• 0

3 jaar

 

In oktober 2007 ging mijn bedrijf Izecom failliet. We hadden vijf jaar lang net op het randje genoeg omzet gemaakt en genoeg investeringsgeld gekregen - al was dat laatste in totaal niet heel veel. Toen Abn Amro inging op een verzoek van een malafide aandeelhouder om de rekening op zijn naam te zetten, was het binnen zes weken bekeken, bedrijf failliet. Naderhand heeft diezelfde aandeelhouder voor een habbekrats de software van het bedrijf van de curator gekocht.

 

In 2008 was mijn grootste probleem dat ik geen inkomen had, eigenlijk al sinds de zomer van 2007 niet. Dat leidde er toe dat de rechter uitsprak - op de dag van mijn moeders crematie - dat huisbaas Vesteda mij uit mijn huis mocht zetten. Door hemel en aarde te bewegen heb ik uitzetting kunnen voorkomen, op het nippertje: een kwartier voor de deadline kon ik op het postkantoor de huur overmaken. Ondertussen werd het water afgesloten, de kabel, de telefoon, het internet, en op het nippertje niet gas en licht. Nou ben ik niet zo makkelijk voor één gat te vangen, dus met hulp van vrienden en familie en veel overtuigingskracht naar schuldeisers, was ik er aan het eind van het jaar nog. Zelfs een plotselinge ernstige oogaandoening heeft me er niet onder gekregen.

Nu kun je zeggen "was er dan geen wsnp of was er geen uitkering of een bureau schuldhulpverlening?". Nee, dat was er allemaal niet. Alle loketjes waar ik me heb gemeld, bleven gesloten of gingen voor mijn neus dicht. Ik ben - mede hierdoor - mordicus tegen uitkeringen, maar als ik in 2008 een bijstandsuitkering had gehad dan had ik nu geen belastingschuld gehad. Die belastingdeurwaarder van afgelopen vrijdag heb ik dus in zekere zin aan de gemeente Huizen te danken.

 

In 2009 werkte ik drie dagen per week zzp, voor een bescheiden tarief. Probleem in 2009 was dat alle schuldeisers van 2008 inmiddels incassobureaus en deurwaarders hadden ingeschakeld, waardoor de meeste rekeningen tweemaal of zelfs driemaal zo hoog waren geworden. 200 euro KvK werd 630 euro, waarna mijn twaalf jaar oude autootje in beslag werd genomen. Met het geld dat ik verdiende kon ik, met financiele hulp van familie, de meeste incassobureaus betalen, of regelingen treffen. Maar daarvoor moest ik ook het geld van de btw aanspreken dat ik eigenlijk moest afdragen. Maar ja, als de deurwaarder op de stoep staat, je inboedel al in beslag heeft genomen, en nu openbaar gaat verkopen, wat doe je dan? Paradoxaal dat je de ene belastingdeurwaarder dan betaalt, om daardoor de volgende op je dak te krijgen.

 

In 2010 heb ik in loondienst gewerkt, voor gezien de omstandigheden best wel een aardig salaris. Met een hele serie incassobureaus heb ik regelingen, ik betaal al het geld dat ik niet aan huur of vaste lasten betaal, aan die regelingen en aan mijn studerende kinderen, en ik leen bijna iedere maand geld van familie om boodschappen te doen. Je zou denken dat het dan na jaren toch nog de goede kant op zou kunnen gaan.

 

Nu in 2011 heeft Abn Amro een zaak tegen me aangespannen dat ze behalve 30.000 euro (privekrediet dat ik had gebruikt voor de oprichting van Izecom) ook nog 50.000 euro bedrijfskrediet op me gaan verhalen. Gezien wat er in de rechtszaal is gezegd, heb ik weinig hoop op goede afloop. Dat betekent dat Abn Amro loonbeslag gaat leggen. Dan hou ik niet genoeg over voor de huur. Met de uitzettingsuitspraak reeds in hun zak, kan huisbaas Vesteda dan snel tot actie overgaan. Maar mijn inboedel zal dan inmiddels al in beslag zijn genomen door de belastingdeurwaarder, dus die mogen ze niet zomaar op straat zetten.

 

De bottom line is dat ik drie en half jaar ellende achter de rug heb, drie jaar van super stress, tot het punt dat een ambulancebroeder me wilde meenemen wegens een "gevaarlijk hoge bloeddruk". En waar ik nu sta is dat mijn schulden meer geworden zijn in plaats van minder. Ik wordt over twee weken 57. Dan heb ik drie jaar nieuwe ellende, tot ik aow krijg, en nog meer schulden zal hebben dan vandaag. Als ik er tenminste de komende maand heelhuids uit kom, wat nog ernstig staat te bezien. Vandaag heb ik nagedacht over waar ik de energie vandaan zal moeten halen om niet het hoofd in de schoot te leggen, maar te proberen verder te gaan. Ik ben daar nog niet uit. Misschien hoeft dat ook niet, mijn kinderen zijn oud genoeg om voor zichzelf te zorgen, en de wereld draait ook verder zonder mij.

 

 

 

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 0

Even deze nog eens omhoog kicken, we zijn toch al weer 4 dagen verder...

Heb je in deze dagen nog wat positiefs bereikt?

 

Ik heb iig mijn hoofd weer wat beter op orde. Heb lang telefoongesprek gehad met een van jullie, en met een van mijn vrienden. Ben er in geslaagd de - zij het beperkte - regelmaat in mijn leven te behouden. Financieel gezien is het allemaal nog een beetje shaky.

Ben wel met iets helemaal nieuws begonnen, naast mijn gewone werk, dat houdt mijn hersenen een beetje in-line.

Link naar reactie
  • 0

Goed dat je weer reageert, zag dat Ironny het topic omhoog geduwd had en wilde dat vanmiddag ook doen maar twijfelde.

hoewel jouw en mijn verhaal een wereld van verschil zijn hebben ze ook een behoorlijke overlap. Ook ik heb wel eens gedacht aan weglopen voor de problemen of erger maar heb me altijd gerealiseerd dat dit niet de goede weg is. Familie, vrienden zadel je toch op met de vraag "waarom"

 

Leuk om te lezen dat je toch weer met iets nieuws begonnen bent, al is het alleen maar om even je gedachten te verzetten dan nog geeft dat toch weer rust en energie te gelijk.

 

Zoals ik nu de energie heb om met wat nieuws te beginnen geeft HL mij weer de rust om mezelf er over te bezinnen en geen gekke sprongen meer te maken.

Link naar reactie
  • 0

Leuk om te lezen dat je toch weer met iets nieuws begonnen bent, al is het alleen maar om even je gedachten te verzetten dan nog geeft dat toch weer rust en energie te gelijk.

 

Ik weet van mezelf dat hoe meer stress en drukte ik heb, hoe meer nieuwe dingen ik op me neem. Alsof drukte meer energie geeft. In dit geval leidt het wel af, omdat het iets heel anders is dan mijn werk en de dingen waar ik stress door heb. Ik heb een boek geschreven, al een poosje geleden, en dat gaat als het een beetje wil in het najaar worden uitgegeven maar dan moet ik er nog eea aan herschrijven. Het gaat niet over werk.

 

Ik heb in mijn leven vaker momenten gehad dat ik gekke sprongen wilde maken (ook 's letterlijk) maar omdat ik goed kan relativeren kom ik daar altijd zelf uit, al is het maar door zoiets te denken als "in het ergste geval sta ik straks met helemaal niks midden op straat, maar dan zullen ze me toch niet van de honger dood laten gaan?" en dan pak je alles weer op waar je mee bezig was. Ik weet nu dat dat relativeren beperkt rekbaar is, bij n=12 knapt het. Maar dan zijn er mensen die bij nacht en ontij op je voordeur kloppen, en mensen op een forum die naar je verhaal willen luisteren, en dan komt het weer goed.

 

 

Link naar reactie
  • 0

............geeft HL mij weer de rust om mezelf er over te bezinnen en geen gekke sprongen meer te maken.

 

Wow..... die raakte mij heftig.....

 

Ik denk namelijk dat HL, binnen en buiten het forum er voor gezorgd heeft, dat ik mijn hoofd omhoog gehouden heb. Zo godsgruwelijk vaak mijn hoofd in mijn schoot laten zakken, de wil om gewoon te gaan liggen en klaar.... foetus houding.

 

Mensen, je weet niet half wat Christine doormaakt.... het verschuilen achter de gordijnen en achter de bank gaan liggen bestaat daadwerkelijk ..jammer genoeg.

 

maar...@Herman ? Op welk punt zat jij nu ineens weer dan ?

 

@ Christine : je bent niet alleen. En om voor mezelf te spreken, en misschien voor jou ook... Hier op HL snappen we elkaar, OK ?

 

Ook ik heb wel eens gedacht aan weglopen voor de problemen of erger maar heb me altijd gerealiseerd dat dit niet de goede weg is. Familie, vrienden zadel je toch op met de vraag "waarom"

 

Je wilt niet weten hoevaak ik blindelings de weg overgestoken ben, met de hoop....

En nu... ik knuffel mijn kinderen meer dan ooit, hou ze vast (meer dan vroeger) ik hou de hand van mijn vrouw vast tijdens het slapen...... en hou mezelf daar aan vast. Voor mij geen roekeloos oversteken meer....

 

Christine, mocht je Brabants willen "buurten".... je kunt me altijd een PM sturen, en we kunnen bellen wanneer nodig. Dat is HL...en dat weet ik uit eigen ervaring !!

Link naar reactie
  • 0

Misschien is dit al onderzocht, maar de eerste wat in mij opkwam was de vraag: is er hier geen mogelijkheid voor een schuldsanering?

Ik had ooit een vriendin die een cafébedrijf had dat failliet ging.

Ze had toen een forse schuld aan de ABN Amro

Uiteindelijk moest ze maar een klein gedeelte terug betalen en moest 3 jaar lang op 90% van bijstandsniveau leven

Leuk was anders, maar ze was in elk geval verlost van deurwaarders en dreigbrieven en na die 3 jaar was ze er helemaal van af

 

Voor de rest, vind ik de suggestie om professioneel hulp in te schakelen, indien je dat niet gedaan hebt, een zeer nuttige

Uiteraard heb je rechtshulp nodig, maar algemeen maatschappelijk werk kan veel hulp bieden in zo een crisissituatie

Praten met een hulpverlener helpt mensen vaak zelf zaken op een rij te krijgen en kunnen ze vaak met tips komen waar je zelf niet aan hebt gedacht en/of wat broodnodige emotionele steun bieden.

Want met een ophoping van zo veel problemen in zo kort een tijd, wordt iemand moedeloos

 

Ik wens je in elk geval veel sterkte de komende tijd

Link naar reactie
  • 0

Marcel zegt:

 

maar...@Herman ? Op welk punt zat jij nu ineens weer dan ?

 

 

 

Ik houd me al jaren bezig met de achtergronden van de worstelingen die ik om me heen zie. Niet nu in het bijzonder.

Maar af en toe haal ik het topic van Phoenix naar voren omdat ik denk dat een groot deel van de ondernemers met depressie en erger te maken kunnen krijgen. Hier in dit topic zie je Christine haar verhaal. Gelukkig kan zij erover met anderen communiceren en dit biedt haar kansen. Veel anderen kunnen dit niet en missen misschien die kansen. Ik schrijf ook af en toe stukjes die mijn eigen ervaringen weergeven en waar deze mij gebracht hebben, in de hoop dat een ander er wat aan heeft. Mijzelf helpt het in ieder geval om de dingen waar ik mee zat en zit te blijven vertellen aan anderen.

 

dit schreef ik op een ander forum:

http://www.freethinker.nl/forum/viewtopic.php?f=42&t=8732

Link naar reactie
  • 0

na enige tijd afwezig te zijn geweest van het forum, kwam voor mij achter het ogenschijnlijke nietszeggende kopje "3 jaar" een zeer indrukwekkend verhaal.

 

Ik heb je financiele problemen al eerder gelezen en van je vernomen. Het is werkelijk onbegrijpelijk om door zo'n samenloop van gebeurtenissen helaas op dit punt terecht moeten komen.

 

Tijdens de meeting heb ik je kort gesproken en op mij kwam je over als een zeer sterke en vooral erg intelligente vrouw. Met de kracht en wil om door te vechten ondanks alle tegenslagen. Ik had dan ook een (onuitgesproken) diep respect voor deze vechtlust.

Ik kan me dan ook voorstellen dat je het op sommige momenten (bij de zoveelste druppel) niet meer ziet zitten en het overzicht verliest.

 

Het is dan ook onmenselijk om dit alleen te willen oplossen en ik ben blij om te lezen dat er HL-ers en mensen in je omgeving zijn die hun hulp, kennis en ervaring met je willen delen en zorgen dat je NOG sterker uit dit alles gaat komen.

 

Dat gaat uiteraard niet vanzelf, maar het belangrijkste is dat je de lichtpuntjes van het leven in het oog blijft houden, zijn ze er ogenschijnlijk niet? Blijf ze opzoeken ook al zijn ze nog zo klein.

 

Heel veel sterkte toegewenst.

 

Karin

 

 

 

Link naar reactie
  • 0
... kwam voor mij achter het ogenschijnlijke nietszeggende kopje "3 jaar" een zeer indrukwekkend verhaal ...
Ik beleefde het precies zo, maar nu ik het dan toch lees, schieten woorden mij tekort. Christine, jij toont je atlijd een waardig sparringpartner hier op HL, dat is ook de enige context van waaruit ik je meemaak. Wees ervan verzekerd, zelfs vanuit het diepste dal is er op een gegeven moment nog maar één weg mogelijk: "Omhoog!" Ik wens je toe dat je dit spoedig mag bereiken.

 

Succès en groet,

 

Hans

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh MSc BEc

HL-Deelnemer en -Moderator I Social Designer I Consultant Communicatie -, Innovatie - en Marketing-Strategie I Ontwerpend Onderzoeker Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht  Bedrijfsidee? Toets het gratis: HIERMEE!

Link naar reactie
  • 0

Hai Christine,

 

Ik heb in de zomer wat afstand genomen van Higherlevel. Daarom ben ik toevallig vandaag hier en ik lees deze draad. Het doet erg zeer wat je schrijft te lezen. Ik ben natuurlijk enorm blij, dat schrijven en lezen hier je goed doet. Het lijkt erop, dat je even tijd hebt gehad om weer wat adem te halen, dat is goed. Dat je hulp accepteert is ook goed, hoe moeilijk misschien ook.

 

In stressvolle situaties heb ik geleerd en ervaren: one step at a time. Doe je meer dan dat, dan wordt het chaos van alle mogelijkheden en consequenties. Terug naar: one step at a time. Doe alleen wat je als eerste moet doen. De volgende stap komt daarna wel.

 

 

Link naar reactie
  • 0
lichtpuntjes zijn er altijd, maar soms worden ze door de donkerpunten aan het gezicht onttrokken.....

 

Dan is het van belang om op een andere plek te gaan staan, of althans proberen...daarmee verander je de invalshoek en kun je het lichtpuntje weer zien ;)

www.pulskens.nl overheerlijk vers ambachtelijk Brabants worstenbrood voor ondernemers en particulieren!

Link naar reactie
  • 0

lichtpuntjes zijn er altijd, maar soms worden ze door de donkerpunten aan het gezicht onttrokken.....

 

Dan is het van belang om op een andere plek te gaan staan, of althans proberen...daarmee verander je de invalshoek en kun je het lichtpuntje weer zien ;)

 

als astrofysica ben ik met die redenering wel enigszins bekend. als er een donkerpuntje voor de zon komt, kun je wilde dansen gaan doen om de boze geesten te verdrijven, maar een kwartiertje wachten helpt ook.

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    3 leden, 200 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.