Jump to content
yannickvdb

Leveranciers contacteren

Recommended Posts

Beste allen,

 

Na enige tijd actief te zijn geweest in de affiliate markt waar ik een best leuke conversie van mijn aangeboden producten had, heb ik besloten in diezelfde markt verder te gaan maar dan als reseller zodat mijn marges wat groter worden.

 

Nu is dus de bedoeling dat ik eerst de leveranciers zal moeten gaan benaderen voordat ik natuurlijk reseller zal worden, alleen aangezien ik hier nog geen ervaring hebben bij deze dus mijn vraag:

Hoe benader je leveranciers met de vraag reseller te worden, ik neem aan dat je niet een simpel mailtje stuurt met je plannen en dat je reseller wenst te worden maar dat dit wat ingewikkelder ligt? Of zie ik dit verkeerd?

 

Bedankt!

 

Met vriendelijke groet,

Yannick

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ik vertrek zelf meestal wel van een eenvoudige, beleefde email met onze bedrijfsgegevens en de vraag naar meer informatie (leveringsvoorwaarden, prijzen, ...). Meestal volstaat dat, soms niet. In dat geval nemen we telefonisch contact op en heel soms is het zelfs nodig een afspraak te maken om één en ander verder te bespreken. Sommige leveranciers bezorgen je met liefde een catalogus via email, anderen sturen liever een vertegenwoordiger langs om hun assortiment uitgebreid voor te stellen.

Met andere woorden: het hangt sterk af van de leverancier. Succes ermee!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vergeet niet dat het zijn van een affiliate (doorsturen van klanten) iets heel anders is dan het product zelf daadwerkelijk verkopen. Daar komen veel meer dingen bij kijken. Je moet zelf de marketing, logistiek etc. verzorgen. Ook ben jij verantwoordelijk voor alles wat je verkoopt en de afwikkeling daarvan. Als affiliate had/heb je al die zorgen niet.

 

Je kan gewoon een leverancier aanschrijven. Vertel wat jouw bedrijf doet of van plan is te gaan doen en dan vertelt de leverancier jouw wat je inkoopcondities zullen worden.


Doe mij maar een patatje oorlog.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bedankt voor jullie antwoorden, ik ga het contacteren eens proberen :)

 

En @ Wouter, ik geef je inderdaad helemaal gelijk erin dat ik een stuk meer zal moeten gaan doen als ik zelf de verkoop in de hand heb, ik heb online al een boel gelezen over hoe dit meer in zijn werk gaat zelf de verkoop regelen, dus nu proberen dit in de praktijk te brengen, betere manier voor me om te leren is er niet denk ik.

Of heb je evt. nog leerzame artikelen welke ik zeker zou kunnen doornemen/welke van pas kunnen komen?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Let op: het laatste bericht in het topic waar je op wilt reageren is meer dan zes maanden oud. Onnodig oude topics omhoog halen wordt niet altijd gewaardeerd, maar natuurlijk mag je nog wel op oude topics reageren.

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Bring your business plan to a higher level!

  On this forum all subjects are discussed related to entrepreneurship.

  Growing together with other entrepreneurs

  ✓     Ask your entrepreneur questions

  ✓     Share your answers

  ✓     Low profile

  ✓     Transparant

  ✓     At your convenience

  ✓     Always based on relevance, substance and expertise

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept