Jump to content
ElineSophie

Stichting Beheer Derdengelden

Recommended Posts

Hoi allemaal,

 

Mijn vragen omvatten eigenlijk een aantal topics, maar ik vind dit bericht hier toch het best op zijn plaats.

 

Een stukje korte uitleg: Ik heb een b.v. en ik ga een nieuw bedrijfsonderdeel opzetten. Platgezegd is het een bemiddelingsbureau tussen huurders en verhuurders (maar dan vernieuwender en beter dan de bestaande jongens, want daar ben ik ondernemer voor ;-0 ).

 

Huurders betalen uiteraard ook borg. Gevoelsmatig vond ik het al niet juist om de borgen op rekening van de b.v. te plaatsen (het is tenslotte geen kapitaal van de b.v.) en wettelijk gezien bleek ik daar ook gelijk in te hebben; het mag niet eens vanuit de Wet Financieel Toezicht. Ik ben al de hele dag aan het bellen voor mogelijke oplossingen (met o.a. KvK, Nederlandse Bank, Belastingdienst, Deurwaarders, Notaris etc. etc.). Zoals ik het nu begrijp is de enige oplossing het oprichten van een Stichting Beheer Derdengelden.

 

Oké, nu mijn vragen:

 

1) Heeft iemand hiervoor nog andere opties die ik over het hoofd zie?

2) Een stichting kun je los oprichten, maar je kan ook de bestaande b.v. de stichting laten oprichten. Weet iemand de voor- en nadelen om de b.v. de stichting te laten oprichten? (Toen ik dit aan de BD vroeg verwezen ze me door naar www.stivers.nl maar daar vond ik ook het antwoord op de vraag niet).

3) Hoe ga ik om met kosten die de stichting maakt (oprichting, kosten bank, boekhouding, jaarrekening etc.)? In principe worden er namelijk alleen de borgen van huurders beheerd, die als het goed is weer volledig 100% uit de stichting worden uitgekeerd.... Ben ik dan qua bedrijfsvoering bijna verplicht om ook administratiekosten te berekenen? Of kan ik dit ook doorbelasten aan de b.v. (die natuurlijk wel winst moet gaan maken)?

 

Graag jullie ervaringen!

 

Eline

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nog even voor de duidelijkheid: de onderneming zelf wordt gevoerd onder de bestaande b.v.. Het betreft hier dus geen stichting met een onderneming, het gaat sec om het parkeren van de borg....

Share this post


Link to post
Share on other sites
Let op: het laatste bericht in het topic waar je op wilt reageren is meer dan zes maanden oud. Onnodig oude topics omhoog halen wordt niet altijd gewaardeerd, maar natuurlijk mag je nog wel op oude topics reageren.

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Bring your business plan to a higher level!

  On this forum all subjects are discussed related to entrepreneurship.

  Growing together with other entrepreneurs

  ✓     Ask your entrepreneur questions

  ✓     Share your answers

  ✓     Low profile

  ✓     Transparant

  ✓     At your convenience

  ✓     Always based on relevance, substance and expertise

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept