• 0

Verzameltopic Zoekmachine-optimalisatie (SEO)

Leuke column in Communicatienieuws van Wiseguys-directeur Toine Verheul

 

De kwakzalvers van het internet

 

De laatste jaren hebben we de opkomst van een nieuwe bedrijfstak kunnen gadeslaan, die van de zogenaamde seach engine optimizers. In gewoon Nederlands: zoekmachineoptimalisators. <...> Wat deze bedrijfjes je meestal beloven is een toppositie van jouw website in de grote zoekmachines. Dat is een rare belofte. Zoekmachines doen hun best om min of meer objectieve resultaten terug te geven. Wanneer je website niet hoog scoort dan kan dat twee dingen betekenen: ofwel je hebt je website zo gemaakt dat de zoekmachine er geen raad mee weet, ofwel je hebt een website die door de zoekmachine minder belangrijk wordt gevonden dan andere websites. Aan dat eerste valt wat te doen. Iedere webmaster weet hoe dit moet: maak nette links, vermijd gebruik van JavaScript en Flash voor de navigatie, vul je metatags netjes in, gebruik robots.txt om webcrawlers te instrueren, en zorg dat je site gelinkt wordt op gerespecteerde sites. Als je na deze voorzorgsmaatregelen nog steeds laag scoort zou ik zeggen: pech gehad. Zorg maar dat je site leuker of beter wordt. Voor zoekmachineoptimalisators is dit echter een reden om hun trucendoos open te trekken. <...> Vrijwel iedere grote zoekmachine bestraft misbruik van haar dienst met een extra lage positie. Als je na optimalisatie van je website op nummer 1 staat, is de kans groot dat je na een maand onderaan de lijst bungelt. <...> Ander voorbeeld: Wehkamp. Deze website is zo goed geoptimaliseerd dat zelfs zoeken op "wehkamp" niet het gewenste resultaat bovenaan krijgt. Blijkbaar weet men dit bij Wehkamp ook, want men heeft ten einde raad maar besloten een advertentie te kopen waarin het juiste adres getoond wordt. Een duur grapje en een typisch voorbeeld van het lid op de neus. <...> Misschien genieten zoekmachineoptimalisators hun status wel door het gebrek aan geïnformeerde tegenstemmen. Zoekmachinefabrikanten doen van nature erg geheimzinnig over de werking van hun software. Dit schept ruimte voor mensen die van niks weten maar wel bereid zijn hun mond open te doen. <...> Zoekmachineoptimalisators zijn kwakzalvers in een land waar de geneesheren zwijgen. Zo beschouwd ligt er nog een interessante taak voor ons, als zoekmachinefabrikanten.

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • -1

Authorship is wat anders dan rich snippets. En er bestaat nog steeds zoiets als Author Rank, waarbij gekeken wordt door het algoritme wie er in zijn branche autoriteit heeft, en deze dus als belangrijk persoon met mogelijk hogere ranking door Google ziet.

 

Koelvest.nl voor mensen die last hebben van de warmte. Denk hierbij aan magazijnmedewerkers, werknemers in de industrie, mensen met MS en motorrijders.

Link naar reactie
  • 0

Authorship is wat anders dan rich snippets. En er bestaat nog steeds zoiets als Author Rank, waarbij gekeken wordt door het algoritme wie er in zijn branche autoriteit heeft, en deze dus als belangrijk persoon met mogelijk hogere ranking door Google ziet.

Yep. Goede genuanceerde uitleg daarover in dit artikel:

http://searchengineland.com/google-authorship-dead-author-rank-202254

 

 

Contentkoppijn? Ik ben je paracetamolletje. Meer info: www.chrisrommers.nl

Link naar reactie
  • 0

Bedankt voor de input interessanten en recente informatie top!

 

Al met al is kan een persoon zichzelf wel SEO expert noemen maar het is simpel weg de regels volgen ... Er valt enkel goed te optimaliseren maar deze regels zijn redelijk eenvoudig ...

 

Hoe kan een website nu toch het Google algoritme te slim af zijn?

Ik krijg het idee dat dit vrijwel onmogelijk is tegenwoordig?

 

Ik voel mij zelf een content slaaf van Google worden wie deelt dit gevoel?

 

Digital Marketing http://agency.eoi.digital/ | Digital Transformation https://transform.eoi.digital/

Link naar reactie
  • 2

Het hele basis model van google search is dat zij het beste platform (gezien gebruikersvolume en merk ansich) zijn waarin zij de meest relevante, kwalitatieve en onafhankelijke resultaten tonen op zoekopdrachten. En dus de meest kwalitative "gevoelsmatig muh misschien" speler zijn in de markt. Want op dat moment kan google dit omzetten naar harde knaken met hun harde knaken programma's. Jahaaa open deur intro.

 

"Google algoritme te slim af zijn"… Dit is de basis waardoor deze hele sector verziekt is. Want ja dit wringt in de basis van google. Dat je probeert de slimste te zijn van de klas, ala. Maar denk nog eens even heel kalm na over hetgeen wat je geschreven hebt.

 

Content slaaf van google???? Hoe durf je dit in godsnaam te tikken en zou je voor straf per direct 3 maanden zelf in de sandbox (ja die oekiepoekie sandbox from google hell waar we allemaal zo bang voor moeten zijn) mogen spelen om eens rustig na te denken.

 

Lees dit eens http://www.salesiseenvak.nl/contentmarketing-verkoopt-niet/ of http://www.marketingfacts.nl/berichten/het-probleem-met-contentmarketing-hoe-een-middel-het-doel-werd en durf jezelf nog eens een content slaaf te noemen.

 

Peter Bonjernoor ken ik heel goed en durf ik met alle liefde een onlinemarketing ukkel te noemen. Maar sjesus mensen in basis heeft die ukkel wel een heel goed punt. Schrijf content wat mensen willen lezen. Oftewel "Schrijf iets dat verdient gelezen te worden, schrijf niet enkel om te verdienen". Dus nondeju toon passie en verspreid je kennis en doe eens je best om oprecht te zijn.

 

In dit topic zie ik bruikbare reacties en tips. Interesante discussies maar vooral heel veel bla bla blaaaaaahh. En wat het trieste is dat veel mensen betalen voor het laatste. En het is niet eens mijn vakgebied.

 

Topic van 66 pagina's die mij eens in de zoveelste tijd weer de nekharen laten opstijgen.

 

Ow en gratis analyse:

Stop die autostart van dat filmpje op je shave site. Frakking irritant

Doe iets aan je typografie

Waarom is je blog (het enige stukje dynamische en relevante content) praktisch niet te vinden in de site en op een externe url. Degene die dat ingericht heeft moet opgeknoopt worden. Shavesmart en scheerslim? En dan loop je hier te klagen?

 

Twijfelgevalletje: Is het niet beter "Begin vandaag nog met smart shaving" omdat je suggereert dat er een proactive handeling gaat plaatsvinden. Ipv dat de handeling al gedaan is, want "shaven" is volgens mij een in de verleden tijd gedane handeling. En nu ga ik stoppen met je site.

 

En nu echt welterusten ;D

 

 

 

www.studio-immo.nl: Identiteit, Marketing en Media Ontwerp

www.greenscreenspecialist.nl Greenscreen video en fotografie oplossingen voor op locatie of in onze eigen video studio

Volg Studio Immo persoonlijk via twitter: www.twitter.com/studioimmo of op facebook: www.facebook.com/studioimmoreclame

Link naar reactie
  • 0

Content slaaf van google???? Hoe durf je dit in godsnaam te tikken en zou je voor straf per direct 3 maanden zelf in de sandbox (ja die oekiepoekie sandbox from google hell waar we allemaal zo bang voor moeten zijn) mogen spelen om eens rustig na te denken.

 

Ik snap niet dat jij je aangevallen voelt? ???

Ik lever goede producten op mijn shops maar moet hiervoor wel verplicht een hoop zaken regelen zodat mijn website goed gevonden wordt ... ik vindt dat Google te ver door schiet en daarbij de kleine man minder kans geeft dan voorheen (ik ben zelf geen content koning).

 

De websites die in mijn handtekening staan zijn inderdaad aan vervang toe ... (hier ben ik mee bezig).

 

 

 

 

Digital Marketing http://agency.eoi.digital/ | Digital Transformation https://transform.eoi.digital/

Link naar reactie
  • 1

Ik weet niet zozeer of Micha zich aangevallen voelt, maar wellicht dat hij je posting raar vind (ik ook trouwens).

 

Het is jouw keuze of je goed gevonden wilt worden in Google of niet. De kleine man krijgt júist nu veel meer kans op een goede ranking dan voorheen. Als jouw startende website goed in elkaar steekt dan kun je binnen enkele dagen vaak al op de eerste pagina ranken op jouw zoekwoorden (uiteraard afhankelijk van je branche). Hou jij het vol om goede content te creëren, aan natuurlijke linkbuilding te doen en ziet Google dat je jouw website steeds verbetert, dan beloont Google je door die goede ranking vast te houden of zelfs te laten stijgen. Doe je helemaal niks aan je website nadat je deze online hebt gezet, dan kan Google je zo enkele pagina's laten zakken. Dát is nu juist goed aan hoe de rankings van een beginnende website gegeven worden door Google.

 

Waarom ben je zelf geen content koning? Goede content is juist wat de zoekers willen zien en Google levert ze dat. Heb je geen goede content, dan geen goede rankings.

 

En Amadeo, "Al met al is kan een persoon zichzelf wel SEO expert noemen maar het is simpel weg de regels volgen ... Er valt enkel goed te optimaliseren maar deze regels zijn redelijk eenvoudig ... "

 

Really? Zo "simpelweg" is dat niet. Elke branche is anders, elk bedrijf is anders, elke website is anders. Voor de website van een advocatenkantoor volg ik een heel ander SEO-traject dan voor een webshop. Daarbij ben je als SEO-expert een groot deel van je tijd bezig met lezen en uitproberen, testen en nog eens testen. Zo "simpelweg de regels volgen" is het echt niet.

 

Koelvest.nl voor mensen die last hebben van de warmte. Denk hierbij aan magazijnmedewerkers, werknemers in de industrie, mensen met MS en motorrijders.

Link naar reactie
  • 0

@amadeo, lieve schat.

 

Ik zal mij pas aangevallen voelen als jij met 5 in elke hand van die ongetwijfeld goede shavesmart scheermesjes in een tarzen pak gillend "ik fileer je levend en bak je huid op om op te eten met een fijn glas La Chouffe" achter mij aan rent wanneer ik een potje smakeloze hak doperwten bij de C1000 aan het halen ben.

 

Maar wat ik bedoelde te communiceren is wat Peter en Jochem8 (waar ik in het verleden een vergelijkbare situatie heb gehad, weet je nog Jochem ;D ) wat genuanceerder neergepend hebben.

 

Dus het is absoluut niet persoonlijk. Maar waarom dan die toon Micha?

Ik wordt echt doodmoe van onzin die verkondigd wordt in deze branche. Tuurlijk worden er goede dingen verteld en interresant inzichten gedeeld. En jij (denk ik) en ik, en Peter en zeer zeker een Jochem kunnen al die informatie en inzichten wegen en bepalen wat wel nuttig is of niet.

 

Wat minder ervaringsdeskundige kunnen jouw post lezen en denken dat het normaal is om te proberen het Google algoritme te verslaan en dat dit een traject optie is. En dat is het niet, maar als zij met die vraag bij het zoveelste schimmige SEO bedrijfje binnenkomen wordt er weer een faalhaas rijker.

 

Tja en content slaaf van Google en ik ben geen content king. Je zit in de logo's, IT en scheermesjes. Mag je misschien een keer ergens niet goed in zijn. Maar kennis en ervaring van de markt heb je als het goed is wel. Laat deze dan gestructureerd door contentmanagers verfijnen.

 

Met vingertje wijzen naar google, dat het hun schuld is dat jij hard moet werken vind ik een enorm zwaktegebod. En dat tolereer ik niet, dus zeg daar wat over op (want die mogelijkheid heb ik hier, niet meer en niets minder) een forum waar elke ondernemer komt om te leren en kennis te delen.

 

Een beetje persoonlijk:

Ik moest wel lachen om je priester/non grap in LINK

 

Maar IT bedrijven koppelen aan webbranche en SEO. Ik gruwel van de vele IT bedrijven die dat soort zaken er even bij doen. Het is allemaal een apart vak, en uitzonderingen daargelaten. Dus als je core-business netwerken, remo tesolutions, infrastructuur is dan valt design daar niet onder. En ja ik kom uit die situatie.

 

Veel succes,

 

Micha

 

 

 

 

www.studio-immo.nl: Identiteit, Marketing en Media Ontwerp

www.greenscreenspecialist.nl Greenscreen video en fotografie oplossingen voor op locatie of in onze eigen video studio

Volg Studio Immo persoonlijk via twitter: www.twitter.com/studioimmo of op facebook: www.facebook.com/studioimmoreclame

Link naar reactie
  • 0

@Micha

Haha ik zal je wel een gratis mesje opsturen zodat we op gelijken grond vechten als ik tegen over je sta met mijn scheermesje.

 

@Micha & @Jochem8

Helemaal mee eens dat het er uiteraard om goede content en regels volgen die zeker veel uitproberen en tijd kosten. Had mijn kreet Google frustraties wellicht iets beter moeten nuanceren... Matt Cutts en andere sources staan uiteraard in de bookmark maar laten we eerlijk toegeven het wordt ons steeds lastiger gemaakt ;)

 

Ben trouwens ook erg benieuwd wat jullie van de nieuwe https trend vinden?

 

 

 

 

Digital Marketing http://agency.eoi.digital/ | Digital Transformation https://transform.eoi.digital/

Link naar reactie
  • 0
Ben trouwens ook erg benieuwd wat jullie van de nieuwe https trend vinden?

Nou, nog even snel voor het slapen dan - Google wil bezoekers naar kwalitatieve sites leiden, en een site die transacties doet maar een login heeft die niet over https gaat is potentieel gevaarlijk voor die bezoeker. Ze zullen je dus liever naar een site sturen die wel veilig is wat dat betreft.

 

Voor informatieve websites zal https 0,0 invloed hebben, want daar speelt dat veiligheidsaspect niet.

Link naar reactie
  • 1

@amadeo heb je dan opeens aan de lijn. Is het blijkbaar niet de kansloze idioot die je dacht dat hij praat als iemand uit de lucky tv parodie van boer zoekt vrouw en doet het best leuk en heeft leuke plannen en ideeen voor de toekomst. Komt alleen verrot zijn strot uit in tekst op Higherlevel ;)

 

Kortom mijn haat is met 100% gegroeid.

 

En ja als je langskomt voor de koffie heb je een krat bier (grolsch) bij je voor de gratis fantastische tips die ik heb gegeven

 

www.studio-immo.nl: Identiteit, Marketing en Media Ontwerp

www.greenscreenspecialist.nl Greenscreen video en fotografie oplossingen voor op locatie of in onze eigen video studio

Volg Studio Immo persoonlijk via twitter: www.twitter.com/studioimmo of op facebook: www.facebook.com/studioimmoreclame

Link naar reactie
  • 0

Die lui zijn inderdaad zwaar bedroefd. Het enige dat ze willen verkopen zijn SEO-cursusjes. Die je dan met een vette korting kan afnemen als je die na hun webinar bestelt. Kost dan nog maar 4900 euro ofzo :P

 

Koelvest.nl voor mensen die last hebben van de warmte. Denk hierbij aan magazijnmedewerkers, werknemers in de industrie, mensen met MS en motorrijders.

Link naar reactie
  • 0
In Memoriam
Retired Mod     11,3k 479

Zoekmachineoptimalisatie (SEO) is een belangrijk marketingonderdeel. Misschien hou je er rekening mee bij de teksten op je site. Maar je kunt het ook in grotere mate toepassen. Wat je in elk geval wilt, is zo goed mogelijk eindigen in zoekmachineresultaten en zo meer klanten aantrekken. Wat zijn de uitdagingen van de professionals en wat is de status van SEO in 2014? Dat blijkt uit nieuwe onderzoek onder SEO-professionals.

Zie artikel Frankwatching.

 

Netwerken: Het gaat er niet om wie je bent, maar wie je kent !

Link naar reactie
  • 0

Maar jullie vast wel ;)

Ik ga het niet eens proberen - iemand die zijn eigen brakke aan geen enkele SEO-eisen voldoende site Internet Marketing Universiteit noemt en daar zijn eBookje met veel hoofdletters en vetgedrukte tekst in ruil voor emailadressen gaat promoten kan van mij op voorhand heel, heel diep in de mest zakken... ;)

 

Wanneer je zo'n beschuldiging durft te maken zorg dan op zijn minst dat je eigen SEO wel correct is?

Iemand erop attenderen dat zijn SEO-concept niet correct is, terwijl er niets mis is met de opbouw en inner-linkingstructuur van die website?

 

-Correct en effectief gebruik van converterende drip campagnes.

-E-mail marketing.

-Content marketing.

-Webinars.

-Landing pages.

-Interactie met de bezoekers.

and the list goes on....

Niels Vos | Online marketing &  Professionele websites voor ondernemers

Meer info: Niels Vos  of vertaalbureau

Link naar reactie
  • 0

Op iedere website is ruimte voor verbetering.

Ook op die van mijzelf uiteraard ...

 

Toch ben ik het wel deels met Mikky eens ... het ziet er wel uit als een redelijk grimmige website en zijn er een hoop zaken die nog verbeterd kunnen worden.

Maar dat is bijna op iedere website.

 

Bij blijven gaat bijna niet meer met de snelheid waarop alles zich ontwikkeld.

Digital Marketing http://agency.eoi.digital/ | Digital Transformation https://transform.eoi.digital/

Link naar reactie
  • 0

dan moet je toch echt zorgen dat er qua stukje SEO-gebeuren echt helemaal niks op je site is aan te merken! ;)

 

Helemaal niks aanmerken of "iemand die zijn eigen brakke aan geen enkele SEO-eisen voldoende site Internet Marketing Universiteit noemt" lijkt me nogal een verschil.

 

Er is altijd wel wat aan te merken op een website en iedereen gebruikt zijn eigen methodes aan de hand van zijn/haar eigen benchmarks.

 

Wie weet heeft Tonny Loorbach aan de hand van benchmarks zelf een eigen succesformule ontwikkelt? (Ook al is zijn website 'wel' correct ingericht)

 

Wanneer is bijvoorbeeld een landings page correct? Wanneer die converteert of wanneer die 100% correct is en niet converteert? Wanneer mag je jezelf een SEO-specialist noemen? Als je de basis kent en de menigte achterna loopt of als je inkomend verkeer kunt vertienvoudigen ongeacht je (whitehat)methodes?

 

 

Niels Vos | Online marketing &  Professionele websites voor ondernemers

Meer info: Niels Vos  of vertaalbureau

Link naar reactie
  • 0

Veel lees plezier :p

http://www.frankwatching.com/archive/2014/11/06/googles-hummingbird-1-jaar-later-heb-jij-je-seo-strategie-al-aangepast/

 

Ik verlang zo terug naar die tijd waarin het inhuren van backlinks tikkers vanuit India nog goed werkte.

En dat ik met Mr. Sjangma aan de lijn zat die mij eerbiedig bedankte dat ik tijd voor hem vrij maakte.

 

 

 

Digital Marketing http://agency.eoi.digital/ | Digital Transformation https://transform.eoi.digital/

Link naar reactie
  • 0

Ach...je moet echt je best doen om er achter te komen dat die landingspage uberhaupt onderdeel van een complete site - alleen het kleine 'home' linkje onderaan de pagina leidt naar de rest van de site, ontdek ik net. Waarmee ik als bezoeker dus nu pas, na meerdere keren die pagina gezien te hebben, zie dat er nog meer achter zit.

 

Dan faalt je landingspage behoorlijk, vind ik - tenzij je helemaal niet wilt dat mensen vanaf deze landingspage naar je website doorklikken natuurlijk! ;)

Link naar reactie

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    5 leden, 228 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.