Jump to content
Ivar.bakker
Verberg

Wat vinden jullie van Ondernemers-hulp

vraag

Omschrijving van je concept:

Ik ben begonnen met het aanbieden van ondersteuning en hulp voor de groeiende ondernemer: Ondernemers-Hulp. Vooral technologieondernemers hebben vaak tijd tekort, en kunnen wel een extra paar handen gebruiken voor allerlei zaken, bijvoorbeeld het logistieke gedeelte, processen optimaliseren, internetsite verbeteren, orders inpakken of de huisstijl verbeteren.

 

Hiernaast kan het zijn dat de ondernemer graag eens een nieuwe frisse wind door zijn bedrijf voelt waaien. als je constant met bepaalde zaken bezig bent, verlies je soms de focus of kijk je over oplossingen heen, de bekende bedrijfsblindheid.

 

Omdat ik nu bezig ben met de master Bedrijfskunde op de Vrije Universiteit in Amsterdam, en hiervoor de opleiding Technische Bedrijfskunde heb voltooid, beschik ik over een verse en moderne bulk kennis. Ik ben flexibel inzetbaar en relatief goedkoop.

 

Omschrijf wat je tot nu toe zelf gedaan hebt hiervoor:

Ik heb een internetsite gemaakt. Ik heb hierop een google adwords account gezet, waarmee ik op google reclame maak voor de site. Verder kan ik alles in de gaten houden met google analytics. Ik heb een contactformulier rechtstreeks gelinkt aan mijn e-mailadres.

Helaas ben ik nog niet te vinden op Google, maar ik heb de site pas vorige week aangemeld.

 

Wat is de uitdaging die je met je concept op wil lossen:

Ik heb zelf de behoefte aan de uitdaging om mijn kennis vanuit de schoolbanken toe te passen in bedrijven. Aan de hand van enige ervaring op het gebied van proces-optimalisatie bij MKB heb ik gezien dat dit mij goed bevalt. Ik vind het fantastisch om mee te helpen aan verbetering van een bedrijf, en te zien dat dit bedrijf werkelijk verbetert en groeit.

 

Uitdaging vanuit de markt is, denk ik, de behoefte van ondernemers naar goedkope laagdrempelige ondersteuning bij hun bedrijfsactiviteiten. Vooral bij nieuwe groeiende ondernemingen valt er erg veel te verbeteren en te behalen, en is er vaak te weinig tijd voor dit soort zaken.

 

Hoe is dit anders dan bestaande concepten:

Dit concept is niet alleen consulancy, maar ook ondersteuning bij meer operationele zaken. Door de laagdrempeligheid en flexibiliteit denk ik dat dit concept onderscheid maakt met huidige concepten.

 

Wat voor feedback hoop je te krijgen:

- Ik zou graag van jullie willen horen wat jullie van dit idee denken?

- Ben ik te breed, moet ik meer specialiseren, bijvoorbeeld alleen op bedrijven met tastbaar product?

- Wat kan ik verbeteren aan de internetsite?

 

 

Bedankt!

 

 

 

Link to post
Share on other sites

16 answers to this question

Recommended Posts

 • 0
 • Rate this answer
Guest Verwijderd account

Ben ik de enige die me vaak stoor aan iemand die in 15 min 10 Posts maakt om dit topic te kunnen openen ?

Link to post
Share on other sites

 • 0
 • Rate this answer

@danny: viel me al op dat er weer diverse ouwe zooi omhoog geschopt werd. ;D

 

@ivar. de eerste indruk van jouw website: vind het erg rommelig vooral de pagina "about" zou op basis hiervan nou niet weten wat voor expertise ik bij jou in kan huren :(

Link to post
Share on other sites

 • 0
 • Rate this answer

De tekst op de site zit in een afbeelding. Buiten het feit dat het niet prettig leest, is het SEO technisch gezien niet verstandig. (ook al heb je de tekst ook in de alt-tekst gezet)

 

Bij waarom ga je iets inladen van Prezi.com, dat gaat erg langzaam. (het werkt ook echt niet goed hier)

Ook staat erbij dat je het alleen voor educatieve doeleinden mag gebruiken, dit lijkt me commercieel..

 

Bij het formulier is de submit-knop niet zichtbaar (Firefox)

 

Ik zie dat je 23 bent, en volgens mij, geen ervaring hebt met het runnen van je eigen onderneming.

Waarom zou ik je dan inhuren?

 

 

 

Link to post
Share on other sites

 • 0
 • Rate this answer

Beste Ivar

 

Als je als "ondernemers-hulp die op dit forum hulp vraagt aan ondernemers" (is dat geen contractio in terminis?) nou echt een geweldige entree in je doelgroep had willen maken dan had je eerst eens de tijd genomen om 30 of 40 écht goede antwoorden te geven op vragen van anderen. had je je expertise laten zien, en niet alleen betere feedback op je eigen vraag gekregen maar wellicht ook klanten.

Nu raffel je even wat antwoorden af met het eerste wat je tebinnen schiet en rent vervolgens hard verder om je beloning op te halen. Jammer

 

Over je site:

 

Laat ik het maar opbouwen schrijven: Waar en op welk punt denk je dat je mij kunt overtuigen dat JIJ voor mij de juiste persoon bent? Ik zie nergens je expertise eigenlijk en het enige dat nu blijft hangen is dat je 22 bent, gek bent op surfen , denkt dat ondernemen een vak is, en nog erg in de theorie hangt.

 

Probeer voor jezelf eens te formuleren welk probleem je voor mij oplost.

Link to post
Share on other sites

 • 0
 • Rate this answer

De TS toont zich ondernemer door gebruik te maken van de regels van het forum (blijkbaar moet je inmiddels 10 posts doen begrijp ik). Ik vond de posts van TS ook inhoudelijk ook nogal vergezocht en enigszins geforceerd. Blijkbaar was zijn doel om deze post te kunnen doen.

 

Nee, ik stoor me hier niet aan. Hij heeft gewoon de gezonde branie die een 22-jarige mag hebben van mij. Wat ik uit zijn website opmaak heeft ie links en rechts wat leuke dingen gedaan op het snijvlak van techniek en business.

 

Wat TS kan leveren is een frisse kijk op een toko. Ik heb het gevoel dat dat misschien nog helderder naar voren mag worden gebracht. Ook ik moest ff wachten tot die presentatie zijn ding ging doen. Vond het wel geinig in elkaar zitten.

 

Waar ik met name benieuwd naar ben is of TS iets kan bijdragen aan HL. Dan kunnen we een beter beeld krijgen wat hij in zijn mars heeft.

 

Welkom op HL Ivar.

Link to post
Share on other sites

 • 0
 • Rate this answer

.... Blijkbaar was zijn doel om deze post te kunnen doen.

 

(...)

 

Waar ik met name benieuwd naar ben is of TS iets kan bijdragen aan HL. Dan kunnen we een beter beeld krijgen wat hij in zijn mars heeft.

 

Welkom op HL Ivar.

 

Natuurlijk welkom op HL.

 

@Ard

TS moet snel leren kansen te zien en te pakken. Hij biedt ondernemershulp, komt een ondernemersforum tegen en moet dan meteen denken : Hé, daar kan ik me profileren, kennis tonen en er wellicht daardoor klanten vandaan halen

Nu laat TS die kans tot op heden lopen omdat hij gefocussed is op feedback op zijn eigen site.

 

Verder is een prezi leuk gemaakt, maar de vraag is of een leuk gemaakte prezi uitstraalt wat TS wil uitstralen.

Ik denk dan meer aan kennis van zaken en professionaliteit en niet aan surfen

 

Maar goed, dat zijn mijn 2 centen. Wie weet denkt een ander daar anders over

 

edit: kleine aanvulling: Ik vind persoonlijk het verhaal dat je in je inleiding in dit topic houdt vele malen aansprekender dan het verhaal op je site. Hier spreek een bepaalde passie uit. Werk dat verder uit zou ikz eggen

Link to post
Share on other sites

 • 0
 • Rate this answer

Beste Ivar,

 

Persoonlijk vind ik het niet heel nuttig om Adwords te gebruiken wanneer je zelf nog niet helemaal duidelijk hebt of het concept voor 100% staat.

 

Je concept vind ik in principe goed, of er vraag naar is weet ik niet. Dit heeft met name ook te maken met dat ik me er niet zo goed een voorstelling bij kan maken, doe dit dus vooral op je website.

 

- Geef een aantal praktijkvoorbeelden van wat jij dan precies kan doen.

 

Ik wil weten wie er achter deze website, dit bedrijf of de naam van de persoon schuil gaat... wie is Ivar? Daarbij is het van cruciaal belang dat jij jouw sterke punten laat zien. Zoals eerder iemand aangaf schrikt jouw leeftijd me af, waarom zou ik een relatief (in de praktijk) onervaren persoon inhuren voor geld terwijl ik zelf meer ervaring heb? Dat goed duidelijk maken is lastig maar als je het kan dat biedt het mogelijkheden!

 

- Laat zien wie de persoon achter dit bedrijf / deze website is.

- Leg heel duidelijk en overtuigend uit waarom jouw onervarenheid in de praktijk geen belemmering is.

 

De website zelf voelt half af, daarnaast vind ik de 'bureautafel' met een kwartje, een stuiver en een pen die je ergens gratis hebt gekregen bij een pakje kauwgom niet heel representatief eerlijk gezegd. Mijn vermoeden is dat je gebruik gemaakt hebt van een standaard template, dit is i.i.g. niet de meest geschikte die (gratis) beschikbaar is.

 

- De website moet vertrouwen wekken, de eerste reactie moet zijn 'dit ziet er professioneel uit, daar wil ik zaken mee doen'.

- Foto's van je vakantie en surfen kunnen absoluut niet op de website, een foto van jou in pak is wat meer representatief.

 

Ik denk dat de consultancy markt moeilijk te betreden is daar waar de laatste jaren extreem veel mensen die na jaren voor (vaak) multinationals gewerkt te hebben voor zichzelf zijn begonnen als trainers en adviseurs/consultants. Dat je een laagdrempelig en relatief goedkoop concept introduceert is daarom slim maar dan moet het wel van (min of meer) vergelijkbare kwaliteit zijn.

 

 

Link to post
Share on other sites

 • 0
 • Rate this answer

Werd via pm nog even op je disclaimer gewezen

 

Persoonlijk zou ik geen gratis disclaimer van een dergelijke partij met link naar die partij op mijn website willen hebben, maar dat is je eigen keuze.

 

Verder is het ook nog eens een belabberde disclaimer waarvan ik de werking betwijfel, maar daar kan een jurist meer over zeggen

 

Frans

 

 

Link to post
Share on other sites

 • 0
 • Rate this answer

 

Persoonlijk zou ik geen gratis disclaimer van een dergelijke partij met link naar die partij op mijn website willen hebben, maar dat is je eigen keuze.

 

 

In mijn bericht hierboven vergeten te vermelden inderdaad. Vond het er ook erg vreemd uit zien dat zodra je met de muis over de disclaimer button ga dat er dan een link naar een 'gratis disclaimer website' door het beeld komt vliegen.

 

Veel websites die op HL voor feedback voorbij komen zijn nog slechts half af maar hebben wel een disclaimer (via via) erop staan, ik snap dat nooit zo goed. Zolang er nog geen business is zou ik die disclaimer lekker tot het laatst weg laten.

 

 

 

 

 

 

Link to post
Share on other sites

 • 0
 • Rate this answer

Beste Ivar,

 

De website voelt enigzins goedkoop en niet professioneel aan. Het idee achter een dergelijke stijl van de website is leuk (misschien niet passend bij het type onderneming) maar vind ik niet sterk uitgewerkt. Ook vind ik het grote standaard lettertype op de ''waarom hulp'' pagina nogal amateuristisch.

 

Je praat ook enerzijds in de wij- vorm (''waarom hulp'' pagina) en op de ''about'' pagina gaat het over jou alleen. Wie zijn de andere personen uit je onderneming?

 

PS: Bij je opsomming van voordelen op de ''waarom hulp'' pagina begint niet alles met een hoofdletter.

Link to post
Share on other sites

 • 0
 • Rate this answer

Ivar toch, dit kan je toch niet maken.

 

Een iWeb template, op de eerste pagina de tekst als png, geheel Nederlandstalig en dan een verdwaalde kop "about" .

En jij wil een ondernemer advies geven over marketing, huisstijl en website verbeteringen? ???

Link to post
Share on other sites

 • 0
 • Rate this answer

Als ik het zo lees, dan denk ik vooral: "die komt er wel, maar weet hij ook dat hij er NU nog niet is?"

 

Ik denk dat je een aanwinst kunt zijn voor een onderneming. Op de manier waarop je jezelf verkoopt spreekt al een stuk kwaliteit en intelligentie. Echter denk ik dat de gemiddelde >;(, eigen gedraaide ;D, egocentrische :-K, doorjakkerende ondernemer totaal niet zal bedenken om hulp te zoeken bij zijn ondernemerschap. Daarnaast wil jij geen consultant zijn, maar dat is ook niet de rol waarop je afstuurt, je komt in bijna een coachende/ondersteunende rol. Een consultant is een specialist, dat ben (en wil) je volgens je verhaal niet, je houdt veel meer de breedte in de gaten.

 

Maar wat ik me vooral afvraag is hoeveel klanten jij in een jaar gaat hebben. Ik denk dat door je meewerkend karakter je maar een paar klanten per jaar (langdurig) helpt. Je bent niet de "quick fixer", die in een dagje of 2 de boel op orde brengt, maar juist over langere tijd meehelpt en denkt, de relatie tussen jou en je klant is dus ook veel belangrijker. Adwords is heel oppervlakkig en je website kan ook maar voor een gedeelte vertellen wie je bent, hoeveel leads kun je dan verwachten? Waarschijnlijk is mond tot mond reclame jouw middel en de website ondersteunend.

 

Daarom vraag ik me af waarom je jezelf niet verkoopt aan een leuke ondernemer die nog wel een "jonge hond" als rechterhand kan gebruiken (en dat kan dan ook loondienst zijn). Volgens mij is dat veel makkelijker voor jou, je hoeft dan maar 1 relatie op te bouwen en kan je daar volledig op richten. Daarnaast kun je dan schitterend mee ondernemen en je theorie in de praktijk brengen (en daarin groeien), zonder dat je meteen overal op afgerekend wordt. Zie dat dan ook als marktonderzoek, vind uit welk pijnpunt bij een ondernemer het meeste pijn doet, dat helpt jouw concept te groeien. Grote kans dat je na dit marktonderzoek je website weer totaal omgooit!

Moraal van het verhaal: Stop met theoretiseren/analyseren van je concept en ga ondernemers lastig vallen!

 

O ja, een ondernemer ben je (in mijn optiek) niet door de manier waarop je beloond wordt (een DGA krijgt loon, is hij dan geen ondernemer? Een ZZP-er is soms een flexibele medewerker), maar juist door de manier van kijken/werken. Het benutten van mogelijkheden bijvoorbeeld. Ondernemerschap kan soms ook heel goed binnen een onderneming. Je "vrijheid opgeven" in je werkvorm kan soms juist betekenen dat je vrijheid krijgt in je ontwikkeling en werk.

Link to post
Share on other sites

 • 1
 • Rate this answer

Beste HL'ers,

 

ten eerste wil ik jullie hartelijk bedanken voor alle reacties en kritiek! Ik kan het erg waarderen dat jullie de tijd nemen om het concept eens flink onder de loep te nemen. Ook al irriteer ik wellicht enkele van jullie, jullie komen alsnog met opbouwende kritiek waar ik zeer zeker wat aan heb.

 

De site is inderdaad met Iweb gemaakt, en ik moet zelf ook toegeven dat er nog veel onvolmaaktheden in zitten en dat het er enigszins goedkoop uitziet. Echter, omdat ik mezelf ook wil presenteren als goedkoop (in de goede zin van het woord) en laagdrempelig vond ik dit wel passen. Ik ben wel van plan deze laagdrempeligheid aan te passen tot een wat meer professionele uitstraling.

 

Iweb blijkt niet echt een goede keus, mede door de tekst die snel in plaatjes terecht komt. Het programma heeft daarentegen wel groot gebruiksgemak, is snel en voldoet voor het maken van n stuk of 4 pagina's. Misschien leuk voor een nieuwe discussie...Waarom zou je een moeilijk uitgebreid CMS opzetten als alles wat je wilt ook op de powerpoint manier te maken is?

 

Wat ik te bieden heb en welk probleem ik kan oplossen?

Hierbij kan ik me perfect vinden in de beschrijving die Jverhallen gaf. @ JVerhallen: Knap analyseerwerk, het lijkt wel alsof je me gedachten kan lezen!! Dank je voor het articuleren van mijn eigen visie.

 

Voorbeelden van bedrijfsproblemen: Het meedenken over een strategie voor het toetreden tot een nieuwe markt, marktonderzoek, het logistieke proces nalopen en verbeteringen aanbrengen, kwaliteit verhogen door het schrijven van flowcharts en procedures en formulieren, voorraad herindelen of structureren, en hiernaast (en vooral) chaotische operationele zaken zoals het helpen op de beurs, spullen ophalen/wegbrengen en dat soort klusjes waar de ondernemer geen tijd voor heeft.

