• 0

Help! Loonbeslag / Beslagvrijevoet

Heren, en dames...

 

Ben bijna ten einde raad... wie kan helpen?

 

Ik/wij (inmiddels gescheiden) ben/zijn per 19 november 2008 met mijn/onze winkels (VOF) failliet gegaan, en dit faillissement is op 2 februari 2011 jl. opgeheven wegens gebrek aan baten. Nu heeft zich een schuldeiser, in dit geval de verhuurder van een van onze panden zich via een deurwaarder gemeld met een vordering van ruim € 21.000,00

Hiervoor was al een rechtszaak geweest voordat het faillissement werd uitgesproken.

 

Ik ben sinds een jaar weer werkzaam en heb nu een inkomen van € 1600.00 euro en heb maandelijks € 1100,00 aan vaste lasten, welke eventueel nog € 100.00 om laag kan als ik stop met sporten en abonnementen opzeg.

Nu heeft de deurwaarder via mijn werkgever beslag gelegd op mijn inkomen en ontvang ik nu nog slechts 723.73 per maand, waarbij ik deze maand de huur al niet heb kunnen betalen en ook mijn energie nota is deze eerste maand ook niet voldaan omdat ik te weinig inkomen heb.

Verder ben ik alleenstaand, maar heb wel 2 kinderen (8 en 9 jaar) waar ik om de week voor moet zorgen.

 

In het kort: Als ik € 21.000,00 moet gaan voldoen, maar zelf moet gaan rondkomen van € 723.00 p/mnd dan ben ik binnen 2 maanden, omdat er nog een heleboel andere schulden zijn, welke voortvloeien uit het faillissement, wederom (persoonlijk) failliet.

De schuldeiser is bereid om bij een betaling ineens het bedrag te verlagen, maar ik heb geen geld om een voorstel te doen.

 

Ik had na 3 ellendige jaren eindelijk weer een beetje lucht om te leven, maar op deze manier heeft het geen zin. Kan ik beter mijn werkzaamheden staken of? En is het het mogelijk om eventueel schulden te financieren? en zo ja waar?

 

Wie kan mij adviseren hoe te handelen in bovenstaande situatie?

 

[mod edit: titel aangepast.]

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

20 antwoorden op deze vraag

  • 0
Gast Verwijderd account

Meld je bij de gemeente voor verdere informatie bij de afdeling schuldhulpverlening. Wellicht is een aanvraag voor de wettelijke schuldsanering een optie.

 

Hier wat meer info op de site van de overheid omtrent de WSNP.

 

Danny

Edit:

 

Ik zie nu pas wie je bent. Blijkbaar heb je nog steeds niets gedaan met alle adviezen die je hier hebt gekregen en blijf je dezelfde vragen stellen. Ga er nou is mee aan de slag!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

Danny

Link naar reactie
  • 0
Gast Verwijderd account

zo jammer, deze reactie. Als ik wist wat ik moest doen dan deed ik dat wel, maar iedereen graaft in het verleden. Ik heb nu een oplossing nodig.

 

Zo jammer deze reactie??

 

Lees al de antwoorden op je topics en vragen is na. Heb je ook maar iets met een van deze adviezen gedaan??

 

Ik wilde alle adviezen die je hebt gehad hier op HL is op een rijtje zetten maar ik ben gestopt. Zijn er zoveel......

 

Danny

Link naar reactie
  • 2

De samenvatting...

Advies van Steven K op 14.12.2009:

 

- Regeling treffen met alle schuldeisers, eventueel nog *in* het faillissement, omdat je in het faillissement een dwangakkoord kunt realiseren.

 

Antwoord TS:

- We zijn voor 2,2 ton failliet gegaan... welk voorstel kan ik doen? De één zegt dit, een ander zegt niet doen, want de kans is groot dat de schuldeisers nooit meer komen, omdat er binnen de detailhandel vaak dit soort vorderingen worden afgeboekt, en als ik contact zoek maak ik slapende honden wakker.

Ik heb geen advocaat.... waar zou ik die voor nodig hebben?

Reactie Ruben: Grappig... Al je vragen worden beantwoord door een advocaat, en jij vraagt vervolgens waarom je er één nodig zou hebben... Ben ik nou de enige die daar de ironie van inziet?

 

Mijn reactie: hier heb je niks mee gedaan, en de „slapende hond“ is toch wakker geworden... Ook een advocaat heb je niet direct ingeschakeld. Waarom niet? Je instelling betreffende slapende honden wakker maken laat ik maar ff zo staan.

 

Advies Steven K. op 30.08.2010:

Quote: * Kan iemand mij vertellen wat de mogelijke beweegreden van de curator is geweest om mijn ex-vrouw toe te laten tot de WSNP zonder dat ze cijfers heeft kunnen overleggen.

 

Als de curator dat niet wil zeggen, vraagt u dat aan de r/c. Als u formeel de curator hebt gevraagd om omzetting, zon dat ook in de verslagen terug te vinden moeten zijn

 

Quote: * Heeft iemand tips welke ik a.s. dinsdag kan gebruiken voor de rechtbank?

 

Zonder dossier is daar geen zinnig woord over te zeggen, behalve het advies een advocaat mee te nemen. Voor de toelatingszitting wordt geen toevoeging afgegevens. maar voor een eventueel hoger beroep wel en dan is het zinvol als de advocaat het dossier kent aan het begin van zeer korte appeltermijnQuote:

 

Quote: * Stel dat de rechtbank geen gehoor geeft aan mijn verzoek, wat kan ik dan doen? De schulden bedragen € 255.000,00 iets waar ik nooit meer vanaf kom (waarschijnlijk)

 

Quote: * Stel dat het faillissement wordt opgeheven, wat kan ik verder doen om te voorkomen dat alles afgepakt wordt door schuldeisers?

 

Afgepakt? Je hebt helemaal niets als het goed is en als je wel iets hebt, hebben de crediteuren daar recht op, niet jij. Wordt het verzoek afgewezen, wat te verwachten is als de curator negatief adviseert, dan kun je in beroep bij het hof. Daarnaast is er de mogelijkheid een akkoord aan te bieden, maar dat gaat juist beter als je nog failliet bent.

   

Mijn reactie: ook hier heb je niks mee gedaan, en je hebt op dit tijdpunt nog steeds geen advocaat ingeschakeld. Dit is 8,5 maanden na je eerste post. Ook hier je instelling betreffende „voorkomen dat alles afgepakt wordt“ laat ik maar weer even zo staan.

 

TS op 07.10.2010:

Ik ben enige tijd geleden failliet gegaan en de curator wilde mij om diverse redenen niet toelaten tot de WSNP en heeft dit advies uitgebracht aan de rechtbank die dit helaas heeft overgenomen. Nu heb ik hogerberoep aangetekend wat binnenkort wordt behandelt, maar de kans blijft bestaan dat ook hier geen WSNP word toegekend.

Omdat ik voor 300.000,00 failliet ben gegaan, zie ik niet zitten hoe ik hier ooit nog uitkom. Niemand kan mij in deze een goed advies geven.

Met een schuldenlast van 3 ton, en de kans dat de schuldeisers komen opdagen word ik niet gelukkig, en vraag me af wat de mogelijkheden zijn om hier vanaf te komen. Heden middag sprak ik een kennis die vertelde dat als je gaat emigreren naar het buitenland, je vrij bent van al deze schulden. Voor de goede orde, het betreft hier uitsluitend schulden van leveranciers en banken, dus geen belastingdienst! Omdat wij op steenworp afstand van Duitsland wonen, zou dit, indien dit werkelijk zo simpel ligt voor mij een optie zijn, maar klopt dit verhaal, of zitten er meer haken en ogen aan? Wie heeft er andere tips hoe om te gaan met een grote schuld? want ik ben midden 40 en wil graag verder met m'n leven.

 

En in een 2e post op dezelfde dag:

De kern van het verhaal dwaalt mijn inziens een beetje af. Wij zijn voor ongeveer 150.000,00 failliet gegaan en het bedrag staat inmiddels op exact 274.000,00 )omdat er waarschijnlijk rente en kosten worden gerekend). We hadden een V.O.F waarbij de ene venoot, mijn inmiddels ex vrouw was. Zij heeft het "voordeel van de twijfel" gekregen van de curator en zit inmiddels al een jaar in de WSNP. De curator verwijt "mij", dus niet "ons" dat er inboedel is verkocht na de gedwongen sluiting van ons bedrijf. Achteraf gezien had ik het er beter in kunnen laten staan, want nu heb ik veel werk gehad en er een klein bedrag voor gekregen.

Als ik een BV had gehad, was ik er zonder kleerscheuren vanaf gekomen, maar wij hebben altijd keurig zaken gedaan en ik wil het natuurlijk ook keurig afwikkelen, maar iemand het "voordeel van de tijfel" geven, zie ik niet als een juridisch oordeel, en daarom moet ik er nu (waarschijnlijk) voor boeten. Natuurlijk zijn er banken (voornamelijk) en bedrijven die geld van ons te goed hebben, maar waarom moet ik er alleen voor opdraaien??? Met een BV had ik de schulden ook achter gelaten.

Er gaan bedrijven failliet voor miljoenen en meer, en een dag later staan ze weer op en gaan verder alsof er niets gebeurt is, ik ben persoon, we waren een klein bedrijf die werk bood aan 9 mensen die we altijd keurig hebben behandelt, Moet ik dan als man van midden 40 die ALLES kwijt is, geen relatie meer heeft en ook z'n kinderen weinig ziet, dan als "crimineel"worden gezien? moet ik dan de rest van m'n leven krom liggen voor iets dat ik nooit had gewilt? Ga in mijn schoenen staan en besef wat het is om failliet te gaan door een slecht economisch klimaat waar we in verkeren. Ik ben ook altijd een moraalridder geweest, maar denk nu toch echt even anders. Ik wil ook nog iets maken van m'n leven...

 

Reactie Michiel Hennink: "Waarschijnlijk"? Je schuld is bijna verdubbeld en je hebt geen zekerheid over de oorzaak? Het lijkt me verstandig om wel alles op een rijtje te hebben voor je een plan de campagne bedenkt!

 

Advies van ChristelvR op 07.11.2010: Het staat natuurlijk buiten kijf dat een dergelijke situatie vreselijk is, maar ik denk dat je op dit moment meer gebaat bent bij rationeel naar de situatie gaan kijken dan (hoe begrijpelijk ook) jezelf emotioneel in de (wellicht terechte) slachtofferrol te plaatsen en te vluchten.

 

- Zorg dat je de feiten helder hebt voor jezelf. De exacte schulden op dit moment, schuldeisers etc. Je bent te warrig, weet de exacte bedragen niet etc.

 

- Zoek een adviseur (ik meen me uit het verleden te herinneren dat er verschillende HL-ers hierin gespecialiseerd zijn, namen zijn reeds genoemd), leg de situatie voor en maak een plan de campagne

 

- Wonen in Duitsland en bij een Nederlandse werkgever werken zal bij een dergelijke schuld waarschijnlijk tot een loonbeslag leiden, daar ben je dus niet bij gebaat

 

- Staar je niet blind op de nu voor jou als paradijselijk klinkende WSNP. Ook de WSNP kan zeer ingrijpend zijn. Hoe je de schulden dan ook (deels) aflost, je zult er fors op achteruitgaan.

 

Het is absoluut niet mijn bedoeling om heel hard over te komen, maar ik denk dat je je zult moeten realiseren dat je in een dergelijke situatie absoluut hulp nodig hebt van een gespecialiseerd persoon. Met je vragen hier voorleggen en vluchten zul je niet bereiken wat je uiteindelijk wilt, vrees ik. Hierin zul je verdergaande maatregelen moeten nemen en je precies moeten laten adviseren wat welke stap tot gevolg heeft.

 

Mijn reactie: voor mijn gevoel heb je hier nog niks gedaan om je situatie helder te krijgen, je hebt nog steeds geen advocaat en/of adviseur benaderd. Is 10 maanden na je eerste post... Wederom is je instelling niet echt een die ik toejuich. Van slapende honden wakker maken, tot voorkomen dat de schuldeisers wat krijgen tot emigreren zodat ze niks krijgen...

 

TS op 11.05.2011:

Wie kan mij helpen met het volgende. De gevolgen van de recessie hebben wij goed gemerkt, en op 19 augustus 2008 hebben wij onze winkels moeten sluiten. Omdat we zaten met een rest schuld heeft een leverancier op 19 november 2008 alsnog het faillissement aangevraagd wat toen ook is uitgesproken. Onze (man/vrouw) bedrijfsvorm was een VOF, met voor beiden indentieke voorwaarden. Mijn, opdat moment al ex vrouw, heeft tegen de curator gezegt dat ze weinig tot niets deed in de winkel, wat overigens totaal niet het geval was, en heeft zonder zaken te onderzoeken "het voordeel van de twijfel" gekregen zoals de curator dat noemt, en is in de schuldsanering terecht gekomen. 1 september 2012 zal zij dan klaar zijn met alle ellende van dit faillissement. Ik heb hard gevochten om ook in de schuldsanering te komen, maar de curator wilde dit niet omdat de boekhouding niet op orde was ten tijde van de sluiting. Op 2 februari van dit jaar is het faillissement voor mij opgeheven, en had ik de hoop dat er zich geen schuldeisers zouden melden.

 

Heden, 11 mei 2011 heeft Solveon, namens de ABN AMRO, de openstaande schuld bij mij neergelegd met het verzoek dit binnen 14 dagen te voldoen. Het gaat hierbij om 2 vorderingen. Eén van 56.000,00 en één van 28.500,00 kortom een totaale vordering van maar liefst 84.500,00 Ik heb een baan, met 1600,00 netto in de maand waarvan ik na aftrek van alle vaste lasten 500,00 overhoud om van te leven.

 

Ik wil zsm contact opnemen met Solveon, en mij vraag is of iemand ervaring heeft met dit soort situaties en wat zou ik hiermee kunnen? De totale vordering is door mijn persoontje in dit leven nooit meer te verdienen.

Kan ik richting Solveon een voorstel doen? of zijn er andere alternatieven... iedere vorm van informatie is welkom, want ik zie het op deze manier niet meer zitten.

 

Advies DannyJansen CR op 11.05.2011:

1.   Boekhouding zsm op orde brengen.

2.   Alle schulden zowel zakelijk als privé in kaart brengen.

3.   Melden bij schuldhulpverlening in de gemeente waar je staat ingeschreven om een aanvraag wsnp te doen. Zij zullen het traject opmaken en eerst starten met een minnelijke regeling op basis van je loondienst verband. Slaagt dit niet dan kan er een aanvraag wsnp worden ingediend

4.   Stuur solveon een brief waarin je aangeeft wat de situatie is. Vraag 3 maanden uitstel om orde op zaken te kunnen stellen. Blijf in contact met ze.

 

Advies StevenK op 12.05.2011:

 

- De oplossing wil je niet zien, maar het antwoord op jouw vraag heb ik hierboven al gegeven.

 

- Wat voor jou lastig is, is dat voor een goed voorstel, je aan Solveon je hele schuldenpositie in kaart zult moeten brengen en dus ook je boekhouding - alsnog - op orde zult moeten hebben.

 

- En een nieuwe toelating WSNP is wel degelijk mogelijk. Alleen als je in de WSNP hebt gezeten, is een toelating binnen 10 jaar niet mogelijk.

 

Mijn reactie: Wat heb je hier mee gedaan? Als ik je vraag in dit topic bekijk vrees ik hetzelfde als met alle andere adviezen... Begrijp de reactie van Danny zeer goed.

 

Mijn advies: Ga de confrontatie met je situatie aan, en ga eens wat doen! De reden dat iedereen naar je bedrijfsverleden vraagt is omdat het de sleutel voor je toekomst is!

 

Link naar reactie
  • 0

hallo Hengelo

Je schrijft dat er een vordering is van 21000 euro. Inn een eerder bericht las ik dat er 85000 euro op je bordje is gekomen. heb je de rest kunnen regelen of zit je nu op zo'n 106000 euro. Heb je al geprobeert om een regeling te treffen met de schuldeisers door hen een compromis voor te stellen? Misschien kunnen je ouders of broers of zussen iets voor je betekenen. Verder las ik dat je om de 2 weken 2 kinderen moet onderhouden. Is dat de hele week? Dat is toch niet te doen, als je zelf de hele week moet worden. Wordt je daarbij geholpen door je familie? Ik wens je veel sterkte en hoop dat je een oplossing kunt vinden.

Link naar reactie
  • 0

Goedemorgen Parket,

 

Hartelijk dank voor je reactie. Ik heb nu totaal 3 vorderingen. idd een van 21.000,00 De deurwaarder van deze vordering heeft een maximaal loonbeslag gelegd en ik houd nu 800,00 p/mnd over terwijl ik 1100,00 vaste lasten heb. Daarnaast heeft de bank via Solveon zich laten zien met een vordering van 85.000,00 en recent heeft ook het bedrijf wat destijds ons faillissement heeft aangevraagd zicht gemeld met nog eens 10.000,00. Deze laatste heb ik maar doorverwezen naar de deurwaarder die loonbeslag heeft gelegd, want betalen kan ik toch niet.

 

Wat betreft een voorstel c.q. regeling treffen met de schuldeisers zie ik niet zitten. bij ons in de familie en vriendengroep zit geen geld, dus die optie kan ik helaas niet gebruiken.

 

Ik haal nu voor de 2e maand op rij al mijn geld van de bank en houd het contant beschikbaar voor mijn levensonderhoud en betaal de belangrijkste zaken zoals huur, energie nota's e.d. de rest betaal ik niet meer en wil een persoonlijk faillissement aanvragen. Want voor het loonbeslag had ik 2500,00 roodstand bij de bank een zelfde bedrag bij een postorder, waar ik destijds een wasmachine, koelkast e.d. heb moeten kopen omdat ik totaal niets meer had, en ik hier de enige optie had om iets te kunnen aanschaffen!

Dus er zijn schulden die ik nu niet meer kan voldoen, en met 800.00 in de maand ga ik die ook nooit meer inlossen.

 

Kortom... het is wachten op de dag dat het totaal mis gaat, want niets en niemand kan/wil helpen... veel tips, welke helaas onbruikbaar zijn, want in alle gevallen komt het neer op "geld"

 

Wat betreft mijn kinderen. deze heb ik om de week 3 dagen, dus geen hele week... al zou ik niets liever willen.

 

Mocht je na het lezen van bovenstaande nog een echte optie weten dan hoor ik het graag... ik leef nu nog met de dag...

 

Nogmaals, heel erg bedankt voor je reactie.

Link naar reactie
  • 0
Gast Verwijderd account

 

 

Kortom... het is wachten op de dag dat het totaal mis gaat, want niets en niemand kan/wil helpen... veel tips, welke helaas onbruikbaar zijn, want in alle gevallen komt het neer op "geld"

 

 

 

Het gaat mis bij het niet willen lezen van de oplossingen. Je verschuilt je. De samenvatting van Henrico hierboven geeft aan hoeveel tijd HL leden erin hebben gestopt om oplossingen aan te reiken. Je doet er niets mee,voelt je alleen maar slachtoffer. Niet alle oplossingen die we melden kosten geld. Zoals je nu bezig bent is de kans dat je wordt toegelaten tot eventuele WSNP ook een stuk minder omdat je nu elke maand met willens en wetens een extra schuld aan het opbouwen bent. Je hebt immer 1100 vaste lasten en 800 te besteden.

 

Dus zeg aub niet meer dat niemand je wil of kan helpen. Je hebt genoeg hulp gekregen hier. Het meest vervelende vind ik het voor je kinderen. Ga in hemelsnaam aan de slag met alle tips.Doe er wat aan,al doe je het alleen maar voor je kids!! Niet meer verschuilen en aan de slag nu. Je hebt een hele week voor de boeg waarin je veel kan bereiken.

 

gogogoogogogogo!!

 

Danny

Link naar reactie
  • 0

Hallo Danny,

 

Ik heb heen ochtend nogmaals de samenvatting van Henrico doorgelezen, maar kan er toch letterlijk niets mee... Misschien ken ik mijn situatie te goed, maar ik weet niet waar te beginnen. Het klinkt misschien zo makkelijk, maar dat is het niet anders had ik dat werkelijk wel gedaan...

 

Rene

Link naar reactie
  • 0
Gast Verwijderd account

Hallo Danny,

 

Ik heb heen ochtend nogmaals de samenvatting van Henrico doorgelezen, maar kan er toch letterlijk niets mee... Misschien ken ik mijn situatie te goed, maar ik weet niet waar te beginnen. Het klinkt misschien zo makkelijk, maar dat is het niet anders had ik dat werkelijk wel gedaan...

 

Rene

 

Nou oke dan, daar gaan we!

 

 

Zullen we het stap voor stap gaan doen?

 

Vraag 1 :

Als ik het goed heb zit je in de regio van het ROZ twente toch? Die zijn aan de slag gegaan met de boekhouding melde je eerder. Hoe is het daar mee?

 

Vraag 2:

Ben je bij de gemeente geweest,of het ROZ, voor een aanvraag WSNP ?

 

Vraag 3:

Hoeveel uur werk je?

Link naar reactie
  • 0

Beste Danny,

 

De boekhouding is afgerond en ik heb recent via DigiD de codes voor de belastingdienst aangevraagd en bij het ROZ afgeleverd. Een dezer dagen zullen hun de aangiftes over 2006, 2007 en 2008 indienen. De verwachting is dat er geld terug gaat komen al heb ik geen idee hoeveel. zodra de aangiftes klaar zijn krijg ik van deze per email een kopie.

 

Er is nog geen aanvraag gedaan voor de WSNP.

 

Ik werk 40 uur per week.

 

Is het overigens, ivm de openbaarheid van dit forum niet beter om onze correspondentie voort te zetten via mijn prive email?

 

Graag je reactie.

M.v.g

Rene

Link naar reactie
  • 0
Gast Verwijderd account

Beste Danny,

 

De boekhouding is afgerond en ik heb recent via DigiD de codes voor de belastingdienst aangevraagd en bij het ROZ afgeleverd. Een dezer dagen zullen hun de aangiftes over 2006, 2007 en 2008 indienen. De verwachting is dat er geld terug gaat komen al heb ik geen idee hoeveel. zodra de aangiftes klaar zijn krijg ik van deze per email een kopie.

 

Er is nog geen aanvraag gedaan voor de WSNP.

 

Ik werk 40 uur per week.

 

Is het overigens, ivm de openbaarheid van dit forum niet beter om onze correspondentie voort te zetten via mijn prive email?

 

Graag je reactie.

M.v.g

Rene

 

Ik prefereer dit via het openbare forum te blijven doen als je het geen probleem vindt. Uiteraard vertrouwelijke info kunnen we wel doen per PM.

 

 

Nu de boekhouding en aangiftes in afrondende fase zijn ,denk ik dat de tijd rijp is voor een aanvraag WSNP. Heb je daar overleg mee gehad met de ROZ?

 

Heb je een reden waarom je nog geen WSNP aanvraag hebt gedaan? Kwam je er niet uit bij de gemeente of ?

 

Danny

Link naar reactie
  • 0

Hallo Danny,

 

Tot op heden loopt de mogelijkheid tot het indienen van een vordering nog. De verjaringstermijn is tegenwoordig 6 maanden (voorheen 5 jaar) en die loopt dus 2 augustus af.

Ook omdat er waarschijnlijk relatief veel geld van de belastingdienst terug moet komen, en er zijn bedrag van 30.000,00 euro genoemd, heb ik dit bewust nog niet gedaan.

I probeer nu alles in rechte banen te leiden en wil, als 2 augustus geweest is de balans opmaken en, met het geld wat er eventueel vrij komt een voorstel doen aan de schuldeisers... dan hoef ik niet de wsnp in kan ik de optie tot een persoonlijk faillissement, zoals de stadsbank voorsteld ook omzeilen, en doe ik het toch op een correcte wijze.

 

Rene

Link naar reactie
  • 0

Hallo Hengelo,

 

Je schrijft dat er misschien wel 30000 euro terug komt van de belastingdienst.

Heeft dit betrekking op de periode dat je in de VOF zat? Zo ja, dan gaat de helft toch naar je ex?

Zijn er geen belastingachterstanden? Deze gaan er dan ook nog eens af, lijkt mij. Dus wacht eerst maar af wat er overblijft voordat je nadere voorstellen doet. Succes.

Link naar reactie
  • 0

Beste Parket,

 

Ja het heeft idd betrekking op de de V.O.F. We zijn zolang de winkels bestaan hebben een V.O.F. Geweest.

Naast teveel ontvangen Huursubsidie en zorgtoeslag hebben wij geen belastingschulden, wel zijn er een aantal ambtshalve aanslagen aan mij toegezonden, maar ik heb begrepen dat deze zodra de definitieve aangifte door mij gedaan wordt, zal worden verrekend.

 

Is mijn gedachtengang m.b.t. het ontvangen van de belastinsgelden en het daarmee proberen te saneren van de schulden in jullie ogen een optie?

 

M.v.g

Rene

Link naar reactie
  • 0

`hou er ook rekening mee dat als je nog geld terugkrijgt van aangifte het tot 5 jaar na de definitieve aanslag kan duren voordat de belastingdienst het ook daadwerkelijk uitbetaald.

Meestal duurt het niet zo lang, maar heb het met aangifte inkomsten belasting gehad dat ik uitstel had gekregen en pas jaar na officiele datum rond had en dat de eblastingdienst daarna 3 jaar gewacht heeft voordat ik het geld daadwerkelijk (wel met rente) uitbetaald kreeg.

Heb daarvoor wel al hemel en aarde moeten bewegen om het "al" na 3 jaar te krijgen want eigenlijk kreeg ik niet meer reactie als dat ze 5 jaar hadden om tot uitbetaling over te gaan.

 

Dus hoe hiermee wel even rekening dat waarschijnlijk niet zo is dta je dat geld dan binnen paar maanden binnen hebt.

Link naar reactie
  • 0

Beste Danniel,

 

Dat klinkt niet erg hoopvol, al moet ik zeggen dat ik vanaf dag 1 na ons faillissement een zeer goed contact heb binnen de afd. faillissementen van de belastingdienst. iemand die goed heeft geholpen, en ook advies heeft verstrek waar nodig, en heb van deze persoon ook een rechtstreeks nummer.

 

Ik hoop toch wel dat ze het z.s.m. afronden, want "echte" belastingschulden heb ik nooit gehad.

 

Nogmaals dank voor je reactie.

Rene

Link naar reactie
  • 0

Hallo hengelo,

 

ik was benieuwd naar jouw streven om een oplossing te vinden voor jouw problemen. Hebben zich al meerdere schuldeisers gemeld? Zoals ik in een vorige mail aangaf, zou ik proberen voor jouw een oplossing te vinden, maar ik zou niet weten hoe je uit deze shit moet komen. Heb je trouwens al iets gehoord van de belastingdienst?

Link naar reactie
  • 0

hoi,

 

Drie maanden geleden is ereen loonbeslag gelegd,

de aanleiding daarvoor is vervelden maar daar komen we ook wel uit,

 

nu dat ik wij zeg komt op het volgende, ik en mijn vriendin wonen al een geruime tijd samen, en mijn vriendin heeft een uitkering gehad, helaas was de termijn afgelopen en de uitkering stopte. met vriendelijk verzoek uw partner ik dus verdient genoeg dus succes.

in de tussentijd zelf een huurhuis te hebben gehad ben ik toch bij in gaan wonen, en toen begonnen langzamerhand de problemen. huur achterstand die ik in keer gered heb en daarna heb opgegeven omdat het niet meer haalbaar was. in mijn ogen.

 

maar terug na de vraag. ik heb beslag gekregen waarmee ik het eens ben maar leuk is anders en er is 3 maal 551 overgemaakt.

nu is mijn netto loon 1383,07 huur 530 per maand en zorg 259 voor ons tweeen je voelt het wel aankomen dat gaat hem niet worden.

nu lees ik via het net dat het belastingvrijevoet voor twee personen op 1256 ligt dus die 551 had nooit mogen gestort worden op die rekening (nogmaals ik moet betalen en dat begrijp ik).

 

wat moet ik doen of heeft de incasso firma gelijk.

ik heb het vermoeden dat niet de juiste gegevens zijn ingevoerd ter aanzien van mijn vaste lasten.

 

groet

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    2 leden, 223 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.