Jump to content
Henri Kroeze

Hoe houd ik groei onder controle?

Recommended Posts

Dat ik dit bericht nog eens zou typen... :-\

 

De laatste twee maanden lijkt het spreekwoordelijke hek wel van de dam. De offerte aanvragen vliegen me om de oren en ook het daaruit resulterende werk.

Omdat ik naast website optimalisatie ook websites aanbiedt, heb voor dat laatste samenwerking gezocht met twee andere ondernemers (vormgever en absolute website techneut). Ik besteed dus al een groot deel van het website bouwen uit met prima resultaat. Ik bemoei me dan alleen nog met de inhoud van de site. En de optimalisatie.

 

Maar het is niet leuk op 't moment. Het is gewoon te druk, 6 projecten tegelijk en de offerte aanvragen blijven maar doorgaan. Heb er deze week al twee verstuurd en er liggen er al weer drie 'klaar om geschreven te worden'.

 

Hoe hebben jullie dit ooit aangepakt en opgelost? Nog meer 'handjes' zoeken? Nee zeggen tegen offerte aanvragen? (liever niet, 2010 ligt nog 'vers' in het geheugen)


... doet leuke dingen op internet ...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wat zijn je doelstellingen? Als groei jouw doelstelling is, prima, maar groei dan wel beheerst. Dit is erg belangrijk! Ik ken te veel bedrijven die hard groeiden en vervolgens hard neergestort zijn. Haal capaciteit erbij, maar hou dus rekening met wat het allemaal met zich meebrengt (liquiditeit, kantoorruimte, management, etc).

 

Kun je op korte termijn niet aan die capaciteit komen, of wil je helemaal niet groeien (dat kan!), dan zul je nee moeten verkopen, maar wel proberen jouw klanten/prospects te verwijzen naar collega bedrijven die je kent/vertrouwt. Hiermee help je je klant en jouw collega. Beiden zullen je op een dag iets terug doen voor jou. Dus op korte termijn geen winst, maar wel op lange termijn!

 

Wees wel kritisch als je nee zegt. Je wilt geen nee zeggen tegen een lead die op lange termijn veel omzet kan opleveren of die van strategische betekenis is (bijvoorbeeld een bekend merk).

 

Succes!


Carter Business Development Blog

http://www.carterbusinessdevelopment.nl

Share this post


Link to post
Share on other sites

Het is gewoon te druk, 6 projecten tegelijk en de offerte aanvragen blijven maar doorgaan. Heb er deze week al twee verstuurd en er liggen er al weer drie 'klaar om geschreven te worden'.

Ik neem aan dat je goed op je netvlies hebt staan hoeveel werk je momenteel onderhanden hebt, hoeveel tijd je nog aan elk project moet besteden en wanneer er dus weer ruimte in je planning komt. Zo niet, dan lijkt me dat de eerste stap. Want wat zet je nu in je offertes qua startdatum en oplevertermijn?

 

Komt die plotselinge drukte door goede mond-tot-mondreclame? Want als je vervolgens je afspraken (of de bij de klant gewekte verwachtingen) niet waar kunt maken, spreekt dat zich even gemakkelijk rond. Dus pas daarvoor op.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Let op: het laatste bericht in het topic waar je op wilt reageren is meer dan zes maanden oud. Onnodig oude topics omhoog halen wordt niet altijd gewaardeerd, maar natuurlijk mag je nog wel op oude topics reageren.

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Bring your business plan to a higher level!

  On this forum all subjects are discussed related to entrepreneurship.

  Growing together with other entrepreneurs

  ✓     Ask your entrepreneur questions

  ✓     Share your answers

  ✓     Low profile

  ✓     Transparant

  ✓     At your convenience

  ✓     Always based on relevance, substance and expertise

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept