Jump to content
J1000

Pizzeria starten... wat kost zoiets ongeveer?

Recommended Posts

Hallo collega ondernemers,

 

Ik heb alle waarschuwingen, toelichtingen e.d. op dit forum al gelezen. En ik heb nog steeds serieuze plannen om over een aantal maanden tot een jaar een eigen pizzeria te beginnen.

 

Er staat hier in de buurt een pandje te huur in een woonplaats met ca. 15.000 inwoners. Het pand is ca. 150 vierkante meter en is redelijk betaalbaar en staat op een goede lokatie. Hoewel ik verwacht dat dit wel verhuurd is tegen de tijd dat ik serieus ga beginnen, neem ik dit pand even als referentie.

 

Wat ik wil beginnen is simpel en (naar mijn idee bewezen): een pizzeria. Combinatie restaurant / afhaal / bezorg en naast pizza's alleen pasta's, voorverpakt ijs, simpele voorgerechten en drankjes.

 

Het pand dat ik op het oog heb ik volledig casco. Er moet dus nog een restaurant, keuken, muren, e.d. in worden gebouwd. Er heeft in het verleden een restaurant in dit pand gezeten dus ik ga er (voor het gemak) even vanuit dat ventilatiekanalen, gas, elektra e.d. aanwezig zijn. Er moeten nog wel de nodige muren worden geplaatst. Ik ben zelf redelijk handig en kan dus wel e.e.a. maken. Maar een ventilatiekanaal aanleggen, een leiding leggen of elektra gaat mij te ver.

 

Mijn eigen kapitaal is op dit moment ongeveer 30.000 euro waarvan ik max 25.000 euro wil gebruiken voor dit project. De rest zal ik dus bij moeten lenen.

 

Nou is het redelijk makkelijk op te zoeken wat een oven kost. En een gasstel. En een bord. En een pak deeg. Maar ik ben erg benieuwd of jullie een 'globale schatting' hebben wat het kost om zo'n restaurant op te zetten. Zou ik dan aan 25.000 genoeg hebben (denk het niet...), of ga je richting de 50.000? Of 100.000? Of 150.000? Zoals jullie zien heb ik echt geen flauw idee.

 

Als iemand een hele voorzichtige schatting zou kunnen maken.... heeel graag!!

 

Bedankt!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wat is ( behalve het nuttigen) jouw ervaring in Pizzaland ?

Ongeveer 4 jaar parrtime (ca. 3 avonden per week) op bijna alle fronten. Afwassen, bezorgen, bakken, bedienen, telefoon, schoonmaak, enz.

Daarnaast ca. 3 jaar vergelijkbare ervaring bij andere horeca gelegenheden. Zeer beperkte ervaring met ondernemen (maar wel wat basiskennis).

 

Maakt dat veel uit voor het kostenplaatje?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wat is ( behalve het nuttigen) jouw ervaring in Pizzaland ?

Ongeveer 4 jaar parrtime (ca. 3 avonden per week) op bijna alle fronten. Afwassen, bezorgen, bakken, bedienen, telefoon, schoonmaak, enz.

Daarnaast ca. 3 jaar vergelijkbare ervaring bij andere horeca gelegenheden. Zeer beperkte ervaring met ondernemen (maar wel wat basiskennis).

 

Maakt dat veel uit voor het kostenplaatje?

 

Voor een kostenplaatje een beetje, voor het welslagen van je plannen veel!

 

Een schatting maken wat voor jou in jouw situatie nodig is, is een lastige, omdat dat ook van factoren afhangt die bij ons niet bekend zijn. Kan wel een bedrag noemen, maar niet onderbouwen en daar heb je ook niets aan.

 

Heb je er al aan gedacht om een franchise-organisatie te benaderen met jouw vragen? Deze zijn in staat om ook alle externe factoren, samen met jou te bekijken om tot een samenhangend advies te komen.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Bedankt voor jullie goedbedoelde vragen en duidelijke antwoorden.

Maar het gaat me hier echt nog steeds om een globaal kostenplaatje.

 

Zijn er geen best-practices van wat het volgende ongeveer (of minimaal) kost?

 

- Een restaurant van ca. 60 vierkante meter met modern / duurzaam maar betaalbaar meubilair.

- Een ruim opgezette keuken met materialen om pizza's en pasta's te bereiden. Met een koelcel en grote vriezer.

- Een verbouwing van een casco pand naar een restaurant.

- Overige: servies, versiering, voorgevelversiering, enz.

 

Het liefst hoor ik een ervaring van iemand die al eerder een casco pand van vergelijkbare grootte naar een restaurant heeft verbouwd en precies kan/wil noemen wat dit heeft gekost.

 

Gr J1000

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hoi,

50 tot 80 duizend hangt er van af of je zelf ook handig bent en of je alle inventaris nieuw wilt.Zelfde mee gemaakt maar dan kleiner. Kost veel meer dan je denkt.wij hebben de inventaris uit het buitenland gehaald wat veel scheelde met prijs hier.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Stel een ondernemingsplan op en je komt vanzelf alle vragen tegen, want je zult zien dat je elke voorafaanname - ook die je hier krijgt - nog vele malen zult moeten bijstellen.

 

Succès en groet,

 

Hans


Succes & Groet, Hans van den Bergh, Horeca- & Recreatie-ondernemer 'VOF De Witte Boerderij'

Share this post


Link to post
Share on other sites

Zelf bezig geweest om een pizzeria op te zetten.

 

1) eerste zaak die mijn interesse trok was een afhaal/bezorgpizzeria (geen restaurant!). Inventaris was een kleine 3 jaar oud: 1 oven met dubbele kleppen zodat 4 pizza's tegelijkertijd in de oven konden. Verder was er een koelkast voor de ingredienten en 1'tje voor drank, ruimte waar de pizza's klaargemaakt werden en bezorgmateriaal (dozen en 2 brommers). Pizzeria had een oppervlakte van niet meer dan 45 m2. Prijs ter overname: rond de 40K. Hier zat een 5-10% goodwill in.

 

2) prijsopgave van een welbekende pizza-franchise-keten om from scratch het op te bouwen: in totaal ongeveer 150K, waar promotiekosten, entreefee en fee voor de franchise tussen de 50K-60K zijn. Rest is personeelskosten, kosten voor materiaal, opbouw van je afhaal-bezorgpizzeria. Kom je rond de 90K uit. (waarvan 20K je ondernemersfee is). Uiteindelijk kom je uit op een bedrag van 70K voor een ruimte van nabij de 90m2.

 

 


Always think beyond stage 1.

Share this post


Link to post
Share on other sites

een schatting maken wat betreft de kosten, is moeillijk, want je wensen en wat voor apparatuur je wilt gebruiken is belangrijk..maar als je innovatief bent en je fantasie ook gebruikt, kun je een pizzeria beginnen vanaf 15.000 euro tot en met 50.000 euro, apparatuur hoeft niet veel te kosten, meestal zijn ze van RVS, je kunt gebruikte apparatuur aanschaffen, interieur en meubels nieuw of van een faillesemant kopen, hoeft niet duur te zijn, als alles in je zaak maar op elkaar afgestemd is,.....succes

Share this post


Link to post
Share on other sites

ehhmm, topic is een jaar oud..

Probeer vooral op actuele topics te reageren.

 

groet

Joost

 

HL admin


Denarius Advies Fiscaal-juridisch adviseur: rechtsvormkeuze/-wijziging, samenwerkingsverbanden, bedrijfsoverdracht en exit-strategie: legal and tax

Share this post


Link to post
Share on other sites
Let op: het laatste bericht in het topic waar je op wilt reageren is meer dan zes maanden oud. Onnodig oude topics omhoog halen wordt niet altijd gewaardeerd, maar natuurlijk mag je nog wel op oude topics reageren.

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Bring your business plan to a higher level!

  On this forum all subjects are discussed related to entrepreneurship.

  Growing together with other entrepreneurs

  ✓     Ask your entrepreneur questions

  ✓     Share your answers

  ✓     Low profile

  ✓     Transparant

  ✓     At your convenience

  ✓     Always based on relevance, substance and expertise

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept