• 0

Verzameltopic Zoekmachine-optimalisatie (SEO)

Leuke column in Communicatienieuws van Wiseguys-directeur Toine Verheul

 

De kwakzalvers van het internet

 

De laatste jaren hebben we de opkomst van een nieuwe bedrijfstak kunnen gadeslaan, die van de zogenaamde seach engine optimizers. In gewoon Nederlands: zoekmachineoptimalisators. <...> Wat deze bedrijfjes je meestal beloven is een toppositie van jouw website in de grote zoekmachines. Dat is een rare belofte. Zoekmachines doen hun best om min of meer objectieve resultaten terug te geven. Wanneer je website niet hoog scoort dan kan dat twee dingen betekenen: ofwel je hebt je website zo gemaakt dat de zoekmachine er geen raad mee weet, ofwel je hebt een website die door de zoekmachine minder belangrijk wordt gevonden dan andere websites. Aan dat eerste valt wat te doen. Iedere webmaster weet hoe dit moet: maak nette links, vermijd gebruik van JavaScript en Flash voor de navigatie, vul je metatags netjes in, gebruik robots.txt om webcrawlers te instrueren, en zorg dat je site gelinkt wordt op gerespecteerde sites. Als je na deze voorzorgsmaatregelen nog steeds laag scoort zou ik zeggen: pech gehad. Zorg maar dat je site leuker of beter wordt. Voor zoekmachineoptimalisators is dit echter een reden om hun trucendoos open te trekken. <...> Vrijwel iedere grote zoekmachine bestraft misbruik van haar dienst met een extra lage positie. Als je na optimalisatie van je website op nummer 1 staat, is de kans groot dat je na een maand onderaan de lijst bungelt. <...> Ander voorbeeld: Wehkamp. Deze website is zo goed geoptimaliseerd dat zelfs zoeken op "wehkamp" niet het gewenste resultaat bovenaan krijgt. Blijkbaar weet men dit bij Wehkamp ook, want men heeft ten einde raad maar besloten een advertentie te kopen waarin het juiste adres getoond wordt. Een duur grapje en een typisch voorbeeld van het lid op de neus. <...> Misschien genieten zoekmachineoptimalisators hun status wel door het gebrek aan geïnformeerde tegenstemmen. Zoekmachinefabrikanten doen van nature erg geheimzinnig over de werking van hun software. Dit schept ruimte voor mensen die van niks weten maar wel bereid zijn hun mond open te doen. <...> Zoekmachineoptimalisators zijn kwakzalvers in een land waar de geneesheren zwijgen. Zo beschouwd ligt er nog een interessante taak voor ons, als zoekmachinefabrikanten.

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 0

Zoals gezegd draait het om 3 dingen: techniek, inhoud en linkpopulariteit. Veel bedrijven weten wel het 1 en ander, maar beschikken niet over de kennis en vaardigheden om deze factoren maximaal te benutten. Het lijkt me dan een logische (en goede) keuze om dit door een specialist te laten doen. Het is inderdaad wel uitkijken geblazen door welk bedrijf je het laat doen.

 

Adverteren in zoekmachines zou ik pas daarna aanraden. Hiermee kunnen ook zeker goede resultaten behaald worden en ook daar zijn weer prima bedrijven voor (vaak dezelfde).

TND media --> laatste project: ReisMee
Link naar reactie
  • 0

Hallo,

 

Een ander aspect het dynamsich gebeuren op Internet, waardoor je 'gedwongen' bent continue in de gaten te houden wat er verandert mbt zoekmachines en vindbaarheid. Het opzetten en inrichten van je vindbaarheid is een ding, daarna volgt nog veel werk. Alleen al dat monitoren moet je leuk vinden en je moet er tijd voor hebben, anders is dat een reden te meer een partij in te huren die dat voor je regelt.

 

GJ

Link naar reactie
  • 0

Jongens, ik heb even een vraagje: Ik heb niet heel veel verstand van Seo's. maar ben me de laatste wel aan het orienteren. Ik ben erover aan het nadenken om een seo in te schakelen om mijn site beter gevonden te kunnen laten worden door mijn klanten. Nu is mijn vraag waar moet ik opletten voor ik met een seo in zee ga. en zou ik het misschien zelf niet kunnen, wat is de toegevoegde waarde van zo'n seo en wat is de toegevoegde waarde van zo'n seo. kortom ik heb allemaal vragen! help me uit de brand!! groetjes en bedankt alvast!!

Link naar reactie
  • 0

Ha wooter,

als je nou eens begint met een link naar je site in je signature te zetten, genereer je meteen potentiële traffic naar je site.

 

vraag ook wat vrienden of ze naar jouw site linken, alle kleine beetjes helpen.

 

het kan ook zijn dat jouw site zich op een geheel andere doelgroep richt en dat je inderdaad andere maatregelen moet nemen...

Pitch Coach | Pitch Trainer | Public Speaker | Sparring Partner | Mentor | Pitcholoog (c)

"Your product, idea or business deserves a great pitch. I love to help you!"

Link naar reactie
  • 0

ja ik zit echt in een hele specifieke branche de grafiche branche om precies te zijn.... maar heb je nog tips of afraders over de benadering van zo'n seo.... alle info is welkom!!! nog bedankt voor je reactie

 

groetjes...

lees deze draad nog eens heel zorgvuldig door, er worden hier al veel belangrijke aspecten beschreven.

 

Succes!

Pitch Coach | Pitch Trainer | Public Speaker | Sparring Partner | Mentor | Pitcholoog (c)

"Your product, idea or business deserves a great pitch. I love to help you!"

Link naar reactie
  • 0

...en als je klaar met lezen bent :

 

1. Reputatie - de SEO handel is jong, dus groei is heftig, iedereen loopt en kan verkopen als een idioot. Dan is het moeilijk kaf van koren te scheiden. Vraag aan iedereen welke de goede bedrijven zijn. Grote kans dat je de volgende partijen langs gaat horen komen : Checkit, Traffic4u.nl, Jeroen.com, Trafficbuilders, Bloomers, Leasetrader (HL-lid).

2. Fouten in het verleden - afgelopen jaar zijn een groot aantal bureaus tegen de lamp aangelopen : cloacking, Javascripting, linkfarms - allemaal dingen die Mr Google niet leuk vindt en dus bestraft.

3. Openheid - vertellen ze alleen maar blackbox-verhalen of geven ze je ook aan wat ze doen ?

3. Service niveau - belde 3 keer naar een erg groot bureau dat erg veel grote bedrijven als klant heeft. Ik werd niet teruggebeld en ook werd er pas na lang bellen opgenomen. Toen wist ik genoeg - als klein bedrijf zou ik hier niet geholpen worden.

4. Kosten - sommige grotere bureaus beginnen vanaf 20.000 euro voor je te werken.

5. Betrouwbaarheid, relatie en voorkomen - "gewone" criteria, die je bij welke potentiele leveranciers naar mijn idee gebruikt.

Link naar reactie
  • 0

Voor € 20.000,-- kan je iemand deeltijd in dienst nemen, het zal wel een groot karwei zijn dat SEO.

 

Vraag is dan wat je in huis haalt. Ik weet uit de eerste hand dat de grotere SEO-bedrijven in Nederland zich helemaal suf zoeken naar geschikte kandidaten maar dat ze praktisch geen mensen kunnen vinden die er op meer dan hobbymatig niveau ervaring mee hebben.

eBase - Portal voor de internetbranche

• nieuws • internetbureaus • opdrachtgevers • branches • nieuwe websites • gratis vacaturebank •

Link naar reactie
  • 0

Voor € 20.000,-- kan je iemand deeltijd in dienst nemen, het zal wel een groot karwei zijn dat SEO.

 

Henk

 

Het zijn dan ook alleen de top-bedrijven die zulke bedragen vragen. Deze bedrijven leveren hun diensten ook voornamelijk aan de grotere bedrijven. Voor mkb zijn er genoeg andere bedrijven die het voor minder doen. Helaas komt het daar regelmatig voor dat de kwaliteit van het werk te wensen over laat. Dit heeft ook alles te maken met punt 1 en 2 van de post van Webwolff

TND media --> laatste project: ReisMee
Link naar reactie
  • 0

Je kan bijzonder ver komen in de hobbysfeer... ik zou mijn geld wel aan iets anders spenderen.

Of je moet een echt groot bedrijf zijn, dan is het wellicht het overwegen waard... anders niet!

Link naar reactie
  • 0

20.000 is wel heeel erg veel. Dat hoeven zelfs grote accounts bij mij niet neer te leggen.

 

Voor 20.000 euro kun je soms inderdaad ook beter een advertentiecampagne starten. Met advertenties op het internet , Google AdWords of Affiliate Marketing, kun je voor 20.000 (!!!) euro heeeeel erg veel doen.

 

Overigens ben ikzelf op dit moment met een ( mega )project bezig die voor ALLE bedrijven die zoekmachineoptimalisatie overwegen zeer interessant zal zijn. Meer hierover.... wanneer het in de lucht is :P

http://websitejudge.com/nl/home

Meld nu gratis uw website aan in onze index en laat uw site beoordelen door websitebezoekers!

 

www.optimised.nl

Link naar reactie
  • 0

Je kan bijzonder ver komen in de hobbysfeer... ik zou mijn geld wel aan iets anders spenderen.

Of je moet een echt groot bedrijf zijn, dan is het wellicht het overwegen waard... anders niet!

 

Ik ben het eens dat je ver kan komen in de hobbysfeer... en nog verder als je iemand inhuurt uit je buurt die dit ook als hobby veel doet. Kost je niet veel geld op die manier, en je kunt leuke resultaten halen.

 

Het beste is uiteraard om SEO en SEM te combineren.. en ook voor de SEM is het imho aan te raden om dit door iemand te laten doen die hier meer verstand van heeft (al dan niet in de hobbysfeer)

Link naar reactie
  • 0

in je artikel heb je het over 'aanmelden bij de zoekmachines'

Ik kan daar niet bij, dat dit nog steeds genoemd wordt....

 

Op het moment dat je geen links hebt, en je via deze weg probeert aan te melden zal het minimaal 6 weken duren voor je opgenomen wordt. Als je al opgenomen wordt...

 

1 linkje van een site met PR 5 en je staat er binnen 2 a 3 dagen in.

Daarbij krijg je dan zelf ook nog een PR van 4 (als er niet teveel links op die site staan tenminste) wat een prima uitgangspositie is!

 

Hoe krijg je zo'n link?.. ff rondvragen in je netwerk, sites mailen... of mij mailen ;)

Link naar reactie
  • 0

Het is denk ik vaak een combinatie van...

Al werkt een link inderdaad wel goed. Maar zoek dan wel een goede link/site met een goede linkpopularity.

 

Keywords in de metatags op je website zijn ook niet meer nodig volgens sommigen, ben ik het niet mee eens. Voor Google minder van belang, maar voor andere zoekmachines nog wel van belang.

 

Mijn mening is dat je gewoon zelf een groot deel aan optimalisatie kan doen ipv veel geld uitgeven. Het geld kun je beter in Adwords campagnes stoppen.

Zeker voor nieuwe sites moet je gewoon rekening houden met wat optimaal is voor een website als je de site laat scripten / designen.

Link naar reactie
  • 0

Het is denk ik vaak een combinatie van...

Al werkt een link inderdaad wel goed. Maar zoek dan wel een goede link/site met een goede linkpopularity.

 

Keywords in de metatags op je website zijn ook niet meer nodig volgens sommigen, ben ik het niet mee eens. Voor Google minder van belang, maar voor andere zoekmachines nog wel van belang.

 

Mijn mening is dat je gewoon zelf een groot deel aan optimalisatie kan doen ipv veel geld uitgeven. Het geld kun je beter in Adwords campagnes stoppen.

Zeker voor nieuwe sites moet je gewoon rekening houden met wat optimaal is voor een website als je de site laat scripten / designen.

Mee eens.

(ik heb overigens PR 5 en 4 sites)

 

Ik begrijp zowieso dat het hele tekstlinks verkopen nog niet echt van de grond komt in NL (hmmmmmm ::) )

 

Je geld kan je inderdaad beter in AdWords stoppen, al zou ik de meeste mensen het toch echt aanraden om een handige, niet al te dure, freelancer/hobbyist in te huren.

Als ik kijk naar de dingen die ik doe voor de mensen waar ik nu voor aan het optimaliseren ben, dat zie ik ze niet zelf doen...

 

Link naar reactie
  • 0

Ik denk dat menig persoon het SEO gebeuren onderschat.

Velen denken aan meta-tags, robot.txt en links.

Hier komt veel meer bij kijken. Met name analyse.

Als je niet weet wat de concurrenten doen, dan al ben je verkeerd bezig.

Dus het is niet enkel je eigen site alleen checken en veranderen.

 

Dat er veel kwakzalvers zijn is een feit.

Het is een markt waar menig persoon nog niet veel vanaf weet.

Maar geloof niet in bedrijven waar ze je duizenden euro's laten betalen.

Het is intensief werk, maar niet zo intensief.

Daarnaast is het ook zo dat je concurrenten niet stilzitten en dus op een gegeven moment weer boven jou komen te staan. En moet je dan weer zoveel duizenden euro's betalen. Spreekt voor zich dus dat het allemaal wel reeël moet blijven.

Webhosting + gratis domeinnaam : € 0.99 p/m

Website + CMS + hosting + gratis domein: al vanaf € 89,-

Meer info op: www.estebanmedia.nl

Link naar reactie
  • 0

Ik denk dat menig persoon het SEO gebeuren onderschat.

Velen denken aan meta-tags, robot.txt en links.

Hier komt veel meer bij kijken. Met name analyse.

Als je niet weet wat de concurrenten doen, dan al ben je verkeerd bezig.

Dus het is niet enkel je eigen site alleen checken en veranderen.

 

Dat er veel kwakzalvers zijn is een feit.

Het is een markt waar menig persoon nog niet veel vanaf weet.

Maar geloof niet in bedrijven waar ze je duizenden euro's laten betalen.

Het is intensief werk, maar niet zo intensief.

Daarnaast is het ook zo dat je concurrenten niet stilzitten en dus op een gegeven moment weer boven jou komen te staan. En moet je dan weer zoveel duizenden euro's betalen. Spreekt voor zich dus dat het allemaal wel reeël moet blijven.

je geeft naar mijn mening zelf al het nadeel aan van focussen op de concurrentie.

Een analyse van de concurrentie is natuurlijk altijd aan te raden, maar vaak wordt daarbij geadviseerd om te doen wat zij doen, maar net wat beter.

Tsja..dan krijg je inderdaad een kop over kop race..

 

IMHO moet je met name kijken naar inkomende links naar die pagina's en even kijken wat de PR is en hoe geoptimaliseerd de site is. Op grond hiervan kan je kijken hoe haalbaar het is om op een term te optimaliseren.

 

Daarna lekker op eigen (creatieve) kracht optimaliseren en de concurrentie ver achter je laten.. nix kop over kop ;) ...

Link naar reactie
  • 0

Mijn tip bij zoekmachine optimalisatie is: Wees kritisch voordat je eraan begint!

 

Zelf denk ik dat bij 9 van de 10 bedrijven het niet eens nodig is om wereldwijd gevonden te worden. Kleinere bedrijven zullen het toch van mond op mond reclame moeten hebben. Een website is dan een leuke ondersteuning en als ware een visitekaartje.

 

De bedrijven die dan over blijven moeten echt goed weten waar ze aan beginnen. Heel handig is het natuurlijk om te weten wat je doelgroep is. Als je voornamelijk ouderen als klanten hebt zal het echt weinig uitmaken of je hoog in de Google resultaten komt... Natuurlijk is het wel goed als je hoog uitkomt, maar zijn die paar klanten wel de 1000en euro's waart. Geld die je ook in andere marketing kan steken die wel effectief voor je bedrijf zijn.

 

Een kleine groep komt dan in aanmerking. Zelf, als webdesign bedrijf, zou ik deze klus niet eens oplossen. Als aan mij zou worden gevraagd of ik me hieraan wil wagen dan stuur ik ze toch liever door naar een ander. Misschien vreemd, omdat ik dan klanten eigenlijk wegstuur naar een concurent. Maar bedrijven die dit doen moeten gewoon erin gespecialiseerd zijn. Ik heb toch liever 100% tevreden klanten elk jaar.

 

Echt makkelijke oplossingen voor zoekmachine optimalisatie (die ook echt werken) zijn er naar mijn weten niet. Bedrijven die dan ook beweren dat ze je 'gegarandeerd' een hoge ranking aanbieden zijn vaak oplichters.

 

Dit is een beetje wat mijn idee ervan is. Kraak me maar af, des te meer leer ik ervan. ;)

 

Met vriendelijke groet,

 

Wouter

 

PS. Sorry dat ik tussen jullie discussie heen knal. Maar anders kan ik nooit mijn mening er doorheen krijgen. :)

Link naar reactie
  • 0

Mijn tip bij zoekmachine optimalisatie is: Wees kritisch voordat je eraan begint!

 

Zelf denk ik dat bij 9 van de 10 bedrijven het niet eens nodig is om wereldwijd gevonden te worden. Kleinere bedrijven zullen het toch van mond op mond reclame moeten hebben. Een website is dan een leuke ondersteuning en als ware een visitekaartje.

 

De bedrijven die dan over blijven moeten echt goed weten waar ze aan beginnen. Heel handig is het natuurlijk om te weten wat je doelgroep is. Als je voornamelijk ouderen als klanten hebt zal het echt weinig uitmaken of je hoog in de Google resultaten komt... Natuurlijk is het wel goed als je hoog uitkomt, maar zijn die paar klanten wel de 1000en euro's waart. Geld die je ook in andere marketing kan steken die wel effectief voor je bedrijf zijn.

 

Een kleine groep komt dan in aanmerking. Zelf, als webdesign bedrijf, zou ik deze klus niet eens oplossen. Als aan mij zou worden gevraagd of ik me hieraan wil wagen dan stuur ik ze toch liever door naar een ander. Misschien vreemd, omdat ik dan klanten eigenlijk wegstuur naar een concurent. Maar bedrijven die dit doen moeten gewoon erin gespecialiseerd zijn. Ik heb toch liever 100% tevreden klanten elk jaar.

 

Echt makkelijke oplossingen voor zoekmachine optimalisatie (die ook echt werken) zijn er naar mijn weten niet. Bedrijven die dan ook beweren dat ze je 'gegarandeerd' een hoge ranking aanbieden zijn vaak oplichters.

 

Dit is een beetje wat mijn idee ervan is. Kraak me maar af, des te meer leer ik ervan. ;)

 

Met vriendelijke groet,

 

Wouter

 

PS. Sorry dat ik tussen jullie discussie heen knal. Maar anders kan ik nooit mijn mening er doorheen krijgen. :)

 

optimalisatie betekend niet dat je wereldwijd hoog gevonden wordt;

je kan dit op regionaal niveau doen! (webdesign lutjebroek bijv.)

Daarnaast zal het voor veel Nederlandse bedrijven voldoende (en haalbaarder!) zijn om het op nederlands niveau te doen.

 

Als je site goed ingericht is (contact mogelijkheid, informatie aanvraag etc.) is dit gewoon een extra manier om met meer mensen in contact te komen. De 'sale' maak je dan alsnog in later stadium!

 

en zoals reeds een aantal keer gezegd al; het hoeft absoluut geen duizenden euros te kosten...

Link naar reactie
  • 0

Ik heb het hele topic niet echt doorgelezen, beetje te groot :D Ik had nog wel wat in m'n favorieten staan hiervoor. Dit is misschien iets voor de gevorderde doe-het-zelver: http://www.naarvoren.nl/artikel/zoekmachines/ staan veel tips e.d. wat betreft zoekmachine optimalisatie :) Dus je hoeft er echt geen honderden euro's aan uit te geven aan bedrijven. Mocht je dat toch wel gaan doen, omdat je een groter bedrijf hebt, is het volgens mij best verstandig om je erin te gaan verdiepen (voordat je teveel geld uitgeeft).

The cake is a lie!

Link naar reactie
  • 0

Ik heb het hele topic niet echt doorgelezen, beetje te groot :D Ik had nog wel wat in m'n favorieten staan hiervoor. Dit is misschien iets voor de gevorderde doe-het-zelver: http://www.naarvoren.nl/artikel/zoekmachines/ staan veel tips e.d. wat betreft zoekmachine optimalisatie :) Dus je hoeft er echt geen honderden euro's aan uit te geven aan bedrijven. Mocht je dat toch wel gaan doen, omdat je een groter bedrijf hebt, is het volgens mij best verstandig om je erin te gaan verdiepen (voordat je teveel geld uitgeeft).

 

dat je het hele topic niet doorleest begrijp ik, maar het artikel wat je noemt staat een aantal postings hierboven ook al genoemd.... ::)

Link naar reactie
  • 0

Ohw haha, niet gezien :) sorry ::) d'r staan daar ook wat handige linkjes in dat artikel zoals http://www.iconinteractive.com/tools/pop/ (populairiteit meter) en http://www.accessibility.nl/internet/tools/lynxviewer (drempel vrij 'viewer') maja ik hou me mond maar, voordat ik weer dubbele dingen zeg :P

 

[edit]

Higherlevel.nl Link Popularity Total 145,845 :P

 

(Sites with a Link Popularity Score above 100,000 are Internet "Icons".)

The cake is a lie!

Link naar reactie
  • 0

Zelf zijn we actief als content management leverancier.

Veel van onze klanten lopen met probleem dat ze slecht of niet gevonden worden. Vinden ze je niet ? dan hoef je ook niet na te denken over optimalisatie van je site om hogere conversies te halen.

 

Wat ons tot nu toe is opgevallen is dat Google akelig als "mens" naar sites kijkt. Biedt je daadwerkelijk info over het onderwerp dan weet google bijzonder goed dit te waarderen.

 

Lastige is dan weer wel dat de inhoud op een correctie manier moet zijn ingegeven en via een goed systeem getoond moet worden.

 

Trefwoorden gebruiken in de adres regel, titels, alt teksten (de gele blokjes die tevoorschijn komen bij mouseover) helpt. Alleen de tekst eromheen lijkt toch de belangrijkste stempel te drukken op het geheel..

 

Echter kan een goed systeem met "normale" tekst toch prima resultaten boeken. Wij hebben afgelopen week 2 vacatures online gezet; vacature webdesigner / vacature programmeur. Beide zijn nu in de top 10 van google terug te vinden zonder verdere trucks en rare javascript grappen.

 

Hoop op wat meer reacties betreffende dit onderwerp. Dit om zoveel mogelijk verschillende ervaringen te verzamelen. Wellicht dat dan minder mensen trappen in de gelikte verkoop verhalen van sommige SEO's.

 

Groet,

 

Gerwin - Footsteps

 

Link naar reactie

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    4 leden, 179 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.