• 0

Stoppen of doorgaan met mijn bedrijf? Welke stappen ondernemen?

Na 2 jaar de eindjes aan elkaar knopen, betalingsafspraken maken met leveranciers en hopen dat ik me eraan kan houden, zie ik nu even niet meer wat ik moet doen.

De situatie is als volgt.

In 2005 zijn wij begonnen met onze winkel. Onze omzet ging steeds een beetje omhoog, er zat een stijgende lijn in tot eind 2008. Diverse klanten werden werkloos en de omzet begon na een tijdje te dalen.

De crisis sloeg hard en onverbiddelijk toe! Stripboeken lezen en verzamelen is puur hobby natuurlijk en 1 van de eerste dingen waarop bezuinigd zal worden als dat nodig is.

Er ontstonden op den duur betalingsproblemen maar telkens kwamen we er wel uit.

Nu is de situatie dat we te weinig voorraad hebben om nog een kostendekkende omzet te realiseren. Echter geld om de voorraad nog aan te vullen is er niet meer. Van de bank hoef ik op dat vlak ook niets te verwachten.

We hebben al wel onze maandelijkse kosten flink verlaagd waar ik natuurlijk heel blij mee ben maar ik vrees dat het toch niet genoeg is.

 

Nu zijn er natuurlijk 2 mogelijkheden: Stoppen of doorgaan.

Voorlopig ga ik uit van optie 1, want als de voorraad niet aangevuld kan worden kunnen we ook niet doorgaan.

Overigens wil dit niet zeggen dat ik niks meer in mijn winkel heb staan, die staat gewoon bomvol, maar de nieuwe uitgaven komen nu niet meer binnen en dat is in mijn branche natuurlijk het belangrijkste.

Tevens levert deze situatie zo veel stress op dat ik gisteren de ochtend bij de cardioloog mocht doorbrengen.

Inmiddels zijn mijn nachten regelmatig een "living hell", de voornaamste reden hiervan is dat ik steeds nee moet verkopen aan mijn klanten. Dat doet me echt pijn. En dat ik mijn kinderen niet eens hun zakgeld kan geven doet me misschien me nog wel het meeste pijn,. En klanten zijn natuurlijk niet gek, na 3x nee gaan ze wel ergens anders shoppen.

Ze moeten dan wel naar een andere stad, want ik ben de enige in de omtrek. Maar er is natuurlijk ook nog het internet waar klanten terecht kunnen.

 

Stel dat ik besluit te willen stoppen, of te moeten stoppen, welke stappen moet ik ondernemen want daar kom ik niet alleen uit. Ik heb gezocht, gegoogled, gelezen (voornamelijk hier) maar ik lees zoveel tegenstrijdige berichten dat er geen touw meer aan vast te knopen is.

Ik lees vaak dat je het beste een gespecialiseerd bureau in de arm kunt nemen die alles met je gaat regelen maar waar moet ik die dan van betalen? Geld is er niet meer. Er komt nog wel geld binnen natuurlijk maar daar moet ik toch echt mijn kosten en leveranciers van betalen. O ja, en ik moet ook nog eten.

Zoals jullie misschien begrijpen ben ik inmiddels echt aan het einde van mijn latijn. Er moet nu echt iets gaan gebeuren wil ik hier niet aan onderdoor gaan. Mijn vraag is dus of iemand mij kan vertellen wat ik nu het beste kan doen.

Faillissement, schuldhulpverlening, schuldsanering, wsnp, ik weet t niet meer :(

Ik hoop dat mijn verhaal niet te lang is geworden..

Verdere info: Het is een VOF (ik en mijn vriendin), we wonen in een huurhuis en hebben samen 3 kinderen. Mijn vriendin werkt sinds vorig jaar fulltime omdat we al aan zagen komen dat we het zwaar zouden krijgen maar ze krijgt maar een minimum salaris. Niet genoeg om onze vaste lasten van te betalen.

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 0

Wat mis jij qua retail zelf in jouw omgeving ?

 

Het belangrijkste is de schouders er goed onder te zetten. natuurlijk kan je je blijven concentreren op de strips en merchandise maar dan zal er behoorlijk geinvesteerd ( zowel tijd als geld) moeten worden in marketing om regionaal of zelfs landelijk meer klanten aan te trekken.

Anderzijds kost uitbreiding van het assortiment ook geld en dat schijnt nu net het probleem te zijn.

 

Zorg hoe dan ook dat de winkel in zijn huidige vorm beter gaat lopen en maak gebruik van guerilla marketing om meer klanten aan te trekken.

 

Hoe is de conversie bezoekers/kopers van de winkel ?

RetailAnalist en Adviseur Detailhandel | Zet winkels ( weer) op de rails.

Link naar reactie
  • 0

Ik herken je sitatie als geen ander, geloof me. Je verhaal is voor mij 2000% herkenbaar en weet dus ook precies waar je tegen aan loopt.

 

Ook daarom, laat eens een onafhankelijk persoon naar je situatie kijken en naar je cijfers. Bij mij zeiden er 3 onafhankelijke specialisten "kappen". Kijk, dan weet je tenminste waar je aan toe bent ! ;D

 

Wie zijn momenteel je leveranciers ? Ik wil best eens snuffelen of ik er nog contacten heb, en of ik per ongeluk weet hoe meegaand en meedenkend ze zijn ?

 

 

Link naar reactie
  • 0

Ik heb een aantal strips niet van Sint én toen ook nog eens niet van de Kerstman gehad.... en je bent met je verzendkosten maar 1 euro duurder dan BOL (overigens rare opbouw van je verzendkosten.... hoeveel ik ook bestel, de kosten blijven gelijk. Waarom dan zo'n schema? ) dus ik wilde bij je bestellen vanmiddag.

 

Buiten (wat al aangegeven is door Starterscoach, geloof ik, haal die regel WEG dat je site niet meer onderhouden wordt, dit is killing !) doet ook je account het niet meer, en kan ik niet bestellen of betalen !

Link naar reactie
  • 0

Beste Stripfanaat..

 

Ik heb net even zitten googlen, en dan valt 1 ding op. Als de gegevens op funda juist zijn dan zit je pas een goeie maand op je huidige adres.. Dus de dingen die je geprobeerd hebt... die heb je op je oude adres geprobeerd..

Wat ik opvallend (niet meer dan dat, het is geen verwijt) dat jij dus waarschijnlijk in december of januari bent verhuisd naar een andere locatie en dat je nu de moed opgeeft of beter gezegd de stress te veel word als ik het zo lees.

 

Maar klopt het dat je daar pas zit en wat voor huurcontract heb je? zit je daar 5 jaar aan vast? waarom heb je gekozen voor die verhuizing? Is het daarna veel slechter gaan lopen omdat ze je mogelijk niet meer vinden of weten je vaste klanten je nog wel te vinden?

 

Als ik de nieuwe locatie bekijk via google streetview zit je aan het eind van een winkelstraat maar wel midden in het centrum, ik zie redelijk wat nieuwbouw appartementen en ook wat oude appartementen. Zorg in elk geval dat je wat meer opvalt, dat je een winkel bent. staat je naam op de ruit? kan er een reclame bord boven de etalage (al is het maar een beschilderd houten bord). Hang een vlag naast de deur, zet een bord op de stoep.. nu zullen veel mensen denken dat er een deel van Rosa zit (een deel wat volgens mij al een tijd dicht was)

 

Rene zei het ook al "wat mist er in je omgeving?" omdat je op een nieuwe locatie zit kun je daar best eens goed onderzoek naar doen. Wat missen de omwonenden

- TNT pakket afhaalpunt? evt gecombineerd met post service punt.. of een kiala punt

- Stomerij afhaalpunt.,..

- Toch ook maar snoep en tabakswaren?

- cadeau winkel assortiment

 

en wat toch later open blijven zodat de laat thuiskomers tot bijv 18u30 of 19u pakketten of stomerij kunnen laten afhalen..

 

En als het toch op stoppen uitdraait.. die spellen winkel waarvan jij het stripdeel overgenomen hebt en die je nu niet in zijn vaarwater wilt gaan zitten door spellen te gaan verkopen.. zou die zijn strips niet toch missen? wil hij als je stopt niet je voorraad en klantenbestand overnemen..

 

Zo beetje een allegaartje reactie voor allerlei opties, maar het moest er ff uit.. was vooral verrast door die kennelijk recente verhuizing...

 

 

 

 

 

Link naar reactie
  • 0

@Rene: De conversie is op dit moment door de lage voorraad niet goed. Wel altijd goed geweest.

@Qudo: Kwa leveranciers heb je eigenlijk geen keus. Ik ken alle leveranciers in Nederland en Belgie. Voornamelijk MDS Benelux die de grote uitgeverijen doet, Strips in Voorraad die de kleine uitgeverijen doet, Pep comics voor alle buitenlandse uitgaven (comics, manga, t-shirts), parastone voor beeldjes, Stribbel heeft ramsj, Aldipress en Van Ditmar.

@rk: bedankt voor je comliment. Andere passies zijn computergames, films en vvordat ik met mijn winkel begon werkte ik in de ict, daar deed ik pc's repareren, offertes maken, inkoop en verkoop, netwerken beheren, problemen oplossen en klanten adviseren.

@Qudo: De website blijft een zorgenkindje. Omzet is heel laag terwijl het heel veel tijd kost om de website up to date te houden, de bestellingen die binnenkwamen betreft vaak uitverkochte uitgaven die dan net al in de winkel waren verkocht en die ik dus niet kan leveren wat dan weer veel tijd kost. Wegens achterstallige fakturen is mijn account tijdelijk opgeschort.

 

@ Roel: We zij per 1 januari verhuisd. Geen huurcontract van 5 jaar, ik mag gewooon opzeggen maar wel een opzegtermijn natuurlijk van enkele maanden. We hebben gekozen voor de verhuizing omdat de omzet terugliep en we dus moesten bezuinigen. Het pand wat ik nu huur is veel goedkoper en de locatie is beter, er komen minstens 10x zoveel mensen voorbij dan op de oude locatie. Ik zit midden in de straat, recht tegenover de ingang van het koningsplein waar het vrijdagoxhtend en zaterdag markt is. Vooral de markt op zaterdag trekt duizenden bezoekers! Dan is het voor mijn winkel echt heel druk.

Ik ben dan ook al even aan het denken wat ik erbij zou kunnen doen om die mensen die ook naar de markt gaan binnen te krijgen.

Tja en wat missen we nog in de buurt.......

TNT pakket afhaalpunt zit 50 meter verderop bij de Albert Heijn, stomerij zit recht tegenover mijn winkel.

Snoep is inderdaad een optie, evenals goedkopere merchandise en cadeauartikelen.

Kiala punt heb ik eigenlijk geen idee van waar die zit.

 

Nogmaals iedereen bedankt voor alle reakties, we hebben er echt wel wat aan en zet ons toch weer aan het denken.

Link naar reactie
  • 0

 

@rk: bedankt voor je comliment. Andere passies zijn computergames, films en vvordat ik met mijn winkel begon werkte ik in de ict, daar deed ik pc's repareren, offertes maken, inkoop en verkoop, netwerken beheren, problemen oplossen en klanten adviseren.

 

Perfect.

 

Als ik jou was zou ik dat erbij gaan doen, een schroevendraaier heb je vast nog wel, geen geleur met hardware op voorraad, puur reparatie, niet voor whizkids, maar voor opa's & oma's (niet je eigen :) ) en andere A -technici . Dit is precies zo'n ding dat je prima zonder geld kunt beginnen, en je niet de hele winkel voor hoeft om te bouwen.

 

Oh ja, deze doelgroep (wel pc, weinig verstand van pc) bereik je prima in de weekkrantjes. Als je 2 reparaties hebt gedaan kun je daar goedkoop in adverteren, dat kost geen drol meer tegenwoordig.

 

Ik heb dit ook wel eens gedaan toen ik nog een winkel had. Rijk word je er niet van, maar het betaald de rekeningen, en het zijn heel vaak van die flut probleempjes waarvoor je 50 euro rekent , computer traag, virus, email instellen, bla die bla

Link naar reactie
  • 0

Opties op stripgebied:

 

- Signeersessies met bekende tekenaars, al dan niet gekoppeld aan releases van nieuwe albums

- Mini ruilbeursjes als het mooi weer is (buiten op straat, met marktkramen oid) Doe dit voor vaste klanten en niet voor die semi profi handelaren, want dat zijn uiteindelijk je concurrenten

- speciale dagen waarin een tekenaar/stripfiguur in het middelpunt staat (iedere 2 weken een andere?)

- nodig verzamelaars uit om met een paar bijzondere stukken een middag te komen 'exposeren'. (ooh, is dat de eerste druk in het swahili's van kuifje in amerika????)

 

 

... doet leuke dingen op internet ...

Link naar reactie
  • 0

Als ik de nieuwe locatie bekijk via google streetview zit je aan het eind van een winkelstraat maar wel midden in het centrum, ik zie redelijk wat nieuwbouw appartementen en ook wat oude appartementen. Zorg in elk geval dat je wat meer opvalt, dat je een winkel bent. staat je naam op de ruit? kan er een reclame bord boven de etalage (al is het maar een beschilderd houten bord). Hang een vlag naast de deur, zet een bord op de stoep.. nu zullen veel mensen denken dat er een deel van Rosa zit (een deel wat volgens mij al een tijd dicht was)

goed punt Roel!

ik heb ook de streetview erop los gelaten, en ik zie dat het geen boulevard is, meer een winkelstrip zonder uniforme uitstraling. Zorg dat je naar buiten komt, laat zien dat je er bent! eerder genoemde borden vlaggen etc is een goede start.

succes!

"zoek het maar uit"

Link naar reactie
  • 0

Streetview is gedateerd he. Minstens een jaar oud. Vorige week kwam de google auto weer voorbij dus wie weet wordt het binnenkort weer geupdate.

Ik heb na de verhuizing een oranje spandoek in frame op de gevel gehangen van 2 bij 1 meter.

Dus dat lijkt me wel duidelijk. Ik zie er in ieder geval veel mensen naar kijken die langskomen.

Ik heb er snel even een foto van gemaakt.

voorgevelnieuw.thumb.jpg.13a6cc7019b9064429c8d719b50ce3a0.jpg

Link naar reactie
  • 0

Beste Stripfanaat,

 

de totale afweging van doorgaan of stoppen kun alleen jij maken. Een goede gezondheid en energie zijn daar voorwaarden voor, zolang dat verder ook financieel verantwoord is. Wat ik wel kan zeggen is dat Google Streetview minder belangrijk is dan actueel beeldmateriaal van jouw winkel op de eigen website. En dat lijkt te ontbreken. Ik zou in ieder geval stripboeken, comics en manga in dikke zwarte letters op de gevel willen hebben staan. Stripfanaat is mij nog niet duidelijk genoeg. Waarom beslaat het spandoek maar 60% van de gevel? Kan de rechtderdeur overgeschilderd worden? Kun je iets met tekenfilms en merchandise (kinderdoelgroep?).

 

Verandering kost altijd tijd en geld, maar ik zou hier de uitdaging wel aan willen gaan om de stripwinkel/webshop om te dopen in 'Stripboekenwereld' met een sterkere nadruk op het internationale aanbod van Europese strips naar land, Amerikaanse strips (comics) en Aziatisch materiaal (o.a. manga) wat je naar mijn mening brengt. Probeer deze opzet eens uit, om te beginnen in je HL handtekening. Zolang het voor jou financieel verantwoord is, wil ik me daar langs deze weg belangeloos voor inzetten.

 

Groet,

 

Highio

 

P.S. staat al het aanbod al op gratis advertentie- of veilinsites? Kun je zelf nog ergens bijverdienen? TwaBla en Ard krijgen bij deze een reus van me, beide voor hun eerste bijdrage in dit topic.

"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Link naar reactie
  • 0

Ik meende Flipje in de etalage te zien, maar dat waren ballonnen van je buurvrouw Vuurwerk Rosa. Leuke naam voor een handwerkzaak.

 

Jouw spandoek mag er zijn, maar het straalt geen strip uit. Dat had (visueel) een balloon kunnen zijn. Ik zie ook niks strippigs in de etalage of eromheen.

 

Je kan geen auto voor de deur parkeren, maar een fiets tegen de gevel mag wel. Alles wat stripfanaat benadrukt. Wat ik trouwens een goede naam vin.

 

Verders is strip-art misschien iets? Werk met lokale grafity artists, veil maandelijks een werk, creëer buzz rond je comics en bouw een lokale gemeenschap. Ken je de stripfanaten in je buurt? Krijgen die een maandelijks strip-tease per email? Doe je iets op die zaterdagmarkt? Workshops op lagere of middelbare scholen? Een jaarlijks stripstraatfeest? Een Bommellunch bij een lokaal restaurant? Dat soort joint-promotions en events zijn interessant voor de lokale sufferdjes.

batbike.thumb.jpg.0083d0bd4fd816c49dc73b980519889b.jpg

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
  • 0

Allemaal tips voor de middellange termijn, zonder concrete opbrengst. Niet dat het geen goede tips zijn, maar nu niet direct om de financiële nood te verlichten. Flyeren voor een werkende-buren-koopavond op korte termijn vind ik wel een idee. Kun je gelijk om inbreng op consignatiebasis vragen. Kun je wachtruimtes en horeca niet wat strips verkopen? En, overleg nog eens met de spellenwinkelier, wat jullie voor elkaar zouden kunnen betekenen!

 

 

Groet,

 

Highio

 

P.S. ga jouw vermeldingen op internet even allemaal na via Google i.v.m. juiste adresgegevens

"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Link naar reactie
  • 0

Alleen ingaande op de foto:

 

Ik vind het een standaard store-front die niet meer uitnodigend is dan standaard. Als ik de eigenaar was, zou ik het raam en de deur eruithalen, zodat mensen vanaf de straat kunnen zien wat je verkoopt, en zelfs de drempel van de deur open moeten doen niet meer hebben.

 

Je buurman heeft vlaggetjes hangen. Misschien kun jij een bord buiten neer zetten.

 

Edit: Ik zie dat je buurman ook een GROOT driehoeksbord om de boom heeft staan. Dus zoiets zou jij ook kunnen doen.

Link naar reactie
  • 0
Gast Verwijderd account

Allemaal tips voor de middellange termijn, zonder concrete opbrengst. Niet dat het geen goede tips zijn, maar nu niet direct om de financiele nood te verlichten. Flyeren voor een werkende-buren-koopavond op korte termijn vind ik wel een idee. Kun je gelijk om inbreng op consignatiebasis vragen. Kun je wachtruimtes en horeca niet wat strips verkopen? En, overleg nog eens met de spellenwinkelier, wat jullie voor elkaar zouden kunnen betekenen!

 

 

Groet,

 

Highio

 

Is er reeds aan een BBZ krediet gedacht? Zowel om eventueel achterstanden te kunnen wegwerken/saneren en om investeringen te kunnen gaan doen?

 

BBZ kan ook worden toegekend aan bedrijven die op dit moment niet levensvatbaar zijn. Het moet dan wel NA toekennen BBZ en na het doen van de investeringen vanuit het BBZ levensvatbaar zijn.

 

 

 

Danny

Link naar reactie
  • 0

Beste stripfanaat, wat ontzettend vervelend om dit te lezen. Ik ben nieuw hier op het forum en krijg meteen dit voor mijn kiezen. Als ik in een situatie zou zitten als de jouwe dan zou ik eerst eens met mijn boekhouder/accountant gaan praten want je gaat hoe dan ook issues krijgen met de belastingdienst.

 

In elk geval wens ik je veel succes en veel geluk toe in deze barre tijden

Bepaal de kosten van een winterschilder bij de Schilder Gigant

Link naar reactie
  • 0
Gast Verwijderd account

Is er reeds aan een BBZ krediet gedacht? Zowel om eventueel achterstanden te kunnen wegwerken/saneren en om investeringen te kunnen gaan doen?

 

Zijn vrouw werkt. Of kun je dan wel voor een bedrijfskrediet gaan?

 

Kan, mits het netto inkomen van haar niet (uit mijn hoofd) boven de 1304 netto komt.

Link naar reactie
  • 0

 

Achter de ondernemer zit een liefhebber. Die gaat nu gebukt onder zorgen over nummertjes. Terecht. Daar moet aan gesleutekd worden. Maar ergens in die liefhebberij zit potentieel. Want comics is een nerd-business die zichzelf moet hervinden. De markt is er nog, alleen de vorm verandert. Het is dus belangrijk om weer een brug te worden tussen makers en fans. Waar zitten de fanaten?

 

Bij mij thuis eentje van 12.

 

En eentje van 49...

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
  • 0

Beste Stripfanaat,

 

Lastig om een positieve curve op te bouwen naar boven, maar natuurlijk niet onmogelijk.

 

Wat mij opvalt in je eerdere berichten is dat je je richt op de stripfanaten die kritisch zijn in het kopen van hun exemplaren. De exemplaren die zij willen hebben zijn lastig aan te leveren.

Wanneer je deze exemplaren wel hebt, bereik je deze doelgroep lastig want ze moeten wel fysiek langs komen aangezien je website eruit ligt.

Daarnaast is je winkel verplaatst dus is het nog maar de vraag of deze specifieke doelgroep nu wel op de goede plek naar je aan het zoeken is.

 

De tip die ik je kan geven is om goed te kijken of je je doelgroepen kan uitbreiden. En deze gericht te benaderen. Hierbij denk ik aan de (groot)ouders en kinderen welke op de markt lopen. Juist de ouders en grootouders kun je bereiken door in te spelen op de nostalgie uit hun jeugd.

 

Wees daarom kritisch bij welke doelgroepen je assortiment aansluit en je makkelijk kan bereiken. Zit er toevallig geen ziekenhuis of revalidatiecentrum (voor kinderen) in de buurt?

 

Over 2 maanden staat koninginnedag en bevrijdingsdag voor de deur, waardoor je het hele dorp op de stoep krijgt. Hier kan je goed gebruik van maken, om deze bredere doelgroep goed te benaderen.

 

SKY training presents: 'Your presentation S*CKS' - Because you can be different..

Link naar reactie
  • 0

Op retailwiki wordt al een (verouderde?) inventarisatie gemaakt van jouw zaak met assortiment en doelgroep. Is er een actueel ondernemingsplan en goed financieel inzicht?

 

Groet,

 

Highio

"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    4 leden, 106 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.