• 0

Hoe promoot ik mijn onderneming?

Goedendag,

 

Ik zal mij eerst even voorstellen. Mijn naam is Alexander ik ben 20 jaar en hou mij bezig met web developing. Ik ontwikkel websites al sinds mijn 16e en heb het mijzelf allemaal aangeleerd.

Ik mag denk ik wel zeggen dat ik goed ben op het gebied van front-end web developing.

 

Nadat ik veel gesolliciteerd heb bij verschillende web ontwikkeling bureau's en zij allemaal zeurden over dat ik geen opleiding heb of echt werk ervaring, was ik het zat. Ik vind dat ik goed ben dus ben ik mijn eigen web design/ontwikkeling bureau begonnen.

 

Ik weet dat er heel veel concurentie is in deze markt maar hoe zou ik dan toch het beste kunnen beginnen en mijn ("bedrijfje") promoten?

 

Ik ben super strak in de prijzen. Ik reken denk ik 1/5e van wat andere bureau's rekenen. Graag hoor ik jullie mening hierover.

 

Alvast bedankt!

Alexander Vaz

Vaz Creations | Websites, Logo's, Webdesigns, Templates, Webdevelopment, SEO, Huisstijlen

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

  • 0

Dit is onderdeel van je marketing plan. Ik zou eens een dag gaan zitten en een plan schrijven over hoe je de marketing van je onderneming gaat aanpakken.

 

Er was afgelopen week overigens ook een topic over ver onder de prijs van concurrenten zitten, dat deed nogal wat stof opwaaien. Bereken of je inderdaad uit kan met zo'n kleine marge en zorg dat je goed begrijpt dat uurtarief niet hetzelfde is als uurloon. :)

 

Van het uurtarief gaan nogal wat kosten af, oa. kosten om je marketing kosten te kunnen dekken. Een kleinere marge betekent minder ruimte voor marketing en dus minder ruimte voor het aanwinnen van nieuwe klanten.

Link naar reactie
  • 0

Bedankt voor je reactie.

 

Ik heb al een goed zitten denken hoe ik het nou wil doen. Kijk ik heb nu mijn eigen site opgezet (ik zal geen reclame maken, kijk mn sig zou k zeggen :P) en zo wil ik het doen. Ik krijg een bestelling, ik maak het tegen een vast bedrag of tegen een uur tarief... Hangt er vanaf wat de klant wilt.

 

En als bijv een groot design bureau zegmaar 500 voor een design rekent, reken ik er 100 voor. Kijk het is ook niet de bedoeling dat het storm loopt en dat ik klanten 2 maanden moet laten wachten omdat ik zo vol zit. Ik doe dit meer om een beetje bij te verdienen.

 

Maar ik zit nu echt te denken waar en hoe ik het makkelijkst en goedkoopst klanten kan werven...

 

Vaz Creations | Websites, Logo's, Webdesigns, Templates, Webdevelopment, SEO, Huisstijlen

Link naar reactie
  • 0

 

En als bijv een groot design bureau zegmaar 500 voor een design rekent, reken ik er 100 voor.

 

Beste Alexander,

 

Hoe ga je bovenstaand bewerkstelligen.

Gaan de klanten met een bestaande offerte naar je toe, en reken je dan 1/5 van de prijs.

 

 

Edit.

Er zitten behoorlijke fouten in je website.

Haal die er eerst uit.

 

Je Twitter account wordt niet doorgelinkt.

De FAQ is geheel in het Engels.

Rechts boven in de site staat choose language, maar je kan in de site niet veranderen van taal.

In je menubar staat alles in het engels vermeld.

 

Reden genoeg om af te haken als toekomstige klant. :(

Ik wil je niet afkraken, maar het is wel de waarheid.

 

Link naar reactie
  • 0

Hee Rick,

 

Het was een beetje bij wijze van dat 1/5e... :)

Als jij naar een design bureau gaat en vraagt om een uniek design die klaar is om geupload te worden betaal je de hoofdprijs... Als zij dan naar mij toe komen voor precies hetzelfde maak ik een weer een andere offerte die dan veel goedkoper is.

 

En wat je zei is idd een beetje zo. Stel ik krijg een klant en die zegt ik heb geinformeerd daar en daar en ik betaal voor een design daar 500 euro. En ze vragen wat mijn prijs is? Dan kijk ik wat ze precies willen en kom ik met een sterk aanbod. Zegmaar 200 euro ofzo.

Vaz Creations | Websites, Logo's, Webdesigns, Templates, Webdevelopment, SEO, Huisstijlen

Link naar reactie
  • 0
Gast Verwijderd account

Zoals rick al aangeeft: ga eerst maar is flink aan de slag met je eigen site. Als je die zo laat staan gaat 100 euro klanten vinden ook nog een klus worden.

 

Danny

Link naar reactie
  • 0

Bovenstaande, en laat alsjeblieft je tekst controleren door iemand, er zitten veel fouten in. Verder zou ik nog eens heel goed nadenken over je witte-tekst-op-zwarte-achtergrond-uitstraling. Als je ooit 1 woord over kleurentheorie hebt gelezen, weet je dat je hier niet makkelijk mee wegkomt als dienstverlenend bedrijf. Je website heeft op dit moment de uitstraling van een nachclub.

 

Succes!

 

P.S. Ben zelf ook auto-didact! ;D

Link naar reactie
  • 0

De website is nog een work in progress... Ik ben momenteel bezig met de portfolio en de order pagina komt ook nog. Tekst zitten idd veel fouten in, heb dat nog niet gecontroleerd of volledig geschreven want het ging er meer even om dat er wat stond.

Kritiek is altijd welkom!

Ik heb juist dat zwart met rood gekozen omdat ik vind dat dat een design gevoel geeft. Blijkbaar zijn de meningen daarover verdeeld. Geeft niet hoor :D

 

De website is nog niet af dus dat ter zijde.

Het ging meer om hoe ik alles het goedkoopst en het beste kan promoten. Dus websites waar je je dienst kan aanbieden, mensen benaderen enzo..

Vaz Creations | Websites, Logo's, Webdesigns, Templates, Webdevelopment, SEO, Huisstijlen

Link naar reactie
  • 0

Het goedkoopst promoot je natuurlijk op internet: freelance websites, fora, social media. Of in real life: een paar jaar geleden heb ik zo'n dagkaart bij de NS gekocht, en ben ik op 1 dag van Utrecht naar Amsterdam en door naar Rotterdam gegaan. In elke stad proberen 10 winkels/bedrijven te bezoeken, je praatje houden, kaartje achter laten. Ik heb zo meer opdrachten gekregen dan via internet, waar het soms een oerwoud is.

 

Maar voordat je dat doet: website afmaken. Je gaat een prospect toch ook geen visitekaartje geven waar de koffievlekken op zitten? Je verkoopt jezelf als webdeveloper, en je te verkopen product rammelt aan alle kanten. Je website is hoofdstuk 1 van je marketingplan.

Link naar reactie
  • 0

Oke thanks!

 

Je hebt gelijk! Website afmaken is prio! En heel chill plan, gewoon heen en weer reizen naar bedrijven/organisaties en mijn visite kaartje afgeven.

Op internet weetje gewoon niet waar te beginnen.

 

Ik ga eraan werken!

 

Vaz Creations | Websites, Logo's, Webdesigns, Templates, Webdevelopment, SEO, Huisstijlen

Link naar reactie
  • 0

Beste VazCreations,

 

om eerlijk te zijn, schrik ik toch wel licht op teveel punten van deze presentatie. Weet je zeker dat je zelfstandig opdrachten kunt afronden? Waarom al die vreemde talen, Engelse voorwaarden etc? Is dit eigen werk van de grond af opgebouwd of geleend?

 

Ben je designer of developer? Welke programma's of talen beheers je als zelfbenoemd front end specialist? Wat weet je van usability? Leesbaarheid van tekst en zichtbaarheid van grafische elementen op deze website zijn slecht. Waarom geen reeks cursussen of opleiding volgen, als een acceptabel inkomen verdienen kennelijk (nog) niet je motief is? Je kunt namelijk niet vijf keer langer of sneller werken dan een prof met een vergelijkbaar resultaat, of tegen vijf keer lagere kosten.

 

Misschien is een soort van troubleshooterservice voor mkb-ers iets voor je? Bedenk ook goed voor jezelf wat een aanneemprijs en uurtarief betekenen. Waarom willen de bureau's die je afgewezen hebben, je niet voor dit tarief inhuren?

 

Tenslotte: waar vinden we bedrijfsgegevens van deze onderneming?

 

Weekendgroet,

 

Highio

 

 

"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Link naar reactie
  • 0

Highio,

 

Ik weet zeker dat ik bepaalde opdrachten zelf kan afronden zonder probleem! Al die vreemde talen? Met de tijd wil ik de site internationaal maken... Why not..? En de engelse voorwaarden worden binnenkort in het nederlands geschreven.

En ja zeker, dit heb ik zelf helemaal vanuit scrap opgebouwd. Niet is geleend op geplukt. Alles is in photoshop designed en gecodeerd door mij.

 

Als jij tegen mij zegt ik wil een website voor dit of dat bedrijf gaan we samen overleggen wat je wensen zijn... Welke basis kleuren wil je ect ect... Ik doe wat de klant wilt. En ik kan misschien geen CMS schrijven (ben aan het leren) maar daar heb ik andere oplossingen voor.

Ik beheers HTML en CSS.

 

Tenslotte:

De website is nog niet af dus let niet teveel op de details!

Het gaat erom hoe ik mijzelf kan promoten ZODRA DE SITE AF IS :D

 

Cheers

Vaz Creations | Websites, Logo's, Webdesigns, Templates, Webdevelopment, SEO, Huisstijlen

Link naar reactie
  • 0

Beste Vazcreations,

 

Je lijkt voorbij te gaan aan de belangrijkste tip in dit topic, nl. die van Wouter Hol: je plan!

 

Stel een ondernemingsplan op, werk daarin je marketingplan (je marketingmix) goed uit en je komt alle onderzoeksvragen vragen, die je dan moet zien te beantwoorden, vanzelf tegen.

 

Succès en groet,

 

Hans

Succes & Groet, 

Hans (J.H.) van den Bergh MSc BEc

HL-Deelnemer en -Moderator I Social Designer I Consultant Communicatie -, Innovatie - en Marketing-Strategie I Ontwerpend Onderzoeker Gediplomeerd Specialist Arbeidsrecht  Bedrijfsidee? Toets het gratis: HIERMEE!

Link naar reactie
  • 0

Beste Vazcreations,

 

inderdaad, eerst beginnen met het maken van een onderbouwd plan. Echter denk ook eens na over hoe realistisch je prijsbenadering is. Er zijn zeer veel bedrijven die zich richten op webdesign. Dit met een prijsbenadering van laag tot extreem hoog. De klant heeft erg veel keus om uit te kiezen. Kwaliteit bieden tegen een redelijke prijs is vaak succesvoller dan met de prijs willen stunten.

Specialist in Certificatiebegeleiding

Link naar reactie
  • 0

Jij zegt dat je goed bent, maar ik vrees dat je jezelf te vroeg presenteert en uitgeleerd acht. Ik stelde heel veel vragen om je te triggeren, ik hoop dat je over alle na gaat denken en in ieder geval voor jezelf antwoorden of oplossingen bedenkt, want het is allemaal ter verbetering bedoeld.

 

Wat hier nog wel belangrijk kan zijn voor potentiële opdrachtgevers naast het op orde brengen van je eigen website en schrijven van een ondernemingsplan, is duidelijkheid verschaffen over je inschrijving en locatie (regio). Je bezig houden met promoten is voor die tijd echt niet aan de orde, want je maakt dan steeds een verkeerde eerste indruk als kennelijk in de sollicitatiegesprekken.

 

Groet,

 

Highio

"The secret is to take an existing product, service or concept and then take it up a level by applying your own vision and creativity."

Link naar reactie
  • 0

Beste Vazcreations,

 

Bovenstaande tips over het op orde brengen van je website en een gedegen ondernemingsplan schrijven (met name dan ook redeneren vanuit klantperspectief in dit plan) lijkt mij ook verstandig.

 

Daarnaast zou ik zeker naast het schrijven van het plan proberen interactief de doelgroep te benaderen. Mijn ervaring is dat het enige tijd kan duren om echt te weten wat je doelgroep belangrijk vindt en dat is denk ik toch lastig om allemaal van te voren te bedenken. Deels ontstaat kennis over de markt denk ik toch ook in de praktijk door zaken te doen met de beoogde klantengroepen.

 

Veel succes!

 

 

Link naar reactie
  • 0

Als ik de broncode bekijk, zie ik het vol met fouten staan. Zoals meerdere keren een doctype. etc.

Het is echt een puinhoop.

 

Ook gebruik je verouderde zaken zoals tabellen en Dreamweaver Javascript.

 

Je zegt dat je veel goedkoper bent, maar ik betaal liever 5000 euro voor een professionele site, dan 500 euro voor een matige site.

 

Ik raad je toch aan om eerst werkervaring op te gaan doen, zodat je goed leert ontwikkelen. Dat zou je misschien ook kunnen doen in de vorm van betaalde stage.

Link naar reactie
  • 0

Die templates in het "portfolio" zijn ook niet al te hoopgevend ;-)

 

Als je er al mee begint welwillende mensen op een forum voor Piet Snot naar een "tijdelijke" site te laten kijken en niks met hun advies te doen ben je je eigen markt aan het verprutsen, want op een forum laten zien wat je kan is een indirecte maar slimme manier om aan je launching customers te komen. Als je html/css kan, heb je iets te verkopen. De grootspraak er omheen zou ik weghalen, en misschien kan je samenwerking aangaan met iemand die backends in elkaar zet, en met een aantal (beginnende) webdesigners wiens ontwerpen je kunt omzetten naar html/css. Het patsertje uithangen gaat je niet zo veel opleveren denk ik ;)

 

 

Link naar reactie
  • 0

Bedankt voor alle comentaar,

 

Poeh dit is in eens een hoop reacties... Voor de duidelijkheid, ik vind mijzelf geen pro of ik acht mijzelf ook zeker niet uitgeleerd. Ik vind dit werk gewoon super leuk en ik denk dat ik zeker potentie heb.

De templates uit de portfolio zijn eigenlijk allemaal oud, heb ze gemaakt in 2006 ik was toen 15 dus vandaar dat ze niet pro zijn ofzo. Ik wilde gewoon alvast iets erin hebben staan.

Ik gebruik idd dreamweaver en vaak tabellen dat vind ik gewoon handig om mee te werken.

Ik hang helemaal niet de patser uit :P

 

Ik vind het fijn als ik opbouwende kritiek krijg, daar kan ik iets mee. Ik had idd niet door van die meerdere doc typ's omdat ik met de php include functie werk dus dan krijg je dat. En fijn als iemand anders dat dan even opmerkt.

 

Maar het is ook niet fijn een gevoel te krijgen dat je hier en daar beetje afgekraakt word snapje...

Ik ben er druk mee bezig en probeer het allemaal zo goed mogelijk voor elkaar te krijgen..

 

Vaz Creations | Websites, Logo's, Webdesigns, Templates, Webdevelopment, SEO, Huisstijlen

Link naar reactie
  • 0
Gast Verwijderd account

Bedankt voor alle comentaar,

 

 

 

 

Maar het is ook niet fijn een gevoel te krijgen dat je hier en daar beetje afgekraakt word snapje...

Ik ben er druk mee bezig en probeer het allemaal zo goed mogelijk voor elkaar te krijgen..

 

 

Ik kan je garanderen dat alle kritiek die je hier krijgt bedoeld is om je beter te maken,je te stimuleren om verder te leren en je voor te bereiden op het lastige,maar zo leuke, ondernemersleven!

 

Je hebt er niets aan als iedereen je maar omhoog prijst .

 

Ga ervoor en succes!!!

 

DNny

Link naar reactie
  • 0

 

De templates uit de portfolio zijn eigenlijk allemaal oud, heb ze gemaakt in 2006 ik was toen 15 dus vandaar dat ze niet pro zijn ofzo. Ik wilde gewoon alvast iets erin hebben staan.

 

 

Ik denk dat je hier een hele grove (en bekende) fout maakt. Liever niets in je portfolio (en dat meen ik echt), dan onzin uit 2006. Je hoort sowieso niks uit 2006 in je portfolio te hebben, want dat is standaard verouderd als frontend developer.

 

Je wordt niet afgekraakt, begrijp me goed. Maar de concurrentie in dit vakgebied is zo hoog, dat je met dit soort kwaliteit gewoon niet kan komen aanzetten. Verder moet je begrijpen dat je hier op een forum zit met serieuze ondernemers, en daarom krijg je op alle fronten kritiek.

 

Om de vraag van een paar posts terug te herhalen: heb je al een ondernemingsplan?

Link naar reactie
  • 0
Maar de concurrentie in dit vakgebied is zo hoog, dat je met dit soort kwaliteit gewoon niet kan komen aanzetten. Verder moet je begrijpen dat je hier op een forum zit met serieuze ondernemers, en daarom krijg je op alle fronten kritiek.

 

Dat is ook zo, als ik maar opbouwende kritiek krijg en niet van, "je zegt dat je dit kan, maar dat kan je niet".

Ik heb nog geen ondernemingsplan, het was gister dat ik topic opende en ben vanochtend bezig geweest met het afmaken van de site.

Ik ga idd even die designs uit 2006 eruit halen, vond ze zelf ook al niet meer kunnen :P

 

Ik had al op een kladblokje gezet van wat er nog precies allemaal aan de site moet gebeuren tot die helemaal klaar is.

Ik ga ook een ondernemingsplan maken!

Vaz Creations | Websites, Logo's, Webdesigns, Templates, Webdevelopment, SEO, Huisstijlen

Link naar reactie
  • 1

De beste promotie is je eigen website.

Probleem is dat die er grafisch niet goed uitziet en programmeertechnisch niet bij de tijd is. Ik probeer me hierbij zo netjes mogelijk uit te drukken. Veel 15 jarige maken betere website voor een paar tientjes.

Je eigen website zal dus alleen maar tegen je werken, hoeveel geld je ook in marketing stopt.

Link naar reactie
  • 0

 

Ik mag denk ik wel zeggen dat ik goed ben op het gebied van front-end web developing.

 

 

Als je zoiets beweert, gaan mensen dus even kijken. En dan krijg je het advies om weer terug naar aarde te komen. Je bent een hobbyist die net als al die andere slaapkamerknutselaars door hard werken en stevig leren beter kan worden. Da's ondernemen; niet geroerbakte lucht verkopen.

Hiep hiep hoera: honderd jaar A4  :partying-face:  (DIN = Duits Instituut voor Normalisatie)

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    2 leden, 143 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.