopen buiten je kennissen kring die allemaal vast 2 dozen bij je willen kopen.

Het hebben van een mooie goed vindbare website verkoopt ook weinig uit zichzelf.

 

Ik zou je willen adviseren om goed te kijken naar de verkoop kant want de inkoopkant is redelijk snel en eenvoudig op te zetten. Zowel het zelf importeren als het kopen bij collega bedrijven kan snel opgezet worden.

Kijk goed wat je zelf wil doen en wat je wil uitbesteden.

Let op dat je rekening houd met kosten die je zult krijgen wanneer je groeit want achteraf je prijzen aanpassen is slecht voor je herhaalbestellingen (reken alvast met bijvoorbeeld uitbesteed vervoer enz).

 

Maar het belangrijkste advies is echt begin bij je verkoop daar moet het echte verschil liggen de rest zijn hulpmiddelen!

 

Groeten,

 

Roy

 

Voor al uw zee- en luchtvracht.

www.merchantlogistics.nl

Link naar reactie
  • 0

@ Tjebo

Een vraag en een suggestie. De vraag is: hoe serieus ben je? Ik lees erg vaak woorden als hobby, prettig. leuk in je postings. Blijft het een hobby of wil je er van leven? Heb je dat doordacht?

 

Dan de suggestie. Houdt het simpel en klein. Haal zelf enkele grote vaten uit Frankrijk (iedere wijngroothandel kan je die leveren en afvullen), rijdt ze zelf naar Nederland (denk wel even na over de kwestie van de accijnzen?), bottel ze op een creatieve manier (al eens aan blik gedacht?) en verkoop ze eerst in kleine kring. Vrienden, familie, tennisclub... Als de wijn goed is en de verpakking anders dan bij AH, dan spreekt zich het vanzelf rond. Als het lukt, kun je eens kijken naar transport, een contract met leveranciers. Laat je ons weten wat je gaat doen? Dat zou leuk zijn. Proost en succes.

 

www.bizzionair.nl

Link naar reactie
  • 0

Hallo Tjeerd,

 

Sinds 2002 woon ik in het grootste wijngebied van de wereld, de Languedoc. Ik heb er zelf ook over gedacht om Franse wijn via internet aan te bieden. Ik ben 61. Voor mij dus niet meer interessant.

 

Inkopen via de boeren zou geen probleem moeten zijn. Belangrijke bijkomende zaken zoals transport en accijns zou ik in eerste instantie uitbesteden aan een grote transporteur. Over het maken van de site en een daaraan gekoppelde bestel- en afrekenmodule moet goed nagedacht worden.

Ga in het begin zelf zo min mogelijk kosten maken. Analyseer alle internetaanbieders. Beperk je eerst tot één gebied/land. Dat is al moeilijk genoeg. Inkopen is gemakkelijk maar verkopen buiten je familie en vriendenkring is moeilijk. Het vergt tijd en creativiteit. Je moet een band opbouwen met één of meerdere doelgroepen. Elke doelgroep eist een andere benadering. 35-jarigen willen het op kantoor afgeleverd hebben en 65+ers willen het op vrijdagochtend.

 

Samenwerking met receptenaanbieders kan je ook onderscheiden van overige aanbieders en verhoogt je verkoopkansen. Geef klanten de kans om een dagje druiven te plukken. Maak duidelijk waar je wijn vandaan komt. Je verkoopt geen wijn maar een geslaagde avond en geeft de gastheer een gevoel van trots. Je kunt in NL vele wijnen kopen die in NL in de fles of BIB zijn gedaan met een aantrekkelijk etiket dat iets suggereert. Het kan goede wijn zijn, maar het verhaal erachter is niet dat van een blije wijnboer.

 

Hier in de Languedoc worden heel veel BIB’s (bag in box) verkocht van 5, en 10 liter.

Ca. 12€ voor een 5 Lt BIB AOC 13%. Eenvoudig te vervoeren en eenvoudig om er een boodschap op te laten drukken. Ik zelf koop ook aoc-wijn in een jerrycan voor €1,50 per liter. Goede wijnen in fles worden hier bij de boer voor rond de 5€ per fles verkocht. Er is zoveel wijn dat de boeren vlak voor de wijnoogst hun wijn van het voorgaande jaar moeten dumpen om de nieuwe oogst op te kunnen slaan. De wijn van het afgelopen jaar wordt dan met tankwagens opgehaald voor veel minder dan een euro per liter. Deze wijn gaat dan naar de handel. Elke wijn is hier nog gemaakt door een wijnboer met zijn familie en niet door een fabriek. Een uniek product.

 

Veel succes en een gelukkig Wijnjaar.

 

Hans

 

 

 

Link naar reactie
  • 0

Ik ben 61. Voor mij dus niet meer interessant.

 

Er zijn allerlei redenen om niet in die handel te stappen, maar je leeftijd kan geen excuus zijn. ;)

 

Goeie wijn voor dumpprijzen, daar moet toch iets mee te doen zijn. Die krijgt waarschijnlijk het label landwijn of vin de pays. Maar Languedoc heeft heel behoorlijke wijnen, naast de gebruikelijke slobber. Daar moet je toch een pip-keten mee kunnen opzetten? Maak een pip-label waarin zwart/wit-foto's van de betrokken boeren verwerkt worden. Vin d'Origine Pays!

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
  • 0

Hallo Tjebo,

 

Leuk dat je geinteresseerd bent in wijn! Ik heb zelf een webshop in wijn en ik kan beamen wat enkele voorgangers al hebben genoemd.

 

1. Er zijn veel concurrenten

2. Marges zijn laag

3. Logistiek is lastig

4. Het is een gevoelsproduct

 

Van mijn webshop (inderdaad 13 in een dozijn ;)) alleen zou ik op dit moment niet kunnen leven. Wat ik zelf veel doe - en waar ik ooit mee begonnen ben - is het organiseren van proeverijen en cursussen (ook in de gebieden zelf). Naast het feit dat je direct in contact komt met de doelgroep en je daarmee ook aan een vaste klantenkring bouwt , vind ik het zelf ook veel leuker (het contact met de boeren). Het hebben van een webshop vereist m.i. weer andere expertise, waar je net zo goed passie voor moet hebben (hier heb ik me 3 jaar gelden nogal op verkeken). Zelf importeren is margetechnisch interessanter natuurlijk, maar de volumes die dat interessant maken stellen ook weer eisen aan je locatie en je afzet.

 

Wellicht vind je het leuk om van gedachten te wisselen. Je kan me altijd bereiken via pm of mijn site.

 

Hoe dan ook succes en cheers :)!

 

 

 

Link naar reactie
  • 0

Naast de talloze webwinkels zijn er ook bedrijfjes die meer tete-a-tete (denk zelf even de dakjes erbij.. ;D) hun producten slijten. Die organiseren dan voor een groep mensen een proefavond en hopen dan dat de aanwezigen een ordertje plaatsen voor een doosje of wat van het type dat ze beviel. Voor de proefavond kan je in de basis al een vergoeding rekenen (want je trekt immers een aantal wijnen open). Misschien zijn die mensen daarna eerder bereid om een order bij je te plaatsen.

 

Ikzelf koop zeer selectief wijnen op internet. In de goedkopere klasses is er eigenlijk geen voordeel te behalen t.o.v. supermarktwijnen. Bij het verzenden van een minimum afname van 6 flessen zijn alleen de leverkosten al een euro per fles. Voor de duurdere klassen moet je echt weten wat voor vlees je in de kuip hebt.

 

Je geeft aan je te richten op Vin de Pays. Goed of niet, meer dan vijf euro is dat mij persoonlijk niet waard.

 

 

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    2 leden, 75 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.