Hoe vaak sport jij als ondernemer per week?

Aanbevolen berichten

Ik ben de laatste 1 jaar , 14 kilo aangekomen. Van 70 kg , naar 84 kilo. Dat komt doordat mijn werk voornamelijk achter de pc ''zitten'' is en achter de stuur(auto) ''zitten''.

 

Het is volgens mij tijd om te beginnen met sporten , anders ziet er niet goed uit als ik nog 2 jaar verder de toekomst in kijk. (14x2= 28 , 84+28= 112 kg over 2 jaar)

 

Hoevaak sporten jullie als ondernemer per week en hoeveel tijd zetten jullie daarvoor vrij?

 

Voordat ik een bedrijf begon was ik gewoon 100% fit , precies 1 jaar later is er een zware achteruitgang te zien.

 

[titel aangepast - mod]

Dit account is geband wegens overtreding van de forumregels

Link naar reactie

Met wandelen bedoel je volgens mij rennen? Of echt ff in de bos wandelen/lopen.

 

Ik eet laatste tijd ook verkeerd. Niet dat ik ongezond eet maar verkeerde tijdstippen. Soms kom ik 11 uur savonds pas terug van werk en soms ben ik opeens de hele dag thuis. Na dat ik om 11 uur in de avond thuis ben , ga ik eten en direct erna slapen. En dan begin je zwaarder te worden doordat je lichaam niet beweegt terwijl je net hebt gegeten.

 

Tijden zijn wel apart , toen ik nog na school ging was het gewoon van 9 uur 's ochtends tot 4 á 5 uur in de middag. Toen was alles ook meer ehm , hoe zeg je dat , meer georganiseerd. Iedere dag om 6 uur in de avond eten enz. Nu is dat niet meer zo. Dat is ook wel een nadeel.

Dit account is geband wegens overtreding van de forumregels

Link naar reactie

Momenteel zit ik stil (herstellende van een schouderoperatie), maar in een 'normale' week zit ik op zo'n 4-5 uur badminton (waarvan 2 uur assistentie bij jeugdtraining) en daar bovenop nog eens 4-6 uur fietsen (a gemiddeld 24 km per uur, wil dat gemiddelde omhoog krijgen), afhankelijk van het weer. Kou boeit me niet, daar kun je je op kleden. Regen probeer ik te vermijden en gladde wegen helemaal (daar heb ik die schouderoperatie aan te danken ;D )

 

Goed voor de gezondheid natuurlijk en ik vind het ook erg lekker om even m'n hoofd leeg te kunnen maken. Ik kan het je zeker aanraden, gewoon tijd voor vrij maken. Zoek wel iets uit wat je leuk vindt. Sportschool is bijvoorbeeld niets voor mij, hometrainer op zolder ook niet. Kan ik niet de motivatie voor opbrengen.

Link naar reactie

Altan,

 

Alhoewel onze verstandhouding op dit forum niet echt goed meer is, wil ik voor dit topic een uitzondering maken.

 

Sporten is noodzakelijk, minimaal 3x per week eens goed in beweging zijn.

 

Een stevige wandeling van een half ur per dag is al heel goed, je hoeft niet te rennen, maar stevig doorlopen.

Daarbij verbrand je veel calorieen, is zo op internet op te zoeken.

En dat kun je altijd doen, ook als je om 11 uur in de avond thuis komt.

 

Dan komt je hoofd ook tot rust door het sporten.

 

Als ik een drukke dag heb gehad, ga ik of buiten hardlopen, of naar de sportschool, en dan merk ik dat ik ontspannen wordt.

 

Maar ook als ik geen drukke dag heb gehad ga ik altijd nog sporten.

Minimaal 4x per week, en dat staat ook vast in mijn agenda.

 

Wil je gezonder gaan leven, dan zul je dat een plaats moeten geven in je leven en daarbij ontdekken wat je favoriete sport dan gaat worden.

 

Reken dan op 4 tot 5 uur sporten per week.

 

Je gaat je beter voelen, je gaat anders en helderder denken, je slaapt beter.

 

Succes ermee, gozer. :)

 

Link naar reactie

3 keer per week karate, 2 keer per week hardlopen, 4 keer per week krachttraining, om de dag pushups, situps en squats.

 

Althans dat is de theorie.

 

De praktijk is 2 keer per week karate, 1 keer in de 3 weken hardlopen en heel af en toe tussen paar pushups enzo.

 

Maar ik probeer er aan te werken.

Zelfstandige loonslaaf

Link naar reactie

Ik heb net de topic even gelezen en heb voor het eerst sinds 1 jaar , een rondje gelopen. (15 min ofzo.) Ik ga dit met de dag verdubbelen.

 

Daarnaast is het zo dat Hollanders sowieso sportieve mensen zijn die graag sporten. (Wordt meestal al van jongs af aan geleerd. Fietsen en dergelijke.) Iets waar de meeste Nederlanders wel wat van kunnen leren.

 

Als ondernemer zijnde moet je niet vergeten dat naast zaken doen , ook je eigen gewicht en gezondheid in de gaten te houden. Ik heb alleen zaken gedaan en mijn eigen gewicht en gezondheid niet goed in de gaten gehouden laatste 1 jaar. Je moet die 2 dingen goed kunnen combineren/in evenwicht houden. Ook een belangrijke punt vind ik.

 

Broeder Rick , je hebt daar zeker gelijk in. Vooral met denken heb je gelijk in. Even alle stres en dergelijke vernietigen door te sporten.

Dit account is geband wegens overtreding van de forumregels

Link naar reactie

[zondagavondgeneuzel modus aan]

 

Heb heel het weekend 2 kids over de vloer gehad, net klaar met stofzuigen van cake- en koek kruimels, 3 bedden verschoond, afwas gedaan, speelgoed netjes van afstand in de kast gedonderd, vlekken uit de vloerbedekking geboend enzovoorts.

 

Tóch pak ik m'n avond wandelingetje nog even. 4 minuten. Dan ben ik bij de kroeg op de hoek. Ga ik even aan mijn lichaam werken. Ben namelijk 1.98 mtr en 60 kilo.

 

En met een beetje geluk, doe ik vanavond nog rek en strek oefeningen ;D

 

[zondagavondgeneuzel modus uit]

 

Maar wel serieus : Ik wil al een tijd weer iets gaan doen, maar wist niet wat. Maar iedere avond een half uur te gaan wandelen is inderdaad geen slecht idee.

Link naar reactie

2 meter lang en 60 kg? Je moet minimaal 85 kilo wegen. Uitstraling heeft ook een betekenis bij het ondernemen he.

 

Iemand die heel dun is of heel klein , durven klanten sneller grote mond te geven. Maar als je groot , lang en breed bent , en de juiste uitstraling hebt , dan is het zo dat mensen minder snel met je zullen onderhandelen over het prijs bijvoorbeeld.

 

Tenminste , dat denk ik dan.

Dit account is geband wegens overtreding van de forumregels

Link naar reactie

Hollander= Volbloed Hollander. Dus Hollandse ouders met 100% Hollands bloed. Dus niet alleen theoretisch maar ook praktisch.

 

Nederlander= Iedereen die in NL woont/leeft.

 

Ik als Turkse Nederlander , kan geen Hollander zijn. Want de bloed die door mijn aders stromen komt vanuit Anatolië. (Turkse bloed) Ik ben wel een Nederlander.( Nederlandse paspoort. (theoretisch) )

 

Om ervoor te zorgen die die ene groep mensen zeggen van wij zijn ook Hollanders (bloed), dan moet je de ''assimilatie'' tactiek uitvoeren op die groep mensen. Wat dus als het ware een misdaad tegen het mensheid is.

Dit account is geband wegens overtreding van de forumregels

Link naar reactie

Realiteit is dat wat ik daarboven heb geschreven dat de meeste Nederlanders eigenlijk een voorbeeld moeten nemen aan de Hollanders op het sportieve gebied. Want ik ken eerlijk gezegd geen enkel andere bevolkingsgroep die in het algemeen zoveel sporten als de Hollanders.

 

Ik zie redelijk vaak op straat een oude man(Hollander) die gewoon zit te sporten buiten. Een Turkse man van die leeftijd ga je echt niet zomaar zien sporten buiten.

 

Misschien dat dat ook de reden is dat de gemiddelde Hollander meestal ook veel langer leven dan de gemiddelde Turkse persoon.

 

 

Dit is misschien offtopic , maar als je bijvoorbeeld in een land bent buiten de EU , en ehm bijvoorbeeld je stoot hem perongeluk aan in de winkel , dan zegt die gelijk wat doe jij blablabla.

 

In NL , zegt die onschuldige persoon zelfs , pardon of sorry. Hollanders zijn naast sportieve mensen ook erg beschaafd vind ik. (In het algemeen.)

Dit account is geband wegens overtreding van de forumregels

Link naar reactie

Nee, elke dag op en neer naar de werkplaats met de fiets. En dan wel even hard rijden als in de sportschool. Soms een boodschap erbij, dus ik heb dit jaar al ruim 1000 KM gefietst. Kassa in het handje wat anders naar de pomp gaat.... En nog goed voor je gezondheid ook!

Link naar reactie

Helemaal met die internist eens. Ook hier wordt teveel de nadruk op sport gelegd en te weinig op het voedingspatroon. Eet regelmatig en eet gezond, dat is veel belangrijker dan overtollige calorieën verbranden. Als je gezond eet heb je namelijk niet zoveel overtollige calorieën te verbranden.

Koop je boodschappen ook niet bij de supermarkt zo ver mogelijk, hier is het meeste vergiftigd met enorme hoeveelheden suiker en zout. Koop bij de bakker en de groenteboer, eventueel de slager (beter geen vlees).

Eet drie keer daags op vaste tijdstippen een stevige maaltijd en verder niets tussendoor.

 

Bewegen is uiteraard gezonder dan niet-bewegen. Maar om vet te verbranden zul je meer dan een uur moeten bewegen op 70% van je maximum. En dat is aardig inspannend en kost dus veel tijd.

Link naar reactie

Een oude wijze internist vroeg mij eens "Hoe vaak heb jij een dier in de natuur zien sporten..."

Waarop jij terug vroeg "Hoe vaak heb jij een dier in de natuur 8 uur per dag zien zitten achter de computer?" ;D

;D Ik vroeg niets, ik werd goedgekeurd voor mijn levensverzekering ......

geverifieerd-adres.nl Laat maar zien wie je bent met logo & online certificaat Dat ben ik En ook een keurmerk oplossing voor je Belgische webshop geverifieerd-adres.be
Link naar reactie

Maak een account aan of log in om te reageren

Je moet een lid zijn om een reactie te kunnen achterlaten

Account aanmaken

Registreer voor een nieuwe account in onze community. Het is erg gemakkelijk!

Registreer een nieuw account

Inloggen

Heb je reeds een account? Log hier in.

Nu inloggen
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    1 lid, 136 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.