 

Ik besef heel goed dat ik nog een jonge knakker ben met weinig praktijkervaring. Daarom zie ik mezelf ook meer in de ondersteunende rol en het meedenken. Jong zijn kan een nadeel zijn, maar ook een voordeel. Wij jonkies denken door weinig ervaring en verse theorie op een andere manier, die soms verrassende uitkomsten kan hebben.

 

HL staat in mijn favorieten, dus zo nu en dan zal ik proberen een zinvolle bijdrage te leveren en jullie te overdonderen met al die theoretische kennis :P

 

Tot op het forum!

Link to post
Share on other sites

 • 0
 • Rate this answer

Beste TS,

 

Goed om zo ondernemend te zijn met je huidige achtergrond.

 

Aangezien je nog geen ervaring hebt en een persoonlijke service levert, kan je beter in je eigen netwerk gaan zoeken om zo bij te klussen. Er zijn weinig bedrijven die zomaar even een 22 jarige uitvragen om direct te helpen bij hun verbeteringen. Best een risico doordat je zelf nog niet veel klinkende resultaten hebt behaald.

 

Mijn tip is om eerst klein te beginnen door te zien wat er bij komt kijken. Zoek het eerst in de kring van vrienden, kennissen en familie en evt. hun netwerk. Juist doordat ze je persoonlijk kennen of krijgen aanbevolen maak je meer kans om aan de slag te gaan.

 

Aan heel je netwerk gewoon even vragen:

 

[*]Weet jij iemand in het MKB die behoefte hebben aan deze en deze diensten?

[*]Zo ja: wil jij mij aan diegene een keer voorstellen?

[*]Zo nee: weet jij iemand die wél mensen kent in zijn netwerk, waarvoor deze diensten nuttig kunnen zijn?

 

In de tijd dat je je adwords hebt gedaan, heb je zo direct al +- 60 man benaderd. Het kan de oom van een vriend zijn of juist de kennis van je vader. Zoek het dichter bij huis om die eerste klussen op te pakken en ervaring op te doen. Daarna kan je zeggen dat je waar voor je geld leverd.

Anders is het een betere optie om gebruik te maken van uitzendbureaus en hier je diensten aan te leveren. Zelf nog geen risico.

 

Dit is de manier hoe ik het heb gedaan, nadat ik regelmatig werd afgewezen vanwege gebrek aan ervaring en aantoonbare resultaten. Met jou achtergrond kan je snel als ZZP-er aan het werk!

 

Kijk maar eens naar bedrijven die deze werving en selectie doen. Door hun te bellen kom je er ook zeker! Genoeg werk in jou markt..

 


SKY training presents: 'Your presentation S*CKS' - Because you can be different..

Link to post
Share on other sites

 • 0
 • Rate this answer

Ben je strategy/business development consultant of ondernemershulpje? Welke uurtarieven streef je na? Waarom zou je geschikter voor dit type werk zijn dan bijvoorbeeld een HBO-er small business & retail management of inhoudelijk specialist (op marketing, logistiek of internetgebied)? Op welk niveau en met hoeveel ervaring werken jouw partners?

 

Als eenling ben je nu te breed. Specialiseer je in wat je leuk vindt en waar je concrete werkervaring in hebt of bouw een breed netwerk. Kleine ondernemers zijn denk ik minder met structurering van werkprocessen bezig dan dat je hier veronderstelt. Vervolgens vraag ik me af of jij met deze website het middenbedrijf weet aan te spreken. Waarom zouden ze geen stagiairs inzetten?

 

Tenslotte: kun je jouw relatie tot de opsteller van de disclaimer benoemen? En heb je als bedrijfskundige een ondernemingsplan opgesteld?

 

Groet,

 

Highio


"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Link to post
Share on other sites

 • 0
 • Rate this answer

Nogmaals bedankt voor de reacties. Ik ben vandaag begonnen met een nieuwe site, de oude ligt er dus uit. Wat mij betreft kan dit topic dus ook gesloten worden. Met deze feedback kan ik wel weer even voort ;)

 

Groeten,

Ivar

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


 • Bring your business plan to a higher level!

  All topics related to entrepreneurship are discussed on this forum.

  • Ask your entrepreneur questions
  • Answers / solutions from fellow entrepreneurs
  • > 65,000 registered members
  • > 100,000 visitors per month
  •  Available 24/7 / within <6 hours of response
  •  Always free

 • Who's Online

  Er zijn 13 leden online en 217 gasten

  (See full list)    
 • Also interesting:

 • OndernemerspleinEN

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept