Ga naar inhoud
Log in om dit te volgen  

Zakelijke rechtsbijstandsverzekering aantrekkelijk?

Aanbevolen berichten

Zit te evalueren of een Zakelijke rechtsbijstandsverzekering van DAS/Unive of Centraal Beheer aantrekkelijk is. Ik heb het idee van wel zeker aangezien er vrije advocaatkeuze is (veelal tot een bedrag van 50.000 euro) daarmee kun je dus gewoon je eigen advocaat inschakelen.

Gemiddeld zit ik op een premiesom van 1000 euro op jaarbasis ofwel een 5 tal advocaaturen. Was benieuwd of anderen er ook zo over denken of dat er mogelijke bezwaren zijn waar ik mogelijk nog niet aan heb gedacht?

 

Alvast bedankt!

Deel op social media


Link naar bericht
Delen op andere sites
Was benieuwd of anderen er ook zo over denken of dat er mogelijke bezwaren zijn waar ik mogelijk nog niet aan heb gedacht?

 

Voor wat voor soort conflicten wil je rechtsbijstand kunnen inschakelen: inkoop, verkoop, incasso, personeel?

 

Met name voor personele aangelegenheden en conflicten is voorkomen beter dan genezen: schakel eerst eens een goede bedrijfsjurist in (kost ook de helft van een advocaat) om te kijken of het papierwerk en de dossiers op orde zijn. Ook kan een bedrijfsjurist in een vroegtijdig stadium ingrijpen om conflicten te voorkomen. Die pro-activiteit mis ik bij mening rechtbijstandsverzekeraar: die zijn reactief, komen pas in actie als er al iets mis is gegaan. Pro-actieve dienstverlening kost ook bij een rechtsbijstandsverzekeraar meestal extra (uurtarief)

 

Ben je zakelijk dienstverlener dan is de vraag ook of je met verzekeren van beroepsaansprakelijkheid (contractuele aansprakelijkheid) niet beter af bent: de kwaliteit van de dienstverlening is veel beter : specialisten in plaats van eerstelijns juristen op de helpdesk. Voordat je bij de rechtsbijstandsverzekering uberhaupt toestemming krijgt om een eigen advocaat in te mogen schakelen ben je al heel wat verder...

De dekking van de beroepsaansprakelijkheidsverzekering is veel ruimer: niet tot 50K maar tot het verzekerde bedrag van 250, 500 of 1000K. In een echte vervelende zaak is EUR 50.000,- niet genoeg. Bovendien is ook de claim zelf gedekt.

 

 


B2Bsure helpt  MKB en ZZP bij het verkleinen van risico's en de best passende verzekeringen. Vragen of hulp nodig?  Contact

Mijn nieuwste blog: Doet jouw arbodienst wat jij wilt?

Deel op social media


Link naar bericht
Delen op andere sites

Hoi Norbert,

 

bedankt voor je snelle en goede inhoudelijke reactie!

 

Het gaat om inkoop, verkoop, personeel en eventueel incasso. We doen al veel aan voorkomen: daarvoor schakelen we nu ook regelmatig onze advocaten in, een bedrijfsjurist is ook een goede optie!

 

Wat betreft het verzekeren van beroepsaansprakelijkheid (contractuele aansprakelijkheid) is dat geen dure optie? Dat is dan alleen eventueel een optie voor de verkoopkant van de rechtsbijstandsverzekering?

 

 

Deel op social media


Link naar bericht
Delen op andere sites
Wat betreft het verzekeren van beroepsaansprakelijkheid (contractuele aansprakelijkheid) is dat geen dure optie?
Wat is duur? Een IT dienstverlener met 30 man personeel en 5 miljoen omzet betaalt € 5.000,- voor beroepsaansprakelijkheid tot € 1.000.000,- en aanvullende rechtsbijstand voor inkoopgeschillen. Sec rechtsbijstand zou dit bedrijf circa € 3.500,- hebben gekost.

 

Dat is dan alleen eventueel een optie voor de verkoopkant van de rechtsbijstandsverzekering?

Tot voor kort ja, maar tegenwoordig bieden beroepsaansprakelijkheidsverzekeraars ook aanvullende rechtsbijstand aan voor inkoop en personeel tegen een relatief geringe meerpremie.

 

 


B2Bsure helpt  MKB en ZZP bij het verkleinen van risico's en de best passende verzekeringen. Vragen of hulp nodig?  Contact

Mijn nieuwste blog: Doet jouw arbodienst wat jij wilt?

Deel op social media


Link naar bericht
Delen op andere sites

Interessant, kun je daarin van betekenis zijn (verzorgen van een dergelijk voorstel)?

Deel op social media


Link naar bericht
Delen op andere sites

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
Log in om dit te volgen  

 • Breng jouw businessplan naar een higher level!

  Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

  Groeien doe je met ondernemers onder elkaar:

  ✓     Stel jouw ondernemersvragen

  ✓     Deel jouw antwoorden

  ✓     Low profile

  ✓     Transparant

  ✓     Op jouw moment

  ✓     Altijd gebaseerd op relevantie, inhoud en vakmanschap

×

Cookies op HigherLevel.nl

Cookies zijn nodig om Higherlevel.nl goed te laten functioneren. Door het gebruik van HigherLevel.nl verklaar je onze voorwaarden te hebben gelezen en te accepteren.

 Meer informatie   Oké