• 0

Verzameltopic Zoekmachine-optimalisatie (SEO)

Leuke column in Communicatienieuws van Wiseguys-directeur Toine Verheul

 

De kwakzalvers van het internet

 

De laatste jaren hebben we de opkomst van een nieuwe bedrijfstak kunnen gadeslaan, die van de zogenaamde seach engine optimizers. In gewoon Nederlands: zoekmachineoptimalisators. <...> Wat deze bedrijfjes je meestal beloven is een toppositie van jouw website in de grote zoekmachines. Dat is een rare belofte. Zoekmachines doen hun best om min of meer objectieve resultaten terug te geven. Wanneer je website niet hoog scoort dan kan dat twee dingen betekenen: ofwel je hebt je website zo gemaakt dat de zoekmachine er geen raad mee weet, ofwel je hebt een website die door de zoekmachine minder belangrijk wordt gevonden dan andere websites. Aan dat eerste valt wat te doen. Iedere webmaster weet hoe dit moet: maak nette links, vermijd gebruik van JavaScript en Flash voor de navigatie, vul je metatags netjes in, gebruik robots.txt om webcrawlers te instrueren, en zorg dat je site gelinkt wordt op gerespecteerde sites. Als je na deze voorzorgsmaatregelen nog steeds laag scoort zou ik zeggen: pech gehad. Zorg maar dat je site leuker of beter wordt. Voor zoekmachineoptimalisators is dit echter een reden om hun trucendoos open te trekken. <...> Vrijwel iedere grote zoekmachine bestraft misbruik van haar dienst met een extra lage positie. Als je na optimalisatie van je website op nummer 1 staat, is de kans groot dat je na een maand onderaan de lijst bungelt. <...> Ander voorbeeld: Wehkamp. Deze website is zo goed geoptimaliseerd dat zelfs zoeken op "wehkamp" niet het gewenste resultaat bovenaan krijgt. Blijkbaar weet men dit bij Wehkamp ook, want men heeft ten einde raad maar besloten een advertentie te kopen waarin het juiste adres getoond wordt. Een duur grapje en een typisch voorbeeld van het lid op de neus. <...> Misschien genieten zoekmachineoptimalisators hun status wel door het gebrek aan geïnformeerde tegenstemmen. Zoekmachinefabrikanten doen van nature erg geheimzinnig over de werking van hun software. Dit schept ruimte voor mensen die van niks weten maar wel bereid zijn hun mond open te doen. <...> Zoekmachineoptimalisators zijn kwakzalvers in een land waar de geneesheren zwijgen. Zo beschouwd ligt er nog een interessante taak voor ons, als zoekmachinefabrikanten.

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 0

Cao Zlata,

 

Als ik zie hoeveel tijd het (onszelf) kost om onze site te optimaliseren dan vind ik de genoemde uren in het algemeen gezien heel netjes. Ik kan er niet over oordelen met betrekking tot jouw site natuurlijk.

 

Het is echt wel een idee om je er zelf in te verdiepen. Heb je al een site check laten doen op dit forum?

 

Groetjes, Manon

Link naar reactie
  • 0

Cao Zlata,

 

Als ik zie hoeveel tijd het (onszelf) kost om onze site te optimaliseren dan vind ik de genoemde uren in het algemeen gezien heel netjes. Ik kan er niet over oordelen met betrekking tot jouw site natuurlijk.

 

Het is echt wel een idee om je er zelf in te verdiepen. Heb je al een site check laten doen op dit forum?

 

Groetjes, Manon

 

Hi Manon,

 

Ik heb mijn site wel laten checken in het topic 'wat vinden jullie van mijn...' en de site naar aanleiding daarvan aangepast. Of is er hier nog een mogelijkheid om de site zoekmachine-technisch te laten beoordelen?

 

Groetjes,

 

Zlata

www.vioolspelen.nl

http://twitter.com/ZlataBrouwer

www.zlatabrouwer.com

Link naar reactie
  • 0

Mijn primaire zoekterm is 'bedrijf verkopen'. Is zwaar beconcurreerde zoekterm en toch staan we op pagina 1 (weliswaar onderaan op 8 of 9, wisselt soms). En krijg 'm nog wel hoger. Boven mij staan wat artikelen en databanken. En nog 1 andere intermediair. Niet slecht voor no budget marketing ;).

 

De longtail gaat nog veel beter (top 5, vaak 1). Conversie is nog wel laag :(. Maar daar ga ik de volgende release mee aan de slag. Mocht iemand tips hebben, PM dan maar even....

 

Link naar reactie
  • 0

@Stefan

 

- Je zou H1 tags kunnen toevoegen (h2 heb je wel)

- wat meer inlinks (nu 127 waarvan een groot deel HL/ZIBB/Sprout)

- metadescription toevoegen (vind de omschrijving die google nu toont adhv je websitecontent niet echt overtuigend)

- metakeywords toevoegen (zet weinig zoden aan de dijk, maar baat het niet dan schadat het niet

 

Frans

Link naar reactie
  • 0

Even nog een reactie op het meta description verhaal. Het heeft geen enkele zin om: Nu 3 halen 2 betalen oid in de description tag te zetten als er nergens op je pagina diezelfde tekst staat. Dan gaat Google zelf een stuk tekst van jouw pagina als description gebruiken.

 

Google kijkt namelijk bij de description tag naar de relevantie ervan ten opzichte van de tekst waarover de description gaat. Zorg er dus voor dat de description aansluit op de pagina en niet een of ander koop nu en krijg ... verhaal wordt (oid).

 

De oplettende SEO'er weet het volgende: gebruik eigenlijk liever geen meta tags en ga eens kijken wat er dan gebeurt :) Google gaat dan per relevant zoekwoord waarop jij een ranking hebt (op dezelfde pagina!!) van description veranderen afhankelijk van de zoekopdracht.

 

Dus stel je hebt een pagina die gaat over paarse kinderkleding en je hebt gezocht op "paarse kinderen" en op "paarse kinderkleding". Op paarse kinderen rank je op nummer 5 met www.mijndomein.nl/paarse-kinderkleding.html met een andere description tekst onder het resultaat als wanneer er op paarse kinderkleding wordt gezocht en je op nummer 3 komt te staan met dezelfde pagina: www.mijndomein.nl/paarse-kinderkleding.html.

 

Probeer het maar eens. :D

Volg @yannick_veys op Twitter. Ik tweet over online marketing, conversie optimalisatie, persuasive design en leuke artikelen. Ben je actief op Twitter en wil je meer volgers krijgen en minder tijd bezig zijn met het maken van tweets? Kijk dan eens op https://hypefury.com

Link naar reactie
  • 0

 

 

Waar zit het verschil? totaal verschillende uitkomsten van website Grader en SEO check ???

Ik neem aan dat je seoscore bedoelt?

 

De twee sites gebruiken compleet andere algoritmen om te bepalen hoe een site 'scoort'. SEOscore kijkt puur naar de code van je site zelf, of deze netjes is, of metatags aanwezig zijn en dergelijk. Wwebsite grader kijkt ook naar heel andere dingen, bijvoorbeeld of jouw site vaak genoemt wordt op toonaangevende sites, of je bij dmoz aangemeld ben, of er een blog, rss feeds en dergelijk aanwezig aanwezig zijn en meer van dat soort factoren.

 

En dan nog zeggen deze scores lang niet alles. Het is meer een indicatie van hoe je site op de zoekmachines zou kunnen staan.

Je kan een zoekmachine-optimale site hebben, maar als er geen vraag is naar jouw product of als de eigenlijke inhoud van je site slecht is dan heb je daar nog weinig aan..

Link naar reactie
  • 0

De volgende site heeft ook wel wat nuttige tips voor mensen die zelf hun SEO doen. Je kan er je url invoeren en de site gradeerd je site en geeft nuttige feedback. De service is gratis en is klaar terwijl je wacht.

 

Die site geeft op z'n hoogst een indicatie van punten waar je je site kunt verbeteren. Heb een drietal sites ingevoerd met de volgende resultaten:

 

M'n eigen bedrijfssite: score 47, nauwelijks rode vlakken met waarschuwingen, m'n site zou op DMOZ en de YAHOO directory staan wat niet het geval is. Met 1950 inkomende links weinig bezoekers (gelukkig niet de bron voor mijn leads ;) )

 

M'n hobby blogje: score 89, stuk meer waarschuwingen. Site draait prima. Ten opzichte van 'concurrenten' veel bezoekers.

 

Webshop voor een klant: score 79. Ook hier waarschuwingen. Bezoekersaantallen aardig gestegen sinds het vervangen van de oude site.

 

Een paar meldingen:

 

No Meta Keywords FoundThough Google does not seem to place high relevance on meta keywords to determine the content of a website, other engines like Yahoo! may still look at these.

Yahoo en andere zijn zo'n beetje irrelevant voor Nederlandse sites. Ik score aardig op yahoo maar zie nauwelijks bezoekers. Geen SEO minpunt dus.

 

Too Many Images Found.Having many images on the web page means the user has to wait longer to view your page. This web page has 13 images.

Aantal afbeeldingen en de grootte zijn twee verschillende dingen. Teveel is nooit goed maar een limiet van 10-15 is nonsense. Een site met 20 requests (1 pagina met 20 afbeeldingen of javascript bestanden of stylesheets) kan zonder probelemen erg snel zijn.

 

E. Readability Level: Advanced / Doctoral Degree

De algoritmes om leesbaarheid te bepalen zijn taalafhankelijk. Een factor is de lengte van de woorden. In het Nederlands hoor je woorden als bijzettafeltje als één woord te schrijven. Jammer dat woorden met 15 letters te moeilijk zijn ;)

 

Conversion Form: Not Found

Nee, ik heb gewoon een e-mailadres op m'n site staan (laat maar komen die spam) Kan me niet voorstellen dat een direct adres een minpunt is ten op zichte van een contactformulier.

 

Zoutvaatje bij de hand houden dus bij het lezen van je rapport.

Link naar reactie

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    9 leden, 226 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.