Ik heb een groots idee om te beginnen met een onderneming dat vorm zal krijgen als horeca onderneming en cultuurcentrum. Wat ik hiermee bedoel is dat het een verzamelpunt is van verschillende kunst, eten, film, muziek, enz.
Ik heb geen kennis van de horeca branche, in de zin van: wat voor vergunningen heb je nodig, hoe bereken ik in grote lijnen mijn potentiële winst? (i.a.w. wat zou de marge zijn op een simpele cappuccino om maar een stom voorbeeld te noemen)
Daarnaast:
- Ik ben autodidact in de sales waarin ik nu werk maar hoe realistisch is het om zonder opleiding een horeca-onderneming te beginnen? (ik ben erg ambitieus en een doorzetter, maar is het "do-able", bijvoorbeeld ook naar geldschieters toe?)
- Hoe realistisch is het vanuit jullie ervaringen om überhaupt een geldschieter te vinden voor zo'n groot project (ik denk aan een ruimte waarin sowieso 300 man kwijt moeten kunnen, niet per se voor het eetgedeelte maar wel voor andere doeleinden zoals uitgaan). Ik heb erg weinig vermogen. Uiteraard kan ik sparen, maar goed.. hoe sneller ik verantwoord kan beginnen, hoe fijner dat natuurlijk zal zijn.
Kort samengevat: waar begin ik!
Volgens mij waren dit wel mijn belangrijkste vragen. Ik hoop dat iemand zo vriendelijk wil zijn om mij te helpen, het zou fijn zijn om deze dingen goed in kaart te kunnen krijgen!
We hebben cookies geplaatst op je toestel om deze website voor jou beter te kunnen maken. Je kunt de cookie instellingen aanpassen, anders gaan we er van uit dat het goed is om verder te gaan.
QV1986
QV1986
Hallo,
Ik heb een groots idee om te beginnen met een onderneming dat vorm zal krijgen als horeca onderneming en cultuurcentrum. Wat ik hiermee bedoel is dat het een verzamelpunt is van verschillende kunst, eten, film, muziek, enz.
Ik heb geen kennis van de horeca branche, in de zin van: wat voor vergunningen heb je nodig, hoe bereken ik in grote lijnen mijn potentiële winst? (i.a.w. wat zou de marge zijn op een simpele cappuccino om maar een stom voorbeeld te noemen)
Daarnaast:
- Ik ben autodidact in de sales waarin ik nu werk maar hoe realistisch is het om zonder opleiding een horeca-onderneming te beginnen? (ik ben erg ambitieus en een doorzetter, maar is het "do-able", bijvoorbeeld ook naar geldschieters toe?)
- Hoe realistisch is het vanuit jullie ervaringen om überhaupt een geldschieter te vinden voor zo'n groot project (ik denk aan een ruimte waarin sowieso 300 man kwijt moeten kunnen, niet per se voor het eetgedeelte maar wel voor andere doeleinden zoals uitgaan). Ik heb erg weinig vermogen. Uiteraard kan ik sparen, maar goed.. hoe sneller ik verantwoord kan beginnen, hoe fijner dat natuurlijk zal zijn.
Kort samengevat: waar begin ik!
Volgens mij waren dit wel mijn belangrijkste vragen. Ik hoop dat iemand zo vriendelijk wil zijn om mij te helpen, het zou fijn zijn om deze dingen goed in kaart te kunnen krijgen!
Link naar reactie
https://www.higherlevel.nl/forums/topic/32908-horecaondernemingcultuurcentrum-beginnen/Delen op andere sites
Aanbevolen berichten
21 antwoorden op deze vraag