I'm BACK IN BUSINESS!

Aanbevolen berichten

Dit is mijn YES moment. Om precies te zijn; dit is mijn larger than life YES moment.

 

De afgelopen 2,5 jaar waren gekenmerkt door diepe Wsnp / faillissementsellende. Zonder er al te veel over te willen uitweiden, een kleine bloemlezing van wat gebeurtenissen:

 

Een mislukt retail-avontuur;

Een grote interimopdracht die dat allemaal weer goed moet maken;

Een manager die zich budgettair verslikt heeft;

Een interimovereenkomst die onjuist voortijdig wordt beëindigd;

Een slapende intermediair die niet wil opdraaien voor de gevolgen van zijn fout;

Een heel vervelend machtspelletje;

De eerste burn-out;

Een advocaat die de onrechtmatigheid van een persoonlijk faillissementsrekest niet heeft ingezien;

Een gemeenteambtenaar die niet weet hoe BBZ werkt;

Diezelfde gemeenteambtenaar die denkt dat Wsnp de oplossing voor alles is;

De Wsnp bewindvoerder die -naar eigen zeggen in de rechtszaal- "geen verstand heeft van de faillissementswet";

Een andere advocaat die maar blijft hangen in correspondentie zonder tot actie over te gaan;

Eindelijk een goeie advocaat;

Rechterlijke dwaling;

Een klacht bij het Europees Hof;

Drie maanden zonder warm water terwijl je vrouw ongepland -maar wel gewenst- zwanger is;

Clandestien bij een tennisvereniging douchen;

Een falende gemeente bij het toekennen van een bijstandsuitkering;

Een falende gemeente die diezelfde bijstandsuitkering weer intrekt;

Een beroepsprocedure waardoor het college B&W de uitkering weer toewijst (na 5 maanden!);

Voedselpakketten door famillie & vrienden;

Trouwringen verpatst voor €40,- om luiers en hypoallergeen babymelk te kunnen kopen;

Iedere twee weken een busreis van 3 uur heen en 3 uur terug naar het Juliana kinderziekenhuis;

Een tweede burnout;

Pillen om overdag te kunnen functioneren, drankje om 's nachts te kunnen slapen;

Afkicken van beiden;

Een verrot gebit als één van de bijwerkingen;

Niet aanvullend verzekerd, dus jammer dan;

Tweemaal de dreiging van een uithuiszetting;

Een stuk of wat mentale en psychische klachten die nog behoorlijk wat tijd nodig hebben om te herstellen;

En nog een dozijn bizarre rollercoaster-ervaringen...

 

Gelukkig diende zich vorig jaar mei iemand uit onverwachte hoek aan die ons wilde helpen door een crediteurenakkoord te financieren. Het heeft uiteindelijk nog bijna een jaar geduurd voor dat akkoord tot stand kwam en op 18 maart jl. werd gehomologeerd. Dat de curator sindsdien niets heeft gedaan om dat akkoord verder uit te voeren mag de pret niet drukken; gehomologeerd is gehomologeerd. Dit heeft evenwel als bij-effect dat de postblokkade nog steeds van kracht is en wie het insolventieregister er op naslaat nog steeds kan lezen dat ondergetekende failliet is (terwijl dat dus niet zo is!).

 

Maar goed; sinds anderhalve week ben ik weer ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, en dat feit alleen maakt het voor mij het grootste YES moment van mijn leven. Vorige week had ik het al even aangekondigd via Twitter, en nu dan ook bij mijn vrienden van HigherLevel:

 

I'm back in business

Vanaf nu verdien ik weer zelf mijn brood als zelfstandig interface- en webdesigner. Ik ontwerp interfaces voor webapplicaties en websites/webshops. Dit doe ik voor start-ups, e-tailers en developers met een design handicap.

 

Nu zijn er al een heleboel die zich webdesignert noemen, maar mijn toegevoegde waarde is mijn kennis over ondernemen en de daarbij behorende processen. Wat bijna niemand op dit forum weet: Ik ontwerp al websites sinds de internet-oertijd, sinds 1997. Met deze ervaring kan ik al in een vroeg stadium slimme en creatieve oplossingen aandragen die de gebruiksvriendelijkheid en de gebruikerservaring van websites en webapps drastisch verbeteren.

 

Mijn ontwerpen kenmerken zich door een cleane, bijna minimalistische stijl met oog voor detail. Het resultaat is een goed doordachte structuur zonder onnodige opschmuck. Puur & Ongezoet dus.

 

Hoewel ik geen echte developer ben, heb ik mij wel gespecialiseerd in het Wordpress framework / platform. Hierdoor ben ik in staat om kostenefficiënt websites en kleine applicaties te bouwen -voornamelijk voor het MKB.

 

Al met al gaat voor mij het avontuur weer beginnen. En dat avontuur begint met de jacht naar klanten. Daar zal ik voornamelijk social media voor inzetten. De eerste vijf developers waarmee het tot zaken komt worden gebombardeerd tot launching customer. En het is een goed gebruik dat launching customers bepaalde privileges krijgen...

 

Tot zover mijn YES-moment, en nu wil ik geen koffie meer. Ik heb het te warm, en dan is dat slapen helemaal gedoemd te mislukken.

 

Ik wil een borrel.

 

P.S.: Een aantal mensen hebben mijn gezin en mij ongelofelijk gesteund. Mijn dankbaarheid is onmetelijk groot. Twee wil ik echter met naam noemen:

 

Steven Kroesbergen -door jouw tomeloze inzet en ontelbare uren is dit drama tot een goed einde gekomen.

Constance, mijn vrouw -Als het waar is dat achter ieder groot man een sterke vrouw staat, is er nog een mooie toekomst voor ons weggelegd. Hoe jij je door deze jaren hebt heengeslagen getuigt van onbeschrijfelijke kracht en karakter. Ik hou van je. Meer dan ooit.

Link naar reactie

Ruben,

 

Hoewel ik je door alle eigen privé omstandigheden en sores de laatste jaren niet heb kunnen steunen, probeer ik nu met snel typen de eerste hier te zijn om je geluk te wensen !

 

En hoe kleinzielig klinkt dat....

 

Ik weet van je strijd, wat je meegemaakt hebt, en dan weet ik nog geen 1/3 en dat is meer dan genoeg. Ik hoop van harte dat je eindelijk je gevecht wint tegen Lonneke en de rest, ik ken ze intussen ook meer dan goed genoeg. Je hebt nog een paar loodjes te gaan.

 

Van harte met je nieuwe inschrijving, een knuf voor Constance en de kids, en een schop onder de knalpijp van die kl** auto van je !

 

De echte overleven....

 

Marcel

Link naar reactie

Het beste wat ik kan zeggen is dat ik ontzettend blij voor je ben Ruben, én dat ik onder de indruk ben van je aanpak en enkele designs en uitwerkingen die je me onlangs hebt getoond.

 

Bij deze dus absoluut een aanbeveling aan iedereen die dit leest dat als je een goede en creatieve interface en usability designer zoekt, dat Ruben dan zeker een aanrader is! Prikkel hem met een goed concept en hij gaat vanzelf verder denken en creatieve ideeën inbrengen en concreet uitwerken, naast dat hij sowieso een prettig en enthousiast persoon is om mee samen te werken!

 

Heel veel succes de komende tijd en geniet van de grote stappen die je gezet hebt! Je bent het prototype van een doorzetter, dat verdient respect!

Link naar reactie

Wow...ik denk dat weinig mensen zich de ellende kunnen voorstellen, maar alleen het platte lezen ervan is al heftig, dus ik kan me niet voorstellen hoe het is om zulke ellende mee te maken. Gelukkig tussen de regels door ook fijn nieuws, maar toch.

Afgezien daarvan ben ik vooral onder de indruk van de puur en ongezoet site. Ijkt me extreem sterk als er niet honderden bedrijven hierop zitten te wachten.

Link naar reactie

Kan alleen maar kort reageren, ben te zeer onder de indruk van wat jij allemaal voor je kiezen hebt gehad en nog meer van de wijze waarop je hiermee bent omgegaan. Diep respect voor jou en je vrouw. Als dit geen voorbeeld is van "ik worstel en kom boven" weet ik het niet meer.

 

Welkom terug in ondernemersland, wat was dit land zonder jou?

Puur & ongezoet, klinkt als koffie al prima, opvallende (zonder opsmuk, juist daarom) website, verraadt je creativiteit.

 

Heel veel succes!

 

groet,

Marjan

 

maak eens een buiteling:

www.saltoadvies.nl

Link naar reactie

Feliciteren is niet het juiste woord maar, ondanks onze meningsverschillen, blij dat je er weer bovenop bent. De ervaring leert dat iemand na zo'n periode er altijd sterker en vooral wijzer uitkomt.

 

Vraag me alleen af; waarom webdesign, niet echt een gat in de markt ?

RetailAnalist en Adviseur Detailhandel | Zet winkels ( weer) op de rails.

Link naar reactie

Goed om te lezen dat alles weer gaat beginnen en wat fijn om te horen dat je partner je ook zo heeft kunnen steunen en nu nog steeds bij je is om dit leuke nieuws te vieren! Een grote pluim voor jullie allebei, of moet ik alle drie zeggen, want de kleine zal ook een steun zijn. (onbewust, maar toch.)

Link naar reactie

Whow. Heb je diverse keren gesproken en lees je bijdragen met veel plezier maar dit is een draai die ik nooit achter je heb gezocht. Wel Ruben pur sang.

 

Een creatieve interface en usability designer. Een functietitel die verre van puur en ongezoet is maar dat geeft juist weer zo'n leuk contrast.

 

Zou "Puur & Ongezoet" zeker ook als merk vastleggen. Ook een prima titel voor een boek en zelfs een film. Go for it!

Link naar reactie

Dank jullie wel voor de hartverwarmende reacties. En ja, ik zal er weer wat vaker zijn. Ik had gewoon even niets meer te melden, maar las af en toe wel mee.

 

@Rene van Zandwijk: Ik zie die meningsverschillen niet zo scherp. En wat betreft webdesign:

Dat heeft een hele praktische reden. Ik beheers het redelijk, hoef er niet voor te investeren (lukt prima op die ouwe Mac) en kan meteen aan de slag. Mijn eerste prioriteit is cash maken, en wel zo snel en zo veel mogelijk. Mede door het getreuzel van de curator is de map met onbetaalde rekeningen dikker geworden dan me lief is dus er moet zo snel mogelijk omzet gemaakt worden.

 

Er zijn wel plannen voor de langere termijn, maar die vragen om een langere aanlooptijd of om redelijke investeringen. Die mogelijkheid heb ik gewoon niet. Eerst maar concentreren op de cashflow. De hemelbestormende ideeën gaan nog even in de ijskast. Mijn gezin heeft er genoeg onder geleden. Ik heb een behoorlijk 'schuld' opgebouwd bij mijn kinderen. Verjaardagpartijtjes die niet gehouden konden worden bijvoorbeeld. Ik kan er niet mee aankomen dat dat weer niet door kan gaan omdat 'papa moet investeren'.

 

Zo'n beetje alles in huis is versleten, er is in de afgelopen jaren niets vervangen. Van potten en pannen tot aan bedtextiel. Ik heb veel nieuwe skills aangeleerd (meubelmaken, autotechniek) maar sommige dingen kun je niet zelf repareren. Als de eerste munten binnenkomen gaan we eerst maar eens de huiskamer schilderen. Als symbool van een frisse nieuwe start.

Link naar reactie

Ik ken niet het hele verhaal, maar alleen na het lezen van je topic kan ik niet anders zeggen dan geweldig gedaan. Goed dat je (jullie) het zo hebben volgehouden en doorgezet. Uiteindelijk komen de goede tijd na zware tijden. Alleen helaas duren (zulke) zware tijden erg lang...wens je een hele goede toekomst tegemoet!

 

 

Link naar reactie

Wat een indrukwekkend verhaal! Nooit verwacht dat dit het verhaal achter de persoon is die zulke goede bijdragen kan leveren op dit forum. Ik denk dat de meeste van ons zich maar een beperkt beeld kunnen vormen van wat jij en je gezin de afgelopen jaren hebben meegemaakt.

Knap dat je toch je ondernemersskills weer gaat inzetten: Heel veel succes met 'Puur en Ongezoet'! De naam is iig geweldig!

 

Link naar reactie

Je moet ook gewoon de geluk bij je hebben. Die advocaten gedoe en al die dingen zijn gewoon 1 groot probleem. Ik liep laatst ook bijna tegen de lamp aan. Snelheid overtreding 80 km te hard geflitst terwijl ik de dader niet was. Je hebt die topic gelezen.

 

Hopelijk heb je dit keer wel geluk.

 

Ik heb overigens ook erg veel respect voor de mensen die stoppen met werken en een eigen onderneming beginnen terwijl ze een vrouw en kinderen hebben. Ik zou niet weten of ik zoiets wel zou kunnen doen. Ik ben niet getrouwd en ook geen kinderen , dus ookal loopt het verkeerd af , dan nog is het niet zoeen groot ramp. Mja met kinderen op het spel , erg moeilijk allemaal.

 

Ik hoop voor je dat het goed komt. Succes met ondernemen.

Dit account is geband wegens overtreding van de forumregels

Link naar reactie

Niets anders dan respect voor hoe je het hebt overleefd, doorgezet, je familie niet -bent- vergeten en extra speciaal hier op HL en op het inter algemeen dat JIJ ook nog eens met je 'bekende' naam wel met de billen bloot bent gegaan :-K

 

Ik wil er ook bij opmerken dat ik in eerste instantie dacht bij de opsomming Ja ja dat zal allemaal wel, weer iemand dat die denkt dat iedereen en alles tegen hem is..... toen zag ik je naam en heb het even op mij laten inwerken.... de gedachte die ik toen had bevestigde weer dat -ook ik- niet te snel moet oordelen want inderdaad soms kan alles mis gaan en gelukkig ben je weer op de goede weg

 

Heel veel respect!!! en good luck, maar als je dit achter de kiezen hebt (letterlijk en figuurlijk) heb ik geen enkele twijfel om aan te nemen dat het je niet -verder- gaat lukken. Als kleine steun in de rug deze post van mij, volgens mij de langste ooit van mij speciaal voor jou en alle andere die hier iets van kunnen leren!

 

Iwan

geverifieerd-adres.nl Laat maar zien wie je bent met logo & online certificaat Dat ben ik En ook een keurmerk oplossing voor je Belgische webshop geverifieerd-adres.be
Link naar reactie

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    1 lid, 223 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.