Jump to content

Recommended Posts

Wie kan mij helpen? Ik ben pas begonnen als ZZP. Volgens de boekjes netjes een eenmanszaak begonnen met daarbij horen KVK nummer en BTW nummer. Vervolgens mijn eerste opdracht binnen gehaald. Ze eisen een VAR verklaring. Is dat normaal? Zonder een VAR verklaring gaan ze ook niet over tot betaling. Dat is toch wel vreemd of niet. Aangezien ik nog geen zakelijke rekening heb wil ik het voorlopige alle tegoeden op mijn prive rekening laten storten. Mag dat? Hoe moet ik dat oplossing qua boekhouding? Later hoorde ik dat een VAR verklaring persoonlijk verbonden is met je BSN en niet met je bedrijf dus je mag je verdiende laten storten waar je wilt. Het lijkt mij wel heel gek, want je factuurt op je bedrijfsnaam naar je werkgever met jouw bedrijf btw nummer en niet jouw eigen BSN nummer. Wie kan mij helpen? Ik snap het even niet meer.

 

Alvast bedankt

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Als je even rondzoekt naar waar een VAR-verklaring voor bedoeld is zul je zien dat het absoluut niet raar is dat men daar naar vraagt.

 

Je andere vragen zijn op HL ook al tientallen keren beantwoord, dus ook daar even zoeken. Was misschien handig geweest om je van tevoren wat in te lezen, trouwens - dit is allemaal wel heel basic.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dank je voor je reactie, maar alle informatie is een beetje verspreid en niet echt tot gespitst op mijn situatie. Vertel het me aub

Share this post


Link to post
Share on other sites

Beste jaffang,

Ik moet het antwoord van Peter helemaal onderschrijven. Jouw vragen zijn zo basaal en zo dikwijls op HL voorbijgekomen dat ik er een slot op zet.

Een bepaalde mate van inspanning mag gevraagd/verwacht worden.

Dus nogmaals: gebruik de zoekfunctie!! Als er dan nog specifieke vragen blijven kan je ze alsnog in een nieuw topic opstarten.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

 • Bring your business plan to a higher level!

  On this forum all subjects are discussed related to entrepreneurship.

  Growing together with other entrepreneurs

  ✓     Ask your entrepreneur questions

  ✓     Share your answers

  ✓     Low profile

  ✓     Transparant

  ✓     At your convenience

  ✓     Always based on relevance, substance and expertise

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept