• 0

Eigenlijk zoek ik een coach

Hallo Allemaal

 

ik loop vaak tegen een glazen plafond aan voor mij zelf.

Het komt er op neer dat ik de kennis en de kunde heb om te kunnen groeien, maar hiervoor heb ik personeel nodig.

Ik heb nu een heleboel wel willende jongens gehad maar komt steeds tot de conclusie dat zij het werk niet aankunnen of ik kan het ze niet overbrengen.

Ik krijg heel erg vaak het idee dat de generatie van nu een hoop missen met de opleidingen en ook hun interesse. Ik heb mij zelf dan ook eigenlijk alles zelf geleerd door te doen met hard vallen en weer opstaan.

Nu zie ik in de markt de ruimte om te groeien en heb dit ook al een aantal keer opgepakt en dat is ook gebleken dat die ruimte voor groei er is. Maar dan loop ik tegen het probleem aan dat we het werk niet kunnen verzetten en ik de juiste mensen om mij heen niet kan vinden.

Ik heb zelf een heleboel ideeën die ik nog graag zou uit werken alleen merk dat ik nu niet verder kom door het bovenstaande en merk ook aan mij zelf dat ik nu in een soort van sleur beland die mij totaal niet past.

Voor veel vrienden heb ik een droom baan het bouwen van specialistische race auto's en ander speelgoed.

 

Ik krijg ook steeds meer het idee dat ik een coach nodig hebt die mijn plannen en ideeën kan begeleiden.

probleem voor mij is dat ik mij in tekst slecht kan verwoorden. en beter ben in het gesprek.

 

hoe pakken jullie dit aan?

wel kunnen en willen groeien maar niet de juiste mensen kunnen vinden?

en hoe vind ik een coach ?

 

 

 

 

 

Sometimes your the windshield and sometimes your the bug.

You need to get on the side of the windshield

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

21 antwoorden op deze vraag

  • 0

kijk rond in je netwerk of zoek een (ondernemers) netwerk op

daar kom je vanzelf allerlei mensen (ondernemers) tegen die de nodige kennis en ervaring hebben opgedaan

wellicht heb je een klik met zo iemand en kun je een keertje sparren zonder meteen formele coachingsrelaties aan te gaan, dat kun je altijd nog doen.

 

GJ

Link naar reactie
  • 0

Succes komt je inderdaad niet aanwaaien en eenieder die succesvol is, heeft daar altijd ook anderen bij nodig gehad.

 

Dus je probleemschets is heel herkenbaar. Ook vind ik het goed dat je een rol voor jezelf ziet in het overbrengen van bekwaamheden, en dat je daarin eerlijk aangeeft dat je misschien daarbij ook tegen wat beperkingen aan loopt, en dat je daarin wat coaching denkt nodig te hebben. Dan heb je mijns inziens de belangrijkste conclusies al voor jezelf getrokken, pure winst!

 

Wellicht kunnen we in dit topic beginnen met een stukje probleemverkenning, waarna er alvast wat gerichtere adviezen gegeven kunnen worden. Dus ik zou zeggen: "Brand los!"

 

Succès en groet,

 

Hans

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh, MSc BEc

HL-Deelnemer en -Moderator I Social Designer I Consultant Communicatie -, Innovatie - en Marketing-Strategie I Design Thinker Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht  Bedrijfsidee? Toets het gratis: HIERMEE!

Link naar reactie
  • 0

Krypto zegt o.a.

"Nu zie ik in de markt de ruimte om te groeien en heb dit ook al een aantal keer opgepakt en dat is ook gebleken dat die ruimte voor groei er is. Maar dan loop ik tegen het probleem aan dat we het werk niet kunnen verzetten en ik de juiste mensen om mij heen niet kan vinden. "

 

Ik heb dit opgelost door allerlei deelklussen uit te besteden aan zzpers en kleine bedrijven. Ik doe slechts datgene waar ik geen ander voor kan inschakelen. Is dit bij jou misschien ook toepasbaar?

 

Link naar reactie
  • 0

dank jullie

 

mijn netwerk heb ik eigenlijk alleen maar in het buitenland. En vaak kom ik daar niet echt veel verder in een gesprek doordat de culturen en de werkwijze anders zijn.

 

uit besteden aan kleine ondernemers heb ik slechte ervaringen mee. Vaak duurt het erg lang en bij de wat grotere bedrijven hebben ze geen zin in kleine oplages of enkele stuks. Daarom doen we een hoop zelf in huis en schaf ik ook daarvoor de machines aan ook al is het niet altijd lonend om zelf te doen maar dan heb ik het wel op tijd en gelijk.

 

probleem is eigenlijk dat het complete bouwen van de auto's een taak is van veel verschillende disciplines. metaalbewerking, motor techniek, aandrijving, veel elektronica (mijn vak gebied. )

 

Ik heb dan wel jongens gehad die het ene goed kunnen en het andere gewoon weg niet. daar probeer ik dan het werk op af te stemmen waar ze goed in zijn. (Ja soms had ik wel drie man lopen nu even voor de tijd een. voel ik me beter bij, ) maar er zijn dan vaak momenten dat er veel werk ligt wat ik alleen maar zelf kan doen of ik moet hun heel erg intensief begeleiden met die taken. En dan kom ik in opleiding trajecten van jaren wat veel tijd kost.

Nu heb ik wel eens gedacht ga op zoek naar wat oudere monteurs. maar die zijn vaak of niet flexibel of ze werken al voor hun zelf en doen dan alleen maar een soort auto. zitten dan vaak in de klassieker hoek.

 

Omdat ik erg veel ideeën heb voor het ontwikkelen van producten die ik ook redelijk goed verkoop. moet ik nu dit laten liggen omdat ik de jongens moet aansturen en we dan een uren bedrijf zijn. Ik ben geen uren man, Ik ontwikkel en verkoop liever.

ik bouw graag dingen vanuit mijn ideeën en ga zo weer verder naar de volgende uitdaging. ik ben nu op het punt dat ik een uren bedrijf heb en niet meer aan uitdagingen toekom. En wel wil groeien omdat, groei mij de uitdagingen geeft en de energie die ik altijd met veel plezier krijg van het zelf ondernemen.

Hierover zou ik graag eens met een paar andere ondernemers willen sparren.

Zodat ik voor mij zelf eens door mijn eigen galzen plafond hen kan breken en structuur kan gaan aanbrengen waar nodig.

Helaas ben ik een techneut die ook nog eens het stereo type is van en chaot

Sometimes your the windshield and sometimes your the bug.

You need to get on the side of the windshield

Link naar reactie
  • 0

Ik maak al langer gebruik van de diensten van coaches van Milovic Associates. Zij werken door het hele hand en zijn kwalitatief hoogwaardig. www.milovic.eu. Ik kan ze je van harte aanbevelen.

 

Ik sluit mij hierbij aan. Neem eens contact op met Peter Milovic.

 

Ik adviseer over en bemiddel in verzekeringen voor ondernemers en bedrijven.

Vragen of offertes?  Contact

 

Link naar reactie
  • 0

Ik denk dat je hier op HL best een coach zou kunnen vinden. Syntens levert dat soort diensten ook, dan krijg je ook iemand uit het HL netwerk of zoiets. Ik heb een aantal jaren coaching gedaan voor Syntens, waarbij Syntens mij betaalde om een ondernemer te coachen. Maar de beschikbare tijd was dan beperkt, ze betalen niet zo heel veel. Je hebt meer aan iemand die een keer een dag tijd voor je kan nemen, en dan eens per veertien dagen een gesprek, of zo.

 

Het helpt om te weten in welke branche je zit, je hebt het over speelgoed raceauto's? In Ede?

 

Link naar reactie
  • 0

hallo christine

 

klopt ik zit in ede en wij bouwen echte raceauto's. ik zeg vaak speelgoed omdat het dat ook is voor de grote mensen maar dan op een echt circuit.

 

ik denk ook wat jij voorstel het beste bij mij past.

 

synstens heb ik contact mee gehad en die laten een adviseur contact met mij op nemen,

 

 

Sometimes your the windshield and sometimes your the bug.

You need to get on the side of the windshield

Link naar reactie
  • 0

Hoi Krypto,

 

Ik kan me voorstellen waar je mee zit. Mijn tip zijn je problemen eerst te delen met andere ondernemers, zoals je nu al gedaan hebt bij HL. Maar ga eens naar netwerk bijeenkomsten voor ondernemers, of een Syntens meeting (ze organiseren vaak trainingen), of een HL reallife borrel (helemaal goed :) ).

Ik heb zelf erg veel aan een intervisiegroep van 6 ondernemers. Wij komen eens per maand bij elkaar (+/- 3 uur, soms zelfs een hele dag), en geven elkaar gevraagd en ongevraagd feedback. Coaching maar dan door mensen die zelf in het vak zitten, en dezelfde dingen meemaken.

Daarnaast zou ik nu mijn netwerk vragen wat een goeie coach is, dus de tips over Milovic en van Christine zou ik zeker bekijken.

 

Maarre, als ik je vraag nog eens herlees... heb ik een wedervraag (ook voor de andere HL-ers): heb je eigenlijk niet een compagnon nodig die meer het management doet, terwijl jij je met productontwikkeling bezig houdt?

 

Succes!

Startup coach | Pitchtrainer | Spreker | Presentator | www.arthurtolsma.nl

Schrijver van Startups & Downs. Fouten, successen en lessen van een ambitieuze ondernemer

Link naar reactie
  • 0

hallo Arthur

 

wat jij aanhaalt is eigenlijk wel het gene wat mij past. een werkgroep van andere ondernemers om dingen mee te bespreken.

 

en ja heb wel vaak gedacht aan een compagon. Maar ik verwacht zelf dat ik dat erg moeilijk gaat vinden.

 

 

Sometimes your the windshield and sometimes your the bug.

You need to get on the side of the windshield

Link naar reactie
  • 0

Gisteren even langs geweest, was erg gezellig!

(Als je als ondernemer nog op zoek bent naar een "fun car(t)" zou ik zeker een keer langsgaan)

Zover ik het begrepen heb (correct me if I'm wrong) zijn er 3 dingen die het probleem zijn, die waarschijnlijk ook wel herkenbaar zullen zijn voor meer ondernemers hier:

 

[*]Na x jaar in het vak heb je alles dusdanig vaak gedaan en zoveel ervaring dat de uitdaging steeds minder wordt. Waar eerst de uitdaging nog in de uitvoering lag is daar steeds meer routine in aan het komen. [*]Door alle ervaring en kwaliteit die je levert is het lastig om aansluiting te vinden bij personeel. Het uit handen geven van werk zorgt ervoor dat de kwaliteit minder wordt, daarnaast komen veel klanten voor jou persoonlijk. Ook draait de toko niet door als je weg bent. (Het ZZP dilemma). [*]Groei zorgt ervoor dat je je bezig gaat houden met zaken die minder leuk zijn. Het moeten managen van personeel gaat afleiden van het "echte" werk: Vieze handen krijgen.

Link naar reactie
  • 0

Behalve op fora voor race auto's zou je ook kunnen kijken bij fora voor fans van een bepaald merk en die daarmee rond blijven rijden.. d'r zijn nogal wat zeer handige doe-het-zelf-klussers bij. Althans , dat werd me duidelijk na aanmelding bij een forum voor bezitters van het autotype dat ik heb. Misschien ook een vijver om in te vissen?

 

Link naar reactie
  • 0

Het is trouwens zeker niet essentieel dat mede-ondernemers in zo'n intervisiegroep / werkgroep dezelfde producten interessant vinden! Bij mij is dat redelijk verschillende (hoewel allemaal in de technische hoek).

Wij delen echter een passie voor innovatief ondernemerschap, en zijn allen rond de 30 jaar. Dat is de belangrijkste 'gemene deler'.

Moeten we zoiets niet via HigherLevel op gaan zetten? Ik wil graag mijn kennis daarover delen...

 

ps.: m.b.t. het vinden van een compagnon is een gedeelde interesse natuurlijk wel noodzakelijk.

Startup coach | Pitchtrainer | Spreker | Presentator | www.arthurtolsma.nl

Schrijver van Startups & Downs. Fouten, successen en lessen van een ambitieuze ondernemer

Link naar reactie
  • 0

Gisteren even langs geweest, was erg gezellig!

(Als je als ondernemer nog op zoek bent naar een "fun car(t)" zou ik zeker een keer langsgaan)

Zover ik het begrepen heb (correct me if I'm wrong) zijn er 3 dingen die het probleem zijn, die waarschijnlijk ook wel herkenbaar zullen zijn voor meer ondernemers hier:

 

[*]Na x jaar in het vak heb je alles dusdanig vaak gedaan en zoveel ervaring dat de uitdaging steeds minder wordt. Waar eerst de uitdaging nog in de uitvoering lag is daar steeds meer routine in aan het komen. [*]Door alle ervaring en kwaliteit die je levert is het lastig om aansluiting te vinden bij personeel. Het uit handen geven van werk zorgt ervoor dat de kwaliteit minder wordt, daarnaast komen veel klanten voor jou persoonlijk. Ook draait de toko niet door als je weg bent. (Het ZZP dilemma). [*]Groei zorgt ervoor dat je je bezig gaat houden met zaken die minder leuk zijn. Het moeten managen van personeel gaat afleiden van het "echte" werk: Vieze handen krijgen.

 

dit verwoord je eigenlijk heel erg goed.

 

Ben nu dus ook steeds maar weer aan het denken hoe de uitdagingen terug tekrijgen en ook wat wil ik zelf nu eigenlijk?

 

maar ben wel benieuwd naar de antwoorden van andere op jou drie vragen. dus vandaar topic titel aangepast

Sometimes your the windshield and sometimes your the bug.

You need to get on the side of the windshield

Link naar reactie
  • 0

Sluit je aan bij een ervaren ondernemer zie www.cpbedrijfsadvies.nl of kijk eens op www.cogrowth.nl

Pim de Bruijn

Serieel ondernemer (o.a. oprichter OFFICE CENTRE = Staples).

Ruime internationale ervaring. Kennis op de gebieden internationalisatie (149 landen), marketing, importeurs, sales, logistiek, productie. Snelle groei managen en veel publieke en semi-publieke ervaring naast bedrijfsleven.

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    0 leden, 81 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.