• 0

Food in Beeld, een wedstrijd voor de horeca

Omschrijving van je concept:

Dag beste HL'ers. Zoals sommigen van jullie wel weten, maak ik als behoorlijk lang websites. Nu heb ik recent, samen met een aantal mede-ondernemers een wedstrijd voor de horeca opgezet. Daar heb ik een kleine site voor gemaakt, en die wil ik graag vol trots hier presenteren!

 

De website is te vinden op: http://foodinbeeld.nl

 

Een korte samenvatting van de wedstrijd:

 

De food business draait om meer dan alleen lekker eten & drinken. Het oog wil ook wat. Het oog wil eigenlijk heel veel. Een smaakvol gegarneerd plateau en een sfeervol ingericht etablissement zijn net zo belangrijk als een goede keuken. Sterker nog, het plaatje is vaak wat uw klanten trekt. En als dat plaatje nou eens een sprankelende bedrijfsfilm zou zijn, op een fotogenieke website...

 

Videobedrijf Fritz Media en webbureau Het Webambacht zijn gespecialiseerd in de presentatie van food in nieuwe media. Wij zijn dan ook altijd op zoek naar nieuwe ideeën. Uw ideeën. Of het nu gaat om een virtuele rondleiding door uw café of restaurant, of om een flitsend gemonteerde impressie van uw kok als hij zijn mooiste gerecht klaarmaakt, uw bedrijf is onze inspiratie.

 

Daarom hebben wij onder de noemer Food in Beeld een wedstrijd uitgeschreven. De inzender met het meest originele idee krijgt van ons een bedrijfsfilm en bijbehorende website-in-huisstijl. Allemaal kosteloos uiteraard.

 

Dus. Als u wilt dat uw 'plaatje' straks onder de aandacht komt van een paar miljard potentiële klanten, vul dan dit formulier in vóór 1 september 2011. Staan wij straks met ons team in uw keuken.

 

Ik hoor graag wat jullie er van denken!

 

Omschrijf wat je tot nu toe zelf gedaan hebt hiervoor:

- Concept

- Vormgeving

- PHP, HTML, CSS, Javascript

- SEO

- Promotie

 

Wat is de uitdaging die je met je concept op wil lossen:

Ik wil een beter beeld krijgen van hoe de markt voor bedrijfsfilms en websites er uit ziet, in de horeca in het bijzonder. Maar omdat ik niet geloof in 'zomaar' in het rond schieten met reclame, wilde ik een wat vriendelijkere manier bedenken om die informatie te verkrijgen, vandaar deze wedstrijd!

 

Hoe is dit anders dan bestaande concepten:

Het gebruik van dit medium, en de techniek in combinatie met deze doelgroep wordt blijkbaar nog niet zo veel gedaan.

 

Wat voor feedback hoop je te krijgen:

Ik hoop op feedback op de methode, de vormgeving en het concept.

 

 

Het Webambacht - Nieuwe media met ouderwetse kwaliteit: http://webambacht.nl | Food in Beeld - Win een bedrijfsfilm met website! http://foodinbeeld.nl

Link naar reactie

Aanbevolen berichten

18 antwoorden op deze vraag

  • 0

Leuk initiatief!

Het oog wil ook wat. Het oog wil eigenlijk heel veel.

Een smaakvol gegarneerd plateau en een sfeervol ingericht etablissement zijn net zo belangrijk als een goede keuken. Sterker nog, het plaatje is vaak wat uw klanten trekt.

Tweemaal na elkaar de eigen woorden weerleggen, komt bij mij nogal 'hard geprobeerd over' en lijkt me te vermijden. Ik zou overigens ook gaan voor aantrekt in plaats van trekt. (Hoewel beiden kunnen, hoor.)

 

Is het de bedoeling dat jullie met de gegevens die jullie binnenkrijgen iets gaan doen? Elke deelnemers lijkt mij immers een potentiële klant. Als jullie dat van plan zijn, dan zou ik zeker zorgen dat alles in regel is met de wet bescherming persoonsgegevens.

 

Qua vormgeving mis ik misschien alleen een trigger als ik over de knop 'versturen' beweeg.

Ps: is er een specifieke reden waarom er nog keywords worden gebruikt in de broncode?

 

 

 

Link naar reactie
  • 0
Leuk initiatief!

 

Dankjewel!

 

Tweemaal na elkaar de eigen woorden weerleggen, komt bij mij nogal 'hard geprobeerd over' en lijkt me te vermijden. Ik zou overigens ook gaan voor aantrekt in plaats van trekt. (Hoewel beiden kunnen, hoor.)

Tja, het is natuurlijk wel een tekst die moet aanzetten tot een inschrijving, dus een beetje 'pushy' mag hij van mij wel zijn. Ik ben eigenlijk in totaal heel tevreden met de tekst. Hoe dan ook bedankt voor je opmerkingen!

 

 

Is het de bedoeling dat jullie met de gegevens die jullie binnenkrijgen iets gaan doen? Elke deelnemers lijkt mij immers een potentiële klant. Als jullie dat van plan zijn, dan zou ik zeker zorgen dat alles in regel is met de wet bescherming persoonsgegevens.

Klopt, zo'n wedstrijd is natuurlijk onder meer bedoeld om de vraag vanuit de markt te peilen. Dus logischerwijs zijn de inschrijvers onze potentiële klanten.

Wat betreft de wet; Je bedoelt dat we een disclaimer op de site moeten zetten? De wet op persoonsgegevens zit me niet fotografisch in het geheugen, maar ik dacht dat als je de info niet voor spam gebruikt danwel doorverkoopt, je gewoon goed zit? Of ik begrijp je niet helemaal, dan graag uitleg :)

 

 

Qua vormgeving mis ik misschien alleen een trigger als ik over de knop 'versturen' beweeg.

 

Hmm, dat vind ik eigenlijk wel een hele goede. Daar zal ik morgen aan gaan werken.

 

Ps: is er een specifieke reden waarom er nog keywords worden gebruikt in de broncode?

 

Keywords niet specifiek, maar ik doe meta tags er altijd in omdat ik dan handig bij elkaar heb wat ik als tags of sleutelwoorden wil gebruiken bij SEO. Dus nee, echt nodig niet, maar ik vind het persoonlijk handig, en het kan geen kwaad :)

Het Webambacht - Nieuwe media met ouderwetse kwaliteit: http://webambacht.nl | Food in Beeld - Win een bedrijfsfilm met website! http://foodinbeeld.nl

Link naar reactie
  • 0
Wat betreft de wet; Je bedoelt dat we een disclaimer op de site moeten zetten? De wet op persoonsgegevens zit me niet fotografisch in het geheugen, maar ik dacht dat als je de info niet voor spam gebruikt danwel doorverkoopt, je gewoon goed zit? Of ik begrijp je niet helemaal, dan graag uitleg

Je begrijpt helemaal wat ik bedoel. De reden waarom ik het aanhaalde was omdat ik weet dat die regels behoorlijk strikt zijn. Een sluitend antwoord kan ik je helaas niet geven. Ik ben immers noch Nederlander noch jurist. Wikipedia stelt het volgende:

Organisaties die persoonsgegevens verwerken hebben bepaalde plichten. Zo mogen persoonsgegevens, kort gezegd, verzameld en verder verwerkt worden, mits daarvoor welbepaalde en uitdrukkelijk omschreven doelen zijn en deze doelen gerechtvaardigd zijn door bijvoorbeeld toestemming van de betrokken burger. Ook moeten zij - uitzonderingsgevallen daargelaten - de burger laten weten wat zij met zijn gegevens (gaan) doen.

http://nl.wikipedia.org/wiki/Wet_bescherming_persoonsgegevens

Je vindt er ook links naar de volledige wet en het college ter bescherming van de persoonsgegevens.

(Met wat geluk leest een specialist ter zake de komende dagen dit topic)

 

Link naar reactie
  • 1

Is als inzenddatum 1 september niet al heel snel? Té snel?

 

Verder enkele opmerkingen als ik de pagina zo zie, wellicht heb je er iets aan:

 

[*] Onder het 'logo' zou ik "Een initiatief van Fritz Media en Het Webambacht" weghalen, eenmaal in de footer is voldoende;

[*] Ik zou de zin "Win een gratis bedrijfsfilm met bijbehorende website!" veel vetter maken: mooier vormgeven, korter (vb. "Win uw eigen bedrijfsfilm met website!"), en iets van een afbeelding waaruit blijkt wát het precies is (een klein screenshotje van hoe het er uit kan zien bijvoorbeeld, mooi vormgegeven bij de tekst);

[*] De tekst links van koppen voorzien, zodat als je enkel de koppen leest je ook weet wat er bedoeld wordt;

[*] Deze wedstrijd is uitsluitend bedoeld voor eigenaars en werknemers in de horeca. -> Deze wedstrijd is uitsluitend bedoeld voor ondernemers en medewerkers in de horeca. (al twijfel ik of die zin er wel bij moet: het is al wel duidelijk als je naar de site kijkt, en anders vang je misschien nog wel interessante bijvangst);

[*] Visueel is de aardbei niet helemaal scherp uitgeknipt. Ik zou er overigens een randje of schaduwtje omheen doen, heel subtiel zodat het er nog nét wat meer uitknalt. Of zelfs afwisselende afbeeldingen hier maken, bijvoorbeeld die in elkaar overfaden, zodat je al iets van een filmidee krijgt;

[*] Kun je er niet tevens iets bij doen in de trant van "Tweet of deel Food in Beeld en maak tevens kans op X" en verloot zo nog een kleine prijs, met sharebuttons;

[*] Dit staat of valt met goede PR om bij de doelgroep onder de aandacht te komen, ik ben benieuwd hoe je dat gaat doen.

 

Succes!

Link naar reactie
  • 0

Is als inzenddatum 1 september niet al heel snel? Té snel?

 

Om het urgentiegevoel te behouden vind ik een maand een juiste periode.

 

Ik zou de zin "Win een gratis bedrijfsfilm met bijbehorende website!" veel vetter maken: mooier vormgeven, korter (vb. "Win uw eigen bedrijfsfilm met website!"), en iets van een afbeelding waaruit blijkt wát het precies is (een klein screenshotje van hoe het er uit kan zien bijvoorbeeld, mooi vormgegeven bij de tekst);

 

Dat is inderdaad een goeie. Ik moet dan nog even zien hoe ik dat er in fiets, want mijn idee was om het zoveel mogelijk above-the-fold te houden.

 

Deze wedstrijd is uitsluitend bedoeld voor eigenaars en werknemers in de horeca. -> Deze wedstrijd is uitsluitend bedoeld voor ondernemers en medewerkers in de horeca. (al twijfel ik of die zin er wel bij moet: het is al wel duidelijk als je naar de site kijkt, en anders vang je misschien nog wel interessante bijvangst);

 

Ja, mee eens, hier zat ik ook een beetje mee. Ik ga nog een keer overleggen met mijn mensen.

 

Kun je er niet tevens iets bij doen in de trant van "Tweet of deel Food in Beeld en maak tevens kans op X" en verloot zo nog een kleine prijs, met sharebuttons;

 

Da's een hele mooie! Dankjewel!

 

Dit staat of valt met goede PR om bij de doelgroep onder de aandacht te komen, ik ben benieuwd hoe je dat gaat doen

 

Ontzettend waar, is heel moeilijk. We proberen het via; Social media, flyeren, on-line advertenties, en lokale horeca direct benaderen. En de familie emailen natuurlijk :)

Het Webambacht - Nieuwe media met ouderwetse kwaliteit: http://webambacht.nl | Food in Beeld - Win een bedrijfsfilm met website! http://foodinbeeld.nl

Link naar reactie
  • 0

Ik heb de suggestie van Jeroen ter harte genomen, en een mini-contest op de site geplaatst.

 

Omdat de doelgroep Food en Horeca is, hebben we besloten een mooie fles wijn voor een retweet te verloten. Ik ben benieuwd of dat wat publiciteit maakt :)

 

Bedankt voor je goede tip, Jeroen!

Het Webambacht - Nieuwe media met ouderwetse kwaliteit: http://webambacht.nl | Food in Beeld - Win een bedrijfsfilm met website! http://foodinbeeld.nl

Link naar reactie
  • 0

 

Dit staat of valt met goede PR om bij de doelgroep onder de aandacht te komen, ik ben benieuwd hoe je dat gaat doen

 

Ontzettend waar, is heel moeilijk. We proberen het via; Social media, flyeren, on-line advertenties, en lokale horeca direct benaderen. En de familie emailen natuurlijk :)

 

1 september is erg snel. Aangezien jullie de familie gaan mailen, kan je ook meer bekendheid trekken via de bekenden van de bedrijven die meedoen. Bijvoorbeeld: maak na 1 september de door jullie gekozen top 3 bekend op jullie website met een tipje van de sluier (of het idee). Laat dan het publiek dan via jullie website stemmen, om stemmen te trekken zullen de top 3 bedrijven ook publiciteit voor jullie website maken.

Marketing & Communicatie

Link naar reactie
  • 0

1 september is erg snel. Aangezien jullie de familie gaan mailen, kan je ook meer bekendheid trekken via de bekenden van de bedrijven die meedoen. Bijvoorbeeld: maak na 1 september de door jullie gekozen top 3 bekend op jullie website met een tipje van de sluier (of het idee). Laat dan het publiek dan via jullie website stemmen, om stemmen te trekken zullen de top 3 bedrijven ook publiciteit voor jullie website maken.

 

Dank je Linda! Goede suggesties, ga ik overleggen!

Het Webambacht - Nieuwe media met ouderwetse kwaliteit: http://webambacht.nl | Food in Beeld - Win een bedrijfsfilm met website! http://foodinbeeld.nl

Link naar reactie
  • 0

hier Firefox en hetzelfde probleem.

 

Dit ziet er uit alsof je de site eerder hebt bezocht en nog een keer moet refreshen. Of de cache leeg gooien, dat kan ook helpen. Zou je dat eens kunnen doen?

 

En zou je me kunnen vertellen welk OS en welke versie van FF je gebruikt?

 

(pff, en ik maar denken dat ik 'even' een twittterbutton toevoeg)

Het Webambacht - Nieuwe media met ouderwetse kwaliteit: http://webambacht.nl | Food in Beeld - Win een bedrijfsfilm met website! http://foodinbeeld.nl

Link naar reactie
  • 0

Dank jullie wel voor de hulp!

 

Ik heb de tips van Linda Maas en Jeroen bakker ter harte genomen, en de boel nog wat verder teruggebracht naar de basis.

 

@Linda Maas: Heel goed idee van de na-promotie. Daar had ik zelf nooit aan gedacht!

Het Webambacht - Nieuwe media met ouderwetse kwaliteit: http://webambacht.nl | Food in Beeld - Win een bedrijfsfilm met website! http://foodinbeeld.nl

Link naar reactie
Gast
Dit topic is nu gesloten voor nieuwe reacties.
Hide Sidebar
  • Wil je onze Nieuwsflits ontvangen?
    Deze verzenden we elk kwartaal.

  • Wie is er online?
    7 leden, 258 Gasten

  • Breng jouw businessplan naar een higher level!

    Op dit forum worden alle onderwerpen m.b.t. ondernemerschap besproken.

    • Stel jouw ondernemersvragen
    • Antwoorden/oplossingen van collega ondernemers
    • > 75.000 geregistreerde leden
    • > 100.000 bezoekers per maand
    • 24/7 bereikbaar / binnen < 6 uur antwoord
    •  Altijd gratis

  • Ook interessant:

    Ook interessant:

×
×
  • Nieuwe aanmaken...

Cookies op HigherLevel.nl

We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.