Jump to content
Willem de boer
Verberg

Advies omtrent negatief artikel!

vraag

Goedemiddag iedereen,

 

Ik zou het fijn vinden als iemand mij advies kan geven over het volgende: Met mijn onderneming ben ik 2007 middels een online regionaal krantje negatief in het nieuws gekomen met naam en toenaam. In de gehele periode tot aan nu heb ik geprobeerd of ze het eraf willen halen omdat het bericht vol staat met onwaarheden, de lezer direct op het verkeerde been wordt gezet, en ik wordt met naam en toenaam door de mangel wordt gehaald. Tot op heden is dit niet gelukkt. Echter is het me pas later duidelijk geworden dat ik schade door het dergelijke artikel heb opgelopen. Nu is dat achteraf praten, de schade laat ik zitten voor wat het is. Ik wil alleen dat het hele artikel verdwijnt omdat ik een nieuw bedrijf wil opzetten en daar nu al problemen mee ondervind ( het artikel )

 

Ik heb geen geld voor een advocaat en voor de rechtsbijstand advocaat is het te oud. Ik zit te denken om ze een aangetekende brief te sturen. En te vragen naar bewijs, in welke zin het een publieke belang diende enzovoort. Wil daarin ook melden als ze het niet kunnen overhandigen ze binnen 7 werkdagen het artikel uit hen bestand moeten halen. En indien ze dat niet doen ik ze per dag gaan sommeren, desnoods totdat ik een advocaat kan betalen.

 

Gaat dit werken is mijn vraag? Hebben jullie tips?

Link to post
Share on other sites

9 answers to this question

Recommended Posts

 • 0
 • Rate this answer

Dikwijls is het lastig om nieuwberichten op een nieuws website aan te laten passen. Hier moet je al erg gegronde argumenten en of bewijzen voor hebben. Is het geen mogelijk om jou onderneming positief te promoten? Hierdoor verklein je het aandeel van negatieve berichtgeving over je onderneming en je laat een andere kant van je onderneming zien.

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Daar heb je gelijk in. Positief promoten ben ik direct mee begonnen. Echter sta ik nog steeds bovenaan op google. Internet heeft ook zoveel nadelen in dit opzicht! Zou zo'n regionale krant ervoor zwichten als ik per dag een x bedrag ga sommeren? Ze hebben namelijk totaal geen bewijs.

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

 

Een online regionaal krantje: wat is dat?

 

Zoek uit wat de definitie van smaad en laster is. Vergelijk dat met een opinie of recensie. Iemand mag een negatieve ervaring beschrijven of een mening uiten, maar niet liegen. Kritiek kan schade veroorzaken, maar daar is niks tegen te doen.

 

Zoek uit wie verantwoordelijk is, eigenaar van de domeinnaam, auteur van het bericht, bron van citaten of verwijzingen.

 

Ga na of dat een willekeurige publicatie is, of iets van een meer gevestigde uitgever. In het laatste geval kan je terecht bij de Raad voor de Journalistiek. Dat is een lange procedure.

 

Heeft de verspreider van deze negatieve berichten een belang bij laster, dan sta je een stuk sterker. Maar ik vrees dat je daarvoor toch naar de rechter moet. Aangetekende brieven maken geen enkele indruk als je de dreiging niet kan waarmaken.


NIMBY? 🏗   Volg jouw buurtberichten van plaatselijke, provinciale en landelijke overheden...

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

 

Een online regionaal krantje: wat is dat?

 

 

Haha ja sorry. Plaatselijk krantje met een online uitgave ook :P

 

En bedankt voor je advies. Ik moet maar even wachten tot ik een advocaat kan betalen, kan hij de grond met hen gelijk maken ;D

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Rate this answer

Het meest slim is, om je energie te steken in het op positieve manier in de publiciteit komen, bij voorkeur in het zelfde online krantje.

Open ook een domein met je eigen naam en probeer zo snel mogelijk hoger in google te komen met je eigen naam. Vertel vooral niet over je negatieve bericht.

Als je op dit forum je eigen naam gebruikt, en niet over je negatieve publiciteit praat maar over nuttige andere onderwerpen zul je zien dat je negatieve publicatie snel naar de achtergrond verdwijnt. (HL scoort hoog in zoekmachines) Doe ditzelfde op andere fora.

Uiteindelijk verdwijnt je bericht in de ondoordringbare berg informatie die het internet rijk is. Als je bijvoorbeeld mijn naam googled zul je veel berichten vinden waarvan ook enkele negatieve. In de loop der jaren zijn ze overwoekerd en bijna niet meer vindbaar. Niemand kijkt veertig paginas om iets over iemand anders te weten te komen.

Een advocaat inschakelen werkt als het tegenzit zelfs averechts. Hier kan weer nieuwe publiciteit van komen.

 

Succes ermee.

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er zijn 2 leden online en 27 gasten

  (See full list)    
 • Also interesting:

 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept