Jump to content
sophiea
Verberg

kleding webwinkel beginnen met producten uit Azië

vraag

Heya, ik zal me even voorstellen, Ik ben Sophie en ik ben nu 22 jaar. In mijn leven heb ik al veel gereisd en ben ook erg wereldwijs geworden. Deze wijsheid wil ik nou gaan gebruiken om mijn eigen webshop te starten. Ik ben bezig met het opzetten van een webshop waarin ik kleding uit Thailand en andere Aziatische landen wil gaan verkopen. Vooral kleding voor vrouwen, met jurken, rokken, broeken, tops, slippers, sjaals accessoires zoals kettingen en veel meer. ik werk nu voor een online marketing bedrijf en heb marketing gestudeerd in Nieuw Zeeland., administratie is ook mijn zwakke punt niet. Om niet verder in te gaan op mijn geschiedenis nu; ik geloof alles te bezitten wat ik nodig heb om dit bedrijf tot een succes te maken. Mijn vraag is nu, hoe zou ik in contact komen met iemand die net als mij een zelfde soort winkel op wil gaan zetten of het misschien interessant vind om dit samen met mij te doen? Ik geloof er namelijk sterk in dat 2 tien keer zoveel kunnen dan 1.

 

Sophie

Link to post
Share on other sites

4 answers to this question

Recommended Posts

 • 0
 • Rate this answer

Hoe je iemand gaat vinden, tja, dat gaat voornamelijk door zoeken ;)

 

Ik wil je een paar tips/ideeën meegeven in je quest:

 

[*]Kijk verder dan je neus lang is, een andere twintiger kan waarschijnlijk minder meebrengen dan een oude rot in het (of ander) vak. Webwinkels klinkt als "nieuw", maar uiteindelijk is het ergens ook gewoon business as usual, met marges, omzetten en hopelijk winst.[*]Schrijf je competenties/CV op (alsof het een sollicitatie is) en bedenk daarna welke complementaire kwaliteiten je nog zoekt. Ben jij de generalist, zoek dan misschien meer naar een specialist (of detaillist). Ben jij "goed met klanten", dan is iemand die "goed met leveranciers" om kan gaan misschien een pré.[*]Met z'n 2-en kijken hoe de orders (niet) binnenkomen heeft verder weinig waarde, kijk dus goed naar welke rol je hebt en in hoeverre dat 40 uur (of hoeveel iemand dan ook werkt) per week vult. Daarnaast is het ook belangrijk om te kijken welke taken veel tijd kosten en hoeveel dat uiteindelijk oplevert. Het is mooi om overal schitterende foto's van te hebben, maar als die producten niet verkocht worden levert het dus helemaal niks op.[*]Vergeet niet dat er ook nog een "offline" wereld bestaat. Jouw kracht bundelen met een gewone winkel kan een aanzuigend effect hebben. Mensen komen naar de winkel om te passen, maar als ze al iets van je hebben kopen ze dezelfde maat de volgende keer online. Daarnaast heb je dan ook meteen een werk- en/of opslagruimte.[*]Je hebt het over import vanuit Azië, zorg ervoor dat je al je zaakjes netjes op orde hebt. Het blijft een "andere" wereld en er komt veel bij kijken. Ik zou in die hoek zeker een adviseur erbij pakken die jou kan helpen (een compagnon in die hoek heeft denk ik weinig zin, die ervaring doe je toch vrij snel op en je verscheept weer niet zoveel dat je compagnon daar het verschil mee kan maken) Overigens kan dit gewoon een andere ondernemer zijn die regelmatig containers laat overkomen, kun je misschien een keer een container delen. [*]O ja, iets met netwerken ofzo :P. Vergeet niet genoeg koffie te drinken met leuke mensen, kom je vanzelf tegen wat je zoekt....

 

Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er zijn 3 leden online en 82 gasten

  (See full list)    
 • Also interesting:

 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept