Jump to content
schaakspeler

een bedrijf starten in België - waar is KvK?

Recommended Posts

Hallo iedereen,

 

Ik ben nieuw hier. En de reden waaromik me aanmelde is de volgende: Ik ben van plan om een webwinkel op te zetten met "magento". Ik heb ik al een niche onderwerp gevonden. Dus contacteerde ik een leverancier. Deze was akkoord en wilde me de producten wel leveren. Nu vraag tdie leverancier echter dat ik een bedrijf ben voordat hij met mij in zee wil gaan.

 

Echter ik heb geen bedrijf, maar wil dat wel worden. Echter ik heb totaal geen idee hoe ik daar aan moet beginnen. Vaak hoor ik het woord KvK circuleren. Maar ik heb daar nog nooit van gehoord. Ik woon namelijk in België. Is er daar ook een Kamer van Koophandel.

 

Mijn leverancier vraagt ook nog enkele ander gegevens die ik totaal niet ken:

 

* een V.A.T nummer

* "legal bussines form"

 

Alvast bedankt

Louis

 

[titel aangepast - mod]

Share this post


Link to post
Share on other sites

VAT = BTW

 

legal business form = rechtsvorm

 

Hoe het opzetten van een bedrijf in België werkt weet ik niet, maar wellicht dat er iemand langs komt om jou een handje daarmee te geven.


Snel en eenvoudig bedrijfshuisvesting, waar de ruimte aan je werk past, en niet andersom. Wij zijn aan het delen. En het is geweldig. http://www.registratie-adres.nl

 

Een professioneel, verwelkomen coworking gemeenschap Treat it like your own. It is. http://www.kamer52.nl

Share this post


Link to post
Share on other sites

Vaak hoor ik het woord KvK circuleren. Maar ik heb daar nog nooit van gehoord. Ik woon namelijk in België. Is er daar ook een Kamer van Koophandel.

Neem een kijkje op de website van Unizo (hier bijvoorbeeld: http://www.unizo.be/uwzaakstarten/viewobj.jsp?id=125815). Andere nuttige websites met veel informatie over het opstarten van een onderneming: www.ikwilstarten.be (van Acerta) en www.zenito.be. Kort: wil je als zelfstandige starten in België, dan moet je ingeschreven zijn in de Kruispuntbank der ondernemingen (KBO). Je krijgt dan een ondernemingsnummer.

 

Er komt heel wat kijken bij het opstarten van een zelfstandige activiteit, hoe klein ook. Denk aan sociale bijdragen (vrijstelling kan, maar moet ook weer aangevraagd worden), de BTW-kwartaalaangiften, belastingsaangifte, ...

Het kiezen van de juiste rechtsvorm is ook van belang. Een eenmanszaak in bijberoep zit anders in elkaar dan een BVBA bijvoorbeeld. Een boekhouder kan je helpen één en ander op een rijtje te zetten, een eerste informatief consult is bij veel boekhouders gratis.

Je hoeft je niet te laten afschrikken door de papiermolen, maar zorg er wel voor dat je voldoende informatie hebt ingewonnen alvorens van start te gaan.

Succes ermee!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Let op: het laatste bericht in het topic waar je op wilt reageren is meer dan zes maanden oud. Onnodig oude topics omhoog halen wordt niet altijd gewaardeerd, maar natuurlijk mag je nog wel op oude topics reageren.

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


 • Bring your business plan to a higher level!

  On this forum all subjects are discussed related to entrepreneurship.

  Growing together with other entrepreneurs

  ✓     Ask your entrepreneur questions

  ✓     Share your answers

  ✓     Low profile

  ✓     Transparant

  ✓     At your convenience

  ✓     Always based on relevance, substance and expertise

×

Cookies on HigherLevel.nl

Cookies are necessary for Higherlevel.nl to function properly. By using HigherLevel.nl you declare to have read and accepted our terms and conditions.

 More information   I accept