• 0

Ervaringen met bedrijvenpagina en overige bedrijfs(web)gidsen...

IK heb me vanmiddag weer een advertentie laten aansmeren voor € 120,00 op deze website. Uiteraard met wat extra regels tekst en website. Ik vroeg me eigenlijk af of iemand hier wel eens van had gehoord, en of dit nou wel zo verstandig van me is geweest.

 

[titel ververst - mod]

 

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 0

Hallo allemaal!

 

Een aantal weken geleden heb ik mijn onderneming bij de KvK ingeschreven. Ik ben met veel enthousiasme van start gegaan, maar afgelopen week kreeg ik van Bedrijvenpagina.nl een heel 'vaag' telefoontje, of ze mijn bedrijfsgegevens mochten plaatsen. Prima...tot ze een factuur stuurden van meer dan €300,- ! Ik heb ze toen gemaild met het verzoek mijn bedrijf van hun pagina te halen.

 

Geen reactie.

 

Vervolgens werd ik gebeld door de manager (of hoe ze het allemaal noemen) of ik het wel zeker wist...want annuleren kost €72,-...vervolgens heeft ze mij €100,- korting 'gegeven' en een nieuwe factuur gestuurd. Volgens mij snappen ze niet dat ik GEEN gebruik wil maken van bedrijvenpagina.nl...

 

Ik ging op zoek naar recensies en kwam vrij snel op dit forum terecht. Heb inmiddels mijn collega-ondernemers gewaarschuwd voor bedrijvenpagina!

 

Als afsluiting...hoe kom ik van bedrijvenpagina.nl af zonder te betalen? Ben ik 'verplicht' die annuleringskosten te betalen?

 

Zat er zelfs aan te denken om een mail naar Radar / Kassa te sturen.

 

Alvast bedankt voor jullie tips & reacties!

Link naar reactie
  • 0

Is in dat telefoongesprek sprake geweest van enige vorm van betaling? Eventueel door het opsommen van een aantal zaken in een dermate rap tempo aan het einde van het gesprek, dat je dat misschien nauwelijks kon volgen?

 

Hebben ze het telefoongesprek opgenomen?

 

Is het daadwerkelijk een factuur (zowel de eerste als de tweede), of staat er ergens in de kleine lettertjes dat het een aanbieding is?

 

Link naar reactie
  • 0

Zat er zelfs aan te denken om een mail naar Radar / Kassa te sturen.

Dat zijn consumentenprogramma's. Je bent geen consument, maar ondernemer. Als ondernemer geniet je ook wettelijk veel minder bescherming. Bezint dus eer ge begint aan het ondernemerschap.

Met vriendelijke groet, Ron van der Kolk MSc MBA

 

Ik werk via Inflection als interimmanager voor de publieke sector aan betere

dienstverlening, bedrijfsvoering & informatievoorziening door de overheid. 

Link naar reactie
  • 0

....want annuleren kost €72,-...

Dan moet er 1) een overeenkomst tot stand gekomen zijn en 2) algemene voorwaarden beschikbaar gesteld waarin die annuleringsboete opgenomen is.

 

TheLollipop mag eerst eens rustig beschrijven wat er zoal besproken is en wat er overeengekomen is. Het is goed mogelijk dat accoord gegeven is aan de plaatsing van bedrijfsgegevens in die gids, maar dat onduidelijk was dat daar kosten aan verbonden waren.

 

Eerder hebben we al vastgesteld dat Bedrijvenpagina startende ondernemers belt met de suggestie namens de KvK een gids te maken, maar ook andere vormen van misleiding zijn mogelijk. Als er sprake is van misleiding of onduidelijkheid tav verplichtingen, zet dat dan op papier en beroep je op bedrog of dwaling om de vermeende overeenkomst met terugwerkende kracht te vernietigen.

 

Niet bellen maar schrijven (aangetekend versturen), anders heb je achteraf geen bewijs.

 

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
  • 0

Nadat ik mijn bedrijf ben gestart bij de kvk kreeg ik een belletje van bedrijvenpagina.nl, zij zouden mij helpen met het vinden van klanten etc. Ik heb toen met hun gebeld en ineens zat ik zomaar vast aan een contract. Binnen de 14 dagen hadden ze mij terug-gebeld of ik me gegevens wilde invullen op hun website. Ik heb toen tegen hun gezegd dat ik geen gebruik wilde maken van hun diensten. Vervolgens kreeg ik een mailtje met dat ik hun moest gaan betalen. Nadat ik ze had gebeld en gezegd dat ik in het vorige telefoontje had gezegd dat ik niet met hun in zee wilde gaan. Konden ze deze gesprekken zogenaamd niet meer vinden in het telefoon systeem.

Nu hebben ze incasso gestuurd!

Niet in zee gaan met bedrijvenpagina.nl! Het zijn oplichters! Ze zetten je vast aan een contract en ze liegen alles bij elkaar!

Link naar reactie
  • 0

Nadat ik mijn bedrijf ben gestart bij de kvk kreeg ik een belletje van bedrijvenpagina.nl....

Je kan meer telefoontjes verwachten, van gidsen en van energiebedrijven en telecom-aanbieders. Daar ben je voor gewaarschuwd bij inschrijving bij de KvK. Zeg maar bij voorbaat NEE tegen iedereen!

 

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
  • 0

Dat die gidsen nog bestaan. De enige "bedrijven" gids die werkt is google.nl

Niemand gebruikt ooit die gidsen. En goed voor google? Mwah, die weten ook dat het een verzameling betaalde links zijn.

 

Maar goed, veelal beginnende bedrijven trappen er wel in, en daar verdient de KVK weer aan met de adressen die ze verkopen aan die bedrijvengidsen.

logo & grafisch design

Link naar reactie
  • 0
Ik heb toen met hun gebeld en ineens zat ik zomaar vast aan een contract. Binnen de 14 dagen hadden ze mij terug-gebeld of ik me gegevens wilde invullen op hun website. Ik heb toen tegen hun gezegd dat ik geen gebruik wilde maken van hun diensten. Vervolgens kreeg ik een mailtje met dat ik hun moest gaan betalen. Nadat ik ze had gebeld en gezegd dat ik in het vorige telefoontje had gezegd dat ik niet met hun in zee wilde gaan. Konden ze deze gesprekken zogenaamd niet meer vinden in het telefoon systeem.

 

Als je niks ingevuld hebt en niets getekend dan is het meer bluf, Anders het bandje opvragen waar je wel "ja" gezegd zou hebben.

 

En inderdaad dit soort telefoontjes direct afkappen. Bellers met in de naam "marketing, energie of gids" kan je het beste kort houden. Na de eerste zinnen van hun gelijk zeggen dat je geen interesse hebt in telefonische verkoop en ophangen. En als ze terug bellen vragen of ze "een bord voor hun kop hebben" ;D

 

Ander telefoonnummer bij KVK dan op je visitekaartjes en briefpapier helpt ook prima. ;) en voor mij is het direct al duidelijk als je naar de verantwoordelijke van [bedrijfsnaam] vragen. Oude inschrijving altijd aangehouden maar in 2013 nieuwe handelsnaam toegevoegd waarmee ik nu alleen nog werk. Voor mij de beste aanwijzing dat het om telefonisch gezeur gaat. :)

 

Link naar reactie
  • 0

Energie is een bekende valluik. Prijzen zijn exclusief btw en als zakelijke klant geniet je minder bescherming dan als particulier.

 

Verder krijg ik telefoon om te beleggen in grond rond grote steden met vooruitzicht dat landbouwgrond hoop waard wordt als er ooit huizen op komen.

 

Ooit het prospectus toe laten sturen, mooie prognoses met een prijs per m2 waar je u tegen zegt. Alleen krijg je de prijs alleen telefonisch, een schriftelijk voorstel sturen ze je niet.

Link naar reactie
  • 0

Ook ik heb een slechte ervaring met bedrijvenpagina en ook mijn vraag is of ze rechtsgeldig zijn om mij die bedragen te laten betalen.

 

Ik werd gebeld met ook inderdaad dat ik dan via google gelijk te vinden ben. Ik heb toen heel stom zonder er de tijd te hebben om erover na te denken telefonisch akkoord gegeven.

Toen ik na een week ineens mijn factuur van 365 euro exl. Btw ontving vetrouwde ik het gelijk niet en heb ik ze opgebeld met de opdracht om te annuleren. Hierbij kwam dan wel bij dat ik €50 euro moest betalen omdat ze er al werk in hadden gestopt..... welk werk?

Ik heb nooit een schriftelijk akkoord gegeven en nu zit ik dus met kosten terwijl ik nooit wat aan ze heb gehad.

 

Hoe kan ik dit nu het beste aan pakken denken jullie?

 

Mvg

Link naar reactie
  • 0

Ook ik heb een slechte ervaring met bedrijvenpagina en ook mijn vraag is of ze rechtsgeldig zijn om mij die bedragen te laten betalen.

