• 0

Hoe kom ik aan klanten (Webshop bouwer)

(Ten eerste: ik wil geen reclame voor mezelf maken maar moet toch e.a. in een context plaatsen)

 

We zijn net gestart als bedrijfje in webshops websites en gerelateerde werkzaamheden.

Ik heb denk ik een goede website in elkaar gezet met een demo webshop en allerlei uitleg. Ik doe nu alleen promotie via marktplaats.nl

 

Maar ik wil van jullie horen hoe ik dat beter aan kan pakken. En wat ik nog meer kan doen om in de picture te komen.

Ik heb me wel redelijk geörienteerd maar ik vindt het lastig een keuze te maken. Ik heb nagevraagd bij collega ondernemers naar Google Ads, maar dat viel hen tegen. In tijdschriften staan is erg kostbaar. Ook sta ik al in een tijdschrift omdat ik daar Art work en een website voor doe maar dat levert niks op. nul respons.

 

Op Marktplaats krijg ik wel wat (aan)vragen maar als ik hen geantwoord heb dan hoor ik daar niks meer van. Moet ik daar dan agressiever achter aan ? Bellen ? Of is dat opdringerig (zou ik zelf wel vinden)

 

Ons nadeel is dat we kleinschalig zijn en niet zo veel lawaai (kunnen) maken , ons voordeel is persoonlijke betrokkenheid en we leggen ondernemers niet vast aan contracten e.d. Ook werken we met een stuk (nieuw maar erg spectaculair mooi) open source software. (opvolger van OsCommerce)

 

Graag van jullie advies over hoe ik ons bedrijf kan promoten, en of ik na antwoord gegeven te hebben op een aanvraag moet handelen. (afwachten of er op af)

 

Bedankt.

 

Aldo

 

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 0

Als je eenvoudige webshops maakt voor mensen die nog moeten beginnen met hun webwinkel dan zul je veel concurrentie hebben van Mijnwebwinkel en mijnwinkel en dat soort sites. Daar tegen op concurreren is moeilijk.

 

Als je professionele webshops maakt dan werkt dat meestal op referentie. Een goede webwinkelier die zal zijn webshop niet zomaar bij de eerste de beste partij laten maken. Als hij van mensen uit zijn netwerk hoort dat iemand goed is in het maken van webshops dan zal hij eerder geneigd zijn daar heen te gaan dan dat hij ergens een advertentie van een webshop bouwer voorbij ziet komen. Het is dus belangrijk dat je bekend wordt in het wereldje van webwinkeliers. Ga naar beurzen en dergelijk toe en leer daar mensen kennen.

Link naar reactie
  • 0

Shoppen in je eigen vrienden/kennissen/familiekring. Daar heb ik zelf veruit het meeste werk vandaan gehaald. Dus vooral in die kring duidelijk maken wat je doet en niet zozeer gaan smeken om werk. Het kan echter wel even wat duren voor er wat binnen komt. Verder zou je je kunnen verdiepen in social media marketing. Bouw een flink netwerk op via linkedin, hyves, twitter, facebook e.d. en ga daar je bedrijf profileren. Het is voornamelijk een kwestie van naamsbekendheid en imago opbouwen in je eerste graads netwerk. Op een gegeven moment komt het werk vanzelf naar je toe, althans dat zou het moeten.

 

En lees eventueel ook eens het boek Calimeromarketing 2.0 van Karen Romme. Daar staan veel nuttige tips in.

Zelfstandige loonslaaf

Link naar reactie
  • 0

Hallo Aldo,

 

Waar je mee zou kunnen beginnen is te onderzoeken welke doelgroep je op het oog hebt voor je webshops. Als je weet waar deze mensen hun informatie vandaan halen als ze een webshop bouwer zoeken of wat ze bijvoorbeeld voor tijdschriften en kranten lezen, kun je gerichter adverteren of actie ondernemen. Wat altijd belangrijk is, is dat je je afvraagt wat jij zou doen als je een webshop bouwer zou gaan zoeken. Als je dit weet, heb je ook weer een ingang om gericht reclame te maken.

 

Je kunt uiteraard altijd aan mensen vragen waarom ze niet reageren of met je in zee gaan. Mensen zijn over het algemeen soms wat lui in het reageren en je kan ze dus het beste wel een beetje pushen. Niet tè agressief natuurlijk!

Link naar reactie
  • 0

Vooral door zoek machine optimalisatie kun je je klanten kring aanzienlijk vergroten.

 

Grtz

Dit begrijp ik niet. Bedoel je dat als je SEO aanbied dat je dan meer klanten krijgt? Beetje 2006 marketing praat.

Als je bedoelt dat hij zijn eigen site moet optimaliseren dan is dat een slecht advies. Beter kan hij bepalen hoe hij zijn doelgroep beter kan bereiken in plaats van zich druk te maken om de zoekmachines.

Link naar reactie
  • 0

Ik hoor wisselende geluiden over het hele Social media gebeuren. Vrienden kan ik eens mailen met de vraag informatie door te mailen aan hun vrienden. Concurrentie is inderdaad heftig. Verschil is vaak dat men "vast zit" aan mijn concurrenten. Met de open source software die ik gebruik kan men bij meerdere (webshop/site) bouwers aankloppen. Dus men is vrijer. Ook kan de software helemaal naar wens aangepast worden.

 

Ik heb alleen moeite dat duidelijk te maken omdat de gemiddelde (aanstaande) webwinkelier meer weet van verkopen dan van techniek. (moet ook). Als men aan zo'n goedkoop systeem vastzit dan kan men niet meer terug. En je zit met je hosting, websoftware, enz vast aan één leverancier. Dat doe je niet met je dagelijkse boodschappen dus waarom zou je dat wel doen met je webshop ? Enfin ik moet dat beter uitleggen ook denk ik.

 

Ik heb nu 1 webshop verkocht en die is in de laatste fase bezig. Laatste puntjes op de i enz.

Dus die kan ik straks als referentie/showcase gebruiken.

 

Het boek Calimeromarketing 2.0 heb ik inmiddels in handen door het digitaal te kopen.

Goede Tip ! Ik kan me nu herinneren daar een tijd geleden eens wat over gehoord te hebben. Goede reminder.

 

Ik ben ook bezig de SEO voor mezelf nog te verbeteren.

Ook heb ik daar (online) cursussen in gevolgd dus dat moet ik nu toepassen. Dat kan helpen en zal wel eens een klant opleveren maar ik ben het er wel mee eens dat ik het daar niet van moet hebben.

 

Als ik me verplaats in mijn doelgroep kan ik alleen marktplaats verzinnen.(En speurders) maar daar beging alles wat IK wil hebben mee. Ik kijk daar eerst en dan verder. Boekje Calimeromarketing (in een eierdop) is daar ook te koop zag ik net ;D

Ik richt me op de beginnende webwinkelier die niet al te veel wil uitgeven aan zijn webshop, deze wel op maat wilt hebben en die wel iets goed wil hebben en vrij wil zijn. En bijvoorbeeld geen deel van zijn omzet wil afstaan. Ik denk er aan om bijvoorbeeld bij de KvK wat neer te leggen. Als men zich in komt schrijven. Maar heeft men dan al een webshop-bouwer ?

Ik heb de website en de techniek nu wel onder de knie dus ik ben er wel klaar voor. Nu de klanten nog.

 

De potentiële klanten die en aanvraag hebben gedaan die kan ik nog eens mailen waarom ik niks van ze gehoord. Al heb ik dat bij één klant al eens gedaan en je hoort gewoon niks.

 

Dank voor jullie respons ! Maar wie nog goed ideeën heeft is van harte welkom te reageren.

Link naar reactie
  • 0

Hallo Aldo,

 

Ik weet niet of je in je offertes ook zo de nadruk legt op de minder goede eigenschappen van (sommige van) je concurrenten, maar dat zou potentiële klanten kunnen afschrikken. Drijf vooral op eigen kracht.

 

Verder zou ik nog eens kritisch naar je website kijken, vooral bij je demo wil je je bezoekers het gevoel van een "warme deken" geven en nu krijg ik heel erg het "hier moet nog heel wat aan gebeuren" gevoel. Nu snap ik ook wel dat je heel veel op maat kunt maken en aan kunt passen, maar ik zou persoonlijk iets laten zien dat dichter bij een echt eindproduct komt.

 

Groet,

 

John

Link naar reactie
  • 0

Hallo Aldo,

 

Ik weet niet of je in je offertes ook zo de nadruk legt op de minder goede eigenschappen van (sommige van) je concurrenten, maar dat zou potentiële klanten kunnen afschrikken. Drijf vooral op eigen kracht.

 

Verder zou ik nog eens kritisch naar je website kijken, vooral bij je demo wil je je bezoekers het gevoel van een "warme deken" geven en nu krijg ik heel erg het "hier moet nog heel wat aan gebeuren" gevoel. Nu snap ik ook wel dat je heel veel op maat kunt maken en aan kunt passen, maar ik zou persoonlijk iets laten zien dat dichter bij een echt eindproduct komt.

Groet,

John

 

In klantencontacten houdt ik het bij vrijheid en open source. Ik heb me hier wat negatiever uitgelaten. Je hebt gelijk dat het niet netjes is om dat bij klanten te doen. Hier was het meer bedoeld om een context te geven. Dank voor je reactie aangaande mijn website. De demo kan inderdaad beter. Hij is nu bijna "out of the box" geinstaleerd. Ben ook druk met die ene klant en

die kan ik dan als voorbeeld op de website zetten. "Zo zou het kunnen". Maar aan de demo zou ik ook wat kunnen doen.

Goed idee.

 

 

 

 

 

 

Link naar reactie
  • 0

Als ik een bedrijf had dat graag een webshop wil laten maken, zou ik kunnen kijken op marktplaats of speurders. Ik denk alleen dat toekomstige klanten je via Google willen vinden of in een betrouwbaar tijdschrift/krant die ze vaak lezen. Ook kijken bedrijven vaak in hun netwerk door bijvoorbeeld LinkedIn te gebruiken.

 

Als je vrijheid belangrijk vindt bij je producten, zou ik dit ook benadrukken op je website. Informatie over hetgene wat je doet en aanbiedt, helpt mensen vaak om een goede keuze te kunnen maken. Ook geeft het aan dat je veel verstand hebt van de producten die je oplevert. Je creërt hierdoor credibility (geloofwaardigheid). Dit overtuigd mensen ervan dat ze jouw bedrijf moeten kiezen als ze een webshop willen hebben waarmee ze niet beperkt zijn in hun mogelijkheden.

Link naar reactie
  • 0

Dat ik net begon met het opzetten van mijn webwinkel heb ik eerst een tiental software pakketten geprobeerd. Toen ik er 1 gevonden had die mij goed beviel ben ik die gaan gebruiken. Toen het allemaal iets groter werd dan ik zelf aan kon, ben ik flink gaan zoeken en netwerken om een bedrijf te vinden waarvan ik zeker wist dat zij aan mijn (hoge) eisen kon voldoen. Ik ging dus niet over 1 nacht ijs.

 

Ik denk niet dat iemand die een serieuze webshop wilt hebben gaat zoeken op marktplaats of speurders, en dat die ook niet overtuigd wordt van enkel het feit dat je hoog in de zoekmachines staat. Werk aan je portfolio en zoals ik al zei, zorg dat je bekend wordt in het wereldje.

 

Werken aan je portfolio kan bijvoorbeeld door plugins te ontwerpen voor het OS pakket waar jij je in wilt specialiseren en die ter beschikking te stellen. Als men ziet dat jouw bedrijf zit achter veelgebruikte plugins dan zal men al snel geneigd zijn om ook andere programmeer werkzaamheden door jouw bedrijf laten uitvoeren.

Link naar reactie
  • 0

Het valt me op dat je goedkoop bent, voor professionele maatwerk shops trekken ondernemers duizenden euro´s uit.

Wanneer je een standaard webshop verkoopt, hoeveel tijd ben je dan bezig met die klant? En hoeveel verdien je in de toekomst aan deze klant?

 

In de prijs van webshop moet je rekening houden met marketingkosten.

Zelf zou ik inzetten op Google Adwords, ik heb daar goede ervaringen mee. Wanneer je een nieuwe klant krijgt d.m.v. Adwords, is het toch niet erg dat dit € 500,- heeft gekost, wanneer hij € 2.500,- op tafel legt? Voor een klik kun je dan rustig €10,- bieden.

 

EDIT Volledig eens met Wouter. SEO is in jouw branche niet interessant, teveel concurrentie met partijen die ook hier mee bekend zijn. Bovendien is SEO voor de langere termijn, en valt het lastig te sturen.

 

 

Link naar reactie
  • 0

Je propositie is niet duidelijk. De bedrijfsnaam en het overvloedige dienstenpakket maken je op het eerste gezicht geen webshop specialist.

 

Wat voor webshops bouw je? Op basis van welk pakket? Wie willen een webshop laten ontwikkelen op basis van dat pakket? En wat kun jij daar mee, wat andere ontwikkelaars niet bieden? Noem jezelf tomatopicker of tomatoplugger als in het voorgaande voldoende potentie zit! ;)

 

Ik zie verder op alle pagina's teveel tekst en teveel logo's.

 

Groet,

 

Highio

"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Link naar reactie
  • 0

Ik heb je website even vluchtig bekeken maar persoonlijk vind ik het een beetje amateuristisch overkomen. Tekst is niet netjes uitgelijnd. Je gebruikt lange lappen tekst die niet lekker lezen. Foto's van je beheermodules met je eigen bureaublad op de achtergrond :-\. Veel dingen die veel beter kunnen.

 

Daarnaast mis ik een portfolio (of die kan ik niet vinden!). Als je een webbouwer bent, bouw 10 demo website's en webwinkels en plant deze in je portfolio. Bij een webbouwer zonder portfolio haak ik zonder meer af.

 

De bedrijfsnaam snap ik ook niet helemaal. Hierbij denk ik aan een ict kenniscentrum, maar dat is maar een heel klein deel van je bedrijfsactiviteiten.

 

Tevens moet je even naar je teksten kijken. Het lijkt erop dat je zonder inspiratie bent gaan typen en maar bent blijven typen tot je voldoende tekst had om de website te vullen. Maar soms raakt het kant nog wal. Kom meer to-the-point en schrijf kort en bondig. Niet van die wollige verhalen die je 3 keer moet lezen en dan nog nauwelijks begrijpt.

 

 

Link naar reactie
  • 0

Aan het commentaar dat er wat minder tekst en meer to the point , daar kan ik wat mee.

Ook nooit bedacht dat ik wel webshops/websites kan maken voor mijn portfolio zonder deze eerst te moeten voorkomen.

Goeie tip !

 

En misschien moet ik me wat meer concentreren en op minder diensten inzetten. Hoewel ik er wel aan denk om samen te werken met bijvoorbeeld een SEO specialist en daar het werk aan uit te besteden. Het is nogal arbeidsintensief werk.

Maar ik zou het meer toe kunnen spitsen op webshops en websites (dmv CMS). En de rest laten vallen. Of in de koelkast zetten.

 

Wat betreft het bureablad in mijn afbeeldingen. Dat is wel grappig omdat de webshop dit bureablad heeft ! ;D

Dit behoort bij de management module van TomatoCart en is één van zijn sterke selling points.

Dat is dus niet mijn windows bureaublad. ;D ;D ;D

 

marktpl_be_overzicht_gr2_opt.jpg

 

Wat betreft mijn domeinnaam. Die heb ik al heel lang. En het dekt de lading inderdaad niet. Aan de andere kant Google heeft ook niks met zoeken te maken. (Het is de naam van een getal, zoals MIljard en Miljoen)

Ik heb ook een korte variant, die ik hier niet mag noemen. Maar die staat duidelijk ook op de website.

 

Ik heb weer het e.a. aan tips gekregen waar ik weer even zoet mee ben.

Ik ga aan een portfolio bouwen, zal mijn teksten wat minder wollig maken en eens bedenken

of ik wat diensten zal afstoten.

 

Marketingkosten door de klant laten betalen snap ik wel. Maar ik vindt het ook nogal veel in je voorbeeld.

Ik ben bezig met het aan de man brengen van Kostenbesparende ICT oplossingen dus dan vindt ik ook dat ik er alles aan moet doen mijn eigen prijzen zo laag mogelijk te houden.

 

Dit doet me denken aan de aflevering van Keuringsdienst van Waren waarin ze laten zien dat tussen een

potje Hak groenten en Kingsfood (geloof ik) geen enkel verschil zit alleen de miljoenen die er in de reclame campagne gestopt wordt. Hak was 5 x zo duur als Kingsfood. !! Ik richt me op de (beginnende) ondernemer die geen zin heeft dit te betalen.

 

SEO heb ik voor mijn eigen website ook nauwelijks toegepast. Inderdaad te veel concurrentie op de beste zoekwoorden. Wij zijn wel een van de weinigen die TomatoCart aanbieden en deze ook op maat kunnen maken. Dus ik heb de SEO voornamelijk op deze webshop toespitst die nog door ondernemers ontdekt moet worden.

 

Mijn vrouw en ik (beide programmeurs) zijn bezig om plugins te maken en aan te passen voor deze webshop. We zullen deze ook weer ter beschikking stellen aan de tomatocart gemeenschap als we deze goed hebben draaien. Als we deze plugins beschikbaar stellen, we daar zelf beter van worden aangezien ik me afvraag (dus ook aan jullie) of gewone (webshop)ondernemers wel komen op de "techneuten plekken" waar deze plugins te vinden zijn?

 

 

Ik ga er mee aan de slag. Nieuwe tips zijn van harte welkom.

 

Bedankt allemaal.

 

 

 

Link naar reactie
  • 1

Wat betreft het bureablad in mijn afbeeldingen. Dat is wel grappig omdat de webshop dit bureablad heeft ! ;D

Dit behoort bij de management module van TomatoCart en is één van zijn sterke selling points.

Dat is dus niet mijn windows bureaublad. ;D ;D ;D

 

Hier geen ervaring met tomatocart, maar je ziet dat dit wel meteen mijn eerste reactie is omdat ik niet kan zien dat dit de management module is. Foto is veel te klein en onduidelijk.

 

SEO heb ik voor mijn eigen website ook nauwelijks toegepast. Inderdaad te veel concurrentie op de beste zoekwoorden. Wij zijn wel een van de weinigen die TomatoCart aanbieden en deze ook op maat kunnen maken. Dus ik heb de SEO voornamelijk op deze webshop toespitst die nog door ondernemers ontdekt moet worden.

 

Tip.....longtail!

 

Wat betreft mijn domeinnaam. Die heb ik al heel lang. En het dekt de lading inderdaad niet. Aan de andere kant Google heeft ook niks met zoeken te maken. (Het is de naam van een getal, zoals MIljard en Miljoen)

Ik heb ook een korte variant, die ik hier niet mag noemen. Maar die staat duidelijk ook op de website.

 

Dit gaat mijn inziens niet helemaal op want jouw bedrijfsnaam is beschrijvend.

 

We zullen deze ook weer ter beschikking stellen aan de tomatocart gemeenschap als we deze goed hebben draaien. Als we deze plugins beschikbaar stellen, we daar zelf beter van worden aangezien ik me afvraag (dus ook aan jullie) of gewone (webshop)ondernemers wel komen op de "techneuten plekken" waar deze plugins te vinden zijn?

 

Persoonlijk denk ik dat je weinig "nieuwe" ondernemers op fora van de diverse open source webwinkels zult vinden. Alleen de personen die zelf gaan bouwen denk ik, maar daar heb je zelf niks aan. Of je moet een betaalde plugin beschikbaar stellen.

 

 

Link naar reactie
  • 0

Longtail had ik al toegepast zonder te weten dat het zo heette. Maar ik heb er een scable woord bij ! ;D

 

Domeinnaam: is idd beschrijvend maar het maakt voor de SEO niet meer zo veel uit en ik zag de meerwaarde niet zo om een andere te nemen. Ook denk ik niet als ik een tomaat achtige domeinnaam zou nemen dat dit voor mijn klanten duidelijker zou zijn. Men onthoudt domein namen nauwelijks nog. Je klikt door vanuit een mail, favorieten of ... enz.

 

Klanten zie ik vanuit de fora van de diverse open source webwinkels ook niet komen.

 

Bureaublad: Je kan klikken op het kleine plaatje en dan heb je een groot plaatje. Of kijk je ergens anders?

Staat er ook duidelijk bij. ???

 

Maar bedankt voor je kritiek. Mee denken wordt zeer op prijs gesteld.

Link naar reactie
  • 0

Even de website bekeken... en ik had maar een woordje in mijn hoofd "Focus".

 

Eventjes wat harde maar oprecht goedbedoelde puntjes.

[*]Website ziet er niet uit. Dus wie zou zo'n website willen?

[*]Naam: ict-knowledgebase... klinkt als kenniscentrum voor ict zaken, maar oeps je verkoopt allerlei andere zaken.

[*]webshop, website, joombla, seo schrijfopdracht, ict... hoeveel specialisten heb je wel niet lopen?

 

De punten die je noemt om opensource te verkopen kloppen niet. Ten tweede zoek eens op higher level op elk type dienst die jij levert. Je zal dan zoveel informatie, vragen en discussies tegenkomen dat je zelf wel snapt dat je niet al die diensten in een bedrijf kan en eigenlijk mag verkopen. En ik geloof ook niet echt dat jij dit kan, gezien de reacties in dit topic.

 

Ik snap het wel, want ik heb hetzelfde. Ik deed ook domeinregistraties zelf en kom er later achter dat de boekhouding en het service niveau niet haalbaar is. Ik schreef onze website teksten zelf en dat is eigenlijk ook bagger (morgen bespreking met een echte tekstschrijfster).

 

Mijn 2 tips:

Waar ligt je kracht en zoek uit in netwerk wie daar op zit te wachten.

Vertaal dit naar een website die dat en alleen dat goed overbrengt

Negeer iedereen die nu zegt dat je goed bezig bent en luister naar degene die je echt wilt helpen.

 

Je hebt volgens mij inzet zat, en misschien klink ik als een zeur maar ik bedoel het goed.

SEO is een vak.

Tekstschrijven is een vak

Vormgeven is een vak

CMS opensource of niet implementeren is een vak

Programmeren is een vak

 

Kortom waar ligt je kracht en passie, werk dit uit en vertel dit aan de wereld. Voor mijn uitleg dat te doen zie: hl link

 

Micha

 

 

 

 

 

 

 

www.studio-immo.nl: Identiteit, Marketing en Media Ontwerp

www.greenscreenspecialist.nl Greenscreen video en fotografie oplossingen voor op locatie of in onze eigen video studio

Volg Studio Immo persoonlijk via twitter: www.twitter.com/studioimmo of op facebook: www.facebook.com/studioimmoreclame

Link naar reactie
  • 0

- Eigen netwerk (veel praten/aanbieden)

- Op forums je diensten aanbieden

- Allerlei marktplaatsen e.d.

- Acquisitie plegen, d.w.z. de telefoon pakken en (kleine) bedrijven gaan bellen!

Sexshop Slaapkamerspeeltjes.NL - De ondeugendste online sexshop van de Benelux! Voor de spannendste sextoys
Link naar reactie
  • 1

Jij, en jullie hebben gelijk. Ik ben hier ook al mee bezig. Ik wil en biedt te veel aan.

Focus klopt dus wel. Die moet ik meer leggen op het programmeren.

 

Ik denk dat webshop en Joomla programmeren/aanpassen onze focus wordt. Al wil ik op latere termijn wel bepaalde zaken gaan aanbieden en dan uitbesteden, dan doen veel bedrijven, je hoeft niet alles zelf te doen. Maar dat is voor later zorg. Ik zal mij moeten focussen.

 

Dat de website er niet uitziet is een kwestie van smaak. Dat jij hem niet mooi vindt dat mag.

Uiteraard is het een Joomla website en niet helemaal op maat gemaakt. Ik heb jouw website bekeken en die ziet er zeker beter uit dan die van mij.

 

Negeer iedereen die nu zegt dat je goed bezig bent en luister naar degene die je echt wilt helpen.

En dat iedereen die het niet eens is met jou, mij niet zou willen helpen lijkt me niet helemaal eerlijk.

Maar ik vat je kritiek zeker als opbouwend op.

 

Domeinnaam.......tja...mijn theorie is dat die niet meer zo heel veel uitmaakt. Niemand die ze nog noteert. Iedereen mailt ze door, of zet ze in de favorieten. Ik vraag me echt af of in het woud van alle domeinnamen en het min of meer opraken van de voor de hand liggende domeinnamen nog belangrijk is dat je domeinnaam nog makkelijk is en slaat op wat je doet.

Ik heb hier op HL ook een aantal topics gezien waarin naar een geschikte domeinnaam werd gezocht. Iemand verkocht dan sokken en het werdt dan www.sock4iedereendiesokkenwildragen.nl. Ja mooi. Dekt de lading ook.

 

Dus dan is het deze keuze tussen een nietszeggende naam: www.aldoswereld.nl of iets lelijks als www.shopprog.com.

Ik houdt het dan maar even op wat ik nu heb. Ik ben ook nog eigenaar (Moderator: niet commercieel dus het mag ??) van:

 

www.functionone.nl

 

www.eindpuntinternet.nl

 

Welke zou dan je voorkeur hebben ?

 

Maar ik heb wat je (verder) schreef (en wat de anderen geschreven hebben) tot me genomen en ik ga hiermee aan het werk.

Ik kan goed tegen kritiek (al zeg ik het zelf). Met name als het opbouwend gebeurd zoals hier. Dus ik heb "food for thought"

en kan hiermee verder. Bedankt.

Link naar reactie
  • 0

Wat ik al eerder betoogde dat ik me afvraag of het heel erg van belang is.

Of er niet alleen nog maar algemene namen over zijn (Google heeft niks met zoeken te maken)

of een domeinnaam die er samengeraapt uitziet.

 

Suggesties zijn welkom en af en toe schiet me wel eens een domeinnaam binnen en die is dan altijd al vergeven.

 

Dan wordt het iets als aldosprogwebshops.nl en dat vindt ik niet mooi.

 

Dan liever iets dat uitstraalt dat we verstand hebben van programmeren en het installeren van webshops en CMS'en.

En ICT in het algemeen. Maar ik houdt me aanbevolen voor verbeteringen.

Link naar reactie
  • 0

Zorg in elk geval dat het een domeinnaam wordt waar je zelf 100% achter staat. Het hoeft inderdaad geen beschrijvende of relevante domeinnaam te zijn. Het kan prima een abstracte naam zijn zoals Google ook is. Maar een domeinnaam gebruiken "omdat ik die toch nog over had" lijkt me wel een slechte motivatie.

Link naar reactie
  • 0

Domein namen blijven wel "hangen" bij de mensen. Als ik naar mijzelf kijk dan heb ik soms dat ik iets gelezen of gezien heb en naderhand iets daarover wil weten. Je weet wel wat het bedrijf deed maar weet even de naam niet meer. Je gaat googlen en vaak vind je de desbetreffende bedrijf om dat je ongeveer de naam nog wist en je wist wat het bedrijf deed. Als je dus een domein naam kiest wat niet overeenkomt met wat je doet of hoe je bedrijf heet dan gaat bovenstaande niet werken.

 

In jouw geval zou ik eerder denken aan een ICT bedrijf zoals systeembeheer / installatie e.d. dan een webshop hosting / design bedrijf.

Parte-ICT . Voor ICT beheer, en clouddiensten zoals: Hosted Exchange, Hosted Desktop. Gericht op het MKB

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    0 leden, 112 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.