• 0

Verzameltopic Zoekmachine-optimalisatie (SEO)

Leuke column in Communicatienieuws van Wiseguys-directeur Toine Verheul

 

De kwakzalvers van het internet

 

De laatste jaren hebben we de opkomst van een nieuwe bedrijfstak kunnen gadeslaan, die van de zogenaamde seach engine optimizers. In gewoon Nederlands: zoekmachineoptimalisators. <...> Wat deze bedrijfjes je meestal beloven is een toppositie van jouw website in de grote zoekmachines. Dat is een rare belofte. Zoekmachines doen hun best om min of meer objectieve resultaten terug te geven. Wanneer je website niet hoog scoort dan kan dat twee dingen betekenen: ofwel je hebt je website zo gemaakt dat de zoekmachine er geen raad mee weet, ofwel je hebt een website die door de zoekmachine minder belangrijk wordt gevonden dan andere websites. Aan dat eerste valt wat te doen. Iedere webmaster weet hoe dit moet: maak nette links, vermijd gebruik van JavaScript en Flash voor de navigatie, vul je metatags netjes in, gebruik robots.txt om webcrawlers te instrueren, en zorg dat je site gelinkt wordt op gerespecteerde sites. Als je na deze voorzorgsmaatregelen nog steeds laag scoort zou ik zeggen: pech gehad. Zorg maar dat je site leuker of beter wordt. Voor zoekmachineoptimalisators is dit echter een reden om hun trucendoos open te trekken. <...> Vrijwel iedere grote zoekmachine bestraft misbruik van haar dienst met een extra lage positie. Als je na optimalisatie van je website op nummer 1 staat, is de kans groot dat je na een maand onderaan de lijst bungelt. <...> Ander voorbeeld: Wehkamp. Deze website is zo goed geoptimaliseerd dat zelfs zoeken op "wehkamp" niet het gewenste resultaat bovenaan krijgt. Blijkbaar weet men dit bij Wehkamp ook, want men heeft ten einde raad maar besloten een advertentie te kopen waarin het juiste adres getoond wordt. Een duur grapje en een typisch voorbeeld van het lid op de neus. <...> Misschien genieten zoekmachineoptimalisators hun status wel door het gebrek aan geïnformeerde tegenstemmen. Zoekmachinefabrikanten doen van nature erg geheimzinnig over de werking van hun software. Dit schept ruimte voor mensen die van niks weten maar wel bereid zijn hun mond open te doen. <...> Zoekmachineoptimalisators zijn kwakzalvers in een land waar de geneesheren zwijgen. Zo beschouwd ligt er nog een interessante taak voor ons, als zoekmachinefabrikanten.

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 0

Deze link werkt hier (nu?) niet of is heel langzaam?

 

Mocht je een WordPress CMS hebben is dit een intressant artikel van Joost: http://yoast.com/articles/wordpress-seo/

 

Wat ik wel grappig vindt is dat Yoast naar mijn mening de content van een andere internet marketeer, Glen Allsop volledig lijkt te hebben gekopieerd in andere woorden.

 

Ze schijnen elkaar wel aardig te kennen, dus misschien is het een overeenkomst tussen beiden. Maar exact dezelfde inhoud met bijna dezelfde woorden en titel staat ook op http://www.viperchill.com/wordpress-seo/.

 

Desondanks bedankt voor de link.

Link naar reactie
  • 0

Goeiemiddag!

 

Ik had een aantal vragen in verband met SEO, en ik hoopte dat ik hier misschien een antwoord zou kunnen vinden.

 

Na wat onderzoek naar de meest gepaste keywords, hebben we er de 4 beste uitgehaald. Op deze 4 keywords zouden we ons dus willen concentreren.

 

- Indien we voor elke pagina een andere paginatitel plaatsen met andere keywords in, draagt dit dan ook bij aan onze SEO?

- Heeft de metadata nog effect op de SEO? Ik had hierover al een aantal discussies over gelezen namelijk.

- Is het ook belangrijk om de foto's die we op onze site plaatsen, een naam te geven met een aantal keywords in?

 

Alvast bedankt voor jullie hulp! Hopelijk kan ik binnenkort ook jullie dienst zijn!

 

Met vriendelijke groeten,

 

Rack

Link naar reactie
  • 0

Metagtags zijn volgens Google niet meer van belang, omdat er veel te veel mee werd gesjoemeld door webeigenaren.

Een beschrijving toevoegen aan je foto's is altijd goed omdat veel bezoekers ook via de zoekfunctie afbeeldingen van de zoekmachine kunnen binnenkomen.

 

Elke pagina op een apart zoekwoord richten is een uitstekend idee. Google kijkt namelijk niet alleen naar de pagina zelf die hij (of zij?) indexeert en waardeert maar ook naar de samenhang van de tekst op je site en de andere onderwerpen die je op je site behandelt.

Zelf hypotheek afsluiten scheelt een paar duizend euro. Zie http://www.executiononlyhypotheek.net/

Link naar reactie
  • 0

Wat ook een goede bron van informatie over zoekmachinemarketing is, is de website van het IAB en in het bijzonder de Taskforce Search van het IAB. Zij hebben een Dossier Zoekmachinemarketing uitgebracht met een tiental artikelen over zoekmachinemarketing geschreven door experts van verscheidene bureaus.

 

[mod-edit: links verwijderd]

 

Ter aanvulling op de genoemde tools voor zoekmachine-optimalisatie en het monitoren van posities op keywords in zoekmachines kan ik ook RankInspector SEO Tools aanbevelen.

 

Het Dossier Zoekmachinemarketing is tevens bijgevoegd als bijlage bij deze post.

Traffic Builders zoekmachinemarketing - #1 zoekmachinemarketingbureau volgens Emerce top 100 2010 - Specialist in zoekmachine-optimalisatie (SEO), adverteren in zoekmachines (SEA), webanalytics en conversie-optimalisatie. Bel 036-5374241 voor meer informatie of vrijblijvende kennismaking.

Link naar reactie
  • 0

Een goede SEO is goud waard!

Een goede SEO optimaliseert een site en haalt geen trukjes uit.

Daarnaast kan hij veel meer doen zoals het analyseren van de statistieken op de server en die van Google.

Hij kan het Google account onderhouden en daar zijn voordeel doen met alle kennis die verschaft wordt.

Hij gaat bij de concurrentie kijken en trekt daar lering uit die hij weer toepast in de site.

 

Je zou bijna denken dat ik een SEO ben maar dat is onjuist.

Maar alle SEO's zo hard in het negatieve trekken doet de vele goede SEO's echt te kort.

Link naar reactie
  • 0
Voor degene welke niet thuis zijn op het gebied van SEO wil ik me beschikbaar stellen.
Fijn man, helemaal Toppie Joppie! Trouwens, kun je ook meerdere zinnen achter elkaar typen in één post, of is nietszeggende one-liners een hobby van je?

 

(Sorry, gedraag me een beetje ge-ergerd, geloof ik...)

 

Succès en groet,

 

Hans

 

 

 

 

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh MSc BEc

HL-Deelnemer en -Moderator I Social Designer I Consultant Communicatie -, Innovatie - en Marketing-Strategie I Ontwerpend Onderzoeker Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht  Bedrijfsidee? Toets het gratis: HIERMEE!

Link naar reactie
  • 0

Weten jullie misschien waarom mijn Google Pagerank nog steeds op 0 staat?

Terwijl mijn website bijna dagelijks 70 bezoekers heeft. Ik zie ook al dat er meer dan 1100 pagina's van mijn website geindexeerd zijn door Google. Ouderdom van domeinnaam is al bijna 3 jaar.

 

Indertijd had ik een andere website en die kreeg na minder dan 2 maanden al een pagerank 2 en die had bijna geen backlinks. Ouderdom van domeinnaam was ook nog niet zo oud.

Link naar reactie
  • 0

Weten jullie misschien waarom mijn Google Pagerank nog steeds op 0 staat?

Terwijl mijn website bijna dagelijks 70 bezoekers heeft. Ik zie ook al dat er meer dan 1100 pagina's van mijn website geindexeerd zijn door Google. Ouderdom van domeinnaam is al bijna 3 jaar.

 

Indertijd had ik een andere website en die kreeg na minder dan 2 maanden al een pagerank 2 en die had bijna geen backlinks. Ouderdom van domeinnaam was ook nog niet zo oud.

 

Misschien zijn je meta tags niet voldoende of is er een fout :O in je website oooohhhhh

Link naar reactie
  • 0

Hallo allen,

 

Van de week kwam ik een website tegen, die onderaan de frontpage een hele waslijst van plaatsnamen heeft neergezet, die allemaal linken naar 1 en dezelfde pagina met alleen als titel 'Contact met [onze business] in [plaatsnaam]'. Op alle andere pagina's staat aan de rechterkant ook een enorme lijst van plaatsnamen, met hetzelfde truukje. Dit is natuurlijk gedaan voor de vindbaarheid in google, maar ik vraag me af of google deze truuk niet doorziet en dit afstraft. Dit even afgezien van het feit dat het op de website zelf heel raar staat.

 

Heeft iemand daar ideeen over?

 

 

Ik plaats de naam van de website niet, maar geinteresseerden kunnen me pmen.

Zelfstandige loonslaaf

Link naar reactie
  • 0

@superlight

 

Heb je al die drie jaar ook dezelfde title in je head staan? Hiermee checkt google de inhoud van je site. Hoewel ze alle inhoud van je site bekijken, wordt dit als eerste zeer snel gescant.

 

Het belangrijkste van SEO is eigenlijk dat je constant met je website bezig bent. Als je eenmaal hoog staat en je verandert niks meer aan de content, dan sta je binnen de kortste keren weer onderaan. Google maakt gebruik van algoritmen en die veranderen ze iedere keer. Als ze dus eerst op title ranken, doen ze dat een maand later weer op keywords of description.

 

Bron: http://www.seohandleiding.nl/title-tag-is-het-uithangbord.html

Overigens een zeer interessante site over SEO.

Link naar reactie
  • 0

Sorry, ben meestal niet zo kritisch... maar dit klopt niet:

description en keywords metatag zijn geen ranking factoren

 

Google maakt gebruik van algoritmen en die veranderen ze iedere keer. Als ze dus eerst op title ranken, doen ze dat een maand later weer op keywords of description

 

Google maakt idd gebruik van een algoritme dat ze iedere keer veranderen., maar dat gooien ze niet helemaal om ofzo, dat verfijnen ze alleen, bepaalde factoren worden dan iets anders gewogen dan andere.

Een maand later op keywords? in de tekst neem ik aan dat je bedoelt, want de keywords metatag telt helemaal niet meer mee bij Google.

Evenmin als de description, hoewel je die wel moet optimaliseren, want dat is wel wat G. laat zien in de zoekresultaten onder je domeinnaam (zgn snippet)

De titel blijft altijd wel een van de voornaamste elementen in je SEO.

Link naar reactie
  • 0

Pagerank is voornamelijk voor het grootste deel gebaseerd op linkbuilding :)

 

En ja Google veranderd het telkens. Mensen die aan SEO doen kunnen ook alleen maar gissen naar de juiste manier om hoger te komen. Elke keer is het anders, en ze moeten blijven experimenteren.

Niemand weet EXACT hoe google het bepaald. Als iemand dat tegen je zegt zit je bij de verkeerde persoon :P Zelfde geld als iemand zegt we beloven je 1e positie! Dan krijg je mischien 1e positie op een zoekwoord waar 1x per maand op gezocht word haha

 

 

97% van de mensen gebruikt Google.

miljoenen tablets en smartphones hebben Google als standaard zoekmachine.

Een hoge positie in Google is dus erg belangrijk.

Geen optimalisatie = ondergelopen worden door je concurenten :)

Link naar reactie
  • 0

Daar kun je enkel naar gissen en er achter te komen door te experimenteren :)

 

Een snelle website helpt ook!

 

97% van de mensen gebruikt Google.

miljoenen tablets en smartphones hebben Google als standaard zoekmachine.

Een hoge positie in Google is dus erg belangrijk.

Geen optimalisatie = ondergelopen worden door je concurenten :)

Link naar reactie
  • 0

(herhaling)

Boven alle truukjes, linkbuilding en andere dingen is het belangrijk dat je gewoon een nette site heb met veel goede informatie die biedt wat de bezoeker zoekt. Want dat is waar het uiteindelijk om draaide; Google wil dat zijn gebruikers vinden naar waar ze op zoek zijn.

 

Link naar reactie
  • 0

Wat goed is om te doen, is een account registreren bij Google Webmasters. Je moet dan even een html bestand ter verificatie uploaden naar je server. Wat je ervoor terug krijgt is gedetaileerd gegevens over hoe vaak je website weergegeven word, je positie op elk zoekwoord, backlinks, etc.

 

Pagerank moet de authoriteit van je website voorstellen. Het word samen gesteld uit verschillende factoren die ik ook niet allemaal weet (niemand eigenlijk). Maar je kan het beste eens kijken naar wat google een goede site vind.

- http://www.youtube.com/user/GoogleWebmasterHelp#p/a (Officieel kanaal)

Link naar reactie
  • 0

Wat ik nu tegenwoordig wel veel doe en kan aanraden aan andere mensen is artikels schrijven over onderwerpen waar je je wil in specialiseren. In die artikels refereer je steeds naar je website. Ik heb bij deze gemerkt dat er mensen naar mijn website beginnen te linken omwille van de content. Alsook is het weer een waardevolle backlink die je daar zet.

 

Ik ben zeer tevreden over artikelpost.

 

Wat ik ook kan aanraden is verschillende persberichten opstellen en deze versturen naar verschillende persberichtwebsites.

Zoals eerder gezegd in het topic is duplicate content niet goed.

Link naar reactie
  • 0

Boven alle truukjes, linkbuilding en andere dingen is het belangrijk dat je gewoon een nette site heb met veel goede informatie die biedt wat de bezoeker zoekt. Want dat is waar het uiteindelijk om draaide; Google wil dat zijn gebruikers vinden naar waar ze op zoek zijn.

 

Inderdaad. Google wil dat je snel vind wat je zoekt. En Google wordt steeds slimmer en kan "goede" van "slechte" sites onderscheiden. Google kent alle trucjes die de afgelopen jaren zijn bedacht om je website snel in de zoekresultaten omhoog te krijgen. Om werkelijk hoger te scoren moet je zorgen dat je website kwaliteit levert. Zorg ervoor dat de tekst uniek is en werkelijk wat bijdraagt aan de bestaande websites. Maak je website goed leesbaar voor je publiek. En.. sociale netwerken zijn de toekomst. Zorg er dus voor dat je ook op Facebook, Google Plus, YouTube en dergelijke zit. Hoe vaker je website gedeeld wordt door anderen, of likes of +1 krijt, hoe belangrijker Google je site vind. En zorg er voor dat je de likes en +1 eerlijk krijgt, en koop ze dus niet bij een bedrijf, en vraag bezoekers op je website niet of ze op de button willen klikken. Google kan dit in veel gevallen achterhalen en straft je site door deze lager in de zoekresultaten te plaatsen. Als je site kwalitatief goed is, krijg je die likes vanzelf..

 

Link naar reactie
  • 0

Binnenkort verander ik mijn bedrijfsnaam ("Bert Plat Advies & Actie: Rust in je hoofd, grip op je leven" was ongeveer 10 lettergrepen te lang) en daarmee veranderd ook mijn domeinnaam (bertplat.nl -> gripopjewerk.nl). De content van de huidige site boekt aardige resultaten bij Google, maar wat kan ik er aan doen om te zorgen dat de grote G de weg niet kwijt raakt?

 

 

 

 

Link naar reactie
  • 0

Binnenkort verander ik mijn bedrijfsnaam ("Bert Plat Advies & Actie: Rust in je hoofd, grip op je leven" was ongeveer 10 lettergrepen te lang) en daarmee veranderd ook mijn domeinnaam (bertplat.nl -> gripopjewerk.nl). De content van de huidige site boekt aardige resultaten bij Google, maar wat kan ik er aan doen om te zorgen dat de grote G de weg niet kwijt raakt?

 

Als je gebruik maakt van 301 redirects dan verdwijnen de oude pagina's uit de zoekresultaten en worden vervangen door de nieuwe. Met een 301 direct weet Google ook dat links naar de oude pagina's mee moeten tellen. Er zijn vele websites die uit kunnen leggen hoe je precies een goede 301 redirect maakt..

Link naar reactie

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    5 leden, 254 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.