 

Ik werd gebeld met ook inderdaad dat ik dan via google gelijk te vinden ben. Ik heb toen heel stom zonder er de tijd te hebben om erover na te denken telefonisch akkoord gegeven.

Lees dit topic vanaf de eerste pagina voor antwoorden op veel van je vragen.

 

Nog even dit: ze beloven vaak dat je beter te vinden zult zijn. Heb je doorgevraagd naar wat ze daarmee bedoelen? In de praktijk wordt deze belofte vaak niet waargemaakt, maar zelfs wanneer ze hun werk goed zouden doen, dan is het resultaat mogelijk niet naar je wens. Hoe wil je gevonden worden? Wil je dat mensen na googlen op je bedrijfsnaam als eerste een bedrijfspagina met jouw al dan niet verouderde gegevens vinden? Of heb je liever dat ze op je eigen website terechtkomen, waar je zelf tegen veelal aanzienlijk lagere kosten je gegevens kunt aanpassen?

 

De meeste ondernemers hebben weinig aan een bedrijfspagina in een bedrijfs(web)gids. Vaak onnodig hoge kosten voor op z'n best een ongewenst resultaat. Omdat je je akkoord hebt gegeven heb je nu een probleem. Lees dit topic na op tips om er op de beste manier van af te komen en deel je ervaring met andere ondernemers.

 

Link naar reactie
  • 0

De meeste overeenkomsten zijn vormvrij. Of je nu een SMS-je stuurt of bij de notaris gaat zitten of 'ja' zegt aan de telefoon, het mag allemaal.

 

De vraag bij dit soort dingen is natuurlijk wel wat die overeenkomst dan was. Dat is waar een schriftelijke overeenkomst helpt, omdat dan op papier (of in de e-mail) staat wat je bent overeengekomen en het dan voor beide partijen (hopelijk) duidelijk is. Terwijl als je in de drukte de telefoon aanneemt, weet je een half uur later al niet meer wat er precies is gezegd.

 

De modus operandi van dit soort bedrijven is dat ze telefoongesprekken opnemen en dat ze aan het eind heel snel even herhalen wat er is 'afgesproken' en jou vragen dat te bevestigen. De meeste mensen zullen, als die herhaling klinkt als wat er eerder was besproken en ze het dáár mee eens waren, gewoon ja zeggen, en dan heb je opeens een overeenkomst.

 

Wat je zou kunnen doen is melden dat je geen overeenkomst met ze hebt, en als zij denken van wel, dat ze dan het bewijsmateriaal maar eens moeten overleggen. Dan weet je in elk geval wat er is afgesproken.

Branko Collin, front-end web developer / prototyper / Drupal-developer.

Link naar reactie
  • 0

Vandaag ook weer gebeld door bedrijvenpagina, heel omslachtig verhaal of ik nog ruimte had voor opdrachtgevers. Wat bedoel je, wat is concreet je vraag? Heb je nu opdrachtgevers?

 

Nee, dat niet, daar konden ze wel voor zorgen, dan zouden ze vraag en aanbod wel bij elkaar brengen. En dat voor maar € 1,80 per dag.

 

Nee hoor, bedankt voor het bellen.

 

Link naar reactie
  • 0

Ik vraag dit omdat ikzelf ook in deze situatie zit. Ben al zelf bezig en wilde alleen weten of er mensen zijn die daadwerkelijk met bedrijvenpagina en snijder incasso naar een rechter is gegaan.

Ik dacht dat een forum ervoor was om nog meer info te krijgen en te zien hoe mensen dit soort problemen opgelost hebben.

 

mvg Karin.

Link naar reactie
  • 0

Ze werken met intimidatie. Meestal is 'de overeenkomst' ontstaan door misleiding. Als je het topic doorleest zie je voorbeelden. Ik heb zelfs een bandopname waarop die misleiding hoorbaar is.

 

Beschrijf nou eens rustig wat jou overkomen is. Heb jij hen gebeld of belden zij jou? Wanneer? Wat was hun verhaal? Ben je ergens mee accoord gegaan? Heb je iets getekend? Wat beloofden ze en wat kreeg je geleverd?

 

Sinds wanneer achtervolgen ze jou met rekeningen? Heb je de Fraudehelpdesk al benaderd?

 

Dit forum heeft ook deelnemers die ooit als verkoper voor Bedrijvenpagina hebben gewerkt. Als het nodig is, gaan we die eens vragen hoe de misleiding nou precies werkt. Ik wil in ieder geval wel getuigen in de rechtbank en laten horen onder welke valse voorwendselen ze een contract creëren.

 

Je staat er niet alleen voor!

 

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    2 leden, 135 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.