• 0

nieuw product verkopen in winkel(s) of webshop?

Beste higherlevel mensen,

 

Ik en mijn partner hebben een nieuw type wekker bedacht. We zijn momenteel bezig met het maken van de prototypes. De wekker zal maximaal 25 euro kosten. Eerst wilden wij de wekker via winkels aanbieden (denk bijvoorbeeld aan de kijkshop). Nu zitten we te denken of het geen beter idee is om het via een webshop aan te bieden. Uiteindelijk zouden we ook graag internationaal gaan. We vinden het lastig om te bepalen waarmee je de meeste kopers trekt / winst behaalt. Ze hebben allebei natuurlijk hun voor en nadelen.

 

Wat zijn jullie gedachten hierover?

 

Alvast bedankt.

 

Groetjes,

Petra

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

14 antwoorden op deze vraag

  • 0

Je kunt toch beide doen? Veel winkels hebben een webshop erbij. Bovendien, als je op grote schaal zaken wil doen, moet je zorgen dat je product door groothandels / distributeurs in hun assortiment wordt opgenomen. Dan zorgen zij weer voor de verdeling. En hun klanten bestaan uit zowel winkels als webwinkels. Zolang jouw product maar op zoveel mogelijk plaatsen verkrijgbaar is, zowel online als in een fysieke winkel.

Link naar reactie
  • 0

Petra,

 

Als het een revolutionair idee zou ik er zeker reclame voor maken.

is het een wekker zoals menigeen die heeft, dan heeft reclame niet zoveel zin.

 

Ik heb een wekker van denk wel 15 jaar oud, hij doet exact hetgeen wat hij moet doen, hij maakt lawaai op het door mij gewenste tijdstip.

 

Als jij nu een prachtige wekker hebt ontworpen, dan wil ik mijn oude graag vervangen door jouw nieuwe revolutionaire model.

 

Is het nu een gewone wekker, dan zal ik toch eerder kiezen voor een bekend merk wat mij zal wekken.

 

Ben benieuwd, :)

Link naar reactie
  • 0

Het is inderdaad een nieuw type wekker :) Ik durf er alleen niet teveel over te zeggen aangezien het niet heel moeilijk zal zijn voor de concurrent of menig ander om hem na te maken. We moeten het dus hebben van onze voorsprong denk ik.

 

We zagen inderdaad de kijkshop als de geschikte winkel om ons product te verkopen.

Ik vraag me nog het volgende af. Als je rechtstreeks aan de winkels (zoals kijkshop) verkoopt, in plaats van aan een groothandel, ben je dan er dan niet zekerder van dat ze jouw product ook daadwerkelijk gaan verkopen? Ik en mijn partner hebben hier beide geen ervaring mee en zijn dan ook totaal leek op dit gebied. Maar het lijkt mij dat als je aan een groothandel verkoopt je zelf totaal geen invloed er meer op hebt in hoeverre winkels gemotiveerd worden om jouw product in te kopen.

Maar misschien zit ik er naast?

 

Groetjes,

Petra

Link naar reactie
  • 0

Als het product makkelijk na te maken, is het dan geen beter idee erOctrooi op aan te vragen.

 

Heb je echt iets nieuws bedacht, dan heb je zonder octrooi een zeer korte tijd om het te verkopen, daarna beland je al in een prijzenoorlog.

 

Ook bezitten de grote merken over meer budget voor marketing.

 

Just an advice.

 

Link naar reactie
  • 0

Inderdaad eerst een octrooi aanvragen.

 

Als budget zijn grote beperkingen geeft dan kan je eventueel zelf een octrooi online aanvragen.

Spaart u een pak kosten uit aan zogenaamde specialistische onderzoeken door een bureau.

Het nadeel is dat je de beschrijvingen van bestaande octrooien goed moet bekijken want een octrooiaanvraag heeft een specifieke omschrijvingsvorm. En je moet werkelijk alle voordelen t.o.v. Bestaande wekkers goed omschrijven.

kortom : waarom is jouw uitvinding zo uniek? dat vergt tijd

Mijn persoonlijke ervaring met een zogenaamd octrooibureau waren niet positief. Het bureau geeft geen enkele garanties maar vraagt een pak geld voor zogenaamde research. Achteraf kwam ik er achter dat deze research een simpele basischeck via internet was (wat iedereen kan inkijken) en dan nog geen enkele garantie gaf.

En in mijn jeugdige enthousiasme stelde ik zelf het dossier samen. Het bureau deed bij welgeteld twee zinnen een aanpassing om de dekking te verruimen. Maar wel een volle faktuur sturen. Daarmee wil ik niet zeggen dat alle bureaus zinloos of onbetrouwbaar zijn maar vraag duidelijk vooraf wat zij doen en schriftelijk een totaalprijs. Zelf een octrooi aanvragen kan als je budget miniem is maar het vergt veel studietijd. In forums van uitvinders kan je een pak info hieromtrent verkrijgen.

 

Als laatste wil ik ook, uit eigen ervaring, meegeven. Als je een contract opstelt met een keten of promotiebureau zet dan een strikte periode vast Vb. 1 jaar exclusiviteit ofzo. Dat geeft hun een vorm van zekerheid voor deze periode maar ook een vorm van druk om hun te bewijzen binnen deze periode als ze er zelf in geloven.

Anders zien ze het toch maar als een "probeerseltje".

Link naar reactie
  • 0

Bedankt voor jullie reacties!

 

Blokker is inderdaad ook een goede optie! De hema was ook één van de eerste waar ik aan zat te denken maar volgens mij verkopen die alleen producten van eigen merk of niet?

 

Octrooi aanvragen is helaas geen optie voor ons. Dit aangezien ons product geen 'nieuwe techniek' bevat. Het is een bestaand concept maar dan in een nieuw jasje. Er is met name 1 product momenteel op de markt waar wij mee zullen gaan concurreren. Na het zien van dit product is eigenlijk ook ons idee ontstaan. Wij dachten dit kan veel beter (denk vooral aan een beter design en betere technische specificaties) ! De reviews van consumenten waren over het algemeen ook niet positief over het product.

 

Wij zitten nu aan het volgende te denken. We starten met een webshop waarop we het product verkopen aan particulieren. Daarnaast gaan we langs winkels als Kijkshop en Blokker om ons product te pitchen. Aangezien het mij niet handig lijkt om zelf aan particulieren te verkopen en vervolgens ook via winkels als kijkshop te verkopen, kunnen we natuurlijk dan alsnog onze eigen webshop stop zetten (toch?). Daarnaast denk ik dat ook veel webshops (binnen deze branch) geinteresseerd zullen zijn en hier kunnen we dan ook aan verkopen. Op internet willen we graag wereldwijd gaan verkopen.

 

Groetjes,

Petra

 

 

 

 

Link naar reactie
  • 0

Ik denk dat je bepaalde afwegingen moet maken. Vind je het bijvoorbeeld belangrijk dat de mensen het product zien en voelen dan is een winkel logischer. Hebben de mensen een duidelijk beeld van je product dan is een webshop een optie

Twitter: www.twitter.com/newdayatwork_nl

Blog: www.newdayatworknl.wordpress.com

E-mail: contact@newdayatwork.com

Link naar reactie
  • 0

Bedankt voor jullie reacties!

 

Blokker is inderdaad ook een goede optie! De hema was ook één van de eerste waar ik aan zat te denken maar volgens mij verkopen die alleen producten van eigen merk of niet?

 

Octrooi aanvragen is helaas geen optie voor ons. Wij zitten nu aan het volgende te denken. We starten met een webshop waarop we het product verkopen aan particulieren. Daarnaast gaan we langs winkels als Kijkshop en Blokker om ons product te pitchen. Groetjes,

Petra

 

 

 

 

 

 

Hallo Petra,

 

 

Het is riskant om als eerste naar een grote winkelketen als de Blokker te gaan. Ik ken veel mensen die met hun nieuwe product naar zo'n grote winkelketen gingen zonder enig resultaat. Jouw product wordt afgewezen. ( te duur of te weinig toegevoegde waarde) Als ze het zelf in China laten maken in grote aantallen kunnen ze het voor een lagere prijs dan jij ooit kan bieden, op de markt brengen. Het komt dan ook geregeld voor dat jouw product, als het niet beschermd is door een octrooi of modelbescherming, later toch in hun assortiment komt. "Bedankt voor het idee!" Ik ken zat mensen waarbij dit gebeurd is. Procederen heeft weinig zin en kost veel geld.

 

Veel beter is het om een nieuw product als een wekker eerst in een aantal kleine designshops te laten verkopen. Je kan de eigenaar van zo'n kleine winkel veel gemakkelijker overtuigen met een leuk product als een wekker dan een groete winkelketen. Als je twintig van zulke winkels elk twintig wekkers verkoopt heb jij een aardige start. Je moet dan een hogere prijs vragen om uit de productiekosten te komen maar dat kan wel.

 

Als deze verkoop succesvol loopt kan jij later altijd naar een grote winkelketen stappen.

 

Paul

Link naar reactie
  • 0

Voordat je het product middels een winkel op de markt gaat brengen, zal ik inderdaad eerst middels internetverkoop peilen waar je staat. Daarnaast is internet misschien nog wel een veel interessantere markt om je product te slijten.

Sexshop Slaapkamerspeeltjes.NL - De ondeugendste online sexshop van de Benelux! Voor de spannendste sextoys
Link naar reactie
  • 0

Hoi,

 

Het is goed om groot te denken, maar voordat je naar een Blokker of Hema stapt moet je je wel de afweging maken van voor en nadelen.

 

Misschien is de nieuwe media eerder een ideale manier om het product aan de man te brengen. Er bestaan vele mogelijkheden voor online free advertising! Daarnaast een webshop dat goed wordt gevonden in google kan al heelveel meer opleveren. Ik heb destijds informatie ingewonnen bij : www.itstime.nl voor het goed neerzetten van een website en de hele marketing er omheen.

 

Blokker en Hema is misschien dan wel helemaal niet nodig. Kijk maar eens naar het concept van simply colors. Zij zijn begonnen thuis en hebben nu grote omzet en veel personeel. Hun product wordt helemaal niet in winkels gekocht, maar toch vind je hun producten bij heelveel huishoudens....

 

Je communicatie en marketing strategie is heel belangrijk bij het opereren van een markt.

 

Succes

 

Mod edit: Link doorgehaald vanwege vermeende zelfpromotie/reclame.

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    13 leden, 276 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.