Jump to content
kesty
Verberg

NIeuwe webshop en vragen SEO

vraag

Sinds een paar weken is mijn site voor babykleding en kinderkleding live. Uiteraard heb ik me van tevoren en eigenlijk doorlopend wel verdiept in alles wat met het starten van een webshop te maken heeft (en dat is een heleboel). Ik heb nu nog een paar specifieke vragen over SEO. Ook hier veel info al gezocht maar zaken spreken elkaar soms tegen en dan weet je nog niet waar je aan toe bent.

 

Qua zoekwoorden ben ik er voor nu wel uit wat de woorden zijn die ik wil gebruiken en waar ik op gevonden wil worden: kinderkleding, babykleding, merkkleding, outlet kinderkleding, kindermerkkleding outlet, kinderspeelgoed, babyslofjes, babykleertjes, babykleren online, online kinderkleding, kraamcadeau, kinderkleren online.

 

Ben al druk bezig met de teksten, interne links en verkrijgen van externe links. Daar gaan mijn vragen ook over :-)

 

- ik weet dat je niet teveel de zoekwoorden moet hanteren op je homepage maar ook niet te weinig. Wanneer is het goed en wanneer niet? kan iemand hier iets zinnigs over zeggen?

 

- Op mijn site link ik zoveel mogelijk door naar de meest belangrijke pagina's van mijn site. Gaat dit nu goed?? kijkende naar mijn site.

 

- Externe links. Ik ben druk in de weer en gaat vrij aardig, het verkrijgen van links van er toe doende sites (dus op gebied van kinderkleding etc.). Wat ik me nu ineens afvraag, is het nog van belang of ik een link bij mijn linkpartners plaats als tekstlink of als banner? ziet Google een banner niet als foto en telt zo'n link dan dus niet mee voor je ranking? met andere woorden, kan ik niet beter tekstlinks opnemen ipv banners?

 

Verder hoor ik graag wat jullie van mijn website vinden en of jullie nog tips hebben! erg welkom....

 

Alvast heel erg bedankt.

 

groeten Kesty van Ree

 

[Mod edit: links verwijderd. Links naar eigen sites kunnen in de signature. Voor beoordeling eigen site is een apart forumdeel "Wat vinden jullie van mijn?""beschikbaar. Hiervoor geldt een drempel van 10 inhoudelijke posts en er geldt een vast format met te verstrekken informatie Lees hier de toelichting.Voor aanvullende vragen kun je per PM contact opnemen met een van de administrators]

 

Link to post
Share on other sites

18 answers to this question

Recommended Posts

 • 0
 • Rate this answer

Ik vind het zeer spijtig dat je geopteerd hebt voor een standaard Mijnwinkel systeem. Je hebt mooie producten die véél beter tot hun recht zouden komen in een mooie, originele shop. Het systeem (en indeling) doet volgens mij af aan je producten.

 

 

Het is ook beter/noodzakelijk om bij elk product een omschrijving te geven.

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Hoi Kesty,

 

Ik heb ook een even kijkje genomen op je website.

En ik vond het een tikkie rommelig overkomen. Zoveel doorklikken en dan staan er allemaal kledingstukken door elkaar. Het is makkelijker om broekjes bij broekjes te doen etc.

Outlet, aanbiedingen en nieuwe kleding het staat een beetje door elkaar.

Ik vond dat niet overzichtelijk overkomen. Misschien kan je je beter eerst richten op de website zelf voordat je verder gaat met SEO. Als je site wel gevonden wordt, maar je verliest klanten omdat ze niet kunnen vinden wat ze zoeken. Is dat een verloren kans en de kans dat die persoon nog terug komt is zeer klein. Dat moet je natuurlijk proberen te voorkomen.

 

Qua banners of tekstlinks kan je denk ik beter nadenken wat voor uitstraling je wilt bereiken met je website.

Een reclame site met al die banners of een korte opsomming met tekstlinks.

Zover ik weet maakt het voor google niet uit (banner of tekstlink)

 

Succes ermee!!

 

Groetjes Mieke


Jewels from Above - Handgemaakte sieraden van oa. Swarovski Crystal en echt zilver www.jewelsfromabove.nl

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

@Ebe: ik heb gekozen voor de professional versie en niet de standaard gratis versie. Is om te kijken hoe ik het vind en met de gedachte dat ik altijd nog een site kan laten bouwen. Zitten nl. echt wel mooie en goede sites bij op mijnwebwinkel.nl. Maar ieder zijn mening natuurlijk.

 

@jewelsfromabove: dank voor je opmerkingen. Misschien heb je gelijk, zat zelf ook te kijken naar de overzichtelijkheid. Het is best veel en hoe krijg je dat zo goed mogelijk ingedeeld he. Die indeling van kleding is bewust gedaan, omdat je zo meer cross sell hebt. Ervaring (van mensen die dit al langer doen) is om het op maat in te delen en ook niet op j/m. Maar ook hier geldt, ieder zijn smaak en mening. Waardeer in ieder geval jouw mening :-) Ben het met je eens dat eerst de website goed moet zijn en dan pas SEO. Ik wil zeker geen reclamesite hoor, maar vroeg me af of Google verschil maakt tussen banners of tekstlinks.

 

Ben benieuwd of er nog andere mensen zijn met verstand van zaken????

 

 

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Eerst kijken of het je ligt kun je uiteraard doen.

 

Wat je wel best doet met de onderverdeling: indelen op maat is OK. Maar mischien zorg je er dan wel best voor dat de mensen kunnen gaan filteren en zo hun keuze makkelijk kunnen maken.

 

Eventuele filters kunnen dan zijn:

Jongen/Meisje

Neutraal/Excentriek

Zomer/Winter/Lente

 

Jij zal vast wel meer inspiratie hebben op dat vlak :)

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Positieve punten: de duidelijkheid van leveringskosten bovenaan is in mijn ogen essentieel voor een webshop en het gebruik van sociale media als twitter. Voor de rest zal je wel heel veel keuze moeten opnemen in je webshop om de bezoeker tevreden te stellen. Je hebt namelijk sterke concurrentie tegenover je met een goede reputatie. Lijkt me eerder dat je je moet gaan specialiseren binnen de kinderkleding, tenzij je denkt het op te kunnen nemen tegen wehkamp, otto, neckerman, etc.

 

Over seo: ik heb zo mijn twijfels of links uitwisselen daadwerkelijk helpen. Google ziet natuurlijk ook dat er hier links zijn uitgewisseld tussen 2 sites. Dat zal google niet erg vinden, maar ik kan me niet voorstellen dat ze dit erg hoog zullen waarderen. De zoekmachine wil weten hoe populair je site is. Daarvoor zal men het aantal links naar je site belangrijk vinden (one way links), maar niet hoeveel keer je links met anderen hebt uitgewisseld. Die truc zullen ze bij google ook wel kennen.

 

 


Zelf hypotheek afsluiten scheelt een paar duizend euro. Zie http://www.executiononlyhypotheek.net/

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

we (ik heb) hebben een record: volgens de W3C validation service staan er 2229 fouten op de homepage !!

mag ik ts feliciteren met deze (twijfelachtige) eer ?

 

bottom line: als de basis niet goed is dan zou ik er verder niet veel tijd aan spenderen, zorg eerst dat die op orde is.

 

succes

GJ

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Een paar opmerkingen:

 

Voorpagina

 

De header is erg hoog, zonde van je ruimte! Het lettertype van je logo vind ik onrustig lezen.

 

Je hebt heel veel tekst op je homepage staan. Goed voor Google! Maar niemand die het lekker gaat lezen. Waarom niet meteen producten met een foto tonen? Daar gaat het toch om? De content is nu ook erg rommelig, kan beter worden vormgegeven.

 

Productpagina

 

Naast iedere productfoto heb ik een lege ruimte. Dat is zonde, op zo'n mooie plek.

 

Meerdere productfoto's van een product vind ik altijd erg prettig.

 

Navigatie

 

Dit is nu één lange lijst. Kan beter worden vormgegeven. Het assortiment wordt nu hetzelfde weergegevens als zaken zoals 'linkpartners'. Heb je het bewust niet op alfabet gezet?

 

 

De code van mijnwinkel is niet geweldig. (good old tables met een hoop fouten) Ik weet niet of je daar iets aan kan doen.

 

 

Klinkt misschien negatief, maar zo bedoel ik het niet. (kijk nu naar wat beter kan ;-)

 

 

 

 

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Jammer dat er op dit forum ook mensen zijn die alleen hun kritiek geven zonder een oplossing erbij. Daar schiet je namelijk niet veel mee op natuurlijk. En dacht dat het de bedoeling was om opbouwende kritiek te geven, wat je in mijn ogen doet als je er ook een oplossing bij aandraagt (of mogelijkheid daartoe).

 

Anyway. @GJ Bramer. Leuk dat je je zo vermaakt met feit dat de homepage vol fouten zit. Maar ik weet niet wat je daarmee bedoelt, met die fouten. En weet ook niet of en hoe ik daar wat aan kan doen. Mocht je daarvoor suggesties hebben dan hoor ik die graag.

 

@ikkrijg. Met jouw opmerkingen kan ik meer :-) Sommige opmerkingen kan ik wat mee, sommige niet (in deze webshop in ieder geval). Je zit bij mijnwebwinkel aan een aantal dingen vast, o.a. de lege ruimte naast productfoto. Je kunt wel meerdere foto;s plaatsen en dat heb ik bij een deel ook gedaan. Wat bedoel je precies mee dat de header hoog is? Veel tekst ben ik het mee eens, daar ga ik ook wat aan doen. Navigatie zit ik ook vast aan structuur, helaas. Zou ik ook anders willen. En ja bewust gekozen om niet op alfabet te zetten. Wat bedoel je met de code van mijnwebwinkel is niet geweldig? voor een leek uit te leggen :-) ?

 

Hoop dat er op deze witte zondag ook nog wat experts achter hun pc kruipen en goede tips kunnen geven waar ik wat mee kan om een en ander te verbeteren. Dank allen voor nu voor jullie input!

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

kesty: SEO is niet de zaligmakende oplossing. SEO moet je pas aan denken als je webshop volledig op punt staat.

 

Want: wat zou je hebben aan 1000 bezoekers per dag als door dubbelzinnigheden op je shop niemand iets koopt?

 

Die fouten op je frontpage kun je controleren met deze tool:

 

http://validator.w3.org/

 

Ik vermoed dat je maar weinig van die fouten zult kunnen verhelpen omdat je vasthangt aan een premade systeem.

 

 

Nog iets: je zei dat je eerst wilt testen of het je wel ligt enzo. Zeer goed uiteraard; je moet niet meteen zeer grote investeringen doen maar je moet je volgens mij vooraf wel afvragen hoever je wilt gaan. Hoe groot wil je worden? Wil je een begrip worden in kindermode? Wil je de concurrentie aangaan met bijv. kleertjes.com? Wil je van je webshop kunnen leven?

 

 

Ik persoonlijk ben een grote fan van Magento. Het is een gratis systeem en je vindt er ook mooie layouts voor op het web. Voor enkele honderden dollars (max) vind je al zeer mooie layouts.

 

Onderstaande site bijvoorbeeld richt zich op hetzelfde publiek als jou. Je merkt dat zij hun producten echt centraal zetten. De shop draait rond hun producten. Bovendien is die shop ook nog eens gemaakt in Magento. Ideaal dus.

http://www.givewink.com

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Hoi Kesty,

 

Uiteraard iedereen zijn smaak en mening :-) vrijheid - blijheid

 

Kan je wellicht ook cross selling toepassen door onder elk artikel - een aanbevolen artikel of mensen die dit kochten, kochten ook - maken?

Je moet denken zoals je klant... en de klant die online koopt is lui... hij gaat niet eens naar de winkel om iets te kopen maar blijft lekker thuis zitten en kruipt achter de computer. Ze willen niet veel klikken en veel zoeken. Als ze een blauw broekje zoeken in de maat 86 voor een meisje dan willen ze dat vinden en niet eerst klikken, klikken, klikken en vervolgens alle pagina's af gaan voordat ze het blauwe broekje hebben gevonden. (Dit is natuurlijk erg overdreven, maar je moet het je klant zo makkelijk mogelijk maken. Zorg eerst maar dat je verkoopt dan kan je daarna aan cross selling doen... zeg ik vaak tegen mezelf).

 

Het opzetten van een webshop is veel werk, continue lay-out veranderen, de tekst opbouw, foto's toevoegen of verwijderen (ben er zelf ook mee bezig! :)) is soms echt even op je tanden bijten, maar uiteindelijk loont de moeite.

 

Misschien is het handig om een ondernemingsplan te schrijven (niet leuk, wel handig) zo krijg je een beter inzicht, wat je wilt bereiken, hoe je het gaat bereiken, wat je wilt uitstralen, hoe je bedrijf in elkaar steekt, sterke punten, verbeterpunten enz.

 

Misschien kan je een enquete houden onder enkele potentiële klanten en kijken hoe hun de website ingedeeld willen zien. Jongens en meisjes door elkaar, op kleur, op maat, op kleding soort etc. Misschien dat ze kunnen helpen via een kinderdagverblijf ofzo dat je daar een kaartje op mag hangen. Er zijn op internet meerdere aanbieders van (kleine) zelfmaak-enquetes.

 

Nogmaals succes!

 

Groetjes Mieke

 


Jewels from Above - Handgemaakte sieraden van oa. Swarovski Crystal en echt zilver www.jewelsfromabove.nl

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Mensen met een klein scherm moeten nu een stuk scrollen om je eerste producten te zien, doordat de afbeelding vrij hoog is. Ik zou hem iets minder hoog maken.

 

Met code bedoel ik de achterliggende HTML-code. Deze zit vanuit het standpunt van een web developer niet lekker in elkaar.

Betere code, draagt o.a. bij aan een betere ranking in Google. Je moet er ook niet te zwaar aan wegen, wordt wel interessant wanneer een webshop echt groot wordt.

 

 

 

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Hoi

 

Hieronder het antwoord op je vragen:

 

- ik weet dat je niet teveel de zoekwoorden moet hanteren op je homepage maar ook niet te weinig. Wanneer is het goed en wanneer niet? kan iemand hier iets zinnigs over zeggen?

Aangeraden wordt om ongeveer 7% van de tekst uit het zoekwoord te laten bestaan.

 

- Op mijn site link ik zoveel mogelijk door naar de meest belangrijke pagina's van mijn site. Gaat dit nu goed?? kijkende naar mijn site.

Wanneer je hiermee het menu en het submenu bedoeld gaat het goed.

 

- Externe links. Ik ben druk in de weer en gaat vrij aardig, het verkrijgen van links van er toe doende sites (dus op gebied van kinderkleding etc.). Wat ik me nu ineens afvraag, is het nog van belang of ik een link bij mijn linkpartners plaats als tekstlink of als banner? ziet Google een banner niet als foto en telt zo'n link dan dus niet mee voor je ranking? met andere woorden, kan ik niet beter tekstlinks opnemen ipv banners?

Het beste kan je tekstlinks plaatsen met de zoekwoorden verwerkt in je anchor tekst. Dus niet alleen je domeinnaam als linknaam opgeven, maar de zoekwoorden er in verwerkt. Uiteraard kan je ook banners plaatsen, daar kun je dan de zoekwoorden in de alt tekst van de banner plaatsen. Echter moet je wel proberen zoveel mogelijk links op andere websites te plaatsen en zo min mogelijk links weg te geven. Wat je zou kunnen doen is controleren waar jou grote concurrenten links hebben geplaatst, jij kan dan op diezelfde websites links plaatsen.

 

Verder hoor ik graag wat jullie van mijn website vinden en of jullie nog tips hebben! erg welkom....

 

De zoekwoorden waar je op gevonden wilt worden moeten wat meer in de tekst verwerkt worden, dit gebeurd nu nog vrij weinig.

 

De code (al een aantal keer genoemd hierboven, maar toch nog even mijn reactie):

Tevens is de code van je website erg slordig. Het is opgebouwd met tabellen en dat is niet meer van deze tijd. Tevens staan er echt ontiegelijk veel fouten in de code van je website en dat kan nadelige gevolgen hebben voor de vindbaarheid. Wanneer ik jou code valideer kom ik bijna 2300 fouten tegen, zie: http://validator.w3.org/check?uri=http%3A%2F%2Fwww.feelsgood4kids.nl%2F&charset=%28detect+automatically%29&doctype=Inline&group=0. Daar moet je echt wat aan doen.

Wat belangrijk is van een goede HTML code is een semantische opbouw. Bij een goede semantische opbouw staat je inhoud zo hoog mogelijk in de HTML code en dat is onmogelijk met tabellen.

 


Wil jij een website laten maken, een webshop laten maken of een online platform opzetten? Kijk dan eens snel op www.vwebdesign.nl. Ik sta graag voor jou klaar.

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

@Ebe: Die fouten kan ik dus weinig aan doen begrijp ik? das ook mooi balen....ben al aan het denken om toch een site op maat te gaan laten bouwen, omdat ik ook tegen layout technische dingen aanloop. Heb een marketing achtergrond en veel van de dingen die hier genoemd worden weet ik wel en wil ik eigenlijk ook zo hebben maar kan dus niet.....Even goed over nadenken dus komende dagen!

@ jewelsfromabove: Ondernemersplan heb ik uiteraard gemaakt, enquete ook gehouden. Het is inderdaad veel werk. Ik wil het ook goed doen en heb me ook aardig uitgebreid in zaken verdiept voor ik hier aan begon en nog steeds eigenlijk. Lijkt er op dat ik nu toch aanloop op de beperkingen van mijnwebwinkel.nl.....in eerste instantie wilde ik ook een site op maat maar toch overtuigd om eerst via mijnwebwinkel te proberen. Er kan veel maar niet alels wat ik precies wil. Ook wat jij schetst, kan wel een bijpassend artikel maar niet precies hoe ik het wil. Frustrerend!

@jvreeswijk: dank voor al je tips! Dat van die code is hetgeen waar ik me nog het meeste zorgen over maak. Kan ik daar zelf wat aan doen of mijnwebwinkel op aanspreken ofzo denk je?

 

Zoals ik zei weet ik veel dingen wel al die gezegd worden maar dat van die fouten in codes dus echt niet.....Weet ook dat het een erg concurrerende markt is maar ben er wel van overtuigd dat als je het goed doet het wel kan. Hoef geen kleertjes.com te worden maar wil wel leuk draaien...zeker gezien alle tijd en investering (in alle opzichten) het heeft gekost en we echt wel goed bezig zijn (qua bedrijfsvoering enzo, we pakken het profi aan :-). Maar die webwinkel zit me dwars en denk er sterk over een andere aanpak te gaan hanteren. Zeker gezien jullie opmerkingen ook.

 

Zijn er mensen met goeie ervaringen met mijnwebwinkel.nl??

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer
Zijn er mensen met goeie ervaringen met mijnwebwinkel.nl??

Ik raad het altijd af, om de redenen die je ook al aangeeft. Je zit vast aan hun systeem en daar loop je altijd tegenaan. Ik heb nog nooit (!) een goede webwinkel gezien gebaseerd op hun pakket. Als je webwinkel bijzaak is, bijvoorbeeld een verlengstuk van een souvenir shop in je museum of van je boetiek in een drukke winkelstraat, dan kan het handig zijn om dat via mijnwebwinkel te doen. Is je webwinkel je core business, dan doe je dat niet via mijnwebwinkel, is mijn mening.

 

Ik zou zo snel mogelijk omschakelen naar een open source pakket, dan kan je alles aan (laten) passen wat je wilt en heb je de volledige vrijheid. Goede pakketten zijn Zen-Cart en Magento. De eerste is stabieler maar in de basis minder uitgebreid, Magento is veel uitgebreider maar daarom ook complex en iets minder stabiel. Beide platformen kunnen geheel naar wens aangepast en uitgebreid worden, en zijn gratis! De kosten zitten hem in het aanpassen van de pakketten.

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer
De kosten zitten hem in het aanpassen van de pakketten.

 

En in de webhosting... Magento heeft minimaal een VPS nodig en Zen Cart draait al als een zonnetje op een goede shared hosting...

 

Verder zijn de verschillende add-ons bij Zen Cart in de regel goedkoper dan bij Magento... Waardoor er meer geld overblijft voor marketing etc.


If you have to think... You haven't been Zenned! http://getzenned.nl

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

En dacht dat het de bedoeling was om opbouwende kritiek te geven, wat je in mijn ogen doet als je er ook een oplossing bij aandraagt (of mogelijkheid daartoe).

Op het gevaar af dat je de volgende opmerking dan ook niet waardeert ;-) de "vertel verder" functionaliteit van mijnwebwinkel voldoet niet aan de wettelijke regels. En daar heb ik geen oplossing voor (anders dan die functie niet te gebruiken).

 

Je Algemene Voorwaarden zijn in strijd met de Wet Koop op Afstand: 1) je verplicht een voormelding binnen 3 dagen, 2) je sluit artikelen met korting uit en 3) je betaalt de oorspronkelijke verzendkosten niet terug.

 

Verder ligt de verantwoordelijkheid van correcte verzending bij jou, de aansprakelijkheid daarvoor kun je niet afwijzen ("niets onvangen? tja, dan heeft u gewoon pech gehad!").

 

Ik zou een optie bieden aan de schrijvers in je gastenboek of je hun e-mail adres bij hun bericht mag vermelden. Dat doe je nu blijkbaar standaard en ik weet niet of iedereen dat op prijs stelt.

 

 

Zijn er mensen met goeie ervaringen met mijnwebwinkel.nl??

Bij beoordelingen van mijnwebwinkel shops zie je vaak dezelfde problemen terugkomen: zoals al gemeld de "vertel verder" functie, geen btw over verzendkosten (kan ik nu niet bij je zien omdat je tijdelijk geen verzendkosten berekent) en problemen bij annulering van iDeal betalingen.

 

Lijkt me voorlopig wel weer voldoende.

 

Groet,

 

John

 

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Dit topic gaat op slot.

 

Reden is dat we voor het vragen van een beoordeling van sites een apart verzameltopic hebben "wat vinden jullie van mijn". Lees hier de toelichting

Voor dat topic is een minimum aantal inhoudelijke posts vereist van 10. Topicstarter kan de vraag dus binnenkort opnieuw stellen in dat board

 

In het kader van gelijke monniken, gelijke kappen heb ik de links naar de website uit het bericht verwijderd. Links kunnen in de signature worden opgenomen.

 

Groet,

 

Norbert

 

HL Administrator

Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er zijn 11 leden online en 164 gasten

  (See full list)    
 • Also interesting:

 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept