• 0

Verzameltopic Zoekmachine-optimalisatie (SEO)

Leuke column in Communicatienieuws van Wiseguys-directeur Toine Verheul

 

De kwakzalvers van het internet

 

De laatste jaren hebben we de opkomst van een nieuwe bedrijfstak kunnen gadeslaan, die van de zogenaamde seach engine optimizers. In gewoon Nederlands: zoekmachineoptimalisators. <...> Wat deze bedrijfjes je meestal beloven is een toppositie van jouw website in de grote zoekmachines. Dat is een rare belofte. Zoekmachines doen hun best om min of meer objectieve resultaten terug te geven. Wanneer je website niet hoog scoort dan kan dat twee dingen betekenen: ofwel je hebt je website zo gemaakt dat de zoekmachine er geen raad mee weet, ofwel je hebt een website die door de zoekmachine minder belangrijk wordt gevonden dan andere websites. Aan dat eerste valt wat te doen. Iedere webmaster weet hoe dit moet: maak nette links, vermijd gebruik van JavaScript en Flash voor de navigatie, vul je metatags netjes in, gebruik robots.txt om webcrawlers te instrueren, en zorg dat je site gelinkt wordt op gerespecteerde sites. Als je na deze voorzorgsmaatregelen nog steeds laag scoort zou ik zeggen: pech gehad. Zorg maar dat je site leuker of beter wordt. Voor zoekmachineoptimalisators is dit echter een reden om hun trucendoos open te trekken. <...> Vrijwel iedere grote zoekmachine bestraft misbruik van haar dienst met een extra lage positie. Als je na optimalisatie van je website op nummer 1 staat, is de kans groot dat je na een maand onderaan de lijst bungelt. <...> Ander voorbeeld: Wehkamp. Deze website is zo goed geoptimaliseerd dat zelfs zoeken op "wehkamp" niet het gewenste resultaat bovenaan krijgt. Blijkbaar weet men dit bij Wehkamp ook, want men heeft ten einde raad maar besloten een advertentie te kopen waarin het juiste adres getoond wordt. Een duur grapje en een typisch voorbeeld van het lid op de neus. <...> Misschien genieten zoekmachineoptimalisators hun status wel door het gebrek aan geïnformeerde tegenstemmen. Zoekmachinefabrikanten doen van nature erg geheimzinnig over de werking van hun software. Dit schept ruimte voor mensen die van niks weten maar wel bereid zijn hun mond open te doen. <...> Zoekmachineoptimalisators zijn kwakzalvers in een land waar de geneesheren zwijgen. Zo beschouwd ligt er nog een interessante taak voor ons, als zoekmachinefabrikanten.

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 0

Veel lees plezier :p

http://www.frankwatching.com/archive/2014/11/06/googles-hummingbird-1-jaar-later-heb-jij-je-seo-strategie-al-aangepast/

 

Ik verlang zo terug naar die tijd waarin het inhuren van backlinks tikkers vanuit India nog goed werkte.

Interessant artikel. Ik ben juist blij dat Google ervoor zorgt dat al die webvervuilende ongein van SEO-sjoemelaars een halt wordt toegeroepen. Focus liever op inhoud van hoge kwaliteit. Daar hebben gebruikers veel meer aan!

Link naar reactie
  • 0

Interessant artikel. Ik ben juist blij dat Google ervoor zorgt dat al die webvervuilende ongein van SEO-sjoemelaars een halt wordt toegeroepen. Focus liever op inhoud van hoge kwaliteit. Daar hebben gebruikers veel meer aan!

 

Ik vindt het ook beter zo ... maar geef toch verlangt een mens soms naar de eenvoud van vroeger :P

Digital Marketing http://agency.eoi.digital/ | Digital Transformation https://transform.eoi.digital/

Link naar reactie
  • 0

In de afgelopen paar weken weer een paar discussies gehad over mobilegeddon 2.0 m.b.t. zoek resultaten in Google. Versie 1.0 is al eerder behandeld (ook hier of dat andere SEO topic) door zelfbenoemde SEO mensen die stellen dat bij geen "m" versie of responsive website je totaal niet vindbaar meer zou zijn bij de Google die update en iedereen failliet zou gaan als je een online ondernemer zou zijn en je zaken niet op orde zou hebben qua mobile. Viel best wel mee, afhankelijk van je sector en concurrentie hun focus op SEO :)

 

Nu gewezen op een genuanceerd artikel door vriend Bonjernoor en prima reacties eronder die consequenties wel goed uitleggen, en vond ik wel waard om te delen. Vooral om dat er sommige SEO toko's dit gaan gebruiken om mensen weer de angst op het lijf te gaan jagen (lees extra inkomsten afdwingen).

 

https://tweakers.net/nieuws/117587/google-experimenteert-met-primair-indexeren-op-basis-van-mobiele-sites.html.

 

En een reactie die het nog even in de kern goed uitlegt naar mijn idee, corrigeer me vooral als ik het fout heb.

 

Voor beheerders van alleen desktopsites verandert er niks en die van responsive ontwerpen waarbij de desktopcontent gelijk is aan de mobiele weergave hoeven ook niet te doen, claimt Google.

 

Het gaat dus enkel om sites die een specifieke mobiele versie hebben met minder content dan de desktop versie. "oude" sites die enkel een desktop variant hebben blijven gewoon gevonden worden zoals nu.

 

En natuurlijk is mobile vriendelijk wel echt wenselijk (zelfs in de industriesector tegenwoordig waar de doelgroep windows XP nog modern vindt, mijn sector want jahaa voorbij de 6,5% voor mobiel). Alleen ik lees dus dat aparte websites (M.) varianten of app oplossingen een probleem kunnen vormen qua vindbaarheid wanneer content niet aansluit.

 

Met vriendelijke groet,

 

Micha

 

www.studio-immo.nl: Identiteit, Marketing en Media Ontwerp

www.greenscreenspecialist.nl Greenscreen video en fotografie oplossingen voor op locatie of in onze eigen video studio

Volg Studio Immo persoonlijk via twitter: www.twitter.com/studioimmo of op facebook: www.facebook.com/studioimmoreclame

Link naar reactie
  • 0

Vraagje:

 

Ik zit hier wat rond te kijken op het configuratiescherm van mijn website hoster (one.com). Ik heb de optie om ssl in te schakelen voor mijn website.

 

Het betreft een eenvoudige statische website in wordpress, heb ik er dan voordeel bij om dit in te schakelen op vlak van vindbaarheid via de zoekmachines?

 

Er staat bij als opmerking dat dit voorlopig gratis is maar dat ze niet kunnen garanderen dat dit zo blijft; via externe partner.

www.evelo.be - Elektricien in regio Kortrijk - technical support for creative people.

Link naar reactie
  • 0

imho is het (nog) geen echte ranking factor of een heel lichte maar kwaad kan het zeker niet, ook omdat Google eerdaags waarschijnlijk gaat waarschuwen als je een onbeveiligde site gaat bezoeken

daarnaast geeft het de bezoeker vd site een stukje vertrouwen dus alleen al daarvoor zou ik doen!

 

GJ

 

Link naar reactie
  • 0

HTTPS is een ranking factor, volgens het officiële Google Webmaster Central Blog.

 

Als je website persoonsgegevens verwerkt, bijvoorbeeld via een contactformulier, is HTTPS wettelijk verplicht. (Daarover kun je discussiëren, omdat die wettelijke verplichting nergens expliciet wordt genoemd, maar er is nu eenmaal geen universeel inzetbaar alternatief.)

Link naar reactie
  • 0

 

Onlangs was ik op zoek naar een goede omschrijving van iemand die per dictaat leiding geeft. Eerste zoekresultaat was dit bedrijf. Hebben die nou heel goed aan SEO gedaan, heeft Google een voorkeur voor bedrijven in zijn algoritme of zijn dit gepersonaliseerde zoekresultaten?

 

Ik krijg steeds vaker ongewenste zoekrsultaten. >;(

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
  • 0

Onlangs was ik op zoek naar een goede omschrijving van iemand die per dictaat leiding geeft. Eerste zoekresultaat was dit bedrijf. Hebben die nou heel goed aan SEO gedaan, heeft Google een voorkeur voor bedrijven in zijn algoritme of zijn dit gepersonaliseerde zoekresultaten?

Dat is een exact match domain of EMD: de domeinnaam is precies gelijk aan het zoekwoord. Het top-level domein .nl helpt daarbij als de zoeker Nederlander is, Nederlands spreekt of vanuit Nederland zoekt. Verder hebben ze de webpagina's nogal volgepropt met dat zoekwoord.

 

Maar dit is slechte SEO voor/door beginners. Een bedrijf als dit kan namelijk veel beter hoog ranken op de spullen die ze willen verkopen dan op een bedrijfsnaam die gelijk is aan een zelfstandig naamwoord. De SEO staat hier op hetzelfde niveau als het webdesign, kun je ook zeggen.

 

Link naar reactie
  • 0

Dat is een exact match domain of EMD: de domeinnaam is precies gelijk aan het zoekwoord.

Bij vakantie, bestelwagen en korporaal werkt dat niet. Als ik zoek op die woorden, hebben andere sites voorrang boven de EMD. Kijk maar eens naar zoekwoord korporaal en bedrijf korporaal.

 

Je zou verwachten dat de algemene betekenis voorrang heeft op de specifieke toepassing als bedrijfsnaam. ;)

 

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
  • 0

Dat komt waarschijnlijk omdat de concurrenten op die zoektermen beter zijn in SEO ;) Bovendien zal de concurrentie op de zoekterm "dictator" waarschijnlijk ook een heel stuk minder zijn, dat heeft immers niet zoveel commerciele waarde als de andere zoektermen.

 

Een EMD was vroeger een vrij invloedrijke rankingfactor, maar tegenwoordig een stuk minder belangrijk.

 

Onder de naam Bob de webbouwer bouw en verbeter ik websites.

Daarnaast verzorg ik dj's en drive-in-shows op bruiloften, bedrijfsfeesten, verjaardagen enzovoorts.

Link naar reactie
  • 0

Grappig dat dit topic nu iets meer dan een jaar oud is, maar eigenlijk nog steeds hartstikke relevant. Het afgelopen jaar is er wat betreft zoekmachine optimalisatie weer enorm veel veranderd. Naar mijn idee is de scope van het Google algoritme verlegd van 70-90% posities in Google door een groot aantal backlinks naar een focus op kwalitatief goede content en kwalitatief goede backlinks. Vooral het stukje startpagina linkbuilding begint aanzienlijk terrein te verliezen en ik verwacht dat dat in de toekomst alleen nog maar meer moet gaan inleveren.

 

De echte kwalitatief goede backlinks zijn vaak gastblogs op platformen die gelieerd zijn aan jouw eigen branche. In die backlinks moet je tijd (en eventueel geld) investeren als je voor de lange termijn wil bijven scoren. Met een klein aantal kwalitatief goede kan je tegenwoordig makkelijk jongens verslaan die massaal op startpagina linkbuilding hebben ingezet. Zij krijgen hogere spam scores en Google begint goed te worden in het herkennen van dergelijke patronen.

 

Ik ben erg benieuwd hoe de andere zoekmachine specialisten uit dit topic tegen de huidige ontwikkelingen aankijken. Het is dan wel een oud topic, maar ik denk dat SEO alleen maar meer is gaan leven.

 

Oprichter van Webdesign bureau WebNexus en een rollator webshop. Daarnaast breed geïnteresseerd in ondernemen en altijd in voor een goede conversatie.

Link naar reactie
  • 0

Mwaoh, de laatste paar maanden merk ik vooral dat onpage heel belangrijk is geworden. Met onpage geoptimaliseerd (internal links, silo'ing) zijn veel posities te winnen, ook in heel competitieve niches.

 

 

Koelvest.nl voor mensen die last hebben van de warmte. Denk hierbij aan magazijnmedewerkers, werknemers in de industrie, mensen met MS en motorrijders.

Link naar reactie
  • 0

Wij zijn bezig om internationale SEO aan onze dienstverlening toe te voegen. Heeft iemand een goede bron waar wij meer kennis over buitenlandse SEO kunnen vinden? Denk daarbij aan goede linkbuilding partners in de UK en Duitsland.

 

Ben benieuwd :)

 

sjorsgoemans,

 

Voor kennis over SEO is dit een goede site searchenginenews.com

 

Wat betreft linkbuilding partners, die zijn online makkelijk te vinden. Maar wees wel kritisch met wie je samenwerkt, want vaak is de kwaliteit van die links slecht. Zonder kennis van zaken kunnen ze je van alles aansmeren.

 

In-content links zijn tegenwoordig in zoals je wellicht zelf ook weet. In het verleden werdt je door google ook afgestraft voor slechte links, maar dat schijnt nu minder te zijn. Je wordt er alleen niet voor beloond zeg maar. Toch zou ik ook een disavow file indienen bij google om de slechte links niet mee te laten tellen. Wat die slechte links zijn kun je weer achterhalen via een scan vanuit ahrefs.com en majestic tool.

 

Belangrijke tip voor je eigen website, ik zie dat je nog niet bent overgestapt op HTTPS. Dit zou ik als eerst aanpakken alvorens jezelf naar het buitenland te presenteren. Komt niet echt professioneel over zo.

 

Succes met alles!

 

LiveLogistics.nl -  E-Fulfilment:  Wij Slaan Goederen Op, Verpakken Ze En Regelen De Verzending  Voor Webwinkels.

Link naar reactie
  • 0

Wij zijn bezig om internationale SEO aan onze dienstverlening toe te voegen. Heeft iemand een goede bron waar wij meer kennis over buitenlandse SEO kunnen vinden? Denk daarbij aan goede linkbuilding partners in de UK en Duitsland.

 

Ben benieuwd :)

 

 

Als je kennis hebt van SEO dan is het toch een peulenschil om de juiste termen te gebruiken om betrouwbare partners in het buitenland te vinden? De URL van je website is verwijderd, maar als je geen SSL-certificaat hebt als SEO dienstverlener, zoals Karim aangeeft, dan is het toch lastig om je als bureau te profileren als een serieuze partij?

 

Koelvest.nl voor mensen die last hebben van de warmte. Denk hierbij aan magazijnmedewerkers, werknemers in de industrie, mensen met MS en motorrijders.

Link naar reactie

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    8 leden, 242 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.