• 0

Waarom ben ik anders?

Hoi allemaal,

 

Ik zal even een korte introductie geven. Ik ga mij vanaf 1 januari 2011 inschrijven bij de KVK, ik maak zelf sieraden van Swarovski kristal en die wil ik gaan verkopen via een webwinkel. (Deze is sinds een paar dagen online http://www.jewelsfromabove.com) (Ik ben ook bezig met een evenementenbureau maar dat is langere termijn)

Ik heb visitekaartjes ontworpen en laten drukken (zie bijlage).

 

En zoals iedereen wil ik graag kopende klanten, maar dat is een kwestie van werken. Langs winkels gaan, flyers uitdelen, netwerken etc.

 

Ik wil het graag goed aanpakken en dus een ondernemingsplan schrijven (voor mijzelf niet voor de bank). Nu zou ik mezelf graag op een uitzonderlijke manier op de markt zetten. Mijn sieraden zijn absoluut anders dan die van andere sieradenmakende hobbyisten maar ik vind het erg moeilijk om dit te verwoorden. De kwaliteit is heel goed, de ontwerpen zijn uniek etc.

Maar hoe kan ik dit op een manier verwoorden dat het pakkend is en de klanten aan zet om te kopen?

 

Alvast bedankt!

 

Alle tips zijn van harte welkom!

 

GR. Mieke

VisiteJPG2.thumb.jpg.824f3390584d75bfd1a79153826a9fb7.jpg

Jewels from Above - Handgemaakte sieraden van oa. Swarovski Crystal en echt zilver www.jewelsfromabove.nl

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 0

Hoe lang ben je trouwens al bezig met sieraden maken? Hoe sta je tegenover de tip van de afwerking die ik je gaf? Persoonlijk vind ik de afwerking zoals die nu is niet goed genoeg voor verkoop.

 

Aan verkooppunten zou ik nog even niet beginnen tot je goed gestart bent en weet wat er allemaal bij komt kijken. Volgens mij zijn je prijzen ook te laag als je aan consignatie wilt doen en zeker als je wholesale wil verkopen.

 

Wat ik goed vind is dat je redelijk algemene ontwerpen hebt die je snel opnieuw kan maken. Niets is meer killing voor je resultaat dan One of a kind juwelen voor redelijk lage prijzen.

Link naar reactie
  • 0

@elke Ik ben 8 jaar bezig met sieraden maken en al een ruime tijd bezig met de verkoop van sieraden. Heb een eigen winkel hier in gehad enz.onder ander bedrijfsnaam gestopt toen om persoonlijke redenen.

Qua afwerking weet ik wat je bedoelt maar dit is hoe ik mijn sieraden maak :) Ik vind sieraden afgewerkt met kalotjes etc niet perse mooier (heb ook echt 'alles' al geprobeerd en dit is mijn stijl)

 

Verkoop in winkels heb ik vroeger ook al gedaan en doe ik nu ook online en dat gaat goed (zelfs beter dan mijn eigen verkoop) en wil dit graag uitbreiden!

Ik koop zelf ook in via wholesale, heb lage kosten etc dus ik kan mijn prijzen ook laag houden.

 

Ja de 'basics' zijn inderdaad zo na te maken en daardoor kan ik ook snel versturen enzo

 

Thnx voor al je tips en feedback! Heb me site ondertussen al een beetje aangepast.

 

En de site die jij gaf ga ik ook eens door nemen!!

 

 

Jewels from Above - Handgemaakte sieraden van oa. Swarovski Crystal en echt zilver www.jewelsfromabove.nl

Link naar reactie
  • 0

Nu zou ik mezelf graag op een uitzonderlijke manier op de markt zetten. Mijn sieraden zijn absoluut anders dan die van andere sieradenmakende hobbyisten maar ik vind het erg moeilijk om dit te verwoorden. De kwaliteit is heel goed, de ontwerpen zijn uniek etc.

 

Maar hoe kan ik dit op een manier verwoorden dat het pakkend is en de klanten aan zet om te kopen?

 

Alvast bedankt!

 

Alle tips zijn van harte welkom!

 

GR. Mieke

 

Even terug naar het eigenlijke onderwerp van dit draadje.

 

Uniekheid is heel belangrijk in de marketing. Zorg dat je uniek bent, en je hebt geen concurrenten, kort gezegd. Op zoek gaan naar jouw uniekheid is dus een belangrijke stap, heel goed dat je dat in de gaten hebt.

 

Wat veel mensen fout doen is dat ze proberen te zoeken naar hun uniekheid in wat ze doen. Dat is leuk, maar meestal levert dat niets op. Ik heb al diverse sieraadmakers gezien, die proberen te vertellen dat hun sieraden echt handgemaakt zijn, met unieke materialen, en goed geprijsd.

 

Probeer dus niet te bedenken wat al uniek is in wat je doet. Maar probeer te bedenken waar je uniek in WIL zijn. Is dat het materiaal, of is dat een techniek die je toepast? Is dat een uitstraling ofzo (ik verzin nu maar wat, ik heb geen idee). Wat doen andere sieradenmakers wat jij anders wil doen? Wat irriteert je als je sieraden gekocht hebt? Als dat bij jouw sieraden anders kan doen, dan heb je een belangrijk marketing instrument.

 

Heb je iets gekozen? Mooi. Ga er dan voor zorgen dat ALLES om dit ene aspect draait. Creëer dus je uniekheid. Wordt DE expert in die Swarovski kristallen, of ontwikkel HET alternatief voor kalotjes (wat dat ook mogen zijn). Zoek alles uit over dat onderwerp. Zorg dat er geen vraag is over dat onderwerp die je niet kan beantwoorden.

 

Als je in al je uitingen die unieke factor vermeldt en toont, dan word je bijna vanzelf de expert, en mensen gaan naar jou komen voor die specifieke techniek, sieraden met dat materiaal, of wat je uniekheid dan ook moge zijn.

 

Link naar reactie
  • 0

@ pjvdmeer wat een fijne en informatieve post, dankjewel!

Ik weet meteen al waar ik uniek in wil zijn, maar moet dit nog een beetje juist vormgeven. Het is namelijk een combinatie van uitstraling/gevoel en de service om sieraden op bestelling te maken. Ik vind het verlenen van een goede service erg belangrijk. Net even dat stapje extra doen, zodat de klanten het gevoel krijgen dat ze speciaal zijn.

Ik ben zelf heel erg een gevoels persoon :) Een absolute valkuil ook waar ik voor moet waken. Want als ik ergens niet in de mood voor ben.... dat schiet natuurlijk niet op als je een eigen bedrijf runt!

 

Ik kan zeker iets met je post en ga hier mee aan de slag dankjewel!

Jewels from Above - Handgemaakte sieraden van oa. Swarovski Crystal en echt zilver www.jewelsfromabove.nl

Link naar reactie
  • 0

Geen dank, graag gedaan.

 

Maar pas op: een goede service is belangrijk, maar niet bepaald uniek. En die uitstraling/gevoel is ook niet concreet genoeg. Als dat onder een bepaalde stijlnaam is te vatten, dan heb je misschien iets.

 

Ik heb hier weinig verstand van, maar bijvoorbeeld "de gothic-sieraden specialist" zou kunnen werken (ik weet dat gothic niet jouw stijl is, maar zou niet weten wat wel, vandaar dit voorbeeld). Je zou zelfs een eigen stijl kunnen creëren en benoemen, maar dat is een long shot.

 

Succes!

 

Link naar reactie
  • 0

@pjvdmeer Je hebt zeker gelijk en ik begrijp ook wel waar je heen wilt met je advies!

 

Het is meer dat ik wil dat de klant zich speciaal voelt, met de aankoop, de geboden service... Maar dat moet ik dus nog even goed gaan uitwerken.

 

Ik werk eigenlijk alleen met Swarovski Kristal dus misschien dat ik daar iets mee kan!

 

Nogmaals bedankt!

Jewels from Above - Handgemaakte sieraden van oa. Swarovski Crystal en echt zilver www.jewelsfromabove.nl

Link naar reactie
  • 0

Nu ik bezig ben het bedenken van waarom ik anders ben...

Wat ik wil uitstralen...

Wat mijn UPS zijn...

Hoe ik de dingen wil gaan aanpakken... etc. etc. etc.

 

Kwam het idee bij mij naar boven om met mijn site ook mannen aan te spreken en te benaderen... zoiets als:

Mannen opgelet er is hulp bij het vinden van een leuk cadeau voor HAAR

Mannen hier is uw online sieraden - cadeau specialist

 

of op een flyer:

Mannen bewaar dit totdat u een cadeau nodig heeft voor HAAR...

 

Ik bied dan wel alleen sieraden aan, maar je biedt wel een oplossing voor een man wanneer er cadeau uitgezocht moet worden

 

Wat vinden jullie ervan? (de kreten moeten nog verder worden uitgewerkt hoor!)

Jewels from Above - Handgemaakte sieraden van oa. Swarovski Crystal en echt zilver www.jewelsfromabove.nl

Link naar reactie
  • 0

Hoi Mieke,

 

Dit is een ander marketing kanaal, maar het maakt jou of je sieraden niet anders. Tenzij je ook je sieraden op die doelgroep (mannen die het voor hun partner kopen) aanpast, is dit geen USP.

 

Ik zeg niet dat dit geen doelgroep voor je kan zijn, maar het zal waarschijnlijk maar één verkoopkanaal zijn, en als je het mij vraagt niet het beste verkoopkanaal (mannen interesseren zich niet erg in sieraden).

 

Link naar reactie
  • 0

@pjvdmeer

Hoi,

Ja het is de bedoeling om de site er ook een beetje op aan te passen, de sieraden kan ik niet aanpassen op mannen die een cadeau kopen, want daar valt niets op aan te passen.

Maar de site krijgt dan wat meer tips, zoiets als:

Heeft jouw vrouw graag kleding aan met vrolijke kleuren als geel en blauw? Kijk dan eens bij armband .....

Houdt ze erg van vlinders? Dan zijn deze oorbellen een echte aanrader...

 

Het is inderdaad een verkoopkanaal, maar veel mannen ontkomen niet aan verjaardagen en kerst etc zonder een cadeautje te kopen. Ik heb veel sieraden verkocht aan mannen zowel fysiek als digitaal en ze hebben wel vaker een vraag (dus meer behoefte aan info) maar het zijn over het algemeen goede kopers!

 

En er kunnen natuurlijk nog altijd vrouwen kijken op de website (en bestellen)

 

Of de flyer richten op vrouwen die aansporen om op de website te kijken en hun man te laten bestellen voor speciale gelegenheid (dit gebeurd ook met regelmaat).

 

Dit zegt verder nog niets inderdaad over de uniekheid van me sieraden maar daar wordt aangewerkt!

 

Work in progress :)

Jewels from Above - Handgemaakte sieraden van oa. Swarovski Crystal en echt zilver www.jewelsfromabove.nl

Link naar reactie
  • 0

hoe je anders bent?

ik denk dat niet veel andere shops dit soort berichten op hun homepage hebben staan:

 

@aromacandles Hi sweety how are you?? How did things turn out with hubby? Did he find a job already? 35 minutes ago · reply

 

anders is er dus al. maar niet het soort anders dat je zou willen lijkt me.

Daarnaast.. denk ik dat het moeilijk is om met de huidige sieraden echt ´anders´ te willen zijn.

Als ik er naar kijk herken ik het soort sieraden wel en wordt het ook op grote schaal gemaakt

in het verre oosten.

En als het aan je sieraden niet te zien is, zul je het op branding moeten gooien.

Hoewel het dan cosmetische branding wordt, en die moet dan erg sterk zijn.

 

lastig dus.

 

Link naar reactie
  • 0

@evilman :-[ (bloos) jaa Twitter gebruik ik voornamelijk als netwerk en die verschijnen automatisch op me website, ik merk dat Nederlandse mensen hier over struikelen terwijl Amerikanen het doodnormaal vinden. Helaas kan ik het niet uitschakelen op de Nederlandse site en aanzetten voor de Engelse versie van me site.

 

Qua sieraden, ja het verre oosten (en China) die hebben veel meer van dit soort sieraden. Ik moet er dus voor zorgen dat mensen zien/lezen dat de materialen van betere kwaliteit zijn enz. Echt zilver en Swarovski etc.

Ik wil dat mensen zich welkom voelen op me website en het gevoel krijgen dat ze graag willen kopen.

Een soort vriendelijkheid uitstraling, ik heb zelf een hekel aan die website waar je wordt verwelkomt als ' fashion-diva' of iets dergelijks dus over die boeg wil ik het zeker niet gooien.

 

Het is een lastig karwei hoor maar ik breek er graag me hoofd over :-)

Jewels from Above - Handgemaakte sieraden van oa. Swarovski Crystal en echt zilver www.jewelsfromabove.nl

Link naar reactie
  • 0

Hier ben ik nog even. Het idee met de mannen zal je heel sterk moeten uitwerken wil je het doen lukken maar het kan natuurlijk.

 

Ik ben persoonlijk ook niet zo voor die twitter.

 

Wat ik zelf heel belangrijk vind: wat de klant niet ziet kan de klant niet kopen. Ga daarom aan de slag om je webshop te vullen, nu is die nog zo beperkt, misschien 20 juwelen?

Bij je top 3 verkochte producten staan er ook vaak maar 1 of 2, dat staat een beetje raar.

In je header zou ik de foto van het model in het midden zetten voor meer evenwicht.

Setjes zijn leuk maar bij mij worden ze veel minder gekocht, is er ook de mogelijkheid van de juwelen apart te kopen? Zet het er dan bij want de meeste mensen gaan daar niet voor mailen.

Verzenden onder rembours: als het pakje geweigerd wordt moet je toch de rembourskosten betalen, hoe ga je dat regelen?

Is het aanbieden van Ideal een optie? In Nederland is dit toch heel groot.

Meen je het van die rente als mensen te laat betalen? Je bent veel beter af als je een bestelling gewoon annuleert en niet verstuurt voor je je geld ontvangt; Als men dat niet wil doen kan men al voor rembours kiezen.

 

De klant mag binnen de 7 dagen annuleren, dus ook omdat een juweel later aankomt dan verwacht.

Op verschillende plaatsen oa in de voorwaarden staat nog "bedrijfsnaam" ipv jewels from above.

Een kvk nummer geeft ook altijd meer vertrouwen.

Link naar reactie
  • 0

@elke Thanks voor je reactie.

 

Ik ben vandaag weer flink bezig geweest met de site (andere header) andere tekst bij de nederlandstalige versie bij de producten. Nieuwe foto's enz. Nu nog nieuwe producten toevoegen!

 

Ja top 3 heeft nog maar 2 producten omdat ik nog niet meer heb verkocht (ben pas online) KVK nummer komt er aan (vanaf 1 januari inschrijven)

 

Ja met Ideal ben ik nog bezig, en over rembours verzenden zal ik nog even nadenken!

 

Ik zal even goed nadenken over de andere zaken die je noemde!

Jewels from Above - Handgemaakte sieraden van oa. Swarovski Crystal en echt zilver www.jewelsfromabove.nl

Link naar reactie
  • 0

Kleine update....

 

 

Ik heb me website een beetje aangepast er staat nu een video op de homepage en de lay out is een beetje anders

 

Er staan wat meer producten op en ik heb de teksten aangepast

en de foto's heb ik aangepast :)

 

Ik blijf lekker bezig en ik weet dat ik er nog lang niet ben maar elke stap is 1 is een stap!

 

Tips blijven welkom!

Jewels from Above - Handgemaakte sieraden van oa. Swarovski Crystal en echt zilver www.jewelsfromabove.nl

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    4 leden, 208 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.