Ga naar inhoud
Log in om dit te volgen  

Hoe houd ik groei onder controle?

Aanbevolen berichten

Dat ik dit bericht nog eens zou typen... :-\

 

De laatste twee maanden lijkt het spreekwoordelijke hek wel van de dam. De offerte aanvragen vliegen me om de oren en ook het daaruit resulterende werk.

Omdat ik naast website optimalisatie ook websites aanbiedt, heb voor dat laatste samenwerking gezocht met twee andere ondernemers (vormgever en absolute website techneut). Ik besteed dus al een groot deel van het website bouwen uit met prima resultaat. Ik bemoei me dan alleen nog met de inhoud van de site. En de optimalisatie.

 

Maar het is niet leuk op 't moment. Het is gewoon te druk, 6 projecten tegelijk en de offerte aanvragen blijven maar doorgaan. Heb er deze week al twee verstuurd en er liggen er al weer drie 'klaar om geschreven te worden'.

 

Hoe hebben jullie dit ooit aangepakt en opgelost? Nog meer 'handjes' zoeken? Nee zeggen tegen offerte aanvragen? (liever niet, 2010 ligt nog 'vers' in het geheugen)


... doet leuke dingen op internet ...

Deel op social media


Link naar bericht
Delen op andere sites

Wat zijn je doelstellingen? Als groei jouw doelstelling is, prima, maar groei dan wel beheerst. Dit is erg belangrijk! Ik ken te veel bedrijven die hard groeiden en vervolgens hard neergestort zijn. Haal capaciteit erbij, maar hou dus rekening met wat het allemaal met zich meebrengt (liquiditeit, kantoorruimte, management, etc).

 

Kun je op korte termijn niet aan die capaciteit komen, of wil je helemaal niet groeien (dat kan!), dan zul je nee moeten verkopen, maar wel proberen jouw klanten/prospects te verwijzen naar collega bedrijven die je kent/vertrouwt. Hiermee help je je klant en jouw collega. Beiden zullen je op een dag iets terug doen voor jou. Dus op korte termijn geen winst, maar wel op lange termijn!

 

Wees wel kritisch als je nee zegt. Je wilt geen nee zeggen tegen een lead die op lange termijn veel omzet kan opleveren of die van strategische betekenis is (bijvoorbeeld een bekend merk).

 

Succes!


Carter Business Development Blog

http://www.carterbusinessdevelopment.nl

Deel op social media


Link naar bericht
Delen op andere sites

Het is gewoon te druk, 6 projecten tegelijk en de offerte aanvragen blijven maar doorgaan. Heb er deze week al twee verstuurd en er liggen er al weer drie 'klaar om geschreven te worden'.

Ik neem aan dat je goed op je netvlies hebt staan hoeveel werk je momenteel onderhanden hebt, hoeveel tijd je nog aan elk project moet besteden en wanneer er dus weer ruimte in je planning komt. Zo niet, dan lijkt me dat de eerste stap. Want wat zet je nu in je offertes qua startdatum en oplevertermijn?

 

Komt die plotselinge drukte door goede mond-tot-mondreclame? Want als je vervolgens je afspraken (of de bij de klant gewekte verwachtingen) niet waar kunt maken, spreekt dat zich even gemakkelijk rond. Dus pas daarvoor op.

Deel op social media


Link naar bericht
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
Log in om dit te volgen  

 • Breng jouw businessplan naar een higher level!

  Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

  Groeien doe je met ondernemers onder elkaar:

  ✓     Stel jouw ondernemersvragen

  ✓     Deel jouw antwoorden

  ✓     Low profile

  ✓     Transparant

  ✓     Op jouw moment

  ✓     Altijd gebaseerd op relevantie, inhoud en vakmanschap

×

Cookies op HigherLevel.nl

Cookies zijn nodig om Higherlevel.nl goed te laten functioneren. Door het gebruik van HigherLevel.nl verklaar je onze voorwaarden te hebben gelezen en te accepteren.

 Meer informatie   Oké