• 0

Bijna failliet, en dan?

Ik heb meerdere oudere berichten zien staan over dit onderwerp, daar toch bij de ene de procedure iets minder ver lijkt te zijn dan bij de ander, en het ene faillisement niet de ander is, zou ik het toch prettiger vinden een eigen persoonlijker advies te krijgen.

 

Ik ben bijna 2 jaar geleden een winkel (eenmanszaak) begonnen in ondermode. 9 maanden per jaar 6 dagen per week open, de overige 3 maanden 5 dagen per week. Precies in deze tijd begon de ecomonie ing te storten. Ik heb een lening van de bank gekregen (ondanks achter blijkt dat de banken wisten dat de economie zou gaan instorten). Vanaf beginne afaan gaat het al slecht in de zaak en houdt ik er geen cent aan over. Ik ben alleen maar aan het investeren en geld aan het in pompen. En die rek is er inmiddels uit. Ik heb meedere schulden, zowel bank, leveranciers en nu inmiddels ook huurschuld. Een jaar geleden rond deze periode zag ik het al niet goed gaan en wist ik niet meer of ik het financieel wel zou redden. Ik had met veel crediteuren al een betalingsregeling maar kon deze niet meer nakomen. Ik ben naar de gemeente gestapt om een bijzondere bijstand aan te vragen omdat ik inmiddels al een jaar geen inkomsten had en ook prive meer schulden begon te krijgen. Echter raadde zij mij aan om BZZ (microkrediet) aan te vragen. Deze is echter afgewezen, de betreffend adviseur zag het niet zitten en ik kon dus fluiten naar enige financiele hulp. Het beleid is nogal dubbel, ondernemerschap wordt gestimuleerd in Nederland, maar als het niet goed gaat, sta je er alleen voor. Eigen schuld, dikke bult, had je maar geen bedrijf moeten beginnen.

 

Affijn de zomer leek beter te gaan en heb daardoor toch een aantal schulden kunnen inlossen, waardoor ik het zonder de hulp van de gemeente redelijk afkon met de schulden en kon netjes iedereen wekelijks zoet houden met deelbetalingen. De herfst trad al vroeg in afgelopen jaar en is het vanaf augustus al bergafwaards aan het gaan. Ik kan nu vanaf november de kleinste betalingsregelingen al niet meer wekelijks nakomen. Laat staan de grotere. De stapel wordt steeds groter. Ook heb ik inmiddels een geringe huurachterstand opgelopen. Ik zie geen tot weinig voorruitgang en ik weet niet meer waar ik het geld vandaan moet halen om te overleven. Mijn ouders steunen mij ook financieel al 2 jaar maar hun moeten ook maar leven van een WAO uitkering en bij hun is het geld nu ook echt op. De rek is er financieel helemaal uit. De crediteuren beginnen het nu echt zat te worden, al mijn betaingsbeloftes kan ik niet nakomen, er liggen al diverse dossiers bij incassobureau's. Ik ben dan ook bijna zeker dat ik binnen nu en twee weken failliet ga.

 

Psychisch weet ik ook niet of ik het nog langer vol houdt, ik ben nu met gemengde gevoelens geopend, wetende dat ik het niet ga redden. De mensen die binnen komen moet ik de schijn maar voor blijven houden en dat is echt heel moeilijk. Wordt er gezegd, goh wat heeft u een leuke zaak, dan kunnen de tranen me in de ogen schieten. Wetende dat ik echt een mooie zaak heb, maar de klanten zijn er niet. Ik heb echter wel diverse vaste klanten, die ook echt blij zijn met mijn zaak en mijn service, maar dat zijn er niet genoeg om het te redden. Ik heb er alles aangedaan, adverteren, lager segment alles. Echter kost adverteren ook een hoop geld en dat is er niet meer, dus adverteren kan niet meer, er zijn geen opties meer om deze zaak staande te houden, behalve de loterij te winnen. Ik begin het ook helemaal zat te worden dat ik al 2 jaar lang alleen maar geld in aan het leveren ben, nooit meer iets leuks kan doen, of op vakantie kan, elk dubbeltje moet omdraaien, ook mijn relatie heeft er behoorlijk onder te leiden gehad. Ik woon nog in bij mijn ouders omdat ik geen geld heb om samen te gaan wonen, mijn ouders betalen mijn ziektekostenverzekering etc. Het gaat me echt aan me hart om er afstand van te moeten nemen, alsof je een droom een kind verliest.

 

Nu mijn concrete vragen:

Een faillisement en dan? Kan ik dan een uitkering aanvragen? Ik ben 26 en val dus nog niet in de abw, maar moet ik als 'jongere' maar een baan gaan zoeken. Ben ik daarmee zelf verplicht te werken in een fabriek als doosjes vouwer? Als ik dan een baan zoek/krijg naar mijn 'zin', ben ik dan alles kwijt wat ik daarmee verdien? Of geldt dat alleen als je in de wet schuldsanering valt? Stel ik trek het faillisement psychisch niet, maar moet toch gaan werken? Hoe nu verder na een faillisement?

 

Alvast hartelijk bedankt voor het beantwoorden van de vragen.

 

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 0

Ik wordt dan nog meer boos als ik zie dat mensen kosteloos en website willen maken,meedenken,langswillen gaan om te bekijken welke opties er zijn en er dan even wordt achtergehouden dat er een aanvraag faillissement ligt.

 

Neemt niet weg dat je gelijkt heb dat ik beter moet weten en wellicht maar moet gaan reageren op de belasting topics...Maar daar worden de ts ook niet vrolijk van.. :)

 

Wie kan er nu zeggen dat emotie geen roilspeelt met dit soort heftige zaken?

Ik denk juist dat emotie een manier is om aan te geven dat je er constructief in staat.

Toch hoop ik Danny dat je "beter" boven de materie leert staan. Een verbeterpunt zullen we maar zeggen?

Mensen met jouw specifieke expertise zijn juist erg waardevol bij deze situaties.

 

Dat TS niet geheel helder is geweest of eerlijk of informatie verdraaid heeft weergegeven?

Ik kan het mij ook wel voorstellen dat het lastig is om op een forum dat je voorheen als volstrekt onbekend was, zomaar even je gehele ellende op tafel ten toon te stellen. Enige reserve hierin is menselijk. Mogelijk heeft TS gedacht: "als ik aangeef dat ik al failliet ben, of de aanvraag al is ingediend zijn er geen helpers meer te vinden.

 

Vergis je niet. In dit calvinistische polderlandje ben je nog steeds melaats en van de pest vergeven bij een persoonlijk faillissement. Dat stamt nog uit de tijd van waaruit de huidige wetgeving hieromtrent komt; ergens rond 1890.

 

Geen modder meer gooien vrienden.

Het grootste slachtoffer hier heet toch echt Chantal.

 

Sterkte Chantal en kop op! Er si altijd weer licht, ook aanhet einde van deze tunnel.

En leer van dit alles.

 

Groet,

Berend

 

Ondernemersbevlogenheid is passie vanuit realisme.

Link naar reactie
  • 0

Waar ligt de grens...is een lastige. Ik vind het niet kunnen( en het is een reden om je uit het traject te gooien) dat iemand het wsnp traject ingaat en op naam van een ander gaat ondernemen. Of een bijbaan nemen om zoals lars zegt, op een andere manier wat inkomsten te genereren. Schuldeisers worden verplicht genoegen te nemen met de wet en kunnen na een wsnp traject niet meer aankloppen voor de restant van de vordering.

 

Tot aan het faillissement mag jij je spullen verkopen voor de prijs die jij ervoor vraagt. Ik weet niet of het juridisch kan om je voorraad onder de inkoopprijs mag verkopen als je al weet dat je de eigenaar van de verpanding niet kan gaan betalen.

 

Verder is de post van larsbruggie eigenlijk te gek voor worden en staat bol van de fouten en adviezen om maar buiten de wet te treden....

 

Danny

Bedrieglijke bankbreuk is strafbaar.

Link naar reactie
  • 0
Gast Verwijderd account

Dreigt een faillissement?

 

mod edit, quote verwijderd, zie hierboven

 

 

Beste,

 

U zit op het verkeerde forum. U kunt zich aanmelden op www.ikbeneengrapjas.nl

 

 

 

 

 

Succes

 

 

Danny

Link naar reactie
  • -2

Beste Danny,

 

Als je niet weet wat we doen of hoe we dat doen hou dan je commentaar voor je

 

[mod-edit:de tekst die hier stond is normaalgesproken geen spam, maar gegeven de andere twee spamberichten is dit deel van het bericht als zelfpromotie aangemerkt en tevens verwijderd]

Link naar reactie
  • 0

oke mijn wel gemeende excuus voor het plaatsen van dit bericht met het 06 nummer erbij

ik zal deze info in mijn profiel zetten.

 

idd geen website van ons bedrijf dat klopt helemaal, waarom, is niet nodig mensen weten ons over het algemeen goed te vinden.

 

tevens is het ons doel mensen en bedrijven bij te staan in een crisis situatie,

veel mensen en ondernemers weten maar een klein beetje van de regelgeving omtrent \

adm faillisementen en wsnp en hoe om te gaan met curatoren

 

er komt heel veel op je af .

 

 

Link naar reactie
  • 0

oke mijn wel gemeende excuus voor het plaatsen van dit bericht met het 06 nummer erbij

ik zal deze info in mijn profiel zetten.

 

idd geen website van ons bedrijf dat klopt helemaal, waarom, is niet nodig mensen weten ons over het algemeen goed te vinden.

 

tevens is het ons doel mensen en bedrijven bij te staan in een crisis situatie,

veel mensen en ondernemers weten maar een klein beetje van de regelgeving omtrent \

adm faillisementen en wsnp en hoe om te gaan met curatoren

 

er komt heel veel op je af .

 

 

 

Klopt, er komt veel op je af. Daarom is er o.a. Higherlevel om wat aanknopingspunten te vinden. Doel is dat kennis hier online gedeeld wordt. Niet dat je je eigen bedrijf promoot. Daar hebben we een profiel en signature voor

 

Als je het hele topic gelezen hebt: Heb je nog tips?

Link naar reactie
  • 0
Gast Verwijderd account

Bedoelde niet alleen hè spammen.

 

Je zegt hoofdelijke aansprakelijkheid in privé te kunnen voorkomen.

 

Je zou de eerste zijn. Knap.

 

Vertel dan ons is hoe je te werk gaat? Hoe krijg je dat voor elkaar?

 

Ik zit er klaar voor!

 

Danny

Link naar reactie
  • 0
Gast Verwijderd account

Neem aan dat HL dit profiel blokkeert . Riesbreda plaatst standaard advertenties waarbij er zaken gedaan worden die niet voor het daglicht bestemd zijn.

 

Riesbreda heeft een voicemail waarin hij vraagt een naam en nummer achter te laten. Riesbreda noemt op geen enkele wijze zijn eigen of zijn bedrijfsnaam.

 

 

 

 

---------------------------------------------------------------------------

 

Speurders.nl

 

Hoge nood voor uw onderneming

 

verkoop uw bedrijf met lusten en lasten.

Fiscaal of juridisch beslag geen bezwaar.

Binnen 24 uur geregeld

geen bestuurs of prive aansprijkelijkheid meer

 

voor eenmanszaak vof en bv nv

 

Info:06111

 

zit u vast aan contracten wij nemen ze over aan een meerjarig huurcontract,wij nemen alle contracten over

 

Winkel, kantoor en bedrijfspanden.

 

Info:06111

 

Vast een een meerjarig leasecontract,wij nemen alle contracten over

 

Auto's, machines, enz

 

Info:06111

 

nieuw adres

nieuwe directie en bestuur

geen prive en bestuurs aansprakelijkheid meer

 

bel of mail ons direct

06111

bedrijven-dokter

 

 

 

 

 

Link naar reactie
  • 0
Gast Verwijderd account

En toch hoop ik dat er een reactie gaat komen van TS. Ik neem ook aan dat jij mij een kneus hebt gegeven in dit topic?

 

Danny

 

Edit :

 

Excuus. Ik bedoelde niet TS maar de man uit breda.

 

Excuus....

Link naar reactie
  • 0

Ik heb het bericht van riesbreda ook in mijn inbox gehad. Riesbreda heeft duidelijk niet het hele topic doorgelezen anders had hij wel kunnen weten dat zijn overname plan bericht overbodig was, daar ik al failliet ben...

 

En danny, nee ik heb je geen kneus gegeven, ik verlaag mij niet tot dat niveau. En tenslotte, heb je me wel willen helpen, alleen breng je het misschien niet op de juiste manier over. Je komt namelijk over alsof je eigenlijk zelf een hele hoop niet betalende debiteuren hebt. Maar goed ik ga daar verder niet om strijden.

 

Voor degene die het nog willen weten een update: Ik moet waarschijnlijk toch in wsnp aangezien er bij het contract van de bank een pand akte zat. Kortom de curator heeft niets te verdelen, dat gaat allemaal naar de bank.

Link naar reactie
  • 0
Gast Verwijderd account

Chantal,

 

Ik bedoelde niet TS. Excuus. Mijn bericht was gericht aan riesbreda. Nogmaals excuus dat ik TS vermelde.

 

Danny

Link naar reactie
  • 0
Gast Verwijderd account

Oohh oke! ;) Ik snapte er al niets meer van ???

 

Mijn fout......Ik kan na 4 koffie nog niet helder denken vandaag...

 

 

 

Nu maar ontopic dan.Heeft de curator aangegeven hoe lang hij bezig denkt te zijn met de afwikkeling van het faillissement? Heb je het met hem over een eventuele omzetting naar de WSNP gehad?

 

Danny

Link naar reactie
  • 0

Geeft niet, koffie gaat op een gegeven moment wennen he, dan werkt t niet meer...

 

Nee nog niet, ik zit nog te wachten tot ik meer weet. Hij zou de pandakte nakijken en verder moet ik het dan nog horen. Hij heeft daarbij wel aangegeven dat als het inderdaad correct is het beter is om de wsnp in te gaan. Dat vind ik verder prima, maar wilde in eerste in stantie wel af wachten of dat traject uberhaubt nodig was. Maar met een correcte pandakte kan ik daar wel vanuit gaan, maar dat moet ik dus eerst nog even afwachten.

 

Dus ik weet momenteel nog niet geheel waar ik aan toe ben en hoop het ook snel te horen.

 

Bij de gemeente zijn ze ook al zo lekker vlot. Omdat per jan 2009 er een nieuwe regeling voor bijstand kom ik nu voor mijn 27ste nog niet in aanmerking voor bijstand, maar moet ik het jongerentraject in het zogeheette WIJ. Maar voor ik daar een intake voor kan krijgen ben ik twee maanden verder. (eind april), met veel aandringen kan het nu twee weken eerder, maar het gaat allemaal niet vanharte. Uitkering komt wel met terugwerkende kracht, maar wordt pas uitgekeerd vanaf het moment van de intake, als je dan aangeeft zonder geld te zitten verwachten ze bij de gemeente gewoon dat je wel even een regeling kan treffen met je zorgverzekering. Alsof die al zo blij met je zijn.... Wat dat aangaat moet ik blij wezen dat ik niet op mij zelf woon, want dan had ik daar ook nog zorgen om gehad.

Link naar reactie
  • 0

Ik heb het hele verhaal gelezen afgelopen week.

En moet zeggen dat ik schrok van de heftige reacties.

Een kat in het nauw doet rare sprongen, dus ik vind niet dat Chantal iets te verwijten valt.

Ze heeft enkel te laat dit forum gevonden, eigenlijk toen het al te laat was voor haar.

 

En de stap nemen en daadwerkelijk je verhaal doen, is ook niet niks. Ik vind het knap dat Chantal dit durfde.

Ik heb hierzelf ook heel lang over gedaan. Mede door het lezen van haar verhaal durfde ik mijn verhaal ook te plaasten.

Je bent toch bang voor bepaalde reacties.

Je gaat de schuld bij jezelf leggen, en je bent verantwoordelijk voor het geen je doet, en verkeerd hebt gedaan.

Vaak weet je zelf wel waar het verkeerd is gegaan , maar als iemand dat ook nog bevestigd..dan komt dat toch keihard aan,

je hebt alles met de beste bedoelingen gedaan tenslotte. Niemand zit op een faillisement te wachten.

Dus Chantal kop op meid !!! Ik hoop dat alles binnen een bepaalde tijd rond is, dat je dan eindelijk weet waar je aan toe bent en de boel af kunt ronden. Sterkte en heel veel succes.

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    6 leden, 192 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.